LAKI KIELTÄMÄÄN SUOLAN SYÖNNIN ?

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

LAKI KIELTÄMÄÄN SUOLAN SYÖNNIN ?

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 13 Kesä 2013 20:05

YSTÄVÄMME TIMO STRANDBERG ON AHKERANA TAAS

Vuonna 2008 Timo ehdotti, että statiineja pitäisi määrätä lisää miljoonalle ihmiselle Suomessa.
Syyskuussa 2012 hän ehdotti, että verenpainelääkkeiden käyttö pitäisi kaksinkertaistaa.

Nyt hän väläyttää, että suolan käytölle pitäisi saada tupakkalain kaltainen laki.
- ravintoloihin ja baareihin erillinen suolansyöntihuone
- kaupoissa suolapaketti ei saa näkyä
- sairaaloiden ja muiden yleisten alueiden kohdalle kyltti "suolaton alue"
jne


http://www.laakarilehti.fi/kommentti/in ... 585/type=7
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: LAKI KIELTÄMÄÄN SUOLAN SYÖNNIN ?

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 13 Kesä 2013 20:46

Timo Strandberg kritisoi myös lääkäreitä siitä, että ne eivät opiskele verenpainelääkkeiden markkinointia. Mediassa reseptilääkkeitä ei saa mainostaa. Tästä syystä lääkärit ovatkin avainasemassa lääkkeiden markkinoimisessa potilaille. Apteekit taas ovat vain lääkejakelun logistiikkakeskuksia ja rahastajia.

Eräs lääkäri Keski- Uudeltamaalta kertoi miten statiinien markkinointi pitää hoitaa. Pitää maalailla potilaalle kauhukuvia, jos potilas ei ole halukas käyttämään statiineja. Tämän jälkeen Potilas tottelee lääkäriä kuin koira isäntäänsä.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
San Martino
Viestit: 5412
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: LAKI KIELTÄMÄÄN SUOLAN SYÖNNIN ?

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Kesä 2013 21:13

Emeritusprof. Göran Berglund suolasta

Tillsammans med Mathias Aurell arbetade han under många år med att försöka ta reda på saltets roll för att utveckla högt blodtryck ”utan att vi för den skull blev klokare”, minns Göran Berglund.
– Jag tror inte alls på att man bör halvera sitt saltintag, konstaterar Göran Berglund. Det är varken realistiskt eller önskvärt. Det finns väldigt få, och omtvistade, vetenskapliga belägg för att minskat saltintag sänker blodtrycket.
Göran Berglund

Suolamäärän puolittaminen ei ole realistista eikä toivottavaa....

No, ei hän ole rasvastakaan samaa mieltä Strandbergin kanssa. Näin hän kirjoitti jouluaattona vuonna 2009 Ruotsin valtalehdessä
”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap”, säger Göran Berglund
Dagens Nyheter

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5034
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: LAKI KIELTÄMÄÄN SUOLAN SYÖNNIN ?

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Kesä 2013 10:37

Jos professori Timo Strandberg olisi aidosti kiinnostunut ehkäisemään suomalaisten sairastumista verenpainetautiin, hän vaatisi synteettisen lääkityksen sijasta D-vitamiinin saantisuosituksen nostamista tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, noin 100 mikrogrammaan (µg) vuorokaudessa. Uusi jättisuuri geenitutkimus (yli 155 000 henkilöstä) näet osoittaa kiistatta, että D-vitamiinin puute – mikä on yleinen Suomessa – altistaa verenpainetaudille. Tutkijat ovat varmoja, että väestön seerumin D-vitamiinpitoisuuden nostaminen nykyisestä tasosta ehkäisee verenpainetautia edullisesti ja ilman lääkkeille ominaisten sivuvaikutusten riskiä.

Tulosten mukaan jokainen 10 prosentin nousu S-D-25-lukemassa vähentää verenpainetaudin riskiä 8,1 %. Suomeen sovellettua: esim. S-D-25:n nosto 50 nmolista 100 nmoliin litrassa pienentää riskiä 40 %. Tällainen nosto edellyttää yleensä noin 50 µg D-vitamiinia päivässä (vrt viranomaissuositus 7,5 µg). Tutkijoiden käyttämä menetelmä, Mendelian randomisation, salli tehdä johtopäätöksiä syysuhteesta ilman sekoittavia tekijöitä. "Toisin sanoen, voimme tällä menetelmällä määrittää syysuhteen ja olla hyvin varmoja siitä, että päätelmänne ovat oikeat", sanoo tutkimusta johtanut tohtori Vimal Karani (Institute of Child Health, University College London, London, UK). Hän korostaa, että D-vitamiinin puutos on yleisen länsimaissa, ja siksi tämän tutkimuksen tuloksilla on suuri merkitys kansanterveydelle. Tutkimusta selostetaan monilla terveyssivustoilla, mm. Science Daily 10.6.2013.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija