Sivu 1/1

Sipulireseptej

Lähetetty: 02 Tammi 2010 12:58
Kirjoittaja Anja
Otetaanpas etunojaa tammikuun sipuliviikolle, jota vietet??n 25.-31.1.
T?nne parhaat sipulireseptit toistenkin iloksi ja sipuliviikolle valmistautumiseen.

Marinoidut punasipulit ovat herkkuani, joskaan en itse niit? ole tehnyt. Hain netist? ohjeita, joissa suuressa osassa oli varsin runsaasti sokeria. T?ss? HannaLandia -sivustalta l?ytyneessa ohjeessa ei ollut sokeria lainkaan. T?ytynee kokeilla. Jos haluaa h?iv?hdyksen makeutta, on mahdollista lis?t? vaikka hippunen hunajaa tai sokeria mausteenomaisesti.

Marinoidut punasipulit

N?it? tarvitset: Punasipuli, balsamicoa, oliivi?ljy?, suolaa ja pippuria.

Kuullota sipulit oliivi?ljyss?. Paistoaika riippuu siit? kuinka voimakkaina sipulisi haluat sy?d?; pitempi paistoaika=miedompi ja makeampi maku.

Kaada sipulit ?ljyineen kippoon. Lis?? reilu ruokalusikallinen balsamicoa, kolmisen ruokalusikallista ?ljy? ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Anna marinoitua tunti. S?ilyt? marinadissa, maustuvat sit? paremmiksi :)

Lähetetty: 05 Tammi 2010 0:03
Kirjoittaja Ksantippa
Min? valmistan silloin t?ll?in sipuleita savipadassa. Ensin t?ytyy liottaa pata, sitten pohjalle ladotaan kuoritut sipulit vieri viereen, p??lle roiskutellaan v?h?n balsamicoa ja ?ljy?, viimeistell??n pienell? m??r?ll? inkkarisokeria tai hunajaa. Ja uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tuntia. Ei niin kauniin n?k?ist?, mutta maistuvaa.

Lähetetty: 06 Tammi 2010 18:22
Kirjoittaja minttukaakao84
T?m? ei varsinainen resepti.
Olin flunssassa t?ss? v?h?n aika sitten, niin s?in valkosipulia hunajan seassa
l?mpim?n?.. :-| aika hirveet? :mrgreen:
Auttaa kyll? flunssaan.

Purjoherkku

Lähetetty: 02 Tammi 2011 21:33
Kirjoittaja Esikko
T?m?n kopsasin k?ytt??n Gordon Ramsaylta.

Pannulle voihin tirisem??n reilusti purjoa suikaleina, maustetaan suolalla, pipppurilla ja currylla. Kermaa niskaan ja haudutetaan.
Toimii kalan kanssa loistavasti. Esim. Lohen kun kuorruttaa em. purjoh?ss?k?ll? ja laittaa uuniin niin hyv?? tulee.

Toinen herkullinen purjoresepti on Ruotsalaisen tv-kokin Tina Nordstr?min inspiroima. H?n piti purjon patukoina, mutta minusta toimii paremmin suikaloidusta purjosta.

Eli taas purjot suikaleina pannulle, sekaan purkillinen anjovista ja kermaa, haudutellaan kyps?ksi. Lisukkeena kalalle sellaisenaan tai samalla tavalla kalan kuorrutteena kuin em. vaihtoehdossa

Tinan versiossa purjopatukat ruskistettiin pannulla, anjovikset niskaan ja siirrettiin uunivuokaan. Purjoille juustoraastetta niskaan ja uuniin.

Lähetetty: 03 Tammi 2011 14:33
Kirjoittaja MahaTar
Meill? herkkua on sipulikeitto. Ihan alusta loppuun itse v??nnettyn?.
Suikaloitua sipulia ruskistetaan ruskeaksi ja kumotaan kattilaan. Purjolle suoritetaan sama proseduuri. Valkosipulin kynnet halkaistaan ja sekaan vain. Maustetaan timjamilla ja pippurilla. (oman valinnan mukaan tuo pippuri) Talvikuukausina my?s chili? sekaan. Sek? tietenkin lihalient?. Annetaan hautua suht' kuumassa. Ei kuitenkaan kiehuteta. Pintaan persiljaa/korianteria/kirveli?, mit? nyt tuoreena sattuu olemaan.