Sivu 1/1

VALTAKUNNALLINEN KANSANTERVEYSPÄIVÄ 6.11.2014

Lähetetty: 28 Elo 2014 22:14
Kirjoittaja Leino Utriainen
VALTAKUNNALLINEN KANSANTERVEYSPÄIVÄ 6.11.2014

Nyt saamme viimeisimmän tiedon sepelvaltimotautien ehkäisystä ja hoidosta, hiilihydraateista, rasvasta, sokerista ja monesta muusta asiasta.

Toivon, että käymme valmistelevia keskusteluja tällä palstalla ja tapahtuman jälkeen analysoimme esityksiä.

http://www.thl.fi/ajankohtaista/tapahtu ... -6.11.2014

Re: VALTAKUNNALLINEN KANSANTERVEYSPÄIVÄ 6.11.2014

Lähetetty: 28 Elo 2014 22:28
Kirjoittaja Leino Utriainen
Valitettavasti puhujaluettelosta puuttuu useita huippuasiantuntijoita: Matti J Tikkanen, Timo Strandberg, Petri Kovanen, Mikko Syvänne.

Ursula S. näyttää korvaavan yksinään koko ylläm. äijäporukan Käypä Hoito-ryhmästä.

Re: VALTAKUNNALLINEN KANSANTERVEYSPÄIVÄ 6.11.2014

Lähetetty: 28 Elo 2014 22:34
Kirjoittaja Leino Utriainen
Mikä on Erkki Vartiaisen esityksen uusi asiantuntijaryhmä ? Onko Erkki kaapannut vallan Käypä Hoito-ryhmältä ? Nykyinen Käypä Hoito-ryhmä ei ainakaan ole mikään UUSI ASIANTUNTIJARYHMÄ.

Re: VALTAKUNNALLINEN KANSANTERVEYSPÄIVÄ 6.11.2014

Lähetetty: 31 Elo 2014 23:24
Kirjoittaja San Martino
Valtakunnallinen kansanterveysterveyspäivä kirjoitti:10.00-10.30 Uudet ravitsemussuositukset valtimotautien näkökulmasta
Apulaisprofessori Ursula Schwab, UEF ja KYS

Eipä näytä kovin lupaavalta,kun Schwab antaa mediassa allaolevan kaltaisia lausuntoja
YLE kirjoitti:....MCT:tä ei kuitenkaan saa ottaa liikaa, koska se imeytyy eri tavalla kuin muut öljyt. MCT imeytyy suoraan porttilaskimon kautta maksaan.

– Maksahan toimii sillä tavoin, että jos se ei tiedä, mitä jollekin aineelle tekee, se varastoi sen itseensä. Liiallinen MCT-öljyn käyttö voi johtaa rasvamaksaan, sanoo Schwab.

Rasvamaksa voi kehittyä esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen tai runsaan alkoholin käytön seurauksena.

– Näin MCT-öljyn mainoksen, joka taisi olla suunnattu kehonrakentajille. Mainoksessa todettiin tyyliin "mitä enemmän otat, sen parempi". Sen nähdessäni ajattelin, että hohhoijaa, kertoo Schwab.

Mahtaakohan prof. Yki-Järvinen olla samaa mieltä?

Ihmisen maksa varastoi hyvin nopeasti ja tehokkaasti ylimäärin nautitut nopeat sokerit sisäänsä rasvaksi. Ylimääräiset sokerikalorit eivät päädy läheskään yhtä tehokkaasti nahan alle tai vyötärölle kuin maksaan. Nopeiden hiilihydraattien ylensyönti on tärkeä syy rasvamaksan kehittymiseen. Niillä lihavilla henkilöillä, joille kehittyy rasvamaksa, on vahvasti lisääntynyt riski sairastua tyypin 2 diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin, korostaa tutkimusryhmän jäsen professori Hannele Yki-Järvinen Helsingin yliopistosta