K?yt?n itse t?ll?ist? versiota (ohje on varsin salliva ja suurpiirteinen):
1dl "jotain hyv??" ?ljy? (?ljyn m??r? toki on riippuvainen siit?, paljonko lihaa on! 2-3dl:n annoksia on tehty)
Murskattuja valkosipulinkynsi?/-tahnaa/-jauhetta/-rouhetta
Suolaa
Mausteita maun mukaan!
(k?yt?n pippureita/chili?/valittuja yrttej?/paprikajauhetta ja kurkumaa v?riksi. Sakeutus hoituu my?s n?it? kuivamausteita k?ytellen)
Tippa soijakastiketta/w?rsesterikastiketta
kolmannes ?ljyn m??r?st? punkkua tai valkkaria (lihasta riippuen)
(unohtui ?sken, ett? vinkun voi korvata sitruunalla tai lempe?mm?ll? limetill?/greipill?, siis mehulla. Olen min? viipaleitakin k?ytt?nyt)
Anna tekeyty? y?n yli. Tai sekoita villisti ja laita lampo/muu elikko likoamaan soosiin y?ksi. K??nn? liha aamulla ja grillaa illalla. Soosinloppuja p??lle sivellen.
T?h?n ei siis tule sokuria lainkaan...! Lihan oma rasva hoitaa k?ristelless? rapeuden tuottamisen. Ja jokainen satsi on yksil?llinen. Kuten meik?l?isell? kes?ll?. Meinasin soittaa VPK:n paikalle, kun tuikkasin soosiin liikaa eritt?in vahvaa chilijauhetta...!!!Eik? ollut mit??n supermarketkamaa se, ei.
Meni v?h?n kauemmin kuin kaks sekkaa...
...ja aina voi hieraista
maustevoin viel? tuon grillisoosimarinaadin lis?ksi, mehevyytt? antamaan. Sitruuna tai limetti ainesosana on chick!
Varma nakki meill?, kun ajoittain unohtelen uuniin lihaksia, joiden ei ehk? pit?isi olla kuivank?lp?k?it? vaan mureita ja pehmeit?. Voita p??lle ja kevyt kuumennus lievemm?ss? l?mp?tilassa.
