Resistentti tärkkelys

Ravitsemus -ja terveysuutisia vain Pohjoismaista.

Valvojat: Timo Kuusela, Saaristolainen, Marjut Janhunen

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Elo 2014 19:52

Ruotsin SVTn sivulla kirjoitus:

Ruoka,joka suojaa lihan vaaroilta

Kysymyksessä on resistentti tärkkelys,joka kulkeutuu paksusuoleen saakka,jossa bakteerit muuttavat sen hyödyllisiksi rasvahapoiksi(voihappo).
Videolla dr. Mosley ehdotetaan kylmää perunasalaattia, mutta LCHF-blogin Per Wikholmilla on muitakin ehdotuksia

Per Wikholm kirjoitti:Ett alternativ till potatismjöl för den som föredrar riktig mat är att äta rå potatis. Till min omgivnings förvåning och förskräckelse har jag sedan barnsben älskat att äta råa, skalade potatisar med salt på. Nu kan jag med gått samvete börja med denna ovana igen. De tre till fyra matskedarna potatismjöl motsvarar cirka 200 g till 270 g potatis. En rejält stor potatis väger cirka 200 g medan en mer normalstor väger cirka hälften så mycket. En annan variant är att riva potatisen och blanda den i en sallad precis som man gör med morötter. Sedan har vi förstås det gamla husmorsknepet med potatisvatten där rå, finriven potatis läggs i kallvatten över natten och vatnnet sedan dricks, vilket är precis samma sak som potatismjöl uppslammat i vatten.

Pâ svenska

Per Wikholm: Perunoita voi syödä myös sellaisenaan raakana ja salaattiraasteena tai käyttää perunajauhoa(3-4 ruokalusikallista),joka sekoitetaan veteen. Kokeili kannattaa aloittaa varovasti mahdollisten ilma ym. vaivojen vuoksi!
Wikholmin mukaan resistentti tärkkelys laskee myös verensokeria. Diabeetikon video-ohje

Lisää Kansalaisen mediavahdissa

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Elo 2014 14:28

Margareta Lundström kirjoitti:Efter julens utsvävningar hade jag återigen fasteblodsocker runt 7 och jag kämpade mig ner till ”gryningsvärdet” runt 6,2. Efter att ha testat 1 tsk potatismjöl några kvällar i sträck hade jag ett fasteblodsocker på 4,7, det har jag ALDRIG haft tidigare, så gott som alla andra har legat på drygt 5 där jag vill att de skall vara. Jag tycker det vore en märklig slump om det händer precis när jag börjat testa resistent stärkelse. Jag har inte legat över 6 en enda gång de gånger jag tagit potatismjöl innan sängdags.

Pâ svenska

Margareta Lundström on kokeillut perunajauhokuuria hyvin tuloksin. Aamusokerit ovat laskeneet hienosti...(4,7)

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3269
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 21 Elo 2014 14:55

Olen kuullut muualta, että Margaretan vatsa ei olisi sietänyt perunajauhoja. Kirjoitus on huhtikuulta. Mikähän on nykyinen tilanne?

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Elo 2014 19:22

Margaretalla ei tunnu olevan mitään sairautta? Ainoa ongelma on ylipaino,josta hän haluaisi päästä eroon. Siksi hän on kokeillut erilaisia keinoja kuten ketoosia ja nyt resistenttiä tärkkelystä. Muuten VHH sopii hänelle erinomaisesti ja se on tuonut mukanaan lukuisan joukon muita terveysetuja...nyt myös vihdoin 12 kiloa kevyemmän olon!
Jag heter Margareta Lundström 58 år, gift trebarnsmor med tre barnbarn. Vi bor i villa på landet i Stockholmsområdet sen dec 2006 efter 16 år i två olika radhus.

Hela livet har jag kämpat mot övervikt och prövat det mesta utom de värsta tokigheterna… typ banan-ananasdiet osv. Innan graviditeternas hormonomställningar fungerade Viktväktarna hyfsat. Sen har det gått åt fel håll, dvs uppåt oavsett metod. Våren 2005 insåg jag äntligen att jag helt enkelt inte tål kolhydrater. Jag hade tidigare lärt mig att man kan dö utan kolhydrater.

Idag vet jag bättre. Man lever utmärkt, i många fall bättre mer eller mindre utan kolhydrater från potatis, ris och spannmål. Jag har vunnit så mycket annat (läs gärna blogginlägget om mina hälsovinster) att det periodvis känts sekundärt med viktminskningen efter alla år av kamp. Jag kämpar mot övervikt fortfarande och vill självklart bli av med den extra lasten. Under 2013 började jag minska i vikt och vid årsskiftet 2013/2014 hade det hunnit bli 12 kg. Det känns stort med tanke på hur det varit.

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Syys 2014 1:24

San Martino kirjoitti:Ruotsin SVTn sivulla kirjoitus:

Ruoka,joka suojaa lihan vaaroilta

Kysymyksessä on resistentti tärkkelys,joka kulkeutuu paksusuoleen saakka,jossa bakteerit muuttavat sen hyödyllisiksi rasvahapoiksi(voihappo)

Mielenkiintoinen tieto hiirikokeesta

MNT kirjoitti:High-fat diets may promote the growth of tumours in the intestine by causing changes to the microbial community in the gut, demonstrates a mouse study in Nature this week.

Treatment with antibiotics or a supplement called butyrate (which is thought to alter bacterial composition and immune functions) is shown to attenuate tumour progression.

Medicalnewstoday

Butyrate eli voihapon suolat ja esterit hidastavat syöpäkasvaimen kasvua suolistossa....

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Loka 2014 8:42

BBC kirjoitti:Many food-lovers worry about pasta making them fat. But could simply cooling and then reheating your meal make it better for you, asks Michael Mosley.

It's called "resistant starch" because once pasta, potatoes or any starchy food is cooked and cooled it becomes resistant to the normal enzymes in our gut that break carbohydrates down and releases glucose that then causes the familiar blood sugar surge.

BBC News
Resistentti tärkkelys on noussut otsikoihin Englannissa dr. Michael Mosleyn ohjelmassa...

Keitetty pasta tai perunat kylminä sisältävät enemmän resistenttiä tärkkelystä...niin myös uudelleen lämmitetty pasta!

Avatar
San Martino
Viestit: 5271
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Resistentti tärkkelys

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Touko 2018 8:46

Hyviä uutisia pastafaneille!

LifeZone kirjoitti:
Röd linspasta höjer ej blodsocker

http://www.lifezone.se/bonor/rod-linspa ... lodsocker/

Punainen linssipasta ei nosta verensokeria. Ei myöskään ketoosi-arvoja kommentoidaan sivulla. Olisko tuossa pastassa suuri määrä resistenttiä tärkkelystä?

Lisää Kansalaisen mediavahdissa

Saaristolainen kirjoitti:
Resistentti tärkkelys on sellainen tärkkelys, joka menee ruoansulatuskanavan läpi paksuunsuoleen asti pilkkoutumatta. Sitä pidetään kuituna. Paksussasuolessa se hajoaa rasvoiksi ja ruokkii hyödyllisiä suolistobakteereita, sanoo teoria.

viewtopic.php?f=22&t=5378


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa