herkkulounaita

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

herkkulounaita

ViestiKirjoittaja Ani » 25 Elo 2006 16:58

muutama viimeaikainen herkku siit? ilosta, ett? yliopiston kone ei heit? mua ulos foorumilta kuten kotikone...

KANA-AVOCADOSALAATTI

Ruukullinen rucolaa
saman verran j??vuorisalaattia tms
1-2 avocadoa
1 prk kermaviili? (maustetaan suola, mustapippuri, curry tms mieleist?)

revit??n paloiksi ja ravistellaan sekaisin pussissa/purkissa

grillikanaa/paistettuja kanan suikaleita tms
valkosipulijuustoa (Pikkusisko tms)

palastellaan joukkoon ja sitten vaan ??nt? p?in :)


KAPPAS VAAN, MINTTU SEK? LOHI...

Lohta
voita
minttua
valkosipulia
suolaa
+ halutut lis?kkeet

Paista lohi voissa, jonka olet maustanut valkosipulipaloilla, suolalla ja reilulla mintulla. mmmmm.
vinkki: minttu sopii ihmeen hyvin kaikkeen! kokeile my?s jauhelihan kanssa. loistava kreikkalaisvivahde!
mun makuun paras valmislis?ke on Pirkan "v?limeren kasviksia" (tms) sis?lt?? munakoisoa, paprikaa ym herkkua.


HERKKUJA SIENI?

Tuoreita herkkusieni?
oliivi?ljy?
punaviinietikkaa
(kuivattua) minttua, suolaa, mustapippuria

Leikkaa sienet viipaleiksi.
Sekoita mausteet ?ljy-etikkaseokseen.
sekoita osaset ja anna maustua hetki.
kokeile my?s salaattiin sekoitettuna, tapastyyppisesti tai l?mpim?n lounaan lisukkeena!


noi on hyvi?, mutta totuus on nykyisin enemm?n t?llainen:

GRADUPUURTAJAN PIKALOUNAS

1 prk raejuustoa
1 prk tonnikalaa currykastikkeessa

sekaisin ja suuhun. seuraavana p?iv?n? sama. sit? seuraavana menee viel? ;)

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 31 Elo 2006 8:26

LASAGNE

kastike 1:
700 g jauhelihaa1 prk tomaattimurskaa
suolaa
musta- ja valkopippuria
oreganoa
valkosipuli

kastike 2:
40 g voita
v?h?n jauhoja (meill? soija, vehn? toimii paremmin)
8 dl maitoa
reilusti juustoraastetta
muskottip?hkin??
suolaa

1/2 pkt (n 6 kpl) lasagnelevyj?

valmista kastike 1
valmista kastike 2: (sulata voi, lis?? rasva, lis?? maito sekoittaen, lis?? juustot ja mausteet ja keit? tasaiseksi)

latele uunivuokaan vuorokerroksin levyj? ja kastikkeita (eka ja vika kerros juustokastiketta), p??lle juustoraastetta ja uuniin 200-225 astetta / 20-30min

meill? siis sy? t?st? 4 isoa annosta, mutta pakastaa toki voi my?s. eik? sit? jauhista ole pakko ihan nin paljoa olla jos ei uppoa :wink:

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 31 Elo 2006 9:19

Mit? on Pikkusisko-niminen juusto? Koskaan kuullutkaan. Onko se tuorejuustoa? Kysynk? nyt jotain ihan tyhm??...?

Muuten kiitti vinkeist?, niit? ei koskaan tule liikaa.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 31 Elo 2006 9:28

pikkusisko on "mustanpekan" sukulainen :D eli mustapekka on pienehk? py?ryl?inen mustallapippurilla kuorrutettu pehme? tuorejuusto (taivaallista!) ja pikkusisko saman muotoinen, mutta valkosipulirakeilla p??llystetty (yht? taivaallinen!) suosittelen! eli juustohyllylle tutkimaan hop hop :wink:
Viimeksi muokannut Ani 31 Elo 2006 13:13, yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 31 Elo 2006 12:54

Olen jo menossa, juoksujalkaa, kiitos vinkist
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 31 Elo 2006 13:15

hyv? hyv? :D ja vinkkej?h?n alkaa heti sataa lis??...
eli kummallakin juustolla saa ihania kastikkeita ja t?ytteit? aikaan. jos en nyt ainakaan hifi-vaiheessa ihan joka p?iv? tekisik??n, niin ainakin juhlatilanteissa ihan helme? tulee kun vaikkapa possun sis?fileen leikkaa paloiksi ja ruskistaa pannulla. sitten laittaa ne uunivuokaan ja sinne kermaa ja jompaa kumpaa noista juustoista paloina joukkoon sulamaan. hauduttelee kyps?ksi ja suuhun mars...mmmmmmm

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 01 Syys 2006 9:20

eilen tein uuden aluevaltauksen ja kokeilin kikherneit?. tuleepa proteiinia v?lill? v?h?n uudessakin muodossa. ja ettei lapset olis p??sseet urputtamaan, vedin ne soseeksi keittoon ja hyv?? tuli :wink: summittainen ohje:

n 1,5-2 l vett?
reilusti liotettuja kikherneit?
2 paprikaa
reilu kes?kurpitsa
1-2 prk tomaattimurskaa
mausteita (lihaliemikuutio jos haluat, suolaa, minttua, oreganoa, rakuunaa tms)
tilkka kermaa makua py?rist?m??n

kamppeet paloiksi ja kiehumaan. kikherneit? t?ytyy keitt?? 45-60 min, joten anna porista pitk??n. voit lis?t? muut vasta v?h?n my?hemmin.
kun ovat kypsi?, surista sauvalla soseeksi ja lorauta kerma kyytiin.
nauti vaikka raejuuston kanssa

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 04 Syys 2006 10:17

olen kaipaillut vaihtelua ruokap?yt??n ja nyt l?yt?nyt sit? papujen ja herneiden osastolta. etuhan on siin?, ett? n?ist? saa sek? reippaasti hievi?, ett? prodea v?lill? kasvismuodossakin. hiili?kin l?ytyy, mutta se on mulle t?ll? hetkell? enmm?n plussa kuin miinus.
itse kuvittelin monen muun tuntemani ohella, ett? papujen ym k?ytt? on vaivalloista. siihenh?n kuluu aikaa kun on liotusta ja pitk?t keittoajat. kuitenkin kannattaa muistaa, ett? pavut ym voi keitetty??n pakastaa annosrasioihin ja s?ilyv?t my?s j??kaapissa muutaman p?iv?n. ei se oikeasti iso homma olekaan :wink:

t?ss? yksi hyv? kikherneruoka:
(en anna resepteiss?ni useinkaan tarkkoja ainesuhteita, koska en koskaan ajattele niit? :wink: eli tyyli on vapaa!)
liotettuja (n 10 h) ja keitettyj? (45-60 min) kikherneit?
oliivi?ljy?
punaviinietikkaa
valkosipulia
suolaa
minttua
rakuunaa
basilikaa

sekoita aineet ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan p?iv??n.
k?yt? lis??m?ll? esim kanan / kalan joukkoon wokkeihin, kylm?n? salaateissa tai napsuttele sellaisenaan. pikam?t?n esim ty?paikkalounaaski saa heitt?m?ll? joukkoon purkin tonnikalaa tms.
valkosipulillehan t?m?n j?lkeen haisee aika tuhdisti, mutta olen lakannut v?liit?m?st? 8)

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 04 Syys 2006 10:36

sitten osastolle "kun aika ei riit? enk? jaksa v?litt?? joka ykistyiskohdasta", eli nopeista nopeimmat:

proteiinikaakao:

1 dl kuumaa vett?
2 dl kevytmaitoa
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 tl makeutta (min? laitan ihan rehellist? sokeria)
1 dl heraproteiinia

pirtel?ksi ja huiviin. maistuu hyv?lt? ja pit?? n?lk?? mukavasti silloin, kun kaapissa ei ole mit??n oikeasti j?rkev??. t?t? kittaan my?s treenin j?lkeiseksi palariksi silloin t?ll?in.

piim?pirtel?

2 dl piim??
1-2 dl sokton mehukeittoa
tai vastaava m??r? soseutettua marjaa

sekaisin ja huiviin. pit?? masun kunnossa my?s.

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 05 Syys 2006 21:08

ostin luontaistuotekaupasta. pakkauksessa on 900 g ja maksoi vajaat 20 e. sit? kuluu desin verran (40g) kerralla, joten pussi ainakin mulla kest?? ihan kauan. en muista merkki?, mutta kun pyyt?? puhdasta heraproteiinia, niin saa oikeata kampetta :wink:

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 05 Syys 2006 21:51

Nyt elvistell??n - ostin t?n??n luontaistuotekaupasta Fastin maustamatonta heraproteiinia, 900 grammaa, maksoi jotain 16 ege?, suurinpiirtein.

Mulla on v?lill? vaikeuksia saada protskua tarpeeksi p?iv?n aikana, joten tuossa v?h?n apua.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 08 Syys 2006 11:35

TOIM. HUOM. :lol:
proteiinikaakaota tehdess? EI kannata k?ytt?? ihan kiehuvaa vett?! herajauhe n?k?j??n kurahtaa siit? kauheaksi k?kk?l?ll?ksi. ei voi susoitella kenellek??n :gaah:
l?mpim??n veteen jauheet (kaakao&hera) liukenevat hyvin, ei tartte olla ihan kuumaa.

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 13 Syys 2006 7:08

perhe haluaa v?lill? riisi?, ja budjettikin on nyt sellainen ett? kaapit kolutaan tyhjiksi :wink: my?s mun nykyinen hh-m??r? (60-100) sallii hyvin yhdell? ateriala jotain t?llaista "ennenkuulumatonta". n?ill? saatesanoilla, eilinen lis?keuutuus:

AURINKORIISI
(mieheni loistava nimikeksint?. Kas kun ennakkoluuloisille leikki-ik?isille t?m? uppoaa paremmin kuin linssi-mit?sittenikin? 8) )

riisi? (puolet)
punaisia linssej? (se toinen puoli)
suolaa

keitet??n ja sy?d??n. Tulee hyv?n makuinen, v?hemmill? hiilill?, reippaammalla prodella ja viel? kaunista katseltavaakin. sen kyljess? tarjosin hunajamarinoitua broileria pienell? kermatilkalla ryyditettyn? ja kiinankaali-tomaattisalaattia. olipas kiinankaalikin pitk?st? aikaa hyv?

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 13 Syys 2006 7:16

koska nyt olen l?yt?nyt n?m? ihanat linssit ja pavut, niin ajattelin madaltaa niit? ennen kokeilemattomien aloituskynnyst? pikaohjeella. itse nimitt?in ajattelin homman olevan jotenkin tosi vaikeaa, ja sopivan siksi vain kiihkeimmille viherpiiprt?jille. nyt olen n?ist? ihan tohkeissani, ja siksi t?ss? nopea katsaus:


KIDNEYPAVUT:
ne ruskeat, kauniit, joissa n?ytt?? olevan silm? :wink:

- huuhtele pavut ja laita kylm??n, reiluun veteen likoamaan y?n yli, tai noin 10 h.
- kaada liotusvesi pois ja keit? n 60 min. suolalla maustetussa vedess?.
- k?yt? jauhelihan joukossa, muissa kastikkeissa, salaatin lis?n?, marinoi tai popsi sellaisenaan.
- keitetyt pavut voi pakastaa

KIKHERNEET

- huuhtele ja laita kylm??n, reiluun veteen likoamaan 8-10 h
- kaada liotusvesi pois ja keit? 45-60 min suolalla maustetussa vedess?.
- k?yt? kuten kidneypavut, tai tee vaikka ihanaa hummustahnaa. loistavia marinoituina (kts. ohje ylemp??)
- voi pakastaa

LINSSIT

- huuhtele
- keit? n 10 min (erikseen tai esim riisin/keiton joukossa)
- k?yt? kuten edelliset. sopii loistavasti my?s esim tomaattikeittoon tai muihin keittohin soseutettuina tai sellaisenaan!
- kai n?it?kin voi pakastaa, mutta tulevat niin nopeasti, ettei tartte

ja eduthan on ilmeiset, edullista vaihtelua mm prodel?hteeksi. tyypatkaa toki!


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa