Kyssäkaalikyssäri

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

Kyss?kaalikyss?ri

ViestiKirjoittaja Varpu » 07 Loka 2009 14:37

Kyss?kaali eli kaalirapi
( Brassica oleracea var. gongylodes )

Kyss?kaali on merkillisest? ulkon??st??n ja erikoisesta nimest??n huolimatta mainio vihannes.

Ravinnoksi k?ytett?v? osa on mehev? varsimukula, josta lehdet l?htev?t kasvamaan.

Kyss?kaalia voi sy?d? esimerkiksi raakana lohkoina ja raasteena, h?yryss? kypsent?m?ll? tai vaikka hienona sosekeittona.

Kyss?kaalia viljell??n Keski-Euroopassa ja varsinkin Saksassa sit? k?ytet??n paljon.

Meid?n ilmastossamme se menestyy hyvin ja tuottaa avomaan satoa Lapissa saakka, joten viljely? kannattaisi lis?t? ja k?ytt?? opetella nykyist? enemm?n.


Massu-pololla on suuri kyss?kaaliongelma.
http://mahatar.blogspot.com/2009/10/kys ... eeksi.html

Itse sy?n kaalirapia (Kohlrabi) raakana salaateissa, olen my?s heitellyt sit? palasina kiehumaan sekakasviskeittoon. Enk? oo koskaan kohdannut ongelmia sen k?yt?ss?.

T??lt? l?ytyy 883 kaalirapiresepti?:

http://www.chefkoch.de/rs/s0/kohlrabi/Rezepte.html

Sattuneesta syyst? en ehdi ryhty? k??nt?m??n :)

Onko kell??n hyvi? kaalirapi-ideoita? Minusta se on hurjan hyv?n makuista, puumaiseen en oo ikin? t?rm?nnyt edes ...

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 08 Loka 2009 9:13

...min? lienen saanut sen Suomen ainoan kivest?veistetyn kaalirapin. :roll:

Ja ehk? se ei sovi haudutettavaksi uuninauriin/ -lantun tyyliin.
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

kirahvi
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Elo 2010 9:23
Paikkakunta: Kainuu

Kyss?kaali muhennos

ViestiKirjoittaja kirahvi » 23 Elo 2010 10:02

Kuutioidaan kyss?kaali parisenttisiksi kuutioiksi, laitetaan kypsym??n v?h??n veteen, jossa suolaa (Atlantin merisuolaa minulla). Kun kaalinpalat alkavat pehmenty?, lis?t??n joukkoon pinaattia (olen k?ytt?nyt ry?p?tty?) n. 1 dl, annetaan viel? hetki hautua. Kadetaan neste pois (otan talteen ja laitan t?llaiset koirien ruokiin :) ja tilalle kermaa, mit? kukin tykk?? (vispi, kuohu, kermake jne) ja vain kevyesti mausteita, ettei kyss?kaalin ja pinaatin ihana maku peity. Olen k?ytt?nyt mausteena vain ripauksen herbamarea keitinveden suolan lis?ksi. Annetaan viel? hieman porista, tekeyty? ja kerman menn? kasaan.
Jos joku ik?v?i perunaa, niin kyss?kaalin koostumus on v?h?n saman oloinen :) Toimii my?s seuraavana p?iv? esim. sosekeittona, jos sattuu j??m??n :)

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 27 Elo 2010 11:41

NAM! Kuulostaa mainiolta, varsinkin, kun min?kin voin kaikkien kuuden koirani ruokiin k?ytt?? liemen. Ellen sitten keksi siit? ihmisruokaa. :D
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija