Syyssoppa

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

Syyssoppa

ViestiKirjoittaja MahaTar » 17 Loka 2009 10:08

Olin ihan v?kisin kirjoittaa, ett? syyssonaatti...no, jonkinlainen syyssonaattihan se on hyv? soppakin! ;)

Suuressa viisaudessaan Luonto on kehitt?nyt ihmisavusteisesti t?m?n kammottavan vihanneksen, kiinankaalin. Sen ja mahdollisesti syntyvien reseptien kanssa olen paininut nyt monta p?iv??...kuten minulla on tapana.

Synnytin uuden resettin! :mrgreen: Ihan ihte saatte m??ritell? annoksen koon, joko minimaalinen tai sitten koko komppanialle. :P

Luista lihaa eri el?imist?, mielell??n nelijalkaisista. Ja se, jokk'ei halua piiiitk?? keittoaikaa, k?ytt?? luutonta, kalvotonta tai jauhelihaa!

Keitet??n luut liemijuuresten (lanttu, selleri, porkkana jne. sek? sipulit ja persiljan varret, pari chilipalkoa) kanssa tainnoksiin, niin ett? liha putoilee luista irti. Voi k?ytt?? my?s liemikuutioita apuna. Suolaa riitt?v?sti. Mausteeksi normit: maustepippuri, mustapippuri ja laakerinlehti (poistetaan sopasta laakerinlehti seuraavassa vaiheessa, jos niin haluatte)

Perataan lis?? liemijuureksia, maun mukaan, k?ytin varsiselleri?kin, ja rrrunsaasti sipulia, valkosipulia, purjoa. Kuivia mausteita lyk?t??n (tietenkin oman maun mukaan!) lihavihannesosastolle seuraavasti: timjamia, rosmariinia, meiramia, shalottisipulia (taas sipulia..), persiljaa, musta-, valko- ja maustepippuria, viel? yksi mieto chili, pilkotaan joukkoon my?s paprika ja viel? pieni purjo! Tuoretta persiljaa kunnon vasta. Suikaloidaan ohueksi kiinankaali(a) ja sekoitetaan soppaan, kun se on alkanut uudelleen kiehua. Soppa SAA olla tukevaa, v?h?liemist?, melkein kuin pataa. Odotellaan kaalin kypsymist?, hidasta kypsymist?.

Annetaan poreilla rauhassa hellalla esim. haudutusritil?n p??ll?, tai jos on puuhella, niin hellankulmalla. Meik?l?inen keitti keiton kahdessa er?ss?, ensin luiset lihat, perkasin luut pois, ja seuraavana p?iv?n? lis?sin lammasta, poroa&saksanhirve?(=pakastimesta bongaamani riistak?ry), hirve?, nautaa ja v?h?n possua.

T?h?n rohkeimmat voivat lisukkeeksi keitt?? jotain viljatuotetta tms. siis perunaa, ohraa, riisi? niille, niille jotka voivat niit? nauttia. Tarjoillaan kuitenkin erikseen... :mrgreen:

Pit?nee opetella laittamaan yl?s n?it? juttuja, niin, ett? muutkin ymm?rt?v?t! :mrgreen: Mutta kyll? jokainen, joka on joskus soppaa keitellyt tuostakin osaa lukea, ett? mit? ja koska ja kuinka... :roll: Ehk
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija