
Suuressa viisaudessaan Luonto on kehitt?nyt ihmisavusteisesti t?m?n kammottavan vihanneksen, kiinankaalin. Sen ja mahdollisesti syntyvien reseptien kanssa olen paininut nyt monta p?iv??...kuten minulla on tapana.
Synnytin uuden resettin!


Luista lihaa eri el?imist?, mielell??n nelijalkaisista. Ja se, jokk'ei halua piiiitk?? keittoaikaa, k?ytt?? luutonta, kalvotonta tai jauhelihaa!
Keitet??n luut liemijuuresten (lanttu, selleri, porkkana jne. sek? sipulit ja persiljan varret, pari chilipalkoa) kanssa tainnoksiin, niin ett? liha putoilee luista irti. Voi k?ytt?? my?s liemikuutioita apuna. Suolaa riitt?v?sti. Mausteeksi normit: maustepippuri, mustapippuri ja laakerinlehti (poistetaan sopasta laakerinlehti seuraavassa vaiheessa, jos niin haluatte)
Perataan lis?? liemijuureksia, maun mukaan, k?ytin varsiselleri?kin, ja rrrunsaasti sipulia, valkosipulia, purjoa. Kuivia mausteita lyk?t??n (tietenkin oman maun mukaan!) lihavihannesosastolle seuraavasti: timjamia, rosmariinia, meiramia, shalottisipulia (taas sipulia..), persiljaa, musta-, valko- ja maustepippuria, viel? yksi mieto chili, pilkotaan joukkoon my?s paprika ja viel? pieni purjo! Tuoretta persiljaa kunnon vasta. Suikaloidaan ohueksi kiinankaali(a) ja sekoitetaan soppaan, kun se on alkanut uudelleen kiehua. Soppa SAA olla tukevaa, v?h?liemist?, melkein kuin pataa. Odotellaan kaalin kypsymist?, hidasta kypsymist?.
Annetaan poreilla rauhassa hellalla esim. haudutusritil?n p??ll?, tai jos on puuhella, niin hellankulmalla. Meik?l?inen keitti keiton kahdessa er?ss?, ensin luiset lihat, perkasin luut pois, ja seuraavana p?iv?n? lis?sin lammasta, poroa&saksanhirve?(=pakastimesta bongaamani riistak?ry), hirve?, nautaa ja v?h?n possua.
T?h?n rohkeimmat voivat lisukkeeksi keitt?? jotain viljatuotetta tms. siis perunaa, ohraa, riisi? niille, niille jotka voivat niit? nauttia. Tarjoillaan kuitenkin erikseen...

Pit?nee opetella laittamaan yl?s n?it? juttuja, niin, ett? muutkin ymm?rt?v?t!

