Ann Fernholmin kirjoituksia...

Ravitsemus -ja terveysuutisia vain Pohjoismaista.

Valvojat: Timo Kuusela, Saaristolainen, Marjut Janhunen

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Maalis 2014 10:00

Taas savijaloilla seisova lihahälytys USA:sta kirjoittaa Ann Fernholm blogissaan!
Hikikomori suomensi ja kirjoitti:SvD kirjoittaa tänään uudesta amerikkalaistutkimuksesta, jossa tutkijat ovat taas löytäneet yhteyden punaisen lihan ja syövän välillä: Liha nelinkertaistaa syöpäriskin | SvD. Olen aikaisemmin kirjoittanut amerikkalaisten lihahälytysten heikkouksista. Kun tutkijat tekevät vastaavanlaisia tutkimuksia Aasiassa, he eivät löydä mitään yhteyttä punaisen lihan, sydäntaudin ja syövän välilllä. Eniten lihaa syöneet aasialaisnaiset näyttivät päinvastoin saaneen suojaa syöpää vastaan. Eräs selitys voisi olla,että amerikkalaiset syövät punaisen lihansa hampurilaisina valkoisen leivän, ketsupin ja suuren limsan kanssa. Uuden tutkimuksen tekijät ovat jälleen jättäneet selvittämättä söivätkö lihansyöjät myös runsaasti sokeria. Tämä on vahinko, sillä ne luvut olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Liha voi oikeastikin olla haitallista. Tai sitten se ei ole. Ilman lisätietoja emme voi tietää.

Tutkimuksen ensimmäinen allekirjoittaja on nimeltään Valter Longo. Hän oli mukana myös kuuluisassa 5:2 -ohjelmassa, jonka Vetenskapens värld lähetti. Hän väittää, että punainen liha lisää syöpäriskiä koska se nostaa kasvutekijä IGF-1:n pitoisuutta veressä
Lue lisää IGF-1 kasvuhormonitekijästä
Karppi-Motion kirjoitti:....kokeeseen osallistuneet sai 51% energiasta hiilareista(51 E% hh, 33 E% rasvaa, 16 E% proteiinia)

Lue lisää

Kostdoktorn kirjoitti:Är det farligt att äta kött om du är mellan 55 och 65 år gammal? Blir det därefter tvärtom hälsosamt att äta mer kött efter 65-årsdagen?
Mera pâ svenska

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Maalis 2014 10:49

Aftonbladetissa eilen nettitappelu Valter Longon ja Per Wikholmin välillä koskien "liha tappaa" tutkimusta

Tästä Aftonbladetin live-nettikeskusteluun Etelä-Kalifornia Davis-Tukholma

Keskustelua käydään sekä englanniksi että ruotsiksi. Tunteet kuumenevat jo heti alussa vegaani tai sitten ei-Longon ja proteiinia 300 gramma/vko-Wikholmin välillä. Longo tivaa Wikholmin koulutustaustaa? Tyypillistä myös suomalaisessa nettikeskustelussa eli mukamas vain "ammattilaiset" saavat keskustella näistä asioista? Wikholmia tuntuu naurattavan koko ajan Longon puheet....


PS. Loistavaa,että Ruotsissa tavallinen kansa pääsee vihdoinkin seuraamaan tällaista!!!

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Maalis 2014 14:11

Per Wikholmin käyttäytyminen on saanut aikaan vilkkaan keskustelun Kostdoktorn-blogissa

Oliko Wikholmin esiintyminen asiallista vai törppöä kerää kommentteja....kumpi oli gentlemanni kumpi narri...Longo vai Wikholm? Ehkä on myös muistettava, että Valter Longo on "temperamenttinen" italialainen?

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Maalis 2014 9:57

Per Wikholm vastaa "syytöksiin" dr. Dahlqvistin blogissa pitkällä kommentilla

Wikholm kirjoitti:Rubriken om ”värdelös studie” var redan satt av Aftonbladet. Det hade de fångat upp från mitt blogginlägg här:
http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/ ... ancer.aspx

Som ni ser där så kopplar jag mitt omdöme om ”värdelös studie” till forskare vid universitetet i South Carolina som menar att den grunddata som denna studie bygger på (NHANES) är ”fatally flawed” på grund av att kalorirapporteringen helt saknar fysiologisk trovärdighet. Jag kände inget behov av att be om ursäkt för formuleringen om ”värdelös” eftersom den motsvarar vad forskare faktiskt har sagt om denna data. Longo förtjänar all kritik för att han mot bakgrund av en så svag studie går ut och deklarerar att kött är lika farligt som cigaretter.

Hade inte riktigt räknat med att Valter Longo skulle hetsa upp sig på det sättet han gjorde utan förväntade mig en mer nyanserad och analytisk motståndare, Mycket i hans argumentation handlade om att attackera såväl mig för att jag inte var kompetent att få uttala mig om denna studie samt Aftonbladet som haft det dåliga omdömet att bjuda in mig. Jag tycker detta synsätt att bara experter inom samma skrå ska ha rätt att uttala sig i grunden är bedrövligt och odemokratiskt och försökte komma bort från den frågan även om Longo hela tiden ville återvända till den.

Jag har en bakgrund som utbildad molekylärbiolog och har forskarstuderat ett par år inom just cancerforskning som detta i huvudsak handlade om. Det var länge sedan och jag hoppade av det karriärspåret men likväl är jag fullt kompetent att analysera denna typer av studier.

Det andra som förvånade mig var i slutet på programmet var hans totala förnekelse av att socker och kolhydrater skulle ha något som helst att göra med tillväxthormonet IGF-1 och därmed cancertillväxt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm har skrivit om just detta här för er som är intresserade:
http://ettsotareblod.se/varfor-ar-perio ... r-kroppen/

Otsikon "turha/arvoton tutkimus" oli laatinut iltapäivälehti Aftonbladet. He olivat tottaneet sen LCHF-blogikirjoituksestani.

Kuten huomaatte ”fatally flawed” oli Etelä-Carolinan Yliopiston tutkijoiden arvio NHANES-tutkimuksesta,johon Longo perustaa oman tutkimuksensa. Siinä kaloriraportoinnista puuttuu täysin fysiologinen uskottavuus. Siksi en näe mitään syytä anteeksipyyntöön. Longo ansaitsee kritiikin siitä, että julkaisee niin huteralle pohjalle perustuvan tutkimuksen,jossa ilmoittaa lihan olevan yhtä vaarallista kuin tupakka.

Olen koulutukseltani molekylibiologi ja olen siksi tutkinut muutaman vuoden syöpää,josta Longon tutkimus kertoo....olen siis pätevä arvioimaan tämän tyyppisiä tutkimuksia!

Toinen ihmetyksen aihe on Longon täysin kielteinen suhtautuminen sokeriin ja yleensä hiilihydraateihin koskien insuliininkaltasta kasvutekijää (IGF-1)...niillä ei mukamas ole mitään tekemistä sen ja syövän leviämisen kanssa? Siitä löytyy Ann Fernholmin kirjoitus kiinnostuneille "Pätkäpaasto tekee hyvää keholle"

Hikikomori Karppilassa kirjoitti:Kaiken muun hyvän lisäksi tämä vegaani Valter Longon tutkimusvedätys, jolla hän yrittää mielikuvituksellisella tavalla mustamaalata lihaa, perustuu täysin epäluotettavaan NHANES-aineistoon, josta useat arvovaltaiset tutkijat totesivat viime syksynä, ettei se kelpaa aineistoksi minkäänlaiseen tieteelliseen tutkimukseen. Vuosittain yhden päivän syömisistä tehtävään kyselylomaketutkimukseen vastanneet kun olivat ilmoittaneet syöneensä niin pieniä määriä, että mikäli he oikeasti söisivät pitemmän päälle sillä tavoin, useimmat kituisivat pahan kerran, elleivät kuolisi nälkään. Mutta nyt siis tälläinen täysin epäluotettava aineisto kelpaa mainiosti lihan demonisoimiseen.

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Maalis 2014 20:19

Ann Fernholm kirjoitti:On aika lakata varoittamasta tyydyttyneestä rasvasta. Uusi tutkimus osoittaa, että se on neutraalia sydämen kannalta. Tutkijat mm. Oxfordista, Cambridgesta, Harvardista ja Imperial Collegesta ovat tehneet yhteisen analyysin olemassaolevista tutkimuksista: Annals of Internal Medicine | Association of Dietary, Circulating, and Supplement Fatty Acids With Coronary Risk: A Systematic Review and Meta-analysis.

Tutkimus osoittaa, että myös yksityydyttymättömät rasvahapot, joita on oliiviöljyssä, auringonkukkaöljyssä, maissiöljyssä ja rypsiöljyssä, ovat neutraaleja sydämen kannalta. Kalan omega-3-rasvahapoilla on heikko yhteys sepelvaltimotaudilta suojaavaan vaikutukseen, mutta se ei ole tilastollisesti merkitsevä. Transrasvat sitävastoin liittyvät kasvaneeseen sepelvaltimotaudin riskiin.

Tutkijoiden johtopäätös: Nykyinen tutkimusnäyttö ei anna selvää tukea suosituksille lisätä monityydyttymättämien ja vähentää tyydyttyneiden rasvojen saantia.


Koko juttu Hikikomorin kertomana

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Maalis 2014 14:01

Tri Tolonen kommentoi uutta meta-analyysiä Kansalaisen mediavahdissa: Puskan rasvaopit kaatuivat


Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3270
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 26 Kesä 2014 0:48

Korkea verensokeri on taas liitetty syöpäriskiin.
http://ettsotareblod.se/hoga-blodsocker ... or-cancer/

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Elo 2014 10:05

Ann Fernholm kirjoitti:Borde vi kalla Alzheimers sjukdom för typ 3-diabetes? I Ett sötare blod kan du läsa om att forskare under senare tid har hittat starka samband mellan metabolt syndrom, typ 2-diabetes och utvecklingen av demens. En dement hjärna reagerar till exempel sämre på det blodsockersänkande hormonet insulin.

Pâ svenska

Pitäisikö Alzheimeria kutsua T3-diabetekseksi? kysyy Ann Fernholm blogissaan. Viimeaikoina tutkijat ovat löytäneen vahvoja todisteita metabolisen oireyhtymän(MetS),t2-diabeteksen ja muistisairauden kehittymisen välillä. Muistisairaan aivot reagoivat heikommin verensokeria alentavaan insuliinihormoniin

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Syys 2014 11:33

Ann Fernholm kirjoitti:Igår publicerade DN en TT-text om en vetenskaplig genomgång av olika dieters effekter på vikten: Alla dieter är lika bra – DN.SE. Forskarna menar att det inte är någon skillnad mellan olika dieter. När jag granskar den vetenskapliga litteraturen tycker jag mig se något helt annat. Nedan är resultaten från de största och bästa jämförelserna av en striktare form av lågkolhydratdiet och en lågfettdiet.

Pâ svenska

Dagen Nyheter kirjoittaa: "Kaikki dieetit ovat yhtä hyvin".

Ann Fernholm ei ole samaa mieltä. Uusi tutkimustieto kertoo toista hänen mielestään. Hän esittää blogissaan kuvan,jossa on verrattu rasvaköyhää ja tiukkaa VHH-dieettiä. Kysymyksessä on tämä juuri julkaistu tutkimus

Erik Lindquist kirjoitti:Eftersom DN’s artikel kommer från TT, kanske du skulle informera TT om felaktigheter och osäkerheter i den artikel de distribuerat och hänvisa till detta blogginlägg?

Erik Lindqvist kommentoi: DNn artikkeli on alunperin TT-tietotoimistolta. Ehkä kannattaisi informoida heitä virheistä ja epäselvyyksistä?

PS. Kostdoktorn ja Dr. Dahlqvist ovat samoilla linjoilla Fernholmin kanssa

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Syys 2014 18:02

Elsin analyysi naapurifoorumilta
Els kirjoitti:Itse asiassa tässä on ihka oikea koira haudattuna
Selektiivistä tietoa taas kerran.

Vähärasvaisista dieeteistä on hyväksytty mukaan vain "täydelliset versiot" mm Ornish'ista. Siis sellaiset, joissa ruokavalion lisäksi mukana on koko joukko muita muuttujia, muun muassa liikuntaa ja rentoutumisharjoituksia. Mukaan ei otettu ainuttakaan ADAn tai muiden pelkkää vähärasvaisia virallisterveellisiä suosituksia käyttävää koetta.

VHH'sta sen sijaan mukaan kelpasivat kaikki vähänkin siihen suuntaan menevät.

Niinpä vaikka siitä varsin huolella tehdystä Shai & al tutkimuksesta (yksi Fernholmin mainitsemista) otettiin mukaan vain "40% Atkins" muttei noita kahta muuta koetta (vähärasvainen ja välimerellinen), ja näin näkyi käyneen toisessakin tutkimuksessa.

Ovelaa mediapeliä....

Hikikomori kirjoitti:Anreas Eenfeldt: Alla dieter är lika bra… eller?

Kuva

Tiukka vähähiilihydraattinen ruokavalio on osoittautunut vähärasvaista paremmaksi niin monessa vertailevassa tutkimuksessa - viimeksi viime viikolla - että on noloa yrittää väittää jotain muuta. Siihen tulokseen päätyi tuore ruotsalainen valtiollinen asiantuntijaselvityskin
.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3270
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 09 Syys 2014 17:33

Esidiabetes on yhteydessä syöpään.
http://ettsotareblod.se/ny-stor-genomga ... or-cancer/

Under lång tid har antalet fall av exempelvis bröstcancer och tjocktarmscancer ökat. Ett sött blod är sannolikt en viktig delförklaring. Vill vi få ner antalet fall av cancer, behöver vi få bukt med bukfetman och spridningen av metabolt syndrom. Just nu går utvecklingen åt fel håll.


Pitkän ajan kuluessa ovat syöpätapaukset lisääntyneet, esim. rintasyöpä ja paksunsuolensyöpä. Makea veri on todennäköisesti tärkeä osaselitys. Mikäli haluamme vähentää syöpätapauksia, meidän pitää saada keskikehon lihavuus ja metabolinen oireyhtymä kuriin. Tällä hetkellä kehitys kulkee väärään suuntaan.

Huangin tutkimusryhmä julkaisi eilen suuren koontitutkimuksen, josta tämä käy ilmi.
http://www.diabetologia-journal.org/
Study of almost 900,000 people shows prediabetes increases the risk of cancer by 15%
Tutkimuksen voi ladata koneelleen pakattuna .zip-tiedostona.

Lue lisää http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 204706.htm

A meta-analysis comprising 16 studies and 891,426 participants from various regions of the world shows that prediabetes increases the risk of cancer by 15%, with differing risks depending on the type of cancer. The study, published in Diabetologia (the journal of the European Association for the Study of Diabetes) is by Professor Yuli Huang, The First People's Hospital of Shunde, Daliang Town, Shunde District, China, and colleagues.

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoitus

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Loka 2014 21:57

Ann Fernholmin kirja ilmestyy kohta suomennoksena: Totuus hiilihydraateista

Ann Fernholm on elintarviketeollisuuden edustajan hyökkáyksen kohteena Aftonbladetissa
Aftonbladet kirjoitti:Debatten om socker blir allt mer uppskruvad och onyanserad. Vissa extrema sockerkritiker påstår nu att så gott som alla folksjukdomar beror på sockret. Senast ut är Ann Fernholm, aktuell med boken ”Det sötaste vi har”.

Att sätta fingret på barns matvanor, vikten av fysisk aktivitet och att många barn i dag äter för mycket sötsaker är bra. Men att pussla ihop egna teorier om hur farligt sockret är skapar en falskt grundad oro och vilseleder konsumenterna. Teorierna har helt enkelt inget stöd i den breda forskningssammanställning som gjorts av över 100 forskare och experter i arbetet med de nya nordiska näringsrekommendationerna.

Pâ svenska

Ravintotieteen tohtori Elisabet Rytter,joka edustaa Elintarviketeollisuutta, kirjoittaa debattiartikkelissa: Keskustelu sokerista kiihtyy ja muuttuu yhä epäselvemmäksi. Muutamat "sokerikiihkoilijat" väittävät, että kaikki kansantaudit johtuvat sokerista. Viimeisimpänä Ann Fernholm kirjoineen.....

Huomioda lasten ruokatavat ja liikunnan tarpeellisuus on hyvä asia, samoin kuin se, että monet lapset syövät liikaa makeaa. Mutta kyhätä kokoon omia teorioita siitä kuinka vaarallista sokeri on, vie kuluttajat harhapoluille. Nämä teoriat eivät saa minkäänlaista tukea 100 tutkijan ja expertin laatimissa uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa....


PS. Lisää aiheesta Kansalaisen mediavahdissa. Tein taannoin kyselyn Suomen Kuluttajaliitolle sokerin määrästä. Vastauksen voi lukea täältä

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3270
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 17 Loka 2014 14:17

Professori Robert Lustigin tutkimukset ja sanoma lakaistaan maton alle ja annetaan ymmärtää Ann Fernholmin olevan harhautunut erityistapaus?
Serious sugar education

Avatar
San Martino
Viestit: 5273
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ann Fernholmin kirjoituksia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Loka 2014 13:01

Sokerinvastustajana tunnettu Fernholm on päässyt Ruotsin Radion Mielipide-sivulle
Sveriges Radio kirjoitti:”De extremt söta produkter som industrin marknadsför med glada gubbar borde totalförbjudas; mat som vi aldrig ens skulle låta våra husdjur äta ska inte säljas som mat till våra barn”, skriver Ann Fernholm

SVT Opinion/Mielipide

Äärimmäisen makeat tuotteet,joita elintarviketeollisuus markkinoi "iloisina ukkoina",olisi kiellettävä täysin. Tätä ruokaa,jota emme antaisi edes kotieläimillemme, ei pitäisi myydä lapsillemme, kirjoittaa Ann Fernholm


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron