Italian satavuotiaat

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 4986
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Fogeli tietää....

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Tammi 2018 9:33


Toimittaja ihmettelee ovatko vt-ravintoviisaat käyneet Välimerelle edes turisteina?

viewtopic.php?f=81&t=6693#p44713




Mikael Fogelholm kirjoitti:
Hyvät yhteenvedot neljästä (ainakin USA:ssa) suositusta laihdutusruokavaliosta. Tosin DASH oli alunperin kohonneen verenpaineen hoitoon/ehkäisyyn ja
Välimeren ruokavalio on... no, se mitä Välimeren maissa on perinteisesti syöty.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 3694354432

Fogeli näyttää tuntevat Välimeren perinteet paremmin kuin alkuasukkaat?

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4811
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Italian satavuotiaat

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Tammi 2018 13:46

Meta-analyysi: Mediterranean diet may boost healthy ageing - study 12.1.2018

Ubikinonilla eli koentsyymi Q10:llä täydennetty Välimeren dieetti ehkäisee ikääntyvien ihmisten hapetusstressiä ja matala-asteista tulehdusta, mikä voi kohentaa merkitsevästi sydän-, nivel- ja muuta terveyttä, raportoivat espanjalaisen Cordoban yliopiston tutkijat The Journals of Gerontologyssa (2012). Ubikinonin päiväannos oli 200 mg.
Välimeren dieetti ja ubikinoni
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 4986
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Pastansyönti ei lihota

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Huhti 2018 19:18

HS kirjoitti:Tutkimus: Pasta ei lihotakaan – mutta minkä kokoinen on sopiva annos?

http://www.hs.fi/ruoka/a1467861373668

Hieno uutinen ja tutkimus,jonka on "vain osittain" kustantanut Barilla

http://www.barilla.fi/



Uusi tutkimus kertoo, että pastansyönti ei edelleenkään lihota. Maikkari innostui asiasta ja teki artikkelin

MTV3 kirjoitti:
Myytti epäterveellisyydestä kumottiin jälleen – tuore tutkimus: Pastalla turhan huono maine

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/art ... ne/6844646

Karppi tutustui tutkijoiden sidonnaisuuksiin...

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tutkijoiden sidonnaisuudet:

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 5#p2195603

Minä syön pastaa joskus,mutta harvoin. Ja silloin käytän Barillan tuotteita,jotka maistuvat parhaalta "al dente" muodossa....

Avatar
San Martino
Viestit: 4986
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Italian satavuotiaat

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Kesä 2018 11:59

Olen vähän jälkijunassa kommentoimassa,kun laptoppi oli huollossa...

Ursula Schwab on ryhtynyt MED-dieetin asiantuntijaksi...


HS kirjoitti:
Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkimustulosten mukaan Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa lapsien ylipaino on jo huolestuttavalla tasolla. Esimerkiksi Kreikassa peräti 41 prosenttia 11-vuotiaista pojista ja 24 prosenttia samanikäisistä tytöistä on joko ylipainoinen tai lihava. Asiasta uutisoi The Guardian. VÄLIMEREN maissa onkin käsillä valtava terveysongelma, ravitsemustieteiden professori Ursula Schwab vahvistaa.
”Tilanne on vakava. Tiedämme, että lapsuu­den ylipaino on melko pysyvää – lihavasta lapsesta tulee usein lihava aikuinen”, Schwab sanoo.

Kommentti pitää paikkansa....

HS kirjoitti:
Nykyään Välimeren ruokavalio toteutuu sellaisenaan vain harvoin. ”On hyvä muistaa, että Välimeren ruokavalio toteutuu käytännössä enää vain Kreetan saarella. Sielläkin vain joissakin osissa. Perinteinen Välimeren ruokavalio on kadonnut”, Schwab sanoo.

Tässä Schwab kertoo meille totuudenvastaista totuutta. Välimeren alueella asuu noin 200 miljoonaa ihmistä. Mitään yhtenäistä Välimeren ruokavaliota ei ole koskaan ollut olemassa.
Hän viittaa Kreetan saareen. Onko hän asunnut siellä 1950-luvulla? Nimittäin tuolloin muutama tiedemies kävi Kreetalla dokumentoimassa paimentolaisten niukkaa dieettiä,jota nämä tutkijat alkoivat nimittää "Välimeren ruokavalioksi". Tuolloin elettiin toisen maailmansodan jälkeistä aikaa koko Välimeren alueella. Italiassa ja Espanjassa oli lähes nälänhätä...tästä kertoi minulle eräs jo edesmennyt Rooman Sapienza Yliopiston arvostettu professori


HS kirjoitti:
SCHWABIN mukaan Välimeren maissa käytettävä rasvan laatu on pääosin hyvää, mutta sitä käytetään todella paljon. Kasviöljyt, kuten oliiviöljy, ovat kuuluneet olennaisena osana välimerelliseen ruokapöytään. ”Oliiviöljy on 100-prosenttista rasvaa ja monet ruoat ovat hyvin tuhteja.

Välimeren ruokavalio ei ole nykyisellään kevyttä”, Schwab sanoo.

viewtopic.php?f=36&t=7846

Schwab on harvinaisen totuudenmukainen tässä "lausunnossaan" Oliiviöljyä on todellakin käytetty runsaasti jo ennen II Maailmansotaa. Ja tässä onkin suurin ristiriita koko artikkelissa....

Jotta voisimme arvioida 200 miljoonan ihmisen dieettiä pitäisi katsoa vähän kauemmaksi menneisyyteen eli tutustua ns. perinneruokiin Välimeren alueella ja ne eivät todellakaan ole vähärasvaisia...tietoa löytyy runsaasti!


No toisaalta tämä oli WHOn mainospläjäys, jossa yritetään todistella, että Pohjoismaissa syödään terveellisesti. Uskoo kuka uskoo?



Fostering healthier and more sustainable diets – learning from the Mediterranean and New Nordic experience

http://www.euro.who.int/en/health-topic ... experience



Avatar
San Martino
Viestit: 4986
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Italian satavuotiaat

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Kesä 2018 10:22

Dr. Heikkilä kirjoitti:
TOTUUS RASVAMAKSASTA JA VÄLIMEREN RUOKAVALIOSTA

https://www.anttiheikkila.com/blogi/tot ... avaliosta/

Ances Keys keksi Välimeren ruokavalion kertoo dr Antti....

Paremminkin Keys oli ensimmäinen, joka teki sen tunnetuksi ja kääri hyvät rahat kirjallaan



How to eat well and stay well the Mediterranean way

https://www.amazon.com/How-eat-well-sta ... 0385009062

Alkuperäisestä tutkimuksesta on säilynyt vähän tietoa...


In Greece, Keys et al., measured food intakes, only on the islands of CRETE and CORFU. Crete was still very poor
after the War. A large case study of Crete as an underdeveloped area had been made by Allbaugh in 1948.3
Their
household diet records give good descriptions of the Cretan diet at that time. 1960 food intake records in Crete and Corfu
by Keys et al., were lost but Kromhout &Bloemberg (2002) reconstructed the general characteristics, expressed in g/day
of food groups for men.4
Food intakes were measured at a sixth Mediterranean site by the Seven Country team in 1960,
in Dalmatia, now coastal Croatia. Data for men for these six Mediterranean cohorts of 45 years ago are collected in the
table, together with Australia (1995).

http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/P ... 005/81.pdf


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa