Nivelrikko

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5220
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Nivelrikko

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 12 Tammi 2014 13:05

Voiko ravintolisä auttaa lonkkakulumaan?
Kyllä voi, ilmenee ranskalaisesta kaksoissokkotutkimuksesta. Siihen osallistui 399 potilasta, joista puolet arvottiin syömään 3 vuotta avokado-soija-pillereitä (ja puolet lumetta). Potilaiden keski-ikä oli 62 vuotta, ja heidän lonkkavaivansa olivat kestäneet keskimäärin 4,4 vuotta. Kulunut nivelrako ei hoidosta laajentunut, mutta joka kymmenennen verumryhmän kuluma pysähtyi, mikä oli merkittävä tulos, sillä näin voidaan ehkäistä monia turhia lonkkaleikkauksia (proteesien asennuksia). Se puhuu ravintolisähoidon puolesta. Erikoista tässä tutkimuksessa on se, että se on julkaistu reumalääkäreiden ammattilehdessä ja että lääkäreille suunnattu MedPageToday-sivusto uutisoi sen ja uutinen on 10 eniten huomiota herättäneen uutisen joukossa.

Tästäkin tutkimuksesta nähdään, kuinka hidasta, vaivalloista ja kallista kliinisten tutkimusten tekeminen on. Tämä tutkimus aloitettiin vuonna 2000 ja potilaita seurattiin vuoteen 2004. Nyt vasta, 10 vuotta myöhemmin tulokset saatiin julkaistuksia tiedelehdessä.

Avocado-Soy Pill May Help in OA of Hip. MedPageToday 11.1.2014

Maheu E, Cadet C, Marty M, et al. Randomized, controlled trial of avocado-soybean unsaponifiable (Piascledine) effect on structure modification in hip osteoarthritis: The ERADIAS study. Annals of the Rheumatic Diseases 2014; 73: 376-384.

Tässä tutkittua ranskalaista tuotetta ei ole tietääkseni saatavana Suomessa, mutta meillä on monia muita nivelvaivoihin (nivelrikkon ja nivelreumaan) suotuisasti vaikuttavia ravintolisiä, kuten berberiiniä, D-vitamiinia, kalaöljyjä (E-EPAa), karnosiinia ja Uuden-Seelannin vihersimpukkauutetta (jossa on mukana tulehdusta rauhoittavaa ja kipua lievittävää aminohappoa fenyylialaniinia), joilla on synerginen yhteisvaikutus. Lue lisää alla olevasta linkistä.

Nivelrikko ja nivelreuma
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa