MIKSI RAHA EI KELPAA ?

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

MIKSI RAHA EI KELPAA ?

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 16 Kesä 2013 12:34

LÄÄKEVAHINKOVAKUUTUS

Hakekaa hyvät ihmiset korvauksia ! Esimerkiksi statiinin aiheuttamat sairastumiset ovat ”hoitotilanteeseen nähden yllättäviä haittavaikutuksia”. Käyttäkää hakemuksessa lähtökohtana dyslipidemian Käypä hoito-suosituksen potilasversiota. Sen mukaan haittavaikutuksia ei juuri ole, joten lähes kaikki haittatapaukset ovat ”hoitotilanteeseen nähden yllättäviä”. Jos korvauksia ei maksateta lääkeyrityksellä, tapahtuu suuri vääryys. Lääkeyritykset keräävät rahat lääkkeistä, mutta KELA ja potilaat itse maksavat vahingot ja hoitokustannukset.

Jos olisin mökin pappa Pihtiputaalta, en vieläkään tietäisi mitään koko lääkevahinkovakuutuksesta. Vaikka olisin kuullutkin vakuutuksesta, en mökin pappana olisi osannut kerätä dokumentteja ja taistella kirjallisesti vakuutusyhtiön asiantuntijoiden kanssa. Olisin jäänyt ilman 98 000 euron korvauksia. Ainoastaan ”oppineet” ihmiset saavat korvauksia. Suuri osa ”maan hiljaisista” jää ilman heille kuuluvia korvauksia, vaikka he tarvitsivat kipeämmin heille kuuluvat rahat.

STATIININ UHRIT (tuotesijoittelu): Kerron syksyllä ilmestyvässä kirjassani oman tarina siitä, miten itse hoitelin korvausten hakemisen ja yritän antaa ohjeet muillekin.

Toivon, että teette kysymyksiä tästä asiasta tässä blogiketjussa. Yritän vastata parhaani mukaan.

Suurin ongelma on se, että ihmiset eivät tiedä, että heillä on oikeus korvauksiin. Ennen narkolepsiakatastrofia lääkevahinkovakuutus maksoi korvauksia keskimäärin vain 1.2 miljoonaa euroa vuosittain. Itse meinaan pitää ääntä vakuutuksesta vuositolkulla niin kauan, että lääkevahinkovakuutus maksaa korvauksia kymmenkertaisen määrän historiaan verrattuna eli ainakin 10 miljoonaa euroa vuosittain.

PYYNTÖ LUKIJOILLE
Levittäkää tekin tietoa lääkevahinkovakuutuksesta erityisesti köyhille ihmisille, jotka tarvitsevat heille kuuluvat korvaukset. Minusta on törkeä vääryys, että vakuutuksesta yritetään olla hiljaa, jotta ihmiset eivät osaisi hakea korvauksiansa.

POTILASVAKUUTUS
Toinen vakuutusmuoto eli potilasvakuutus taas tunnetaan hyvin. Siitä maksetaankin 30-kertainen määrä korvauksia verrattuna lääkevahinkovakuutuksen historiaan. Nämä rahat tulevatkin meiltä veronmaksajilta eikä lääketeollisuudelta. Näin rahaa irtoaa helpommin kuin lääketeollisuuden kassasta.
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5040
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: MIKSI RAHA EI KELPAA ?

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 16 Kesä 2013 15:29

Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa