Yleistä ravintolisistä

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4922
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 12 Loka 2018 12:52

Yle: Dosentti Markku Myllykangas syyttää eduskuntaa täydentäviä hoitoja koskevan lain jarruttelusta

Ylen aamu-TV:ssä käsiteltiin (12.10.) täydentäviä hoitomuotoja ja niitä koskevan lainsäädännön tarvetta.

Terveyssosiologian dosentti Markku Myllykangas Itä-Suomen yliopistosta, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ja kansanedustaja Sari Raassina (kok.) vaativat lainsäädäntöä täydentäville hoitomuodoilla. Kansanedustaja Raassina (kok.) kertoo tehneensä lakialoitteen kesällä puoskarilain puolesta.

Päivi Räsäsen mukaan Myllykangas valehteli haastattelussa ns. eheytyshoidoista.

Tässä ei ole kysymys mitenkään pääasiassa ravintolisien käytöstä, mutta postaan uutisen kuitenkin tänne. Lääkäri Päivi Räsäsen ja syöpälääkäri Sari Raassinan haastattelusta käy ilmi, kuinka vähän (käytännössä ei ollenkaan – he tuntevat ravintolisillä tehtyjä tieteellisiä tutkimuksia. Muun muassa niitä, joiden mukaan ravintolisät ehkäisevät sytostaattien ja sädehoidon siavuvaikutuksia ja että esim. berberiini herkistää eturauhassyöpää sädehoidolle ja maksasyöpää sytostaateille.
Voisin lyödä vetoa, ettei Raassina tunne esim. berberiinillä tehtyjä ja syöpälääkäreiden ammattilehdissä julkaistuja syöpätutkimuksia.

Räsänen sanoo, että jos on saatu pätevää tieteellistä näyttöä, kyseessä ei olekaan uskomushoito. Hän ei näytä kuitenkaan tuntevan tällaisia tutkimuksia (joita minäkin olen postannut tälle foorumille yli 3000). Asia on juuri niin kuin kansainvälisen terveydenhuollon professorin Hans Roslingin ym. kirjassa Faktojen maailma sanotaan: korkeastikin koulutetuilla "asiantuntijoilla" on täysin väärä kuva todellisuudesta. "Kun meiltä kysytään maailman tilasta, vastaamme aina väärin. Jopa niin väärin, että satunnaisesti vastaava simpanssi päihittää opettajat, toimittajat, investointipankkiirit ja Nobel-palkitut...Vaikka meillä on kaikki tieto saatavillamme, meitä ohjaavat muun muassa pelko, draamahakuisuus ja yleistämisen tarve." Lisään väärin vastaajien listaan myös lääkäreiden ammattikunnan ja kansanedustajat.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4922
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 01 Marras 2018 13:08

Suomessa terveyskaupoilla suurin osuus ravintolisien myynnistä?

Kansainvälistä markkinatietoa kokoavan ja tuottavan Euromonitor International mukaan terveyskaupat ovat Suomessa suurin ravintolisien ja vitamiinien myyntikanava. Ravintolisien ja vitamiinien kokonaismarkkinat Suomessa vuonna 2017 olivat noin 311 miljoonaa euroa.

Euromonitorin mukaan ravintolisien ja vitamiinien myyntikanavat jakaantuivat seuraavasti
1. Terveyskaupat 28%
2. Päivittäistavarakaupat 23%
3. Apteekit 18%
Tekee yhteensä 69 %, joten 31 % myynnistä tulee jostakin muualta, siis enemmän kuin terveyskaupoista. Verkkokaupat, puhelin- ja postimyynti, terapeutit ja kuntosalit yms. Nykyisin on todella monenlaista ravintolisien myyntiä, kun on virtuaalihuoneistoja, verkostomyyntiä, Facebook-ryhmiä, kirpputorimyyntiä, urheilumyymälät ja jopa urheiluseurat kauppaavat junioreiden kautta ravintolisiä.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4922
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 03 Marras 2018 12:13

Terveyskauppiaiden Liitto ehdottaa 44 rohdosta poistettavaksi lääkeluettelosta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on lähettänyt lausuntopyynnön lääkeluetteloa koskevan päätöksen luonnoksesta 2019. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton lausunnossa ehdotetaan, että lääkeluettelon liitteestä 2 poistettaisiin 44 rohdosta. Tämä selkeyttäisi sellaisten kasvien kaupanpitoa, joita käytetään elintarvikkeena, kuten ravintolisänä useissa EU-maissa.

Kuten Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on aikaisemminkin todennut, niin Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylläpitämä lääkeluettelon liite 2 on monelta osin epäjohdonmukainen, sillä siinä on lueteltu joukko kasveja, ruoka‐aineita ja myrkkysieniä.

Nykymuodossaan lista ei palvele teollisuutta, kauppaa tai edes valvovia viranomaisia. Koska lääkeluettelon liitteen 2 listaus ei ole ehdoton tai kattava, sen perusteella ei voi päätellä luokitellaanko tuote lääkkeeksi. Tässä muodossaan se aiheuttaa edelleen sekavia tulkintoja.

Lääkeluettelon liitteen 2 perusteella tehdyt luokittelut saattavat asettaa suomalaisen kuluttajan erilaiseen asemaan muihin EU‐maiden kuluttajiin nähden. Eräiden muualla Euroopassa laillisesti myynnissä olevien rohdosten kaupanpito Suomessa on elinkeinoelämän puolelta koettu hankalaksi juuri lääkeluettelon vuoksi. Tämän vuoksi Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto toivoo Fimealta tasavertaista kohtelua muihin Euroopan yhteisön maihin nähden, jotta tuotteiden vapaa liikkuvuus ja elinkeinoelämän kilpailuolosuhteet sekä sisämarkkinoiden toiminta olisi harmoninen kaikissa jäsenvaltioissa Euroopan talousalueella.

On myös hyvin tiedossa se, että jos kuluttaja ei saa haluamaansa rohdoskasvia laillisesti Suomesta esimerkiksi terveyskaupan valikoimasta, niin se ohjaa kuluttajia tilamaan ko. rohdoksia ulkomaisista nettikaupoista. Tämän on varmasti tiedostettu myös viranomaisten taholta, sillä juuri tätä ilmiötä korostetaan viranomaisten ja elinkeinoelämän järjestöjen yhteisessä Omalla vastuulla -kampanjassa (http://www.omallavastuulla.fi).

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ehdottaa Lääkeluettelon liitteen 2 nimien päivitystä ja päällekkäisyyksien poistamista. Nyt luettelossa on mainittu mm. sama rohdos usean kerran samalla tai samankaltaisella nimellä tai niin, että tieteellinen nimi on eri muodossa tarkoittaen kuitenkin samaa rohdosta.

Nyt lausunnolla olevan lääkeluettelon on tarkoitus tulla voimaan 1.4.2019.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton lausunto lääkeluettelosta TÄSTÄ.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4922
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 05 Joulu 2018 16:27

Saksalaiset kardiologit: Ravintolisiä rytmihäiriöiden hoitoon

Sydämen rytmihäiriöt ovat hyvin tavallisia ilman sydäntautiakin. Häiriöitä aiheuttavat tyypin 2 diabetes, metabolinen oireyhtymä, insuliiniresistenssi sekä monet piilevät hiven- ja kivennäisaineiden (magnesiumin, kaliumin, B-vitamiinien ja ubikinonin) puutostilat. Ne voivat myös aiheuttaa ja pahentaa insuliiniresistenssiä ja metabolista oireyhtymää. Berliiniläisen sydänpoliklinikan ( Outpatient Practice of Cardiology) tutkimus osoitti, että tavanomaisten sydänlääkkeiden lisänä nautitut ravintolisät ehkäisevät ja vähentävät jo kuudessa viikossa rytmihäiriöitä ja parantavat sydämen vasemman kammion toimintaa. Potilaat hyötyvät ravintolisistä. Lue lisää

Saksalaiset kardiologit: Ravintolisiä sydämen rytmihäiriöön
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron