Nuukailunurkka

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Nuukailunurkka

ViestiKirjoittaja Anja » 25 Tammi 2007 18:39

T?h?n ketjuun ker?t??n nuukailun mestareiden keksint?j?. Mestariksi p??see jo yhdell? nuukailuohjeella. Ja jutun henkeen tietysti sopii se, ett? reseptille tai muulle luomukselle keksit??n hieno nimi.

T?llaisen nuukailun keksin t?n??n:

Ice Latte

Kahvipannun pohjalta aamuista kahvia (voi olla j??htynytt?kin)
Maitoa
J??npaloja

Sekoita 1 osa kahvia ja 2 osaa maitoa, lis?? j??npaloja. Ice latte on valmis. (N?in ne sen kahvilassakin tekee....paitsi ett? lis??v?t makusiirappia joukkoon ja ottavat suolaisen hinnan.)

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 17 Helmi 2009 16:09

Sik?li mik?li menee v?hempihiilarisiin tuo tomaatti...mie kun en viel? ihan ti?.

Doh:
Purkki tomaattimurskaa, kurkkukuutioita, "kalanj?mi?"(tonnaria, katkarapuja, t?hteit? eilisest?, sardiinia tms.) ja joko tuoretta basilikaa tai sitten purkista. Maun mukkaan.

Sekoitetaan, ei ravisteta. Karaistuneet nauttivat kylm?n?, muut miten lyst??v?t. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 17 Helmi 2009 23:55

Pakkasp?iv?n lounaskeitto

Otetaan pakkasesta sikahalvalla ostettuja keittojuureksia pussillinen. Paistetaan voi?ljyss? (uusi elintarvike?). Kaadetaan pari desi? vett? p??lle ja mausteita omantunnon mukaan. Keitet??n, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Sauvasekoitin-hilavitkuttimella juurespalat soseeksi. Lis?? vett?, ett? v?h?n ohenee. Jos silt? tuntuu, lis?? mausteita.

Kun v?h?n viel? on kypsynyt, on aika katsoa j??kaappiin. Juuston j?mill? keitto sakenee kivasti ja saa makua. Kermapurkin rippeet (ei saa katsoa parasta ennen p?iv?m??r??) sopivat hyvin mukaan. Viime viikolla ostettu lihan loppu pieniksi ja sekaan.

Tuloksena erinomaisen maukas ja t?ytt?v? keitto, joka l?mmitt?? mukavasti.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 18 Helmi 2009 8:22

Nuihin soppavirityksiin kun rohkeat viel? lis??v?t reippaasti chili?, niin vot! Siin? l?mpi?? mukavasti kipakampanakin talvip?iv?n?! 8)
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

patarouva
Viestit: 54
Liittynyt: 02 Tammi 2009 14:40

ViestiKirjoittaja patarouva » 18 Helmi 2009 11:48

Kaalia pannulla (ei niin kovin hieno nimi ::loel:: )

Juustoh?yl?ll? raastetaan paistinpannulle kaalia, ja sekaan laitetaan yksi siivutettu sipuli. Haudutellaan oliivi?ljyss? ja tilkassa vett? kannen alla sopivaksi katsottu aika.
Lis?t??n jotain proteiinipitoista lautaselle, tai kaalin sekaan pannulle kuumenemaan. Jos on pestoa, niin maustetaan viel? sill?.
Pippuria ja suolaa myllyst? niskaan.

T?h?n voi laittaa my?s niit? sieninyssyk?it? pakastimen pohjalta. Nekin kannattaa k?ytt?? pois - kohta p??see jo uudestaan sieneen ;)

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 18 Helmi 2009 12:40

...ja sieneth?n ovat ilmaista nuukailuruokaa! Mm. vanha kunnon sienimunakas on poikaa hyisen? talvip?iv?n
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 24 Helmi 2009 13:18

...muistakaapa nuukailijat, ett? hapankaali on parhaimmillaan justiin tuossa viimeisen myytip?iv?n tienoilla. :) Alennuksesta voi ostaa pois kuleksimasta ja vaikka pist?? pakkaseen, jollei ahmaise koko t?nik?llist? heti. 8)
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
*P*
Viestit: 1068
Liittynyt: 09 Tammi 2007 11:08

ViestiKirjoittaja *P* » 04 Maalis 2009 14:08

Tuo Mahattaren kaali-sipulih?yst? kera puolukan on mieheni herkkulisuke. :)

Kun paistat lihaa uunnissa, ja sit? ihanaa lient? j?? vuoan pohjalle, ei lient? sovi kaataa pois. Toiset ostaa vastaavaa kalliilla kaupasta Fondin nimell?. Pakasta rasiassa, tekee todella hyv?n s?v?yksen esim. kasvissosekeittoon. Tai ihan mihin hyv?ns? keittoon.

Jos k?yt?t purjoa ruoanlaitossa, vihre?? p??t? ei kannata heitt?? pois. Sen voi ensinn?kin ihan hyvin sy?d?. Jos sy?minen ei inspiroi, siit? voi keitt?? kasvislient? muutaman sipulin ja j??kaappiin unohtuneiden juuresten kera. S??st?v?inen em?nt? keitt?? liemen my?s kaikista kyljyksen ym. luista, mit? taloudessa tulee.

Ja nuukailuvinkkien aateli: ?l? osta niit? valmiita keittojuureksia pakkasesta, vaan ostat ihan selleri?, palsternakkaa, porkkanaa, lanttua ja naurista kaupasta. On hivenet paremmin tallella, maku on parempi ja hinta edullisempi. Ne onnekkaat, joilla on kylm?kellari, voivat ostaa joulun aikaan juureksia varastoon hintaan 2 e per 3 kg.
"Totuuden soihtua on vaikea kuljettaa tungoksessa niin, ettei jonkun parta kärvenny." - Mauri Sariola


"Besides, everytime you do partial squats, Jesus kills a kitten. Don't be a pussy, save the kittens. Squat deep."

patarouva
Viestit: 54
Liittynyt: 02 Tammi 2009 14:40

ViestiKirjoittaja patarouva » 04 Maalis 2009 15:05

*P* kirjoitti:
Jos k?yt?t purjoa ruoanlaitossa, vihre?? p??t? ei kannata heitt?? pois.


Siis miulle ei ole tullut mieleenk??n, ett? joku heitt?isi sen pois :shock:

Muoks...tarkemmin ajatellen t?m? kuuluu todenn?k?isesti samaan kastiin sen kanssa, ett? iso osa porukasta heitt?? kompostiin (tai jopa roskiin) kes?sipulien naatit :roll:

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 05 Maalis 2009 9:00

K?yt?n ruoanlaitossa my?s paljon sis?elimi?, enimm?kseen syd?nt? ja kieli?. Maksaa ja munuaisia harvakseltaan. Ovat halavempoo sy?mist? ja maukasta viel? lis?ksi, kuin kalliimmat osaset elukoista! 8)

Kielet kun ensin huuhtelee ensin kuumassa, harjaa (minulla on sit? varten oma "juuresharja") ja viel? huuhtaisee j??kylm?ll?.
Keitinveteen liemijuureksia: porkkanaa, lanttua, selleri? ja sipuleita, pippuria (mauste-ym.), laakerinlehti ja suolaa. Annetaan kiehua kielen koosta riippuen parisen tuntia. Kypsyytt? voi koettaa sukkapuikolla, kun puikko uppoaa helposti lihaan, niin kieli on kyps??. Nyljet??n: huuhtaise nopeasti j?isell? vedell? ja aloita nylkeminen siit?, mist? nahka helpoiten kielest? l?htee. Loppu kir...eikun veitsell?.
Syd?miin passaa sama ohje, ja kuumana syd?men pinnalta saa suonet raapattua pois helposti.

Kannattaa pist?? isompi er? kerralla kiehumaan, pakastaa ja k?ytell? pakkasesta.

Kieli ja syd?n on monipuolinen ev?s, leikkeleen? ja pata-aineena.

Syd?mist? olen tehnyt jauhista jauhamalla sen yleiskoneen lihasmyllyll? possunsivun kanssa (suhteessa 60-40) jauhelihaksi. Nam! Tulee maukas lihaspullasoosi heist?! :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
*P*
Viestit: 1068
Liittynyt: 09 Tammi 2007 11:08

ViestiKirjoittaja *P* » 06 Maalis 2009 10:33

patarouva kirjoitti:
*P* kirjoitti:
Jos k?yt?t purjoa ruoanlaitossa, vihre?? p??t? ei kannata heitt?? pois.


Siis miulle ei ole tullut mieleenk??n, ett? joku heitt?isi sen pois :shock:

Muoks...tarkemmin ajatellen t?m? kuuluu todenn?k?isesti samaan kastiin sen kanssa, ett? iso osa porukasta heitt?? kompostiin (tai jopa roskiin) kes?sipulien naatit :roll:


Iso osa ihmisist? my?s k?ytt?? parsakaalista vaan ne nuput, vaikka varsin on t?ysin sy?m?kelpoista. Tai tuoretta ananasta ostaessaan j?tt?? sen v?h?n kovemman keskustan sy?m?tt?, vaikka sekin on t?ysin sy?m?kelpoista ja sis?lt?? runsaasti hiveni?.

Jahti - lehdess? oli arvostelu jostain riistakeittokirjasta jossa todettiin, ett? tuhansia kiloja lihaa menee vuosittain hukkaan siksi, ett? saalistaa j?tet??n k?ytt?m?tt? kieli, syd?n, maksa, pallealiha ym. Me laitoimme yhden syd?men kauden viimeisest? peurasta ja ensi vuonna otamme varmaan kaikki talteen. Mies keitti sen kokonaisena ja hyv?? oli. Kielet on noilla peuranvasoilla niin pieni?, ett? kelpaa korkeintaan kissalle, mutta jauhelihan joukossa tietysti nekin menisi.
"Totuuden soihtua on vaikea kuljettaa tungoksessa niin, ettei jonkun parta kärvenny." - Mauri Sariola





"Besides, everytime you do partial squats, Jesus kills a kitten. Don't be a pussy, save the kittens. Squat deep."

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 06 Maalis 2009 16:02

Kokeilepa *p* rullasyltty? (toiset sanoo hienosti k??repaisti) peuran kuvelihasta. Kunnon yrttit?yte, sidotaan rullalle "lihanarulla" ja piiiiitk? haudutus, jos mahdollista leivinuunin j?lkil?mm?ss?. Kunnon juuresta vaan mukaan reilusti. :) Tai siis v?h?hiilarista! ;) Sen j?lkeen vihannekset vaan muussaten, tai pistell??n niine hyvineen viipaleiden kera parempiin suihin. Jos lihassa ei ole rasvaa, voita vaan v?liin...

Lihaisista luista, potkapaloista ja p??st? (voi karmeeta, kyll?!) niist?kin saa mainioita keitoksia. P??n keitt?minen ja perkaaminen SAATTAA kysy? heikkohermoisimmilta melkoista suoritusta. Peuran kintut vaan taitavat olla enempi luiset kuin lihaiset. 8)


Kannattaa heitt?yty? hankalaksi lihatiskill? ja pist?? kauppias hommiin tilamaan niit? "huonompia" lihan osia. Kuvelihoja, potkia, syr?mmij?, kieli?, niskaa ja poskea...hihihi. Arvatkaa, kuka on "hankala asiakas"!

Eilen Primassa tekiv?t L?skisoosia. Mummoni varmasti k??ntyi haudassaan :mrgreen: , h?n paistoi aina siansivun todella rapeaksi. Sellaiseksi, ett? reunasta kiinni ottaessa palanen ei "lerppunut". Ja haudutti todella pitk??n kastikkeessa. Namiherkkua.

...jos tarvis vaatii, niin minulla on plakkarissa n?ist? "halppispaloista" eli "huonommista" ruhon osista teht?vi? ruokia varten jonkinmoinen reseptipankki, jota mielell?ni jakelen muillekin. Ruokafriikki kun olen :roll: :mrgreen: Pekka Puska tosin varmasti py?rtyisi meik?l?isen reseptien parissa...
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 14 Maalis 2009 14:02

Mahtavaa!
Luulin, ett? nuukailunurkka ei kiinnosta ket??n. (Aloitettu jo vuonna 2007).
Tarviittinko maailmanlaajuinen talouskriisi vai onko t?m? vain muuten j??nyt unholaan, ennen kuin "marttaosasto" p??si vauhtiin sis?elimien ja naattien kanssa? (My?nn?n, sis?ll?ni asuu pieni martta)

En ole t?t? nuukailukonsti itse kokeillut. Vinkki on er??lt? tuttavaltani, joka kaataa tyhjentyneeseen jugurttit?lkkiin mehua, ravistaa ja juo sitten mehun. Riippuu tietysti siit?, juoko mehuja vai ei.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 18 Maalis 2009 13:33

Siihen jogurttit?lkkiin voi kaataa vaikka kirnupiim??, tai kuten mieheni, vett?. K?ytt?? my?s mehua.

Min? l?ysin t?m?n hetkess?, t?m?n nuukailunurkan, ja tietenkin "s??st?tietoisena" pist?n jakaen kaiken mahdollisen penninvenytystiedon, joka ruoanlaittoon liittyy. Puuhailen ammatikseni ruoan kanssa, vaikken keitti?ss? asukaan, kuin kotosalla. :P

K?yh?n miehen kalakeitto:
- Ruinaa kaupastasi kalanruotoja, joita fileerauksesta j?? yli, ihan kaikki k?y. Yleisimmin lienee lohikalaa... :roll: Ota kidukset vex ja heit? ne suosiolla kompostiin. Liemest? tulee muuten kitker?t?. Pippuria ja muita liemimausteita mukaan, tillinvarret erinomaisia. :)
-Keit? ruotoja niin kauan, ett? liha irtoaa hyvin. Kaada liemi siivil?n l?vitse toiseen astiaan/kattilaan.
- liemeen kiehumaan v?h?hiilarista juuresta ym. siin? j?rjestyksess?, ett? hitaimmin kypsyv?t ensin.
- Voit k?ytt?? my?s kukka/parsakaalimuusin t?hteit?!
- perkaa ruodoissa asuva kalanliha mukaan. Kalan p??ss? on uskomattoman paljon lihaa!
- Mausta tillill?/persiljalla/timjamilla, mill? nyt maustatkaan. Voitakin voi laittaa mukaan. Saa k?ytt?? kermaa, mutta ei ole pakollinen kuvio, kirkas kalakeitto on kivaa vaihtelua.
- Pistele parempiin suihin hyv?ll? halulla!
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 18 Maalis 2009 16:10

MahaTar kirjoitti:K?yh?n miehen kalakeitto:
- Ruinaa kaupastasi kalanruotoja, joita fileerauksesta j?? yli, ihan kaikki k?y. Yleisimmin lienee lohikalaa... :roll:


No sattuipas!
Eilisell? kauppareissulla kalatiskin tuttu myyj? kys?isi, kun olin valinnut yhden fisun paketoitavaksi, ett? haluanko ottaa edellisen asiakkaan j?tt?m?t ruodot. H?nelle oli fileoitu kaksi kirjolohta ja roippeet pakattu koiraa varten. Ei kuulemma sitten kuitenkaan uskaltanut tarjouta niit? Mustille, vaan j?tti kauppaan. Minulle kelpasi, eik? maksanut mit??n. Tein illalla ison kattilallisen kalalient?. Muuten sama ohje, mutta laitoin jo ekalla keitolla mukaan pippureista, sipulilohkoja (ei tarvitse kuoria) ja hiukan valkosipulia.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron