Karl E. Arfors blogg

Ravitsemus -ja terveysuutisia vain Pohjoismaista.

Valvojat: Timo Kuusela, Saaristolainen, Marjut Janhunen

Avatar
San Martino
Viestit: 5323
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Kesä 2014 13:20

Professori Karl E. Arfors aloitti toukokuussa oman blogin,jossa keskitytään kehon inflammatioon("kehon hiljainen tulehdus")

Tässä esitelmä Omega 3/6 rasvahapoista

Glycocalyx..eli verisuonen karvainen sisäpinta,joka säätelee inflammatiota

Avatar
San Martino
Viestit: 5323
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Heinä 2014 13:47

Professori Arfors kirjoitti:Fettlever – ett stort hälsoproblem…

… till följd av den kolhydratrika kost vi rekommenderas av SLV

Pâ svenska

Rasvamaksa - suuri terveysongelma...

..joka johtuu Elintarvikeviraston(SLV) suosittelemasta hiilihydraattipitoisesta ravinnosta



Lisää aiheesta täällä

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3276
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 18 Elo 2014 11:38

Ruotsalainen laiva kääntyy hitaasti.
http://karlarfors.se/diabetestkost-del2/

Diabetesruokavaliosuositukset eivät ole muuttuneet tutkimustuloksista huolimatta. Niin ammattilaisia kuin potilaita, jotka ovat havainneet hiilihydraattien rajoittamisen olevan hyödyksi, vastustetaan sairaanhoidon piirissä.

Aiempi kirjoitus aiheesta:
http://karlarfors.se/sockersjukevarden-i-sverige-2014/

Avatar
San Martino
Viestit: 5323
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Syys 2014 9:40

Professori Arfors kirjoitti:När kvinnor tar statinpreparat ökar risken för Diabetes 2 med 48%.

Det verkar alltmer som om den enda framkomliga vägen är att försöka minska den låggradiga inflammationen och om ni behandlas med statinpreparat, alltså kolesterolsänkande medel som jag skrev om i förra inlägget så måste ni lära Er att för kvinnor ökar risken att utveckla Diabetes 2 med 48% i en studie som publicerats i Archives of Internal Medicin, Jan 9 2012.

Läs mera

Statiini lisää naisten diabetesriskiä 48 prosenttia uuden tutkimuksen mukaan kirjoittaa professori Karl Arfors blogissaan...

Avatar
San Martino
Viestit: 5323
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Loka 2014 22:56

Prof. Arfors paneutuu omega– 3/omega– 6 problematiikkaan Chalmers-professori Göran Petterssonin johdolla

Karl Arfors kirjoitti:I dag skall Ni få träffa Göran Petersson, seniorprofessor från Chalmers, som gjort en spännande sammanställning ”Om rätt och fel OMEGA – 3 och OMEGA – 6″ – och där beskriver Göran Petersson hur vi måste ”Minimera Fleromättade Fröfetter och Optimera Fleromättade Fiskfetter”

Pâ svenska

Ohje kuuluu: "Minimoi monityydyttämättömät siemenrasvahapot ja optimoi monityydyttämättömät kalarasvahapot"


Erityisesti TÄHÄN kannattaa tutustua!

Avatar
San Martino
Viestit: 5323
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Karl E. Arfors blogg

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Helmi 2017 17:05

Professori Karl E. Arfors aloitti toukokuussa oman blogin,jossa keskitytään kehon inflammatioon("kehon hiljainen tulehdus")

Glycocalyx är ett ”hårigt” lager av olika sockermolekyler som sitter i kärlväggen (se bild nedan) och hindrar vita blodkroppar att fastna för att blodcellernas receptorer inte når ned till adhesionsreceptorerna på kärlväggen.

Glycocalyx..eli verisuonen karvainen sisäpinta,joka säätelee inflammatiota

Olisiko kysymys samasta asiasta,jota käsitellään Ohukaisen blogissa?

Pauli Ohukainen kirjoitti:
Valtimon seinämässä on sidekudosverkko, jonka tehtävä on antaa sille kimmoisuutta ja sitkeyttä. Ajatellaan että tämä verkko on kuin kalastajan verkko. Veressä kiertää iso joukko erilaisia asioita, joita voidaan ajatella erilaisina kaloina. Niitä on erikokoisia, -näköisiä ja muotoisia. ”Pahat” LDL-kolesterolihiukkaset ovat juuri sen kokoisia kaloja, että ne voivat tarttua verkkoon kiinni. Lisäksi niillä on juuri sopivat piikikkäät evät (sähköiset ominaisuudet), jotka takertuvat verkkoon todella tiukasti. Monet muut kalat eivät jää samalla tavalla kiinni.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailija