Käypähoidon ateriarytmi

Jos HbA1c-arvo on yli 6,5 % (48 mmol/mol), diabetesdiagnoosi on aiheellinen.
Suolistohormonien kautta vaikuttavien gliptiinien ja pistettävien inkretiinien käyttö on lisääntynyt niiden edullisen painovaikutuksen ja vähäisen hypoglykemian vaaran vuoksi.
Glitatsonien käyttö on vähentynyt niihin liittyneiden haittojen vuoksi.
Vähähiilihydraattisen ruokavalion ja kohtuullisesti rasvaa sisältävän ruokavalion teho painonhallinnassa eivät eroa toisistaan.

Valvojat: San Martino, MahaTar, Timo Kuusela

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Käypähoidon ateriarytmi

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Kesä 2013 20:02

Käypähoidon ohjeet koskien aterioiden määrää ovat epämääräiset ja vaikeaselkoiset. Näyttää siltä, että pitäisi noudattaa Diabetesliiton ohjeita: kolmea pääateriaa ja 1-3 välipalaa?
Kunkin diabeetikon ateriarytmi on yksilöllinen, ja se tulisi huomioida lääkehoidon valinnassa.
-Aterioiden lukumäärästä ei voida antaa yleispätevää suositusta, mutta kohtuullisen säännöllinen ateriarytmi helpottaa hoidon toteutusta kaikilla diabeetikoilla. Se tukee myös painonhallintaa.
-Diabeetikon ikääntyessä tai silloin, kun diabetes todetaan hyvin iäkkäällä henkilöllä, ravitsemuksellisesti riittävän ja monipuolisen ruokavalion turvaaminen on erityisen tärkeää: Ruokavalion tavoitteissa joustetaan tarpeen mukaan ja ne sovitaan yksilöllisesti.
-Ikääntyneillä vajaaravitsemus on yleistä. Se voi heikentää toimintakykyä merkittävästi.
-Säännöllinen painonseuranta ja tahattomaan laihtumiseen puuttuminen on tärkeää.
-Diabeetikolle suositeltava ruokavalio ks.Diabetesliiton ruokavaliosuositus 2008

Ohjeissa korostetaan yksilöllisyyttä, mutta samalla suositellaan Diabetesliiton "syö 3-4 tunnin välein"-ohjeita?

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Käypähoidon ateriarytmi

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Kesä 2013 1:08

Uusi tutkimus
Kaksi kunnon ateriaa päivässä parempi vaihtoehto?
Over 12 weeks, people with Type 2 diabetes who ate just breakfast and lunch lost an average of 1.23 points in body mass index, or BMI, compared with a loss of 0.82 point for those who ate six smaller meals of the same nutritional and energy content. The data, in a small study involving 54 patients, were presented today at the American Diabetes Association meeting in Chicago.

Tutkimus,ei suinkaan ensimmäinen laatuaan, herättänee ajatuksia....

Lisää ruotsiksi


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija