Wanted!

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

Wanted!

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 14 Loka 2009 10:33

Minulla on pakkasessa ihanan n?k?ist? lampaan kylkirimpsua, joka olisi varmasti oivan makuista k?yty??n ensin uunissa. Grillauskausi kun on jo ohi.

Mutta onko kenell?k??n suositella karpahtavaa grillauskastiketta? Mulla on yksi ?itini aikoinaan kehitt?m? viritys, mutta siin? on sen verran paljon piilosokeria etten sit? oikein viitsisi k?ytt??. Ideoita - kitooos!
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 14 Loka 2009 11:15

...two seconds.... 8)
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 14 Loka 2009 11:26

K?yt?n itse t?ll?ist? versiota (ohje on varsin salliva ja suurpiirteinen):

1dl "jotain hyv??" ?ljy? (?ljyn m??r? toki on riippuvainen siit?, paljonko lihaa on! 2-3dl:n annoksia on tehty)

Murskattuja valkosipulinkynsi?/-tahnaa/-jauhetta/-rouhetta
Suolaa
Mausteita maun mukaan!
(k?yt?n pippureita/chili?/valittuja yrttej?/paprikajauhetta ja kurkumaa v?riksi. Sakeutus hoituu my?s n?it? kuivamausteita k?ytellen)
Tippa soijakastiketta/w?rsesterikastiketta
kolmannes ?ljyn m??r?st? punkkua tai valkkaria (lihasta riippuen)
(unohtui ?sken, ett? vinkun voi korvata sitruunalla tai lempe?mm?ll? limetill?/greipill?, siis mehulla. Olen min? viipaleitakin k?ytt?nyt)


Anna tekeyty? y?n yli. Tai sekoita villisti ja laita lampo/muu elikko likoamaan soosiin y?ksi. K??nn? liha aamulla ja grillaa illalla. Soosinloppuja p??lle sivellen.

T?h?n ei siis tule sokuria lainkaan...! Lihan oma rasva hoitaa k?ristelless? rapeuden tuottamisen. Ja jokainen satsi on yksil?llinen. Kuten meik?l?isell? kes?ll?. Meinasin soittaa VPK:n paikalle, kun tuikkasin soosiin liikaa eritt?in vahvaa chilijauhetta...!!!Eik? ollut mit??n supermarketkamaa se, ei.

Meni v?h?n kauemmin kuin kaks sekkaa... 8)

...ja aina voi hieraista maustevoin viel? tuon grillisoosimarinaadin lis?ksi, mehevyytt? antamaan. Sitruuna tai limetti ainesosana on chick!
Varma nakki meill?, kun ajoittain unohtelen uuniin lihaksia, joiden ei ehk? pit?isi olla kuivank?lp?k?it? vaan mureita ja pehmeit?. Voita p??lle ja kevyt kuumennus lievemm?ss? l?mp?tilassa. :P
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 14 Loka 2009 19:50

KIITOS! T?m? on n?in lukutuntumalla hyv?n oloinen ohje. Olet kyll? ehtym?t?n ideapankki, mit? itselt? uupuviin resepteihin tulee. Meill? sy?d??n viikonloppuna lammasta ("taas" voisi joku todeta).
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 15 Loka 2009 6:11

...jaa m?? vai? :oops:

Survon luovuuteni nyt kirjoittamiseen ja RUOKAAN. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 18 Loka 2009 18:03

N?yrin kiitokseni ja kumarrus Mahttarelle, resepti oli oiva. Nyt on massu t?ynn? j?rjett?m?n hyv?? uunissa paistettua lampon kylkirimpsua kera punajuurikiusauksen ja salaatin. Ukolle oli my?s pottumuusia, josta otin lautaselle pienen nokareen. Oi t?t? el?m?
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija