Omegan herkut

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

Omegan herkut

ViestiKirjoittaja Omega » 19 Elo 2006 15:04

Alan min?kin kokoamaan t?nne pikkuhiljaa listaa niist? hyviksi koetuista herkuista. Ja hyv? ruokahan on aina herkkua. ;)

T?ss? Valion sivuilta l?yt?m?ni ohje, jota olen hiukan muokannut mieleisekseni:

Lohitartar:

150g kylm?savustettua lohta
1 prk Valion tzatziki-raejuustoa (hh 3,5/100g)
pieni maustekurkku kuutioituna
ruohosipulia silputtuna
sitruuna- tai limettimehua tujaus
mustapippuria

***

Kuutioi kala pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset kesken??n. Alkuper?isess? ohjeessa neuvotaan tekem??n t?st? hienosti sellainen "kakku" vuoraamalla kuppi kelmulla ja laittamalla t?t? m?ss?? sinne sis??n ja sitten j??kaappiin painon alle. Itse en jaksa hienostella, vaan t?m? maistuu aivan yht? hyv?lt?, kun kasaa m?ss?? esimerkiksi avocadonpuolikkaiden tai munanpuolikkaiden p??lle.

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 24 Elo 2006 8:44

Tein t?mm?sen eilen illalliseksi ja siit? j?i viel? mukavasti ev??ksi t?ihin. Todella hyv? n?l?nsammuttaja t?m? on.

Pohjaton jauhelihapekonijuustopiirakka

400g sikanautajauhelihaa
1 pkt pekonikuutioita (atrian oli nuo minun ostamani)
1 sipuli kuutioituna
1 pieni paprika kuutioituna
muutama valkosipulinkynsi
7 munaa
150 g punaleimaemmentalia raasteena
muutama ruokalusikallinen creme fraichea
tuoretta chili?
desi tomaattimurskaa
pippurisekoitusta
suolaa
oreganoa

***

Ruskista pekoni pannulla, lis?? sipulit ja kuullota hiukan. Ruskista jauheliha ja lis?? valkosipuli, tomaattimurska, paprikat plus mausteet. Riko kananmunien rakenne kulhossa, sekoita joukkoon creme fraiche ja juustoraaste. Sekoita lopuksi jauheliham?ss? joukkoon. Levit? voideltuun piirakkavuokaan ja ty?nn? 200 asteiseen uuniin, noin 20 minuutiksi. Itse en kelloa paljon katsonut, mutta kun piirakka n?ytti hyytyneelt?, otin sen ulos.

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 11 Loka 2006 10:33

T?m? resepti oli lehdess?, ja t?t?h?n on ihan pakko kokeilla! Vaihdan vain alkuper?isen reseptin tomusokerin Hermesetas Gold-makeutusaineeseen.

Firenzen suklaakakku

100g voita
200g tummaa suklaata
4 kananmunan keltuaista
3dl makeutusjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja
4 munanvalkuaista

---------

1. Kuumenna voi kattilassa, lis?? paloiteltu suklaa
2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla
3. Vaahdota kananmunankeltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon perunajauhot. Lis?? valuva suklaaseos taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lis?? vaahto taikinaan kauhallinen kerrallaan. Sekoita varovasti.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia
6. Tarjoile esim. kermavaahdon ja marjojen kanssa

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 11 Loka 2006 14:30

Niin, joo, enp?s tajunnut, ett? tomusokeri on painoltaan kevyemp?? kuin tavallinen sokeri. Alkuper?isess? ohjeessa on siis 3dl tomusokeria. T?ytyyp?s kokeilla v?hemm?ll? makeutusaineen m??r?ll?. P?ivit?n tuon reseptin koekeitti?ni kokeilun j?lkeen. ;)

Niin, ja perunajauhoa tuossa on vain puoli desi?, eli aikalailla mit?t?n m??r?. En tied? voiko sit? korvata ja miten se silloin vaikuttaa lopputuloksen rakenteeseen. Itse ainakin aion laittaa tuon puolidesillisen.

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 04 Joulu 2006 18:49

Helppo kinkkujuustokeitto

Tein t?t? tuossa ?sken, anteeksi kun en muista mittasuhteita ihan tarkalleen

noin 4dl lihalient?
vajaa paketti mustaa koskenlaskijaa
n. 200g palvikinkkua kuutioina
mustapippuria
pari ruokalusikallista tulista salsakastiketta (minulla sellaista Santa Maria-merkkist?)
suurusteeksi loraus maizenaa

****

Kiehauta lihaliemi, lis?? siihen juusto. Kun juusto on sulanut, lis?? loput ainekset. L?mmit? hetken. Ota liedelt? ja nauti!

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 12 Joulu 2006 14:13

T?m? on vuoden kohokohta, kun tuttu porofarmari tuo meille etel??n vastateurastettua poronlihaa ja talvi menee herkutellen h?yry?vien patojen ??ress?. Mittasuhteita en t?h?n laita, kun en niit? kuitenkaan muista ulkoa.

Poropata

poron lapak?ristyst?
voita paistamiseen
sipulia
valkosipulia
herkkusieni?
kermaa
punaviini?
suolaa
musta- ja maustepippuria
Kippari-sulatejuustoa muruina

***

Paista lihat ja sipulit voissa, mausta suolalla ja pippureilla, kaada uunipataan, lis?? loput aineet ja tyrkk?? uuniin 175 asteeseen reiluksi tunniksi. Se on siin

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 21 Tammi 2007 15:59

Rakastan ruotsalaisia Rydbergs-salaatteja. Erityisesti ne katkarapusalaatit ovat ihania avocadon tai munanpuolikkaiden p??ll?. Nyt olen l?yt?nyt my?s ihanaa kana-pekoni-m?ss??. Tuota kun laittaa nokareen kinkkuviipaleen v?liin ja kieritt?? rullaksi, niin ai hitsit, ett? on hyv??! S?in t?n??n aamupalaksi muutaman tuollaisen rullasen.

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 25 Helmi 2007 14:09

N?in aurinkoisen helmikuisen p?iv?n kruunaa lenkin j?lkeen nautiskeltava kunnon h?yry?v? lihapata.

T?ss? t?ll? hetkell? uunissani padassa porisee:

Tuunattu karjalanpaisti

1 kg karjalanpaistilihoja
paketti pekonia
kaksi sipulia
kokonainen valkosipuli
4 isoa porkkanaa
puolikas lanttu
k?ntti selleri?
pikkuinen palsternakka
purkki tomaattipyrett?
kermaa
lihalient?
vett?
laakerinlehti?
suolaa
viispippuria (itsell?ni sellainen mylly, jossa viitt? eri pippuria)
tabascoa
voita paistamiseen

***

Silppua pekoni pienemm?ksi, ruskista paistinpannulla. Siirr? koppuroituneet pekoninpalat uunipataan, j?t? paistinpannulle niiden rasva. Laita pannulle lis?ksi nokare voita ja ruskistele lihat siin?, pieniss? eriss?. Pilko lanttu, porkkana, selleri, sipuli ja palsternakka reiluiksi kuutioiksi, heit? pataan. Kuori valkosipuli ja heit? kynnet sellaisinaan pataan. Sit? mukaa kun lihat ovat ruskistuneet, niin visko nekin pataan. Maustele suolalla, tabascolla ja pippurilla.
Kaada paistinpannulle vett? ja irrottele n?in kiehuttamalla pannuun juuttuneet maut. Lis?? veteen lihaliemi (itsell?ni Knorr:in tiivistett?), tomaattipyre ja kerma. Kaada koko h?sk? pataan lihojen ja juuresten kaveriksi. Liit? joukkoon iloiseen my?s muutama laakerinlehti. Padan kansi kiinni ja t?rkk?se koko h?sk? uuniin, 150 asteeseen.

L?hde parin-kolmen tunnin lenkille.

Tule kotiin ja nauti!

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 21 Tammi 2008 11:00

Ty?porukkamme kirjapiiriss? oli tarjolla t?t? herkullista keittoa. Kiva saada v?lill? v?h?n erilaisempaa siskonmakkarasoppaa.

Keltainen siskonmakkarakeitto

? kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kyntt?
2 rkl ?ljy?
1 rkl currya
? tl kurkumaa
? tl mustapippuria
1 l vett?
Kanafondia
2-3 laakerinlehte?
250 g sulatejuustoa
500 g siskonmakkaroita
persiljaa

***

- Pilko juurekset ja hienonna sipulit.

- Kuumenna ?ljy kattilan pohjalla ja lis?? siihen curry ja kurkuma. Lis?? kasvikset ja sekoittele hetki. Lis?? neste, liemikuutio ja loput mausteet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.

-Lis?? sulatejuusto pienin? nokareina ja anna sulaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella, jos haluat sosekeittoa. Muista ottaa ennen soseuttamista laakerinlehdet pois sopasta. ;)

- Puserra siskonmakkarat keittoon pienin? py?ryk?in? ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lis?? hienonnettu persilja.

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 21 Tammi 2008 11:14

Miksi en ole aiemmin tajunnut, ett? keiton kuin keiton voi soseuttaa? Saa upotettua mieheen juureksia, jotka h?n muuten mieluummin j?tt?? sy?m?tt?. T?m? keitto on ohjelmassa jo t?ll? viikolla, kiitos!
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 08 Huhti 2008 14:55

Olen keksinyt keinon, miten miehenkin saa sy?m??n kes?kurpitsaa!

L?mmin kes?kurpitsa-pekoni-sipuli-lis?ke

Paketti pekonia silputtuna
Sipulia renkaina
Kes?kurpitsaa
Valkosipulia
Paprikaa
Herkkusieni?
tms. kasviksia mit? kaapista l?ytyy
muutama jalapenoviipale

-----
Kasvikset paloitellaan suuhun sopiviksi paloiksi. Pekoni ruskistetaan pannulla, heitet??n sekaan sipuli. Kun sipuli on mukavasti kuullottunut, humpsautetaan mukaan herkkusieniviipaleet ja valkosipuli. Paistellaan meheviksi. Varo ettei valkosipuli k?r?hd?. Menee kitker?ksi muuten. Lopuksi viskotaan muuta kamat sekaan ihan vain siksi aikaa, ett? l?mpenev?t ja v?h?n pehmittyv?t, mutta varo l?ys??nt?m?st? kes?kurpitsaa! Se on tosi pahaa l?ll?n?. Hampaille pit?? olla t?it?. Maustetaan yrteill? plus mausteilla maun mukaan. Itse laitan ainakin mustapippurirouhetta ja suolaa.

Tarjoilla voi vaikka heti, tai laittaa vuokaan uuniin pysym??n l?mp?isen? siksi ajaksi kun pannulla valmistuu herkulliset pihvit. ;)

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 15 Huhti 2008 10:12

Ksantippa kirjoitti:Miksi en ole aiemmin tajunnut, ett? keiton kuin keiton voi soseuttaa?


:mrgreen:

Juu, niin sit? saa keitosta keitosta sopivaa my?s perheen samettikurkuille ja kasviskammoisille.

Eilen tein t?ll?ist? jauhelihakeittoa (poimin idean Pirkan ruokalehtisest?):

Punainen jauhelihakeitto

1 iso kes?kurpitsa
1 iso sipuli
1 iso punainen paprika
2 yksikyntist? valkosipulia
liraus ?ljy?
500 g paseerattua tomaattia
puoli pakettia mustaa koskenlaskijaa
kasvisliemifondia
tabascoa
suolaa
400 jauhelihaa paistettuna (maustoin pippurirouheella ja suolalla)
vett?
oreaganoa
--------------

Pilko kasvikset.

Kuullota sipulit ?ljyss?. Lis?? loput kasvikset ja hauduta kannen alla pehmeiksi. M?ss?? sauvasekoittimella soseeksi. Lis?? vesi ja tomaattipyre sek? mausteet. Hetken p??st? tyrkk?? sekaan paistettu jauheliha. Kansi kiinni hetkeksi. Lis?? koskenlaskija, anna sen sulaa. Tarkista maku.

Sy?!


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa