"LÄÄKEPAUKKU VOITTAA VITAMIINIT"

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

"LÄÄKEPAUKKU VOITTAA VITAMIINIT"

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 20 Syys 2013 15:09

YSTÄVÄMME PROFESSORI TIMO STRANDBERG JUTTUTUULELLA

"Potilaalle polypilleri olisi vitamiinivalmisteita vaikuttavampi ja todennäköisesti halvempi vaihtoehto....Aikanaan Wald ja Law laskivat, että polypillerin avulla voisi ehkäistä jopa yli 80 % valtimotaudeista, jos sitä annettaisiin kaikille yli 55-vuotiaille....Polypilleriä onkin verrattu rokotukseen valtimotauteja vastaan... Modernilla yhdistelmällä sivuvaikutukset jäävät vähäisiksi ja ainakin siedettäviksi...Samaan aikaan terveet ihmiset kuluttavat erilaisiin ravintolisiin ja vitamiineihin suuria summia. Tieteellistä näyttöä esimerkiksi monivitamiinivalmisteiden terveyshyödyistä ei ole, vaikka monet niiden käyttäjistä todennäköisesti niin luulevatkin. Lääkärin olisi varmaan eettistä kertoa potilaalle, että polypilleri olisi vaihtoehtona vaikuttava ja todennäköisesti halvempikin."


https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... MzYjFkYWNi
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: "LÄÄKEPAUKKU VOITTAA VITAMIINIT"

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 20 Syys 2013 18:56

MIKÄ MUUTTI MIEHEN MIELEN ?

Toivottavasti ei raha eikä Orion Pharman osakeomistus.

30.9.2004: Mediuutiset
Professori Jussi Huttunen teilasi "kansanpillerin" kolumnissaan Aikakauskirja Duodecimissa elokuussa 2003, ja samoilla linjoilla on Strandberg: Yhdistelmän komponenteilla on kyllä vaikutusta, mutta polypilleriä ei ole missään testattu. Foolihappoa yhdistelmässä on kritisoitu, ja vaikea sitä on nykytiedoilla perustella ateroskleroosin ehkäisyyn.

http://www.mediuutiset.fi/lehti/polypil ... ta/a123839


Timo Strandberg 20.9.2013 Lääkärilehdessä: "Valtimotauteja tehokkaasti ehkäisevä yhdistelmälääke Polypill ei ole lähtenyt toivottuun lentoon....Vaikka yksittäisten lääkkeiden hyöty on vankasti osoitettu valtimotautien ehkäisyssä, yhdistelmällä tehtäviä satunnaistettuja tutkimuksia on vasta meneillään, ja puhdasoppinen näyttöön perustuva lääketiede ei usko ennen kuin meta-analyysi sen osoittaa.

POHDINTA
Timo Strandbergin mukaan syyskuussa 2004 Polyplliä ei voinut suositella, koska sitä ei ollut testattu.
Syyskuussa 2013 hän toteaa edelleen, että tutkimuksia on vasta meineillään, mutta nyt Polypill on valmis poistamaan 80 % sydäninfarkteista.

MIKÄ MUUTTI MIEHEN MIELEN ?
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: "LÄÄKEPAUKKU VOITTAA VITAMIINIT"

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 20 Syys 2013 19:17

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 16.9.2013 "Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä:"

Lääkekustannukset laskisivat Suomessa miljoonilla euroilla, jos lääkehoitojen tarve arvioitaisiin perusteellisemmin. Usein pelkkä elintapojen muutos riittää terveysriskien vähentämiseen, eikä lääkehoitoa tarvita. Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä", toteaa sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.
http://www.stm.fi/tiedotteet/verkkouuti ... 1864033#fi


TIMO STRANDBERG 20.9.2013 "Enemmän lääkkeitä riskien hoitoon"

Aikanaan Wald ja Law laskivat, että polypillerin avulla voisi ehkäistä jopa yli 80 % valtimotaudeista, jos sitä annettaisiin kaikille yli 55-vuotiaille. Tällaista väestöstrategiaa on pidetty optimaalisena, koska ikä on tärkein valtimotautien riskitekijä, ja näin voitaisiin välttää seulontaan liittyvät ongelmat ja kustannukset ja hoitosuositusten noudattamisen lääkäreille aiheuttama kuormitus.

POHDINTA
Aika näyttäköön, onko Timo Strandbergin ja lääketeollisuuden etu vahvempi kuin ministeriön halu. Ainakin Lääkärilehti ja Duodecim-lehti antavat rajattomasti tilaa Strandbergin medikalisaatiopyrkimyksille.

Jos ymmärrän oikein, POLYPILLIÄ määräämällä lääkärien ei tarvitse noudattaa edes Käypä Hoito-suosituksia.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija