FIMEA - LÄÄKETEOLLISUUDEN SYDÄNYSTÄVÄ

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

FIMEA - LÄÄKETEOLLISUUDEN SYDÄNYSTÄVÄ

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 25 Kesä 2013 20:48

FIMEAN TEHTÄVÄNKUVA KOKEMUKSENI MUKAAN

Fimea antaa uusille lääkkeille kansalliset myyntiluvat.

Fimean Erkki Palva on puheenjohtajana HILA:ssa, joka hyväksyy KELA-korvattavien lääkkeiden tukkuhinnat ja KELA-korvattavuudet toisin sanoen avustaa KELAN (=VERONMAKSAJIEN) rahoilla lääketeollisuuden myyntiponnisteluja.

Fimea vähättelee lääkkeiden haittavaikutuksia. Tuoreimmat esimerkit ovat tässä kuussa e-pillereiden aiheuttamien kuolemien uutisoinnissa sekä kanadalaistutkimus statiinien aiheuttamista diabeteksista. Fimean Leo Niskanen totesi kylmän rauhallisesti, että kuolemia on sattunut Suomessakin, mutta naisen raskaus on suurempi riski kuin e-pilleri. Niskanen totesi myös, että Kanadan statiini vs. diabetestutkimus oli huolella tehty, mutta ei muuta hoitokäytäntöjä. OLISI SYYTÄ MUUTTAA HOITKÄYTÄNTÖJÄ. Suomessa statiinin käyttäjistä noin 70 % on pienen tai kohtalaisen riskin potilaita. Näistäkin kanadalaistutkimuksen todennäköisyysarvioilla diabeteksen saa noin 2.9 % eli 2.9 % x 460 000 = 13 340 pahaa aavistamatonta ihmistä. Statiinista toisaalta ei heille ole hyötyä. OLISI SYYTÄ MUUTTAA HOITOKÄYTÄNTÖJÄ. Ymmärrän kyllä Leo Niskasen ongelman. Vasta vajaat kolme kuukautta sitten 8.4.2013 julkaistiin päivitetyt dyslipidemian Käypä Hoito-suositukset. Niskanen ei kehtaa sanoa, että niitä jo nyt pitäisi muuttaa. Kai 13 340 turhaa diabetessairautta on niin suuri asia, että sille kannattaisi vähän korvaa lotkauttaa.

Fimea asettuu automaattisesti puolustamaan lääketeollisuutta, kun se jää kiinni vilungista. Tästä oli pari esimerkkiä viime kesänä, kun Fimean Erkki Palva puolusteli YLE TV 1:n uutisissa lääketeollisuuden kärähtämisiä.

Tarinani pitkä versio on linkin takana
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... FhZjNhZGRl
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: FIMEA - LÄÄKETEOLLISUUDEN SYDÄNYSTÄVÄ

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Kesä 2013 11:26

Erkki Palva Aamulehdessä
– Kysymys on aina hyötyjen ja haittojen tasapainosta. Toisilla lääkkeillä on enemmän haittoja kuin toisilla. Toisaalta, toisia lääkkeitä käytetään vakavampien sairauksien hoitoon kuin toisia, kertoo johtaja Erkki Palva Fimeasta. Esimerkiksi syöpälääkkeiden haitat voivat olla suuremmat kuin tavallisen särkylääkkeen, koska hoidettava syöpäsairaus on päänsärkyä vakavampi.


Lääkkeiden haittavaikutukset

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

FIMEA EI OLE LÄPIPAHA

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 28 Kesä 2013 12:08

FIMEA EI OLE LÄPIPAHA

Fimea: Lääkkeiden käyttö ja lääketurvallisuus

Statiinit ja pankreatiitti: Tutkimuksen tavoitteena on selvittää statiinihoidon ja akuutin haimatulehduksen välistä syy-yhteyttä väestöpohjaisen tapaus-verrokki-rekisteritutkimuksen avulla. Tutkimus valmistuu suunnitelman mukaan toteutuessaan vuoden 2012 aikana. Tuloksista julkaistaan suomenkielinen raportti. Tutkimus suoritetaan yhteistyössä Kuopion ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa.

Linkin takana on pitkä versio Fimean hyvistä yrityksistä.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... JkNDIzMzVl
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron