Ann Fernholmin kirjoituksia...

Ravitsemus -ja terveysuutisia vain Pohjoismaista.

Valvojat: Timo Kuusela, Saaristolainen, Marjut Janhunen

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Tammi 2013 11:47

Hikikomori naapuripalstalla:

Missä on uteliaisuus ja nöyryys keskustelussa diabeetikoiden ruokaohjeista? Ikääntyneet asiantuntijat takertuvat vanhentuneisiin vähärasvaisiin suosituksiin, vaikka niillä ei ole tutkimusnäyttöä. Se, että yhä useampien ihmisten terveys paranee dramaattisesti aivan toisenlaisella ruualla, ei herätä minkäänlaista mielenkiintoa. Miksi?

Tässä ei puhuta Suomesta, vaikka tilanne meillä on tasan tarkkaan sama, vaan näillä sanoilla Andreas Eenfeldt perustelee sitä, miksi on syytä lukea Ann Fernholmin edellämainittu artikkeli siitä miten arvovaltasyyt ovat kehityksen esteenä.
Ann Fernholm

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoitus

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Helmi 2013 12:48

Expressen on julkaissut pääkohdat Ann Fernholmin kirjasta. Rohkea teko iltapäivälehdeltä...

Alenna verensokerisi-selätä diabetes

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoitus

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Maalis 2013 19:33

Ann Fernholmin kirja ilmestyy kohta suomennoksena: Totuus hiilihydraateista

Ann Fernholm nostaa kiivaana vellovan karppauskeskustelun aivan uudelle tasolle. Muotidieettien sijaan on aika tarkastella niitä vaikutuksia, joita jatkuvasti koholla oleva verensokeri aiheuttaa ihmiselle ja koko kansanterveydelle.

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoitus

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Maalis 2013 23:53

Ann Fernholm kertoo tänään blogissaan DNn pääkirjoitustoimittajan Jenny Jewertin tyttären sairastumisesta t1-diabetekseen ja äidin tuskaisesta debattiartikkelista: Pääkirjoitus meidän yhä makeammasta verestä

Jag hoppas att någon politiker läser ledaren och tar den på stort allvar.

Jag brukar hålla mig från att använda kraftord på den här bloggen. Men just det vill jag kalla för en fullständig katastrof.

Toivottavasti joku poliitikko lukee tämän pääkirjoituksen ja ottaa sen tosissaan...."Täydellinen katastrofi" on Fernholmin kommentti diabeteshoidon tilasta naapurimaassamme....

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoitus

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Huhti 2013 9:00

Syöpäpotilaiden kannattaisi puolittaa sokerinkulutuksensa, ehdottaa Ann Fernholm Expressen-lehdessä
Sokerinsyönti voi nopeuttaa menehtymistä syöpään....
Socker kan leda till en snabbare död för cancersjuka.
Vi borde halvera den mängd socker vi äter, enligt vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.


Expressen

Naapurifoorumilta saksittua:

Ruotsin TVkin uutisoi tänään otsikolla Socker direkt farligt för kroppen seuraavasti
...nyt alkaa ihan virallisestikin tiedoitusvälineet täällä puhua asiasta, ei ainoastaan iltapäivälehdet vaihtelevin otsikoin.

Karppikirjeenvaihtaja Ruotsista

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Huhti 2013 2:01

Uudessa kirjoituksessaan Ann Fernholm antaa tunnusta tri Annika Dahlqvistin uraa-uurtavalle työlle

Härmed vill jag hylla alla människor som vågar stå upp och säga emot en etablerad sanning.

En av dessa modiga människor är Annika Dahlqvist, den läkare som var först i Sverige med att offentlig förespråka LCHF-dieten som behandling mot övervikt och diabetes


Mielenkiintoinen tieto Amerikoista

Vid ett av världens största cancersjukdom, MD Anderson i USA, ger man också råd om att dra ner på socker och snabba kolhydrater vid cancer.

Suurimmassa MD Anderson syöpäkeskuksessa neuvotaan jo sairastuneita välttämään sokeria ja nopeita hiilihydraatteja

Ylistys rohkeudelle kyseenalaistaa asioita
.....................................................................................
Nyt on pulpahtanut esiin uusi syy miksi ei "saisi" syödä punaista lihaa: Kuinka vaarallista punainen liha on sydämelle?

Suomeenkin on levinnyt tämä uusi "mullistava tieto" salamannopeasti....

Nature Medicine–lehdessä julkaistun uuden tutkimuksen mukaan punaisessa lihassa oleva karnitiini aiheuttaa vatsalaukussa prosessin, jonka seurauksena kolesteroliarvot kohoavat ja sydänsairauksien riski kasvaa.


Luotettavaa Hikitietoa

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Huhti 2013 10:56

Kalmarin läänin kaikissa kolmessa sairaalassa saa nyt VHH-ruokaa,kertoo Ann Fernholm blogissaan: VHH-ruokaa potilaille

”För den som är inlagd på något av länets tre sjukhus och önskar beställa strikt lågkolhydratkost med hänvisning till medicinska skäl så kommer det att kunna beställas som individuell kost”.

..."tiukka"VHH-ruokavalio(tri Annikan malli) tarjoillaan "lääketieteellisistä syistä" potilaille,jotka sitä haluavat....
Och Ni som ska ha Sveriges bästa sjukhusmat 2014? Vi kräver inte att alla diabetiker ska ha denna kost utan att den skall finnas att välja för de som så önskar. Vi vill bli friskare på ett sjukhus, inte sjukare
.
Kalmarissa saa kuulemma Ruotsin parasta sairaalaruokaa....
.............................................................................................................
PS. Kostdoktorn kommentoi tänään klo 22.11
Detta kan vara första steget till något stort

Tämä voi olla ensiaskel johonkin suureen.....(muutokseen?)

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Huhti 2013 13:02

Ehkäiseekö täysjyväleipä diabetesta?

Antidiabetic Food Center Lundissa tutkitaan nyt, mitkä ruoka-aineet ovat hyväksi diabeteksen torjunnassa. Pâgen Leipurit ja Tärkkelysyhdistys sponsoroivat anteliaasti....

På Lunds universitet arbetar forskare med att studera hur olika livmedel eller kombinationer av livsmedel kan bidra till att förebygga sjukdomar.
Där satsar man stort på att hitta livsmedel som förebygger typ 2-diabetes, exempelvis kornbröd, kanel, mandlar eller bär med antioxidanter i.


PS. Eikö Lundissa tiedetä, että nämä leipä-marja-antioksidanttitutkimus-tulokset voisi saada jo valmiina Itä-Suomen mainekkaasta ruisleipäopistosta?

Täältä löytyy valmiita taulukoita...

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3276
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 19 Huhti 2013 13:30

http://ettsotareblod.se/faktakoll-komme ... -diabetes/

Tuossahan on ideana litistää verensokerikäyrä niin että sokeri ei nouse niin ylös. Mutta siitä seuraa kumminkin että sokeri pysyy ylhäällä kauemmin.

Edellisen kirjoituksen linkki vie Saarnian kirjan esittelyyn.

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Huhti 2013 15:17

Linkki on korjattu!

De jämför sitt specialutvecklade kornbröd med en skiva vitt bröd. Kornbrödet är då givetvis bättre. Men de jämför aldrig kornbrödet med ett kolhydratsnålt livsmedel, till exempel en omelett. Hade de gjort det, skulle mycket sannolikt omeletten ha varit bättre.

Kehittivät siis jyväleivän,joka on parempi kuin valkoinen leipä verensokerin kannalta? Ei taida olla paljon eroa....
Mutta eivät vertaa jyväleipäänsä esimerkiksi munakkaaseen eli VHH-tuotteeseen? Siinähän se ero nähtäisiin...vai mitä?

Saman tason "tutkimusta" kuin Kuopiossa....

Lundilaisten ideana on lisätä leipään kauraa, kanelia, manteleita, marjoja tms. alentamaan sen verensokeria nostavaa vaikutusta. Sama ajatus kuin kuopiolaisilla "ruismustikkaleipineen".
Hikitietoa naapurista

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3276
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 26 Huhti 2013 13:39

Ruotsissa on myös surkeat tulokset diabeetikkojen ravitsemusneuvonnasta.
http://ettsotareblod.se/usla-resultat-f ... tesvarden/

31 mars kom årsrapporten för 2012 från diabetesregistret. Inte ens hälften av alla typ 2-diabetiker når målet för långtidsblodsockret, HbA1c, som är under 52 mmol/mol. Medelvärdet ligger till och med högre än detta målvärde. För typ 2-diabetiker som vårdas inom primärvården är medelvärdet 54,9 och på medicinkliniker är det 65,3.


Maaliskuun viimeisenä päivänä julkaistiin diabetesrekisterin vuosiraportti 2012. Vajaa puolet kaikista 2-tyypin diabeetikoista saavuttaa pitkän sokerin, HbA1c:n, tavoitteen, alle 52 mmol/mol. Keskiarvo on jopa tätä korkeampi. Perussairaanhoidossa hoidettujen 2-diabeetikkojen keskiarvo on 54,9 ja sairaaloiden klinikoilla 65,3.

Värst av allt: det går utför. Långtidsblodsockret för alla Sveriges diabetiker blir sakta men säkert sämre. Antalet personer som har blodsocker som är så höga att man kan vara säker på att ögon och njurar tar skada ökar.


Pahinta on se, että tilanne huononee. Kaikkien Ruotsin diabeetikoiden HbA1c huononee hitaasti mutta varmasti. Silmiä ja munuaisia vaurioittavien verensokeritasojen omaavien henkilöiden määrä on nousussa.

50 procent av alla som kommer till akuten med hjärtinfarkt har diabetes och runt 20 procent har förstadiet till diabetes, enligt denna stora Europeiska studie: The prevalence of abnormal glucose regulation in patients with coronary artery disease across Europe.


Akuutin infarktin vuoksi päivystykseen tulevista 50 %:lla on diabetes ja noin 20 %:lla esidiabetes, tämän suuren eurooppalaisen tutkimuksen mukaan: The prevalence of abnormal glucose regulation in patients with coronary artery disease across Europe.

En liten svensk studie från Östergötland tyder på att diabetikers blodvärden kan bli mycket bättre om de utesluter kolhydrater ur dieten istället: In type 2 diabetes, randomisation to advice to follow a low-carbohydrate diet transiently improves glycaemic control compared with advice to follow a low-fat diet producing a similar weight loss.


Pieni ruotsalaistutkimus viittaa siihen, että diabeetikoiden veriarvot voivat parantua huomattavasti, mikäli he jättävät pois hiilihydraatit ruokavaliostaan: In type 2 diabetes, randomisation to advice to follow a low-carbohydrate diet transiently improves glycaemic control compared with advice to follow a low-fat diet producing a similar weight loss.

Silti diabeetikoille suositellaan edelleen pullaa, pannukakkuja ja leipää! Myös Ruotsissa.

Marjut Janhunen
Viestit: 42
Liittynyt: 07 Helmi 2012 14:06
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Marjut Janhunen » 28 Huhti 2013 23:06

Ann Fernholmin kirja 'Ett sötare blod: om hälsoeffekterna av ett sekel med socker' on ilmestynyt suomeksi nimellä 'Totuus hiilihydraateista, Mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää'. Olen pohtinut kääntäjän ratkaisua tuon karppaajan osalta. Karppaajat kyllä tietävät totuuden hiilihydraateista ja tämä tieto tulisi saada muillekin. Alkuperäisteoksen otsikko suoraan suomeksi käännettynä olisi: Makeampi veri (Makeampaa verta): sokerivuosisadan vaikutukset terveyteen... Toivottavasti itse kirjan suomennos vastaa vähän paremmin alkuperäisteosta.
RavintoA vain!

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Touko 2013 23:16

Hikikomori kirjoittaa Läpimurto.....

Kauan olemme saaneet kuulla, että verisuonten kalkkeutuminen on prosessi, jossa rasva tukkii suonet. Mutta se on vanhentunutta tietoa. Kirjassa "Totuus hiilihydraateista" kerron kuinka ruotsalaiset tutkijat oivalsivat, että inflammaatio liittyy asiaan. Immuunijärjestelmän puolustajasolut hyökkäävät suonenseinämän kimppuun. Syntyy inflammaatio, joka johtaa suonen tukkeutumiseen.


Näin se menee: korkea verensokeri stimuloi elimistössä S100A8/S100A9 -nimisen aineen tuotantoa. Tutkijat kertovat tänään ilmestyneessä arvovaltaisessa Cell Metabolism -julkaisussa, että S100A8/S100A9 vaikuttaa luuytimeen ja käynnistää monosyytti- ja neutrofiili - nimisten puolustajasolujen tuotannon.....jatkuu
.

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Touko 2013 10:21


Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Kesä 2013 18:00

Ann Fernholm on saanut emailin norjalaiselta sepelvaltimopotilaalta Oskar W. Kristensenilta. Kristiansen on täysin vakuuttunut, että verisuonen plakki on pienentynyt/ohentunut hänen siirtyessään VHH-dieettiin...siitäkin huolimatta, että hänen LDL-arvonsa on ollut korkea. Mutta samoin myös HDL!!!

Huom! HbA1c eli pitkäsokeri on laskenut huomattavasti tarkoittaen, että verensokerilla/insuliinilla saattaa olla myös suuri merkitys parantumisprosessissa....

Tutustu taulukkoon Fernholmin blogissa


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron