herkkulounaita

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 15 Syys 2006 11:50

PIKAPIKA TOMAATTIKEITTO

1 prk tomaattimurskaa
purkillinen vett?
suolaa
valkosipulia
yrttej? maun mukaan

keit? ja nauti :) jos suusi on samettia, ved? sauvalla keitto sile?ksi.

voit suurustaa sopan tilkalla kermaa tai esim tuorejuustolla, tai nakata kuuman keiton joukkoon reilun satsin raejuustoa.

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 25 Syys 2006 9:05

L?hetetty: Maa Syy 25, 2006 9:04 Viestin aihe: Viili?

--------------------------------------------------------------------------------

voitin ennakkoluuloni ja valmistin ekaa kertaa itse viili?. kaikki muut ovat ehk? jo t?t? kokeilleetkin, mutta kerrataan t?m? huippuvaikea resepti

2 dl viilipurkillinen
1 l maitoa (k?ytin kulutusmaitoa, valitse itse)

- yhdist? anekset ja laita tiivis kansi p??lle (min? laitoin kelmun ja p??lle viel? lautasen)
- j?t? l?ll? y?ksi huoneenl?mp??n (kyll?, minustakin kuulosti vastenmieliselt?!)
- aamulla j??kaappiin viilenemm??n ja vot

hyv?? oli!
jatkossahan ei tarvita en?? kaupan viilipurkkia siemeneksi, vaan sitten kun kipon pohja alkaa l?hesty? niin uudet maidot vaan per??n. halpaa.

hiilaritietoiset

ViestiKirjoittaja hiilaritietoiset » 25 Syys 2006 9:06

Tuli lapsuus mieleen tuosta ohjeesta. Taidanpa alkaa itsekin fiilinvalmistajaksi. :D

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 25 Syys 2006 9:09

SILAKKAPIHVIT

silakkafileit?
ruisjauhoa
suolaa
valkopippuria
rakuunaa

voita
sipuli
valkosipulia

- sekoita ruisjauho ja mausteet
- py?rittele kalat jauhossa
- kuullota voissa sipulihakkelus ja valkosipulipalat
- laita kyytiin kaloja pannullisen verran.
- fileet paistuvat parissa minuutissa, ?l? korvenna kuiviksi vaan k??nn? ajoissa!

nauti vaikka (HYS!) perunamuusin tai salaatin kanssa :wink:

kokeilin kylkeen nostalgista kouluklassikkoa, eli porkkanaraastetta appelsiinipaloilla. hyv?? oli ja toi muistoja mieleen.

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 25 Syys 2006 9:13

se joka v?itti ett? sienisato on surkea taisi olla sokea!
eilen kannoimme ihan takapihan tuntumasta 12 l kangasrouskua kotiin! ja eikun suolaamaan :D


ROUSKU RUUAKSI:

- ry?pp?? paloiteltuja rouskuja reilussa kiehuvassa vedess? n 5 min
- lado kerroksittain isoon sammioon karkeata merisuolaa, ry?p?ttyj? sieni? ja halkaistuja valkosipulinkynsi?.
- peit? painavalla kannella (esim lautanen &kivi/vesipussillinen) ja laita j??kaappiin.
suolasta muodostuvan nesteen t?ytyy peitt?? kaikki sienet, ettei touhu mene homeeksi.

sitten kun ovat kunnolla maustuneet (tai vaikka joulun alla) :
- liota sieni? kylm?ss? vedess? muutamia tunteja. maista sopiva suola.
- lis?? joukkoon hakattu sipuli ja smetanaa.
- parempaa ei ole!
Viimeksi muokannut Ani 25 Syys 2006 11:37, yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 25 Syys 2006 10:33

kyll?p?s t??ll? sivuilla k?y paljon lueskelijoita :D kivaa!
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/



Kuva

hiilaritietoiset

ViestiKirjoittaja hiilaritietoiset » 25 Syys 2006 11:31

Ohoh! :D Suosittuja ohjeita sinulla... :jes:

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 30 Syys 2006 16:45

SIENI? SATEELLA


Jumboherkkusieni? (pari/suu)

t?yte:

kinkkusuikaleita/jauhista/tonnikalaa/papum?ss??
homejuustoa
juustoraastetta

- poista herkkisten kannat (?l? heit? pois vaan tee hakkelus ja sujauta t?ytteeseen)
- sekoita t?ytteen ainekset ja t?yt? sienet m?ss?ll?
- tuuppaa 200-asteiseen uuniin, kunnes ovat mehukaan pehmenneit
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 05 Loka 2006 15:08

kertomuksia H?meenlinnasta:
perverssej? p?iv?llisideoita osa tuhat eli tarina siit?, miten kokin lapsilla ei ole kunnollista ruokaa :lol:

PESTOMUNA(kas!)

2-3 munaa
tilkka maitoa/kermaa
1 rkl pestoa
?ljy?

-vatkaa munat ja neste sekaisin
-kaada seos ?ljytylle pannulle
-h?mmentele, niin ett? tulee rikottua pintaa
-heit? pestot joukkoon

nopea. halpa. nam.
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 05 Loka 2006 15:17

SALAATTIEN KUNKKU

broilerin rintafile/pala lohta tai jotain muuta lihhoo
rucola-salaattia
muuta salaattia (j??vuori, lollis, mit? ikin?)
pinjansiemeni?
kuminaa
aurinkokuivattua tomaattia

- no sekaisin vaan ja suuhun!
(kumina yll?tti mut pitk?st? aikaa, t?ytyy ottaa taas ohjelmistoon!)
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 08 Loka 2006 0:49

Ah mit? AHVENTA

ahvenfileit?

vaihtoehto a)

ruisjauhoa
suolaa
valkopippuria
paistamiseen voita

-mausta jauho ja py?rit? fileet siin?. paista

vaihtoehto b)

muserra hapankorppuja ja py?rittele fileet rouheessa. paista voissa.


KERMAVIILIKASTIKE
passaa hyvin kalaruokien kanssa kylm?n?

1 prk kermaviili?
mausteeksi suolaa ja rakuunaa
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ani » 19 Loka 2006 17:44

hyv? hyv?! ja jos t?ytyy tuupata viel? enempi kasvia masuun, niin seh?n k?y hyvin heitt?m?ll? sekaan vaikka raastettua kaalia!
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Ani
Viestit: 784
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:28
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

gluteeniton pizzapohja

ViestiKirjoittaja Ani » 15 Marras 2006 9:52

kiihkokarpit hus t?ss? vaiheessa :lol: eli k?yt?ss? on jauhoseos, joskin gluteeniton. meill? kun esikoinen on vehn?allerginen, eik? se munkaan koneeseen sovi. hyv?? ja rapsakkaa tuli, joten vahinko kiert?m??n:

pohja:

1 prk kermaviili?
Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1-2 tl leivinjauhetta
pari rkl vett?
?ljy?
(suolaa)

t?yte esim:
tomaattisosetta
broilerin suikaleita/jauhista/kinkkua/tonnaria tms
reippaasti juustoa

- sekoita ainekset niin, ett? tulee hyv? tahna. ?ljy auttaa etenkin pellilletaputteluvaiheessa, sill? gluteenittomat seokset ovat tunnetusti vaikeita ty?st??...
- levit? t?ytteet
-paista n 225-250-asteisessa uunissa valmiin n?k?iseksi :wink:

oli kiva antaa esikoisellekin pizzaa eka kerran toooodella pitk??n aikaan. ja maistui kyll? itsellekin :P salaisuushan on ohuessa pohjassa ja runsaissa t?ytteiss? :wink:
aion tutustua tuohon seokseen l?hemmin, vaikken niin usein leivonnaisia k?yt?kk??n. joskus kuitenkin kivaa vaihtelua ja lapsille mukava yll?ri.
Ruokaa, remppaa ja muuta arkista mutapainia: https://kokovartalofiilis.wordpress.com/







Kuva

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

Re: gluteeniton pizzapohja

ViestiKirjoittaja Omega » 15 Marras 2006 11:40

Ani kirjoitti:pohja:

1 prk kermaviili?
Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1-2 tl leivinjauhetta
pari rkl vett?
?ljy?
(suolaa)


???... Kuinka paljon tuota jauhoseosta laitetaan? :vinkee:


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron