Paistetut lanttukuutiot

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Perenna
Viestit: 597
Liittynyt: 04 Loka 2007 14:24
Paikkakunta: Kotka

Paistetut lanttukuutiot

ViestiKirjoittaja Perenna » 18 Loka 2009 17:07

Paistetut lanttukuutiot (kahdelle isoruokaiselle, useammalle pieniruokaiselle)

lanttu (n. 1 kg)
iso keltasipuli
(valkosipulia)
?ljy?
suolaa, mausteita

Kuori ja pilko lanttu pienehk?iksi palasiksi. Keit? palat kyps?hk?iksi ? "al dente". Kaada vesi pois, valuta l?vik?ss?.
Viipaloi runsaasti keltasipulia ja kuullota ?ljyss? pannulla. Jos haluat, viipaloi valkosipulia mukaan.
Lis?? valutetut kuutiot pannulle sipulin joukkoon ja sekoittele.
Paista ?ljyss? k??nnellen kuten paistetut perunat.
Mausta suolalla ja mill? nyt haluatkin maustaa.

Tietysti voi paistaa voissakin, mutta voita menee paljon, ?ljy? riitt?? v?hemm?n. Jos siis ei halua rasvalla l?tr?t?. Voi l?tr?t? jos haluaa. :D

Aivan mahtavan hyv? lisukeruoka, vet?? vertoja paistetuille perunoille (jos siis niit? kaipaa). Lantussa on Finelin mukaan hiilareita 4,6 g / 100 g, josta t?rkkelyst? 0,7 g. T?m? lienee raa'an lantun sis?lt?. Perunasta Fineli ilmoittaa paistetun perunan arvot: hiilareita 18,1 g / 100 g, josta t?rkkelyst? 17,4 g. Voisiko t?st? p??tell?, ett? lantun hiilarit, sen lis?ksi ett? niit? on paljon v?hemm?n kuin perunassa, ovat my?s paljon hitaampia kuin perunan hiilarit?
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 18 Loka 2009 18:01

T?t? t?ytyy kokeilla. Jossain Varpun kirjassa on my?s ohje paistetuille lantuille, ja sekin oli ihan herkkuwa.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron