Sveriges Radio kirjoitti:”De extremt söta produkter som industrin marknadsför med glada gubbar borde totalförbjudas; mat som vi aldrig ens skulle låta våra husdjur äta ska inte säljas som mat till våra barn”, skriver Ann Fernholm
SVT Opinion/Mielipide
Ann Fernholm sai hienon loppurepliikin Ruotsin Radion Mielipide-sivulle Hän kysyy, miksi Bra mat i skolan-lehtisessä suositellaan koululaisille Nyckelhâl-terveysmerkinnällä varustettua kevytjugurttia,jossa on 5 grammaa sokeria/100 g? Se on 20/60 kilokaloria eli noin 30% lisättyä sokeri per purkki. SLV ei siis noudata edes itse omia ohjeitaan,joiden mukaan tuotteissa saa olla lisättyä sokeria maksimissaan 10%. Tässä näkyy selvästi SLVn linja: sokeri on muka terveellisempää kuin tyydytetty rasva
....................................................................................................
Kostdoktorn raportoi, että SLVn uusi pääjohtaja Stig Orustfjord on antanut kummallisia lausuntoja COOPS-kauppaketjun asiakaslehdessä
COOPS kirjoitti:För det andra har kommersiella krafter som LCHF-rörelsen tagit över när det gäller hur man ska gå ner i vikt. Där har Livsmedelsverket upplevts som för mossiga och istället har vi fått de här kvasidebatterna.
Kolhydraterna ska man hålla koll på, främst de snabba. Men forskningen är enig om att mättat fett, som grädde och smör i för stora doser, ökar riskerna för stroke och hjärtinfarkt.
Pâ svenska
Orustfjord syyttää LCHF-liikettä kaupallisuudesta,näennäis-muka-keskusteluista ja on edelleen sitä mieltä, että runsas eläinrasva on sv-tautiriski
Kostdoktorn pitää SLVn pääjohtajan lausuntoja "hävettävän piinallisina"