Sieniohjeita kaivataan!

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

Sieniohjeita kaivataan!

ViestiKirjoittaja Varpu » 21 Syys 2009 11:17

Sattuneesta syyst? keitti?nkaappi on pullollaan kuivattuja kanttarelleja, suppilovahveroita ja hiukkasen mustia torvisieni?kin.

Nyt kaipaan hyvi? reseptej? kuivatuille sienille. Kaikki kokkikolmoset kertomaan ohjeitanne :), kiitos!

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 21 Syys 2009 14:01

Puolen sekunnin miettimisell?:
- ripotellaan kastikkeen paksuntajaksi, ensin tietysti a) morttelissa b) vasaralla paperin sis?ll? c) jollain koneella (yleis- monitoimi- tms) murskattuna jauhoksi.

- liotetaan "omaan muotoonsa" ja k?ytet??n kuten tuoreet, my?s liotusliemi k?ytet??n.

- nopsan sienikeiton saa, kun laittaa sienet v?h?n pienempiin osasiin kuiviltaan ja pariin desiin vett? kattilaan kiehahtelemaan. Pienet partikkelit kun nopeammin pehmi?v?t, kuin suuremmat yksik?t, ja eikun herkullisia, suunmukaisia mausteita mukaan ja riitt?v?sti kermaa! Keitell??n v?h?n kokoon ja jos tuntuu, niin suurustetaan munankeltuaisella.

T?ss? v?h?inen panokseni Varpun sienituskiin. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 21 Syys 2009 14:43

Murskattuna ja v?h?n liotettuna jauhelihan sekaan, tulee oivaa limppua.

Ja kyll? kuivatuistakin kanttarelleista saa oivaa muhennosta, kunhan ensin liottelet ja panet sen j?lkeen sienet siivil??n, ett? vedet menisiv?t menojaan. Sitten vaan sipulia, kermaa, suolaa ja pippuria.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

patarouva
Viestit: 54
Liittynyt: 02 Tammi 2009 14:40

ViestiKirjoittaja patarouva » 21 Syys 2009 20:54

Kuivattujen sienten liotusnestett? ei kannata miss??n tapauksessa kaataa pois! Siihen liukenee paljon makuaineita, ja se kannattaa ehdottomasti k?ytt?? ruoanvalmistuksessa. Siksip? sienet kannattaakin liottaa maidossa tai kermassa.

Itse teen sienist?

sienisalaatti
Suolatut rouskut liotetaan jotta saadaan liika suola pois. Pilkotaan ja lis?t??n sopivassa suhteessa sieniin pilkottua sipulia. Kastikkeeksi majoneesi-turkkilainen jugurrtiseosta tai pelkk?? jompaa kumpaa

sienikastike
Suolasieni? liotettuna tai kuivattuja sieni?, sipulia, kermaa
Suurustetaan maizenalla tai vehn?jauholla sopivan paksuinen kastike

sienikeitto
Kes?kurpitsaa, sipulia ja mahdollisesti yksi porkkana keitet??n ja soseutetaan. Lis?t??n sienet ja kermaa. Suurustetaan Koskenlaskijalla. Mausteeksi persiljaa.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa