Suomalainen riskijournalismi

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 4820
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Tolosen berberiini....

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Tammi 2018 11:22

Matti Tolonen kirjoitti:
Hyvä proviisori Kaisa Salminen

Ylen uutisissa lukee tänään mm. näin:

"– Esimerkiksi berberiiniä ei suositella käytettävän yhtä aikaa suun kautta otettavien diabeteslääkkeiden kanssa. Yhteiskäyttö lisää riskiä hypoglykemiaan, mistä puolestaan voi seurata vakavimmillaan sydänkohtaus, kooma ja kuolema, Salminen kertoo Ylelle alalla selville saatuja tutkimuksia."

Voisitko ystävällisesti meilata minulle bibliograafiset tiedot tutkimuksista, joihin lausuntosi perustuu. Viittaan artikkeliini ja sen useisiin kymmeniin lähteisiin
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/225 ... a-diabetes

Lisäksi voin kertoa, että olen toiminut yli 10 vuotta Aurinkorannikon suomalaisen diabetesyhdistyksen yhtenä lääkäriasiantuntijana. Yhdistyksen jäsenet ovat käyttäneet berberiiniä vuodesta 2009 ja käyttävät edelleenkin yhdessä diabeteslääkkeiden kanssa ja tulokset ovat mainiot. Yhtään haitallista interaktiota ei ole tullut tietooni. Samoin Suomessa tuhannet diabeetikot käyttävät berberiiniä lääkityksen lisänä. Jos siitä olisi tullut haittoja, olisin kyllä saanut niistä palautetta. Onko sinulla esittää päinvastaista tietoa? Olisin siitä erittäin kiinnostunut, koska lanseerasin berberiinin Suomeen vuonna 2009, ja siitä on tullut suosittu ravintolisä, erityisesti diabeetikoille.

Ystävällisin terveisin
Matti Tolonen

viewtopic.php?f=43&p=47675#p47675

Eipä ole Kaisa vastannut...
Matti Tolonen kirjoitti:
Proviisori Kaisa Salminen ei ole tietenkään vastannut kirjalliseen kyselyyni hänen julkisuudessa esittämistään absurdeista väitteistä – eihän hänellä ole minkäänlaisia tarkastelua kestäviä perusteluja. Ihmettelen, että kouluja käynyt ja väitellyt ihminen menee ehdoin tahdoin tärvelemään maineensa tuolla tavoin.

viewtopic.php?f=43&p=47835#p47835

Eikö kuuluisi hyviin tapoihin, Kaisa, vastata tri Tolosen asialliseen kysymykseen?

Itä-Suomen Yliopisto kirjoitti:
Kaisa Salminen
apurahatutkija

https://www.uef.fi/web/farmasia/puhelinluettelo

Avatar
San Martino
Viestit: 4820
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Miksi Kaisa ei vastaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Tammi 2018 11:45

Matti Tolonen kirjoitti:
Voisitko ystävällisesti meilata minulle bibliograafiset tiedot tutkimuksista, joihin lausuntosi perustuu. Viittaan artikkeliini ja sen useisiin kymmeniin lähteisiin

viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47843#p47839Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ja dosentti Matti Tolonen ovat pyytäneet väitöskirjan tekijältä lisätietoa tutkimuksista. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto suhtautuu vakavasti väitteisiin, jossa laillisesti markkinoilla olevan elintarvikkeen käytön esitetään altistavan vakaville terveysriskeille.

Luontaistuotteiden Tukkukaupan Liitto julkaisi nettisivuillaan vastineen tuoreen kasvialkaloidiväitöskirjan ja mediajulkisuuden herättämään epäilyyn luontaistuotteiden turvallisuudesta.

http://luontaistuntijamankkaa.fi/conten ... vallisesti

Biokemistin vastine

Timo Lehto kirjoitti:
JOHTOPÄÄTÖS

Väitöskirjan aihe on tärkeä lääkekehityksen kannalta, mutta koeputkitutkimuksista (in vitro) ei voi vetää suoria johtopäätöksiä kasviperäisten ravintolisien tai kasvirohdosvalmisteiden haittavaikutuksista.

Yleensä ottaen kasviperäisistä rohdosvalmisteista ja ravintolisistä on maailmanlaajuisesti raportoitu vain vähän vakavia haittavaikutuksia. Jostain syystä väittelijä ei ollut selvittänyt, miten moni Suomessa/EU-alueella myytävistä ”luontaistuotteista” tai ravintolisistä sisältää näitä 49 isokinoliinialkaloidia ja jos sisältää niin ovatko määrät sellaisia, että niillä saattaa olla haitallisia vaikutuksia terveyteen

http://www.luontaistukut.fi/ajankohtaista.html

Avatar
San Martino
Viestit: 4820
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Pikku jippo...

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Helmi 2018 12:28

Timo Kuusela kirjoitti:
Tässä Apojen mittaushommassa on vielä pieni jippo.

Mittaus voidaan tehdä enemmin tai myöhemmin ruokailun jälkeen tai sitten paastoverestä. Mm Interheart-tutkimuksen määritystä ei tehty paastoverestä. Jos paastoveren Apo-mittauksia verrataan Interheart-taulukkoon, arvo on jkv vääristynyt siitä syystä, että:

- Aterian jälkeen mitattu ApoB on summa ApoB100 (maksan VLDL) + ApoB48 (suolen kylomikronit).
Kylomikronit poistuvat verestä vikkelään (2 - 6 t.)

- Paastoveren koostumus on paljolti ApoB100:aa, mikä antaa parempaa kuvaa aterogeenisistä pienistä, tiiviistä ja hapettumisherkistä LDL partikkeleista. Nämä myös pysyvät verenkierrossa pidempään (esim. viikon verran).

viewtopic.php?f=22&t=4626#p36823

HUS näyttää päivittäneen triglymittauksen tulkintaan....

HUS kirjoitti:
Aterian jälkeen suuri osa plasman triglyserideistä on peräisin kylomikroneista, mutta paastonäytteessä (yli 12 tunnin paasto) normaalihenkilön plasmassa ei ole kylomikroneja. Tällöin pääosa triglyserideistä on maksan syntetisoimassa VLDL-fraktiossa.

Tutkimus fP-Trigly päivitetty 16.01.2018

http://huslab.fi/ohjekirja/4568.html

...eli suun kautta nautitut rasvat eivät näy triglyissä, kun paastoaa kunnolla ennen verinäytteen ottoa...


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija