Kyss?kaali eli kaalirapi
( Brassica oleracea var. gongylodes )
Kyss?kaali on merkillisest? ulkon??st??n ja erikoisesta nimest??n huolimatta mainio vihannes.
Ravinnoksi k?ytett?v? osa on mehev? varsimukula, josta lehdet l?htev?t kasvamaan.
Kyss?kaalia voi sy?d? esimerkiksi raakana lohkoina ja raasteena, h?yryss? kypsent?m?ll? tai vaikka hienona sosekeittona.
Kyss?kaalia viljell??n Keski-Euroopassa ja varsinkin Saksassa sit? k?ytet??n paljon.
Meid?n ilmastossamme se menestyy hyvin ja tuottaa avomaan satoa Lapissa saakka, joten viljely? kannattaisi lis?t? ja k?ytt?? opetella nykyist? enemm?n.
Massu-pololla on suuri kyss?kaaliongelma.
http://mahatar.blogspot.com/2009/10/kys ... eeksi.html
Itse sy?n kaalirapia (Kohlrabi) raakana salaateissa, olen my?s heitellyt sit? palasina kiehumaan sekakasviskeittoon. Enk? oo koskaan kohdannut ongelmia sen k?yt?ss?.
T??lt? l?ytyy 883 kaalirapiresepti?:
http://www.chefkoch.de/rs/s0/kohlrabi/Rezepte.html
Sattuneesta syyst? en ehdi ryhty? k??nt?m??n

Onko kell??n hyvi? kaalirapi-ideoita? Minusta se on hurjan hyv?n makuista, puumaiseen en oo ikin? t?rm?nnyt edes ...