Omega-3-rasvahapot

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 26 Heinä 2018 20:15

Kappas vaan, kun sattui samaan ajankohtaan, jolloin valtamedia taas kerran vähättelee kalaöljyn vaikutuksia sydänterveyteen (katso edellinen viesti).

Luontaisterveys 1.8.2018: E-EPA-kalaöljy suojaa valtimoita ja sydäntä
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja MahaTar » 27 Heinä 2018 13:08

Päivää.
Olen tässä hissukseen ollen, tarkastellut näitä median järjettömyyksiä vähän kieli poskessakin.
Median mukaan kasvissyönti pelastaa maailman.
Kalaöljy on hyödytön tuote.
Rasva tappaa talossa ja puutarhassa.

Mutta siitähän me ei välitetä! E-Epa 650 edellen käytössä!
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 04 Elo 2018 11:57

Kalaöljy parantaa munuaisten kroonista vajaatoimintaa

Nyt kun valtamedia (HS, TS, AL, IL ym.) toitottavat kalaöljyn vastaisia valeuutisia, on sopiva paikka postata kiinalainen rottatutkimus, joka osoittaa, että kalaöljyn omega-3-rasvahapot parantavat kokeellista kroonista munuaisten vajaatoimintaa. Vaikutusmekanismikin esitetään tässä alla: hapetusstressin ja krooninen tulehduksen vaimennus geenien välityksellä nuclear factor E2 related factor 2 (Nrf2)- ja transforming growth factor-beta (TGF-β/SMAD)-reittien kautta. Kalaöljy paransi antioksidanttikapasiteettia lisäämälä superoksididismutaasi- (SOD)- ja glutationi (GPX)- ja katalaasienstyymien (CAT) aktiivisuutta. Tulos puoltaa kalaöljyn käyttöä munuaistaudin täydentävänä hoitona.

Xu J, Feng ZP, Peng HY, Fu P. Omega-3 polyunsaturated fatty acids alleviate adenine-induced chronic renal failure via regulating ROS production and TGF-β/SMAD pathway. European Review for Medical and Pharmacological Sciences. 2018 Aug;22(15):5024-5032. doi: 10.26355/eurrev_201808_15645.

Toinen uusi tutkimus vahvistaa jo yli 20 vuotta sitten todetun seikan, että omega-3-rasvahapot ovat antikarsinogeenisia. Tässä tutkimuksessa annettiin maksasyöpäsoluille DHA:ta nanohiukkasmuodossa.

Kolmaskin uusi tutkimus vahvistaa, että omega-3:t estävät maksasyöpäsolujen kasvua ja leviämistä.

Neljäs uusi tutkimus osoittaa, että omega-3-rasvahapot lievittävät monia ihotauteja, kuten auringonvalon aiheuttamaa ihon vanhenemista (fotoageing), allergioita, dermatiittia, ihon haavaumia ja melanogeneesiä sekä muuta ihosyöpää.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 10 Elo 2018 17:12

Resolviini E1 auttaa psoriasiin

Harvardin yliopistossa havaittiin professori Charles Serhanin johdolla vuonna 2002, että kalaöljyn EPA-rasvahaposta syntyy elimistössä tehokasta tulehdusta ehkäisevää ja sammuttavaa (resoloivaa) nanomolekyyliä, resolviini E1:tä, RvE 1). Se on selittänyt paljolti E-EPAn erinomaisia vaikutuksia mm. sepelvaltimotaudissa ja masennuksessa, jotka ovat luonteeltaan tulehdustauteja.

E-EPAa ja RvE1:tä tutkitaan erityisen vilkkaasti Japanissa, jossa lääkärit määräävät yleisesti E-EPAa 1800 mg/vrk monien sairauksien hoitoon. Uusi hiiritutkimus osoittaa, kuinka RvE1 vaikuttaa suotuisasti prosiaasissa, jota sairastaa noin 150 000 suomalaista. Psori a on krooninen tulehduksellinen ihotauti, jonka synnyssä ja ylläpidossa vaikuttavat oleellisesti tulehdussytokiinit TNF-alfa, IL-23 ja IL-17, joita resolviini ehkäisee vaimentaa ja sammuttaa. Japanilaistutkimuksen tulokset puoltavat E-EPAn käyttöä psoriaasin hoidossa. Jos psori on vakava suosittelen noin 2 g E-EPAa päivässä.

Tutkimuksen julkaisi maailman johtava tiedekustantamo Nature. Artikkelin voi lukea kokonaan maksutta alla olevasta linkistä. Teksti on maallikoille melko vaikeatajuinen, mutta sen julkaiseminen on perusteltua, jotta EPA-rasvahapon biokemiallisia vaikutuksia voidaan selittää ja ymmärtää.

Sawada Y, Honda T, Nakamizo S, et al. Resolvin E1 attenuates murine psoriatic dermatitis. Scientific Reports. 2018 Aug 8;8(1):11873. doi: 10.1038/s41598-018-30373-1.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Elo 2018 13:24

Ranskalaistutkimus: Kalaöljy kohottaa ikäihmisten fyysistä kuntoa

Useiden ranskalaisten yliopistoklinikoiden yhteinen tutkimus yli tuhannen kotonaan asuvan ikäihmisen omega-3-indeksistä ja kuntotesteistä osoittaa, että matala indeksi liittyy heikentyneeseen fyysiseen kuntoon, ja kääntäen, että suuri indeksi parantaa sitä.

Tulokset olisivat voineet olla vielä paljonkin parempia, jos tutkijat olisivat älynneet antaa suurempaa päiväannosta (nyt annettiin vain 800 mg puhdasta DHA:ta) myös E-EPAa ja D-vitamiinia (josta ranskalaisilla ikäihmisillä on todettu yleisesti vajetta). Tällaisenaankin tutkimus kumoaa THL:n ja valtamedian viimeaikaisia valeuutisia kalaöljystä. Oma indeksini on yli 12 % (yli 8 on hyvä, alle 4 on huono, 4-8 puolikehno (halvdålig) etenkin sydän- ja verenrkiertoelinten sairauksien ja henkisen hyvinvoinnin kannalta).

Ranskalaistutkimus: Kalaöljy parantaa ikäihmisten kuntoa
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 02 Syys 2018 20:19

Kalaöljystä apua vaikeahoitoisille, lääkeresistenteille epileptikoille

Suomessa on noin 56 000 "virallista" epileptikkoa, jotka saavat Kelalta korvausta lääkkeisiinsä. Noin 5 000 aikuista ja 800 alle 15-vuotiasta sairastuu vuosittain epilepsiaan. Lähes joka kymmenennen suomalaisperheen lapsi kokee vähintään yhden kuumeisen tai kuumeettoman epileptisen kohtauksen. Vuosittain noin 3 000 suomalaista aloittaa epilepsialääkityksen. Jatkuvaa epilepsialääkitystä tarvitsee 36 000 henkilöä heistä noin 9000 on "vaikeahoitoista", koska lääkitys ei auta heitä. Noin joka viidennen epilepsiaa sairastavan lapsen kohtaukset jatkuvat useista eri lääkehoitoyrityksistä huolimatta.

Epilepsialääkkeet vaikuttavat keskushermostoon, ja niillä voi olla myös sivuvaikutuksia, kuten väsymystä, ruokahalun muutosta, mielialan ja käytöksen muutoksia, vapinaa ja huimausta. Pitkään käytettyinä epilepsialääkkeet jäykistävät ja ahtauttavat valtimoita. Epilepsialääkkeet näet vahingoittavat valtimoiden sisäpinnan (endoteelin) toimintaa, mikä voi käynnistää valtimonkovettumataudin. Karbamatsepiini-niminen epilepsialääke alentaa solujen omega-3-rasvahappojen pitoisuutta.

Nämä tieteelliset havainnot puoltavat ravintolisien, kuten berberiinin, D-vitamiinin, E-EPAn, karnosiinin ja magnesiumin käyttöä epilepsian täydentävänä hoitona. Epileptikoilla on todettu yleisesti D-vitamiinin puutetta, jopa aurinkoisessa Espanjassa. Syynä ovat epilepsialääkkeet, valproaatti ja levetirasetami, mikä tieto puoltaa reilua D-vitamiinilisää, etenkin täällä kaukana päiväntasaajasta. D-vitamiini ja omega-3-rasvahapot yhteis- ja vuorovaikuttavat aivoissa. D-vitamiini yhteisvaikuttaa myös magnesiumin kanssa, joten suosittelen näiden hyödyllisten ravintolisien samanaikaista käyttöä neurologisissa ja psykiatrisissa häiriöissä. Minusta on hienoa ja tärkeää, että näiden lääkkeettömien hoitojen vaikutuksia tutkitaan edelleen tieteellisesti ja tulokset julkaistaan vertaisarvioiduissa tiedelehdissä. Yhdysvaltain terveysviraston PubMed-tietokannassa on jo 108 dokumenttia epilepsiasta ja omega-3:sta, nyt julkaistu uusi tutkimus mukaan luettuna. Se antaa uutta toivoa lääkeresistenteille potilaille.

Uusi lääkeresistenteillä potilailla tehty kliininen satunnaistettu lumekontrolloitu kaksoissokkotutkimus osoittaa, että kalaöljy vähentää kohtauksia jopa 39–42 prosenttia. Tutkimus julkaistaan Epilepsy and Behavior -lehdessä. Lue lisää alla olevasta linkistä.

Kalaöljy ehkäisee lääkeresistenttien potilaiden epilepsiakohtauksia
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 10 Syys 2018 11:17

Kymmenen hyvää syytä käyttää väkevöityä kalaöljyä

On ollut turhauttavaa lukea tutkimuksia, joissa on annettu heikkotehoisia kalaöljyvalmisteita eikä niillä ole saatu toivottuja tuloksia – ja valtamedian riemuitsevia uutisia, että "siinä se nyt nähtiin, ei mitään vaikutusta". Israelilaiset tutkijat kiinnittävät samaan asiaan huomiota uudessa meta-analyysissaan, jossa he tarkastelevat kalaöljytutkimuksia sydäntaudeissa ja diabeteksessa (Tenenbaum ja Fisman 2018). He toteavat, että monissa ei-positiivisissa tutkimuksissa kalaöljyn päiväannos on ollut alle 2000 mg, mikä ei riitä – tarvitaan yli 2000 mg, sydänpotilaille mieluiten 4000 mg/vrk. Heikkoja valmisteita pitäisi ottaa kourallinen päivässä, jotta saisi tällaisia isoja annoksia; eivät vapaaehtoiset koehenkilöt ja tavalliset kuluttajat suostu siihen. Väkevöidyillä tuotteilla riiittää pienempikin annostelu tavoitellun tehon saavuttamiseen – etenkin jos smanaiakisesti nautitaan muitakin vuoro- ja yhteisvaikuttavia ravintolisiä (D-vitamiini, berberiini, karnosiini, magnesium, sinkki, ubikinoni, maitohappobakteerit jne.).

Esitän tässä kymmenen hyvää syytä huolehtia riittävästä omega-3-rasvahappojen saannista nauttimalla ravintolisänä puhdistettua, vähintään 90-prosenttiseksi väkevöityä etyyliesteröityä kalaöljyä, jolla päästään kyllin suureen omega-3-annokseen, kuten uusissa kliinisissä tutkimuksissa nykyään tehdäänkin. Ei niissä enää anneta peruskalaöljyä, joka sisältää vain 30 % omega-3-rasvahappoja.

Kymmenen hyvää syytä käyttää väkevöityä kalaöljyä ravintolisänä
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 30 Loka 2018 14:08

Triglyseridimuotoisten kalaöljyjen omega-3-pitoisuuksia yliarvioidaan

Kalaöljyteollisuuden organisaatio GOED on antanut suositukset siitä, kuinka kalaöljyvalmisteiden EPA- ja DHA-pitoisuudet tulisi mitata niin että tulokset olisivat tosia. Nykyisin monien valmisteiden pitoisuuksia liioitellaan jopa 30 %, johtuen virheellisestä mittaustavasta (area calculation, area percentage figure). Triglyseridimuodossa olevissa valmisteissa tulokseen tulee mukaan triglyseridirungon kolme rasvahappomolekyyliä (joihin EPA ja DHA kiinnittyvät), joiden paino voi olla jopa 7-8 %. Fosfolipidimuotoisissa valmisteissa (krilliöljy) virhe voi olla vielä suurempi. EPA, ja DGA:n pitoisuudet tulisi ilmoittaa myyntipakkauksissa g/100 g -periaatteella, kuten GOED on aina suositellut.

Tätä ongelmaa ei esiinny etyyliesteröidyissä valmisteissa, koska siinä omega-3:t on sidottu etanoliin (alkoholiin), jonka paino tässä yhteydessä on lähes nolla. Lue lisää alla olevasta linkistä

GOED Advisore seeks to snuff off overestimation of EPA, DHA content in oils. Nutraingredients.com 26.10.2018

Check out the latest videos on the importance of omega-3s
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 12 Marras 2018 23:55

E-EPAlla tehty jättitutkimus REDUCE-IT esitettiin eilen Yhdysvaltain Sydänliiton (AHA) kongressissa Chicagossa. Sydänprofessori ja sisätautiopin professori (Harvard Medical School) Depak Bhat selostaa tutkimusta videolla suoraan kongressipaikalta. Kyllä nyt E-EPAn myynnin pitäisi räjähtää kaikkialla maailmassa. Katso alla oleva video.
Dr. Deepak Bhatt Discusses the REDUCE-IT trial, Live from AHA 2018
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 13 Marras 2018 20:41

Kirjoitin samasta aiheesta Luontaisterveys-lehteen 9/2018 otsikolla
Sydänpotilaiden jättitutkimus kalaöljyllä: E-EPA hyödyksi statiineja käyttäville
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Marras 2018 16:59

Duodecim ja Yle ovat jälleen uutisoineet negatiivisesti kalaöljystä ja D-vitamiinista. Teemana näyttää olevan: Mitättömillä annoksilla saadaan mitättömiä tuloksia.
https://yle.fi/uutiset/3-10507228

Ursulakin kuuluu kirjoittaneen johonkin terveyslehteen, ettei kalaöljyllä ole mitään terveysvaikutuksia. Hän pelottelee, että kalaöljy suurentaa kolesteroliarvoja, mitä ei tapahtunut REDUCE-IT-tutkimuksessa. Ursulan tiedot taitavat olla peräisin argronomikoulutuksen ajoilta. Laitoin nettisivulleni uuden uutisen REDUCE-IT-tutkimuksesta, jonka tuloksista löysin lisää tietoa (grafiikkaa) prof. Bhattin videohaastattelusta.

E-EPA-tutkimus Yhdysvaltain sydänliiton (AHA) kongressissa 10.11.2018

Tutkimus on nyt julkaistu kokonaisuudessaan arvostetussa lääkärilehdessä New England Journal of Medicinessa, josta se on luettavissa maksutta.

Eilen nettisivuillani oli yli 10 000 kävijää. Ja nyt on tulossa lisää.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Marras 2018 20:31

MedScape-uutissivusto hehkuttaa REDUCE-IT-tutkimusta

Primaarisen päätetapahtuman P-arvo oli 0,00000001 —siis seitsemän nollaa. Sekundundaarisen päätetapahtuman P-arvo oli 0,0000001 – kuusi nollaa. "En ole koskaan ennen kliinisen tutkijan urallani nähnyt tällaista tilastollista merkitsevyyttä, joten kukaan ei voi väittää, että tässä olisi kyse sattumasta", kommentoi professori Deepak Bhatt MedScapelle. "Tämä on valtavan hieno tulos potilaille ja sen pitäisi ehdottomasti muuttaa kliinistä käytäntöä tästä eteenpäin. Miljoonien potilaiden hoitoa voidaan parantaa kaikkialla maailmassa [E-EPAlla]" hän lisää. "Tutkimus avaa aivan uuden aikakauden sydäntautien ehkäisyssä ja hoidossa [E-EPAlla]", professori Blatt kommentoi.

REDUCE-IT: 'A New Era' in CVD Prevention With High-Dose EPA
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 16 Marras 2018 13:39

REDUCE-IT-tutkimus on nyt esillä laajasti mediassa ja netissä. Kardiologit hehkuttavat E-EPAn ainutlaatuisuutta sydänterveydessä. Muita kalaöljyjä (kuin E-EPAa) markkinoivat yhtiöt yrittävät ratsastaa REDUCE-IT-tutkimuksen tuloksilla soveltaen niitä omiin valmisteisiinsa, vaikka tutkijat itse nimenomaan korostavat, ettei niin voi tehdä. (Millään muulla valmisteella ei ole tällaista näyttöä sydämen suojaamisesta.)

E-EPAa valmistava ja markkinova irlantilainen Amarin-yhtiö on haastanut oikeuteen kaksi tällaista väärin perustein omia kalaöljyään markkinoivaa yritystä, Omax ja Coromega. Niiden tuotteet eroavat laadultaan ja pitoisuudeltaan Amarinin Vascepasta (joka on puhdistetua ja väkeväityä E-EPAa). Vascepan EPA valmistetaan samoista rasvaisista kaloista (sardellit, manhaden) samassa eteläkorealaisessa tehtaassa samalla menetelmällä, tyhjiötislauksella, kuin Midsonan Suomessa markkinoima E-EPA.

Amarin sues two 0mega-3- manufacturers, alleging they used company´s drug trial to market supplements
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 22 Marras 2018 11:58

Kalaöljyn nauttiminen raskauden aikana ehkäisee ennenaikaista synnytystä

Yli 70 tutkimusta, joihin oli osallistunut yli 20 000 raskaana ollutta naista, osoittaa että ruuan lisänä nautittu hyvälaatuinen kalaöljy (omega-3:a vähintään 500-1000 mg/vrk) ehkäisee ennenaikaisia synnytyksiä (peruskalaöljyissä ei ole näin paljoa per kapseli). Enempää kliinisiä kaksoissokkotutkimuksia tästä asiasta ei tarvitse tehdä, näyttö on nyt riittävää, sanoo lääkehoitoja kriittisesti arvioivan puolueettoman Cochrane-instituutin australialainen työryhmä uudessa analyysissaan. Työryhmä on laatinut terveydenhuollon ammattihenkilöille ohjeet kalaöljyn annosta raskaana oleville. Kalaöljyn käyttö raskauden aikana on tärkeää sekä äidille että syntyvälle lapselle, korostaa apulaisprofessori Philippa Middletonin johtama työryhmä (South Australian Health and Medical Research Institute). Ennenaikaisesti syntyvillä lapsilla on suurentunut riski kuolla ennen 5. ikävuottaan tai sairastua pitkäaikaisiin terveysongelmiin, kuten kehityksen viivästymiseen, oppimisvaikeuksiin ja näkövikoihin.

Uusi meta-analyysi korjaa vuonna 2006 julkaistun kirjallisuuskatsauksen perusteella tehtyjä virheellisiä päätelmiä, joiden mukaan kalaöljyn käytön hyödyistä ei ollut riittävää näyttöä. Nyt julkaistu meta-analyysi soittaa päin vastoin, että kalaöljyn käyttö on tehokas ja turvallinen keino ehkäistä ennenaikaisia synnytyksiä, toteaa Middleton. ”Monet naiset ympäri maailmaa ottavat jo nyt kalaöljyä omatoimisesti ilman terveysammattilaisten neuvoja", hän lisää.

Suomessa Duodecim, THL, kuopiolainen ravitsemusyksikkö, valtamedia (eritoten HS, Iltalehti, Ilta-Sanomat) käyvät yhä toivottomammaksi osoittautuvaa kampanjaansa kalaöljyn käyttöä vastaan. En ole huomannut valtamedian vieläkään uutisoivan REDUCE-IT-tutkimusta.

Lue lisää suomeksi
Kalaöljy ehkäisee ennenaikaista synnytystä
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Omega-3-rasvahapot

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 22 Marras 2018 13:41

Juhani Knuuti ja REDUCE-IT-tutkimus

Kirjoitin kommentin REDUCE-IT-tutkimuksen poikkeuksellisen hyvistä NNT-luvuista (primaarisissa päätetapahtumissa NNT=21 ja sekundaarisissa NNT=28) Juhani Knuutin blogiin, mutta hän ei ole julkaissut kommenttiani. Ilmeisesti tutkimuksen tulokset ovat ravintolisiä vastustavalle Knuutille liikaa, hän ei voi sietää niitä, vaikka ne ovat vastaansanomattomia. Muuten, sama näyttää koskevan Duodecimin uutistoimitusta (jolle olen meilannut tutkimuksen jo kahdesti, saamatta minkäänlaista vastausta) ja Suomen valtamediaa, joka kuvittelee Duodecimin uutistoimituksen olevan rehellinen. Meilasin Duodecimille myös edellä selostamani aussitutkimuksen Kalaöljy ehkäisee ennenaikaista synnytystä. Saapa nähdä ilmestyykö se milloinkaan Knuutin blogissa tai suomalaisessa valtamediassa.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron