Eli Mahattaren marjarahkaherkku:
(m??r?t ovat NOIN, eli ei sovi niille, jotka k?ytt?v?t millilitroja ja nanogrammoja ruoanlaitossa)
3-4 dl Turkkilaista jogurttia (tai maitorahkaa purkki)
3-4 dl tuhdeinta kermaa mit? kaupasta l?ytyy! (Lidliss? on 38%:sta)
Marjoja, mit? nyt sattuu l?ytym??n.
Liivatetta 2-6 lehte?, ihan sen mukaan kuinka "j?ykk??" herkusta haluaa
Makeutusainetta tai steviaa, jos haluaa makeutusta.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. K??ntele joukkoon turkinukon jugua. Pist? tuotos j??kaappiin muiden toimien ajaksi.
Sulata marjat siivil?ss? niin, ett? liemi valuu kuppiin. Pid? marjat viilein?. Ota liemi talteen ja laita kattilaan (?l? k?yt? alumiinikattilaa). Pehmit? liivatteet kylm?ss? vedess? ja kuumenna marjaliemi, johon sulatat liivatteet.
Anna v?h?n j??hty?. T?h?n teokseen voit sekoittaa makeuttajan. Sekoita j??htynyt liivateliemi jugu/kermaseokseen ja marjat viimeisen?.
Laita joko annoskipposiin tai johonkin kakkuvuokaan, joka on vuorattu esim. elmukelmulla, niin ett? saat tekeleesi taistelematta irti vuokasta. Tosin kuumaan veteen kasto auttaa.
T?m?n voi my?s j??dytt?? pakkasessa. Jolloin siit? tulee j??dyke. Meill? se vaan ei koskaan ole kerinnyt sinne asti. Tuoremarjoista tulee megalomaanisen hieno. Tosin silloin liivatteet joutuu liottamaan veteen, muttei se haittaa.
...pooon aappettiit, sano fransmanni.
