Syltyt, hyytelöt, tytinät, aladobit. Massun kokkikoulu.

Oman elämänsä asiantuntija heppoisin perustein, brändi, guru, rekkamies kaukana tiestä, Yksisilmäinen sienestäjä. Piru merrassa.

Valvoja: MahaTar

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

Syltyt, hyytel?t, tytin?t, aladobit. Massun kokkikoulu.

ViestiKirjoittaja MahaTar » 22 Joulu 2009 11:42

EI HEIKKOHERMOISILLE

Kun t?ss? muutenkin reissaan taas keittokirjamaailmassani, niin otin sielt? muutaman reseptin muunneltavaksi ja moternisoitavaksi. Testannut en ole, ellei toisin mainita.

Aloitetaan p??st?! Ei p??t?, ei h?nt??...!

Sianp??syltty.(T?ll? samalla ohjeella voi tehd? sorkkasyltty?kin)

Jumalattoman iso kattila.
Puoli sianp??t?. (jos sorkkia, niin niit? kolmisen kiloa ja v?h?n viel? possua lis?ksi tai lehm??)
Vett? ja suolaa.
Mausteita, liemijuureksia

Puolikas tuoreesta, puhdistetusta(korvennetusta) p??st? keitet??n pehme?ksi suolalla maustetussa vedess?. (Suola saa maistua). Vaahdon kuorimisen j?lkeen lis?t??n liemijuureksia: purjoa, porkkanaa, palsternakkaa, selleri?. Muutama maustepippuri ja valkopippuri, pari laakerinlehte? ja muutama persiljan oksa. Viitseli?s laittaa ne harsokangaspussukkaan. Min? r?tk?isen suoraan kattilaan.
Kyps? liha irroitetaan luista, hienonnetaan tai suikaloidaan. Maustetaan jauhetulla valkopippurilla, hyvin hienonnetulla sipulilla, persiljalla, suolalla ja sinapilla. Otetaan pitk?nomainen vuoka, johon laitetaan 2 osaa lihaa ja 1 osa lient?. Maun mukaan. Liemi hyytel?ityy itsekseenkin. Sit?kin olen veistellyt viipaleina leiv?lle.

Sorkintaa:
Pelkist? sorkista saa my?s komeasti hyytyv?? syltty?, mutta siihen suosittelen laittamaan sekaan vaikkapa kinkun j?mi?, jos kinkkua s?ilytetty kylm?ss?, eli se ei ole seissyt l?mpi?m?ss? p?yd?ll?...

Edellisen keitoksen lient? voi k?ytt?? sitten n?inkin:

Valkoinen tytin?

Rasvatonta, l?hes rasvatonta possunlihaa keitet??n kyps?ksi em. liemess? porkkanan pippurin, ja purjon kanssa, paloitellaan. Noin ?:n litraan lient? sekoitetaan saman verran maitoa. Maistetaan ja maustetaan.
Parin litran vuokaan kaadetaan puolen sentin kerros lient? hyytym??n. J??htyneet lihat kaadetaan vuokaan. ?l? sullo, pit?? j??d? liemelle tilaa. Melkein kylm? liemi kaadetaan sekaan. Liemest? pulpahtelevat lihat painellaan takaisin liemeen, saa hyyty? kylm?ss?. Kaadetaan vadille eli lautaselle, koristetaan esim. punajuurella v?rj?tyll? piparjuurikermalla tai muulla kirpe?ll? kastikkeella.

P??st? tai sorkista kun keittelee liemi?, sinne voi laitella possunnahkaa sekaan, liemi hyytel?ityy auttamatta sit? liivatteella. Lient? voi k?ytt?? my?s kasvishyytel?iden valmistamiseen!
Erityisesti olen hauskuuttanut itse?ni kukka-, parsa- ja ruusukaalihyytel?ll?. Siihen viel? suikaleena porkkanaa sekaan tai paprikaa, chilirenkaita, niin vot! I?nt?kohen!

:mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija