Henry kirjoitti:Ostin kolme kiloa porkkanoita. Miten m? valmistan ne niin ett?
- mahdollisimman paljon kaikkia hiven- ja terveellisi? muita aineita s?ilyisi?
- ne olisi helppo sy?d?. Tarkoitan kovuutta, koska meid?n i?ss? me ei en?? olla mit??n pupujusseja.
- ne olisi herkullisia, eli hyvi? reseptej? kiitos.
Huomenna teen karjalanpaistia ja tungen sinne sipulin ja vajaan kilon porkkanoita joukkoon. Mutta ent? ne rusas 2 kiloa? Loput!
Mihin m? ne tungen?
kysyy nimimerkki 'ep?toivoinen',
eli
Henry
Hei,
Laitanpa t?m?n ketjun jatkeeksi yhden porkkanareseptin, jonka toin vuosia sitten Ranskasta. Siis persiljaporkkanat. Ja niit? kannattaakin tehd? iso satsi, v?hint??n kilosta, mieluummin kahdesta. Valmiina s?ilyv?t mainiosti j??kaapissa viel? pari p?iv??kin, mutta kyll? ne yleens? tulevat sy?dyiksi heti samantien. Huom. pakastaa ei kannata, olen kokeillut; ne vetistyv?t.
Siis kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi siivuiksi. Siin? on v?h?n k?sity?t? kyll?... Keit? ne h?yrykattilassa tai vedess? kypsiksi.
Kaada keitinvesi pois. Lis?? suolaa maun mukaan ja noin 50 g voita. Py?rittele voi kuumien porkkanoiden sekaan ja lis?? joukkoon viel? runsaasti tuoretta persiljaa.
Kaunis ruuanlisuke ja niin suloisen makuinen!