Sivu 1/1

Tuhatvuotiset munat ja muita erikoisuuksia

Lähetetty: 21 Maalis 2009 13:13
Kirjoittaja Anja
No niin, jos joku ei ole koskaan n?hnyt, milt? tuhatvuotistet munat n?ytt?v?t, niin kurkistus t?nne:

Century eggs by Kok Robin

N?ytt?v?t hurjilta, mutta kaveri kertoo, ett? maistuvat - yll?tys, yll?tys, ihan tavalliselta munalta... uskoiskohan?

T?h?n ketjuun voisi ker?t? eksoottisia herkkuja ja muita yll?reit

Lähetetty: 21 Maalis 2009 16:53
Kirjoittaja Ksantippa
Tuhatvuotiset munavat maistuvat kananmunilta hurjasta ulkomuodostaan huolimatta. Olen sy?nyt noita jokusen kerran, Kiinassa ja kerran Singaporessa kinuskiravintolassa.

Kiinassa sain keittoa, jossa oli mukana jotain kovin kummallista, jonka suora k??nn?s englannista suomeen olisi merikurkku. Vihannes, kurkun mallinen p?tikk?, joka liemess? oli muuttunut ep?m??r?iseksi. T?ytyy my?nt??, ettei sopinut mun suuhuni. Maku sin?ll??n oli kovin mieto, mutta kurkun konsistenssi teki sy?misen ep?miellytt?v?ksi.

Kauko-Id?ss? olen sy?nyt sellaista ruokaa kuin drunken prawns, eli juopuneet katkaravut. Jumalaisen herkullisia, mutta tekotapa ei ollut miellytt?vimm?st? p??st?, kun vierest? katseli. Apup?yd?lle tuotiin l?pin?kyv? kulho, jossa oli viinaa, joka oli jonkun verran laimennettua. El?v?t katkaravut kaadettiin viinan joukkoon. S?tkiminen oli aika hurjaa ennen kuin alkoholin vaikutus teki teht?v?ns?, ja ravut kuolivat viinaan. Kuumassa wokkipannussa oli jotain nestett? - kalalient? maustein, otaksun - kun ravut kaadettiin sinne. Nyt en muista, sujautettiinko my?s viinat sekaan, ei vissiin. Hetken kuluttua ravut olivat valmiit, ja kuten totesin, kaikessa yksinkertaisuudessa upean makuisia olivatkin.

Lähetetty: 23 Maalis 2009 8:38
Kirjoittaja MahaTar
Onhan nuo tuhatvuotiset munat aika j?rkyn n?k?isi?, mutta enempi empisin hapanhain ja hapansilakoiden kanssa! :shock: Saati muiden m?d?tt?m?ll? tehtyjen ev?iden kanssa.

Lähetetty: 23 Maalis 2009 10:28
Kirjoittaja Mirri
En edes maistaisi - y?ks! Siis noita tuhatvuotisia munia.

Vaikka pid?nkin itse?ni suht ennakkoluulottomana, niin jossakin raja tulee vastaan ja se aika usein liittyy ruuan ulkon?k??n. Paitsi nyt joku m?mmi, mit? taas ulkomaanel?ville on kiva tarjoilla... :)

Yhden ruokalajin - oikein gourmet-herkun - Ranskan ajoiltani muistan; k?si meni suun eteen ja poistuin p?yd?st? enk? palannut vaikka muutakin oli tarjolla... p?ssin aivot.

Lähetetty: 23 Maalis 2009 11:41
Kirjoittaja MahaTar
...aivot viel? menisiv?t, samoin utareet ja kivekset. Siin? miss? keuhkot, kieli ja syd?n.

Grillatut isot toukatkin viel? sek? hein?sirkat, muurahaiset ja muut pikku?tink?iset. :ruokaa:

Mutta jotain m?t??...? :kohtalentaa:

Tosin korealaisten kimchikin taitaa asustaa jonkun tovin maan povessa, ja onhan meill? hapankaalit sun p?iv?iset, jotka maitohappok?ymisen kautta saavat j?nn?n makunsa.

Mutta m?d?tys... :siishah:

Lähetetty: 23 Maalis 2009 11:41
Kirjoittaja MahaTar
...aivot viel? menisiv?t, samoin utareet ja kivekset. Siin? miss? keuhkot, kieli ja syd?n.

Grillatut isot toukatkin viel? sek? hein?sirkat, muurahaiset ja muut pikku?tink?iset. :ruokaa:

Mutta jotain m?t??...? :kohtalentaa:

Tosin korealaisten kimchikin taitaa asustaa jonkun tovin maan povessa, ja onhan meill? hapankaalit sun p?iv?iset, jotka maitohappok?ymisen kautta saavat j?nn?n makunsa.

Mutta m?d?tys... :siishah:

Lähetetty: 23 Maalis 2009 11:54
Kirjoittaja MahaTar
...aivot viel? menisiv?t, samoin utareet ja kivekset. Siin? miss? keuhkot, kieli ja syd?n.

Grillatut isot toukatkin viel? sek? hein?sirkat, muurahaiset ja muut pikku?tink?iset. :ruokaa:

Mutta jotain m?t??...? :kohtalentaa:

Tosin korealaisten kimchikin taitaa asustaa jonkun tovin maan povessa, ja onhan meill? hapankaalit sun p?iv?iset, jotka maitohappok?ymisen kautta saavat j?nn?n makunsa.

Mutta m?d?tys... :siishah:

L?ks tuplana! Yll?pito voinee poistaa t??n j?lkimm?isen. 8)