Luksusta arkeen kokkausteknisin keinoin

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
*P*
Viestit: 1068
Liittynyt: 09 Tammi 2007 11:08

Luksusta arkeen kokkausteknisin keinoin

ViestiKirjoittaja *P* » 06 Elo 2009 10:24

Eli laitamme t?h?n ketjuun kaikki ne pienet niksit, joilla tavallisesta arkiruoasta saadaan hitusen verran parempaa.

1. Kokoon keitt?minen. En tied? miksi, mutta mist? tahansa sopasta, liemest? ja kastikkeesta tulee todella paljon parempaa, kun laittaa siihen ensin liikaa vett? ja antaa sitten kiehua kokoon.

2. Sinappi. Toimii loistavana mausteena useimmissa soosseissa tai vaikkapa lihapullissa. "antaa pikantin maun", kuten siskoni anoppivainaa totesi.

4. Lihan oikea paistaminen. Joko liha j?tet??n ros?eksi tai sitten sit? haudutetaan tunteja. Muuten tulee helposti sitke??. Jahti- lehdess? joku kokki selitti mist? t?m? johtuu: kun liha on ros?, siin? on edelleen lihasnesteet sis?ll?. Kun se kypsyy, nesteet h?ipyy, ja sidekudos tekee lihasta sitke??. Mutta kun haudutetaan riitt?v?n pitk??n, sidekudoskin pehmenee. Omakohtaista kokemusta on siit?, ett? n?ytt?isi jopa peuran akillesj?nne h?vi?v?n, kun liha viett?? kolme tuntia uunipadassa.

5. Arveluttavan lihan saa mureutettua ennen paistamista ananaksella.
"Totuuden soihtua on vaikea kuljettaa tungoksessa niin, ettei jonkun parta kärvenny." - Mauri Sariola


"Besides, everytime you do partial squats, Jesus kills a kitten. Don't be a pussy, save the kittens. Squat deep."

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 06 Elo 2009 14:53

Lis?? iisej? vinkkej?:
Marinadiin voi t?ss?ytt?? alkoholia. Sekin jeesaa mureutumisessa.

Sinappijauheellakin saa mukavasti makua kaikenlaisiin asioihin.
Kalassakaan se ei ole huono. Varsinkaan, jos kala itsess??n on rasvainen.

Liivatteella saa ihmeit? aikaan, se kun "ei ole mit??n" muistaakseni se ei sis?ll? edes hiilareita. Ja sill? saa tehty? tuoremarja"kiisseleit?".

...pengon aivosolujani my?hemmin lis??, jahka alkavat toimia. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

WiLLeX
Viestit: 17
Liittynyt: 19 Touko 2008 5:35
Paikkakunta: Stadi

ViestiKirjoittaja WiLLeX » 06 Elo 2009 15:13

Ei tarvita muuta kuin voita ja kunnon kermaa!! ::loel::
Kuva

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Varpu » 06 Elo 2009 15:13

1. KERMAVAAHTO kieli2:
esimerkiksi kasviskeitosta saa extraherkkua kun laittaa kuohukermalorauksen sijaan kermavaahtoa, samoin marjarahkasta.


2. RUUSUSUOLA
tuo oikeasti hienostuneemman maun kuin tavallinen suola

3. T?hteist? saa herkkua vanhalla karjalaisella periaatteella: "joka keitetyn paistaa, se herkun maistaa"

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 06 Elo 2009 15:39

Kookoskerma.

Korvasin mustikkarahkassa osan kermavaahdosta kookoskermalla.

Kardemumma

T?m?kin sopii varoivaisuudella annosteltuna marjarahkaan.

Helppo marjaj?lkk?ri tai aamuannos

- marjoja
- pari ruokalusikallista kermaviili?
- pikku ripaus kardemummaa
- inkkarisokeria maun mukaan

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 06 Elo 2009 15:57

Haa! Tulihan se sielt?:

- Ruskista lihapalanen kovalla l?mm?ll? ymp?riins?, ennen uuniin laittoa. Se sulkee lihassyyt ja neste pysyy kivasti lihan sis?ll?. Kirkastettu voi tai ?ljy toimii t?ss? mainiosti. T?m?n voi toteuttaa palalihallakin.

- liha kannattaa ottaa "tekeytym??n" eli l?mpi?m??n huoneenl?mp??n, niin ett? se on huoneenl?mp?ist? sis?lt?kin. Kypsyy tasaisemmin!

Kala kannattaa "graavata" pari tuntia ennen kypsennyst?.

Jopa pakasteseist? saa uunissa mainion herkun, kun tekee vanhaa kunnon uunikalaa! Eli sulanut seiklimppi sipulipedille, voinokareita ylle ja alle, uuniin 220c hetkeksi (10min) ja 2dl kermaa, l?mm?n pienennys. Annetaan olla viel? vartin verran!
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
*P*
Viestit: 1068
Liittynyt: 09 Tammi 2007 11:08

ViestiKirjoittaja *P* » 07 Elo 2009 8:02

Varpu kirjoitti:1. KERMAVAAHTO kieli2:
esimerkiksi kasviskeitosta saa extraherkkua kun laittaa kuohukermalorauksen sijaan kermavaahtoa, samoin marjarahkasta.


2. RUUSUSUOLA
tuo oikeasti hienostuneemman maun kuin tavallinen suola

3. T?hteist? saa herkkua vanhalla karjalaisella periaatteella: "joka keitetyn paistaa, se herkun maistaa"


Meid?n mummu (h?m?l?inen) sanoi my?s aina, ett? "joka keietyn paistaa, se makian(=makoisan) maistaa". Ja tottahan se on.

Allekirjoitan my?s tuon ruususuolakohdan. Ja tuota kermavaahtoa kokeilen heti seuraavan kerran, kun teen kasvissosekeittoa.

Lis?? vinkki?: kuivatut kasvikset antavat enemm?n makua kuin tuoreet. Esim. kuivattu paahdettu sipuli on tosi hyv??. Mun suunnitelmissani on ostaa oma kuivuri, ettei tarvitse anopilta lainata, ja jatkossa pit?? ainakin kuivattua selleri? (mukulasellaista) varastossa. Ynn? sipulia.

Voiko muuten mustaherukkaa kuivata? Eik? luulisi, kun karpaloistakin tulee siten tosi hyv?
"Totuuden soihtua on vaikea kuljettaa tungoksessa niin, ettei jonkun parta kärvenny." - Mauri Sariola





"Besides, everytime you do partial squats, Jesus kills a kitten. Don't be a pussy, save the kittens. Squat deep."

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 07 Elo 2009 8:59

Kaikkia marjoja voi ja osaa on syyt?kin kuivata! Mustaherukka on takuulla hyv?? kuivattuna.

*p* havittelee samaa juttua kuin min?kin, kuivuria! Kun sienet on kivempi kuivata, pakkanen t?yttyy niin nopeasti. Samoin maustevihannekset,

Asiaan:

- Kermavaahtoa kun tekee, niin kannattaa vatkata my?s pieni purkillinen smetanaa ja yhdist?? kermavaahtoon! Saa oivan suolaisiin ruokiin soveltuvan lisukkeen. Siihen voi sitten ropsaista vaikka mausteita maun mukaan.

- Erilaisia lisukkeita:
"timbaalit" siis n?m? vihanneksista tms. v??nnetyt kakkuset. N?it? on helppoa tehd?:
Kuppi, vaikka tee- tai j?lkiruokakippo. Valitaan aineet, esim. vihanneksia, sieni? tms. ja "j?ykisteeksi" joko liivatteella tiivistetty? lihalient?(omatekoista mielell??n) tai vaikkapa vatkattua munaa, jossa tippa kermaa. (siis ihan normi munakastaikinaa!) ja sotketaan kesken??n, mittaroidaan kippoihin, kypsennet??n vaikka mikrossa tai vesihauteessa ja olet mestarikokki!!

- h?yrytys on poikaa monellekin vihannekselle (saapi kaupasta sellaisia h?yryritil?it?...)

- h?t?isimm?t voivat k?ytt?? painekattilaa kypsennykseen. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 10 Elo 2009 7:19

Y?n pitkin? tunteina, hammass?ryn riepoessa p??t?ni, kekkasin, ett? munakastaikinahan on vallan mainio pohja pikkuherkuille.

Munakastaikinasta voi paistaa pienikokoisella paistinpannulla ohuita lettuja. Ja t?ytt?? n?m? "r?isk?leet" kuten krepit. Tai laittaa niihin armottoman hyv?n t?ytteen, kiert?? rullalle ja katkaista vinosti keskelt?, kuten burritot tms.

Kun k?ytt?? munakastaikinassa kermaa, niin ei tarvita edes jauhoja. Tai sitten pelkk?? kananmunaa ja mausteita. Kerma v?h?n helpottaa k?sittey?, kun sit? ei laita liikaa, korkeintaan vajaan teelusikallisen per muna.

T?ytyy testata, heti kun vain kykenen sy?m??n...! :roll:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija