Suomalainen riskijournalismi

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Mustajoen oudot kalorit

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Maalis 2017 10:12

Lisää kaloriskeidaa. Nyt naispuolinen laihdutusguru...

IS kirjoitti:
....pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.

http://www.is.fi/laihdutus/art-2000005127962.html

VHHn irvikuva?

Kirsi Pietiläinen kirjoitti:
Syö 80–100 grammaa proteiinia ja puoli kiloa kasviksia päivässä. Suosi proteiinin saamisessa vähärasvaisia ja vähähiilihydraattisia tuotteita.

......................................................................................................................................................
Mustajoki ei näy ymmärtävän kalorin ja energian eroa? Kommentti-osuudesta poimittua...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
Tarkoitatko, että pitäisi puhua ruuan energiasta? Blogeissani käytän sanaa kalori energia-sanan synonyyminä, koska energia-sana on niin moniselitteinen ja nykyään myös korruptoitunut.


Sami kirjoitti:
Synonyymejä ovat sanat, jotka tarkoittavat samaa asiaa. Fysiikassa ”kalori” ja ”energia” eivät ole synonyymejä. Kalori on yksikkö ja energia on suure. SI-järjestelmän energian yksikkö on Joule [J]. Muita yksikköjä ovat esim. elektronivoltti [eV] ja wattitunti [Wh].

http://www.perttimustajoki.fi/kalorit-jyraa-meitin

Tämän jälkeen Mustajoki päätti...
Kommentointi on suljettu.



Aiheesta lisää Kalakukon blogissa

Kalorit jyrää meitin

viewtopic.php?f=36&t=7136#p46267

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Epäeettistä....

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Huhti 2017 9:38

HS kirjoitti:
Tutkimukseemme viitattiin väärin

Pidämme erittäin epäeettisenä tapaa, jolla sitä on käytetty tässä kirjoittajien oman agendan edistämisessä.

Markus Perola
tutkimusprofessori, THL ja Tarton yliopisto
Johannes Kettunen
dosentti, Oulun yliopisto
Mika Ala-Korpela
laskennallisen lääketieteen professori, Oulun yliopisto ja Bristolin yliopisto

http://www.hs.fi/paivanlehti/31032017/a ... 6abbedece3

Siis kuka viittasi..
Ihannetilanteessa aineenvaihdunnan kuona-aineet ja ulkopuoliset myrkyt poistuvat tehokkaasti elimistöstä. Ummetus, rasvamaksa sekä veren ­sokerin ja kolesterolin nousu kertovat kehoon kertyvistä ­aineista, jotka liiallisina ovat kuona-aineita. Samoin kuin ne neljä aineenvaihdunnan merkkiainetta, joiden todettiin suomalais-virolaisessa tutkimuksessa (Krista Fischer et al. 2014) liittyvän kuolleisuuteen ja monenlaisiin sairauksiin.

Pia Rautio
ravitsemusasiantuntija
Marja Ruuti
laillistettu ravitsemusterapeutti

http://www.hs.fi/paivanlehti/29032017/a ... 45990.html

...ja mihin tutkimukseen?

Verinäyte voi kertoa, kuinka suuri on riskisi kuolla sairauteen viiden vuoden kuluessa

Tutkimuksessa huomattiin selkeä yhteys neljän eri aineenvaihduntatuotteen ja viiden vuoden seuranta-ajan aikana tapahtuneiden kuolintapausten välillä. Kuolleisuuteen yhdistetyt merkkiaineet albumiini sekä aiemmin tuntemattomat sitraatti, alfa-1 hapan glykoproteiini ja VLDL-partikkelit ovat normaaliin aineenvaihduntaan liittyviä aineita. Ratkaisevaksi osoittautuikin niiden suhteellinen määrä tai VLDL-partikkelin osalta koko.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/verinayt ... d=11632931

Muistaakseni ylläolevaa tutkimusta pidettiin myös epäeettisenä?

PS. Juttua voisi vielä jatkaa vaikkapa tarkistelemalla merkki-ainetta nimeltään VLDL-partikkeli ja varsinkin sen kokoa?
No antaa olla, mutta mielenkiintoista on havaita, että Marja Ruuti on laillistettu r-terapeutti!



Marja Ruuti on virallisen terveydenhuollon laillistettu ravitsemusterapeutti, mutta lisäksi opiskellut luonnonmukaista terveydenhoitoa ja funktionaalista lääketiedettä.

http://antioksidantti.fi/fi/terapeutit/marja-ruuti

..eikä Pia Rautiokaan ole mikään "viherhörhö", vaan

Koulutukseltaan Pia on maatalous- ja metsätieteiden maisteri (MMM) pääaineenaan ravitsemustiede

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mielensäpahoittajat....

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Huhti 2017 12:16

Edellinen uutinen on saanut muutamat pahoittamaan mielensä....


Juhani Knuuti kirjoitti:
Oli ihan pakko kirjoittaa kommentti. Ihan pakko, sen verran paksua tuo oli.

Mikael Fogelholm kirjoitti:
Detox-hömpästä vielä. Tukeani Juhanille, HS tänään

Hyvä kannanotto siitä, miten Detox-vouhkauksessa vielä viitataan (tahallaan) väärin

https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 0379110401

Mielensäpahoittajan kommentti


Kirjoittajat sanovat: ”Ummetus, rasvamaksa sekä verensokerin ja kolesterolin nousu kertovat kehoon kertyvistä aineista, jotka liiallisina ovat kuona-aineita. Samoin kuin ne neljä aineenvaihdunnan merkkiainetta, joiden todettiin suomalais-virolaisessa tutkimuksessa (Krista Fischer et al. 2014) liittyvän kuolleisuuteen ja monenlaisiin sairauksiin.”

Nämä lauseet ovat tyypillinen esimerkki tieteelliseksi naamioidusta jargonista. Sen lisäksi, että ne ovat tulkittu virheellisesti, ne eivät liity detoxiin mitenkään. Niillä pyritään hämäämään lukijaa uskottelemalla, että seuraavaksi esitetyillä väitteillä olisi jotain tieteellistä perustaa. Rasvamaksa, korkea veren sokeri- tai kolesterolipitoisuus eivät johdu kuona-aineiden kertymisestä eikä niitä detoxilla korjata.

Kirjoittajat sanovat lisäksi: ”Detox-kuuri tehostaa elimistön kuonanpoistoon liittyvien erityselinten toimintaa, siis keuhkojen ja ihon, munuaisten, maksan ja suoliston.”

Kirjoittajat eivät kerro, mihin tällaiset väitteet perustuvat. Se on ymmärrettävää, sillä näille väitteille ei ole tutkimuksellista tukea. Näytön taakka on aina väitteen esittäjällä eikä muiden tarvitse niitä kumota. Väitteet tulisivat perustua tutkittuun tietoon mutta tässä tapauksessa ne ovat vain mielikuvituksen synnyttämiä uskomuksia.

Kirjoittajat sanovat: ”Suomessa ei ole markkinoilla ravintolisiä, joiden ”tarkkaa sisältöä ei tunneta”, vaan kaikki ainesosat luetellaan pakkauksessa. Tuntemattomien nettikauppojen tuotteisiin kannattaa suhtautua varauksella.”

Varmaankin suurin osa lisäravinteista on oikein käytettynä vaarattomia. Mutta kun lisäravinteita ei millään tavalla valvota eikä testata, eivät edes suomalaiset kauppiaat voi mennä niistä takuuseen. ”Tarkka sisältö” on myös suhteellinen käsite; pelkkä ylimalkainen kuvaus riittää myyntiin.

Ehkä keskeisin kysymys on, miksi niitä ylipäätään käyttäisi, kun mitään hyötyjäkään ei ole odotettavissa?

Juhani Knuuti
Lääketieteen professori

http://www.hs.fi/paivanlehti/29032017/a ... 45990.html

Mielenkiintoista!

a) Rasva maksassa ja plakki suonissa eivät ole kuona-aineita.
b) Lisäravinteita ei ole tutkittu ja niistä ei ole myöskään mitään hyötyä.

Mistä Knuuti tietää,ettei niistä ole hyötyä? Arvelisin, ettei mistään...

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Suomalainen riskijournalismi

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Huhti 2017 9:13

Duodecim tietää...

YLE kirjoitti:
Köyhyys yhtä suuri terveysriski kuin verenpainetauti ja vähäinen liikunta

http://yle.fi/uutiset/3-9543351

Duodecim tietää myös, että köyhällä kansalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin syödä halpaa ruokaa,joka sisältää paljon hiilareita. Liikunta ei todellakaan maksa mitään, mutta tekee nälkäiseksi ja verenpainetta pukkaa....

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

......riskijournalismi

ViestiKirjoittaja San Martino » 06 Huhti 2017 9:45

Hesari kirjoitti:
PERÄTI puolet lapsista liikkuu vähemmän kuin suositellut vähintään kaksi tuntia päivässä. Tämän totesi Itä-Suomen yliopiston tutkimus, joka ilmestyi European Journal of Sport Sciencessa.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005154 ... 549abcfb67


Mikael Fogelholm twiitasi kirjoitti:
Niiinpä, mutta mikä on näyttö tuosta 2 h/pv suosituksesta? Muualla liikutaan vielä vähemmän, mitä se merkitsee?

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 1388707841

On tässä Coca-Cola-miehellä miettimisen paikka?
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Maailman mediaan on taas ryöpsähtänyt iso joukko Coca-Colan rahoittamista tutkimuksista tehtyjä uutisia, joissa lasten lihomisesta/sairastumisesta diabetekseen syytetään sokerin asemasta runsasta ruutuaikaa tai liikunnan tahi unen puutetta.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2119176

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mustajoen oudot kalorit

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Huhti 2017 9:40

Mustajoki jatkaa kaloriskeidavalistustaan...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
.....valitettavasti lihavuus johtuu niin arkisista asioista kuin ruuista ja juomista saaduista liikakaloreista.

Yhteiskunta olisi voinut jo kauan sitten ryhtyä suojelemaan kansalaisiaan lihottavilta kaloreilta, sillä liikakaloreiden lähteet tunnetaan hyvin. Sopivilla veroilla ja säädöksillä elintarvikkeiden kulutusta olisi ollut mahdollista suunnata vähemmän lihottavaan suuntaan.

http://www.perttimustajoki.fi/kunpa-lih ... irustauti/



Tässä mies,joka tietää,mikä on lihottanut amerikkalaiset...

For decades, America has tried to fight its obesity epidemic through promoting low-calorie, low-fat diets and exercise as the keys to a lean body. But it hasn't worked; we're still getting fatter. However, over the past few years, some scientists and journalists have come forward to introduce an alternative theory: We don't get fat because we eat fat, we get fat because we eat sugar. The thinking goes cut out the sugar, including things like flour and starchy vegetables, and you won't get fat.

viewtopic.php?f=81&t=6880&start=45#p46418

"Amerikassa on vuosikymmenet taisteltu lihavuutta vastaan vähäkalorisella,vähärasvaisella dieetillä ja liikunnalla. Mutta se ei ole onnistunut lihominen vaan jatkuu.."
Siis ihan eri selitys kuin Mustajoella...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
Väestöjen lihominen kuluneiden 30 - 40 vuoden aikana on pääosin radikaalisti muuttuneen ruokaympäristön aiheuttama. Elintarvikkeiden kulutusta lisäävät niiden helppo saatavuus, runsaat valikoimat ja edullinen hinta.

http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2015/15/duo12373

......................................................................................................................................................
Mustajoki ei näy ymmärtävän kalorin ja energian eroa? Kommentti-osuudesta poimittua...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
Tarkoitatko, että pitäisi puhua ruuan energiasta? Blogeissani käytän sanaa kalori energia-sanan synonyyminä, koska energia-sana on niin moniselitteinen ja nykyään myös korruptoitunut.


Sami kirjoitti:
Synonyymejä ovat sanat, jotka tarkoittavat samaa asiaa. Fysiikassa ”kalori” ja ”energia” eivät ole synonyymejä. Kalori on yksikkö ja energia on suure. SI-järjestelmän energian yksikkö on Joule [J]. Muita yksikköjä ovat esim. elektronivoltti [eV] ja wattitunti [Wh].

http://www.perttimustajoki.fi/kalorit-jyraa-meitin

Tämän jälkeen Mustajoki päätti...
Kommentointi on suljettu.



Aiheesta lisää Kalakukon blogissa

Kalorit jyrää meitin

viewtopic.php?f=36&t=7136#p46267

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Akanoita ja Pääsiäisnoita

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Huhti 2017 8:51

Kalakukko kirjoitti:
Päläpälä ja bullshit! Akanat auttavat jä päästävät meidät kaikesta pahasta. Juokseminenkin on hyväksi. Harmi vain, että n. 7 miljardia ihmistä ei edes tiedä, mitä puoliksi vehnää sisältävä ruisleipä on.

viewtopic.php?f=36&p=46448#p46448

Lisää uudesta tutkimuksesta täällä

Tietoa tutkija Kati Hanhinevasta

"Ruisleipä on luultuakin parempi supertuote"

viewtopic.php?f=48&p=46447#p46447

...............................................................................................................................
Kalakukko kirjoitti:
Onneksi "tiedemies"ryhmä ei maininnut sokeria, sillä sehän on terveellisyyden perusta ja pitää mm. aivot käynnissä.

Tänään voi seurata todellisen asiantuntijan sokeriluentoa Suomen Ateenassa...

Jyväskylän yliopisto kirjoitti:
Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, Helsingin yliopistosta pohtii luennollaan "Sokeriko myrkkyä terveydelle?".

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkist ... vk.twitter

Lämmittelyksi keskustelua twitterissä...
Mikael Fogelholm kirjoitti:
Ai mikä on vastaus? "Ei ole, vaikka suurina määrinä onkin epäterveellistä".

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 9918564352

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Suoliston kuitu(t)uloste...

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Huhti 2017 10:11

Eilen YLE kirjoitti:
Runsaskuituinen ruokavalio voi suojata tyypin 2 diabetekselta

viewtopic.php?f=81&p=46451#p46449


Nyt on oikea otsikko eiliseen YLE-uutiseen verrattuna eli mistä on kysymys!


Helsingin Sanomat kirjoitti:
Suolistobakteerit ovat avain kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä – suomalaistutkijat löysivät puuttuvan linkin täysjyväviljan ja terveysvaikutusten väliltä

TUTKIJAT löysivät sairaudelta välttyneiden kehosta myös aivan uusia lipidiyhdisteitä, joiden alkuperää tai vaikutuksia ei vielä tunneta.

”Yhdisteiden suuri pitoisuus oli havaintojemme mukaan myös yhteydessä parempaan insuliiniherkkyyteen ja pienempään diabetesriskiin. Ne näyttävät suojaavan elimistöä myös matala-asteiselta tulehdustilalta yhdessä indolipropionihapon kanssa”, Hanhineva sanoo.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005168506.html

Laillistettu r-terapeutti,joka on "suolistosairauksien expertti" ainakin omasta mielestään, avaa asiaa seuraavasti

Reijo Laatikainen kirjoitti:
Resistentti tärkkelys lienee monille maallikoille, ja ehkä asiantuntijoillekin hiukan kaukainen käsite.

Resistentti tärkkelys käyttäytyy samaan tapaan kuin FODMAP -hiilihydraatit ja liukeneva kuitu. Se fermentoituu paksusuolessa mikrobien vaikutuksesta

Resistentti tärkkelys edistää hyvän laatuisten suolistomikrobien kasvua eli toimii prebioottisesti

FODMAP:it ja resistentti tärkkelys eivät ole yleensä olleet huomion kohteena, kun on arvioitu eri ruokavalioiden vaikutuksia lihavuuteen ja sydän- ja verisuoniterveyteen. Huomion on enemmän vienyt perinteinen käsityksemme kuidusta. Minusta tuntuu, että hiilarikeskustelu ja keskustelu kuidusta on saamassa uusia, syvempiä piirteitä.

http://www.pronutritionist.net/2011/06/ ... ukulainen/

Seuraavasti voikin kysyä ovatko täysjyvätuotteet hyvä resistentin tärkkelyksen lähde? Vastaus on selvä EI!

Paras resistentin tärkkelyksen lähde on yllätys yllätys! RAAKA PERUNA. Se peittoaa täysjyvän menen tullen ja nostaa lisäksi minimaalisesti verensokeria täysjyvään verrattuna....

Reijo Laatikainen kommentoi ja kirjoitti:
Tuossa yllä mainitussa ruotsalaistutkimuksessa on mukana yksi ruisnäkkileipä siinä oli RS:tä 1,4 g/100g (vs hapan ruisleipä 6 g/100g)

Perunassa(raaka) on 78,1 grammaa/100g resistenttiä tärkkelystä

Artikkeli vuodelta 2008 kertoo seuraavaa

Like other fibers, resistant starch helps control blood sugar levels. “Because it skips routine digestion, we see lower blood sugar and insulin levels following a resistant starch-rich meal,” says Christine Gerbstadt, M.D., R.D., C.D.E., spokesperson for the American Dietetic Association. Blood sugar control translates into more energy and sustained energy. It also means long-term heart protection, because chronic high levels of blood sugar and insulin cause delicate arteries to become clogged and harden.

http://www.today.com/news/why-carbs-are ... na23189188

Muutamia vuosia sitten edesmennyt ruotsalainen biologi Per Wikholm kirjoitti asiasta pitkän artikkelin


Resistentti tärkkelys

viewtopic.php?f=41&t=5596

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kuitu ja kuitu

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Huhti 2017 9:32

HS kirjoitti:
TUTKIJAT löysivät sairaudelta välttyneiden kehosta myös aivan uusia lipidiyhdisteitä, joiden alkuperää tai vaikutuksia ei vielä tunneta.

Yhdisteiden määrä kehossa oli sitä suurempi, mitä vähemmän koehenkilön ruokavaliossa oli tyydyttynyttä rasvaa *)

viewtopic.php?f=81&t=6692&p=46454#p46451

Lipidiyhdiste=rasvayhdiste

Ruotsalainen Wiki valistaa

Wikipedia kirjoitti:
Resistent stärkelse är en stärkelse som vid matsmältning inte bryts ned förrän den når tjocktarmen. Resistent stärkelse anses vara den tredje typen av kostfiber.

I tjocktarmen omvandlar magbakterier stärkelsen till nyttiga fettsyror som smörsyra. Smörsyra, i sin tur, kan motverka skador på tarmcellernas arvsmassa. Den kan hindra cancerceller att dela och föröka sig.

Det finns gott om resistent stärkelse i kall kokt potatis, gröna bananer, kikärtor, linser och bönor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Resistent_st%C3%A4rkelse

Resistentti tärkkelys(RT) on eräs kuitutyypeistä,jota on kolmea lajia. RT:tä syntyy paksusuolessa voihappoa *),joka voi korjata suolen geenistöä. RT voi estää syöpäsoluja jakautumasta ja lisääntymästä...
(Huom! täysjyvää ei mainita hyvänä RTn lähteenä)

*) Voihappo eli butaanihappo kuuluu tyydyttyneisiin rasvahappoihin

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Hyödyllistä RT-tietoa

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Huhti 2017 10:26

Laatikainen kirjoitti:
....ruotsalaistutkimuksessa on mukana yksi ruisnäkkileipä siinä oli RT:tä 1,4 g/100g (vs hapan ruisleipä 6 g/100g)

viewtopic.php?f=81&t=6692&p=46463#p46451

Monien tutkimuslähteiden mukaan resistentin tärkkelyksen(RT) päiväannos pitäisi olla noin 20-50 grammaa . Ulostetutkimuksien mukaan vasta >20g RT/pvä nostaa hyödyllisten lyhytketjuisten rasvahappojen tasoja paksusuolessa. RTn hyöty loppunee, kun ylitetään 60g/100g raja.

Muutamia esimerkkejä

Iso raaka peruna sisältää 15 grammaa/100g RT:tä. Sensijaan sama määrä perunamuusia vain 0.2-0,8 grammaa.

Kypsä banaani 0,3-6,2
Vihreä banaani 4,7-34
Selleri 1,0
Kukkakaali 0,7
Tomaatti 0,2

Per Wiklund kirjoitti:
Så för att få i oss 30-40 gram lösliga fibrer bör vi således äta 3-4 kilo selleri om dagen. Alla inser att detta är ogörligt. Problemet är att det ser lika illa ut för alla andra ovanjordsgrönsaker.

Med andra ord så kommer man inte i närheten av 30-40 g RS eller lösliga fibrer utan att äta kilovis med ovanjordsgrönsaker och skulle man mot förmodan göra det så får man ändå problem eftersom dessa också innehåller inte obetydliga mängder sockerarter som fruktos, glukos och sackaros.

http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/ ... lleri.aspx

Selleriä pitäisi syödä 3-4 kiloa päivässä,jotta tavoite saavutettaisiin. Samoin lähes kaikkien kasvisten kohdalla..kaali,parsa,kurkku,tomaatti,salaatti,sipuli,paprika ym. sisältävät minimaalisesti RT:tä..

PS. VHH-ruokailijan kannattanee siis varmaan miettiä tarkemmin, mistä saisi tarpeeksi RT:tä?

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

RT-tietoa nº2

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Huhti 2017 10:28

Karppi ehdottaa perunatärkkelyksen tekoa kotona. En suosittele ainakaan tätä ohjetta

Motion kirjoitti:
How to Make Potato Starch at Home in 10 easy pictures

Grate the potato with the smallest set of holes on your grater into the cheesecloth.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 7#p2122014

Nimittäin siinä peruna raastetaan kuorineen. Kuoressa on solaniinia, joka on myrkyllistä...


Iso raaka peruna sisältää 15 grammaa/100g RT:tä. Sensijaan sama määrä perunamuusia vain 0.2-0,8 grammaa.

viewtopic.php?f=81&t=6692&p=46474#p46463

Ehkä kaikkia ei innosta raa´an perunan ruoskuttelu? Kylmä perunasalaatti saattaisi olla hyvä ratkaisu,kunhan sen tekee oikein esimerkiksi tämän ohjeen mukaan?


KYLMÄ PERUNASALAATTI

3 kpl isoa perunaa
1 kpl makea sipuli
3 kpl suolakurkkua
1 dl hyvää oliiviöljyä
kourallinen kapriksia
suolaa
valkoviinietikkaa

OHJE

Kuori perunat ja sipuli. Pilko perunat pieniksi kuutioksi,jotka kypsyvät nopeasti.Myrkyllinen solaniini jää silloin keitinveteen.
Laita sipulisilppu kylmään veteen,että karvainen maku häviää.

Keitä kattilassa vettä kiehumispisteen,lisää suola ja vasta sitten perunakuutiot. Kypsymisaika noin 5 min. Huom! Perunakuutiot kypsyvät vielä keittämisen jälkeen jäähtyessään

Sekoita senjälkeen kaikki ainekset keskenään, ja pane perunasalaatti tekeytymään jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Riskijournalismia a la TYKS

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Huhti 2017 8:39

Tässä riskijournalismia parhaimmillaan

Lääkärilehti kirjoitti:
Sydän­koh­taus­ris­ki­testit lisäävät tietoa, mutta eivät ratkaise ongelmaa

Kardio­logian pro­fes­sori, TYKS:n kardio­logian yli­lää­käri Ju­hani Airak­sinen ihmet­telee tes­tien tarkoi­tusta. Airak­sisen mu­kaan tes­tit on suun­nattu etu­si­jassa ihmi­sille, jot­ka ha­luavat sel­vittää ku­ka on ter­vein. Klii­nikon on­gelmia tes­tit ei­vät rat­kaise.

– Tervey­sin­toi­li­joille yri­tetään markki­noida kaiken­laisia tes­tejä, joil­la he toi­vovat voi­vansa to­distaa ole­vansa vie­lä pienem­mässä sairas­tu­mis­ris­kissä. En hir­veästi ym­märrä tä­tä filo­sofiaa.

Airak­sisen mu­kaan ris­kejä voi­daan ar­vioida mo­nella ta­paa, mut­ta ris­keihin pi­täisi pys­tyä vaikut­tamaan.

– Ei se pal­jon loh­duta, jos si­nulla on kor­keampi ris­ki saa­da jo­ku tau­ti, jos et voi teh­dä mi­tään. Lääke­hoi­tojen aloit­ta­minen ter­veille, joil­la on hie­man isompi ris­ki sai­rastua tes­tin perus­teella, on ongel­mal­lista, kos­ka ei tie­detä oli­siko sii­tä enemmän hait­taa vai hyö­tyä.
Jos sydän­koh­tauksen ris­ki to­detaan kohon­neeksi, oh­jeistus on hy­vin yksin­ker­tainen. Tupa­koit­sijan on syy­tä lo­pettaa tupa­kointi, vä­hän liik­kuvan on syy­tä liik­kua enemmän.

– Jos ruo­kailu on enemmän pika­ruo­ka­pai­not­teista, niin pi­tää miet­tiä mi­tä lait­taa lauta­selle. Ei tes­tin perus­teella voi teh­dä juu­ri muu­ta. Ei meil­lä ole Käy­pä hoi­to -suo­si­tusta tai muu­ta tutki­mukseen perus­tuvaa näyt­töä mis­tään muus­ta, hän sa­noo.

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajank ... 8ea6d37aba

Airaksinen on, Juhani Knuutin, kollega. Ajatuksensa ovat myös samansuuntaiset eli Käypä hoito-ohjeet riittäkööt taviksille....

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 600
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Suomalainen riskijournalismi

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 27 Huhti 2017 22:00

TUORETTA TIETOA THL:N TILASTOISTA

TYKS:n erva-alueella (siis Juhani Airaksisen vastuualueella) sepelvaltimotautikohtaukset lisääntyivät nopeimmin kaikista erva-alueista aivan viime vuosina eli aikavälillä 2012 – 2015 jopa 45 % ( 1287 < 1861) huolimatta jo pitkään jatkuneesta laajamittaisesta statiinilääkityksestä.

Olisikohan syytä seuloa riskipotilaat ja lopettaa koeluonteisesti ennakkoehkäisevä statiinilääkitys ?
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mustajoen riskijournalismi

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Huhti 2017 8:19


Kaloriteoreetikko Mustajoki on todella hurahtanut kaloriteoriansa kaikkivoipaisuudessa ja hänen elämänfilosofiansakin tuntuu perustuvan "sattumaan ja arpa-onneen" enemmän kuin tosiseikkoihin....

viewtopic.php?f=36&t=7215#p46542

Vt-laihdutusexpertti jatkaa taas kalorihourailujaan blogissaan

Pertti Mustajoki kirjoitti:
Miksi ihmisiä ei suojella kaloreilta?

Lihavuusepidemia johtuu pääasiassa ruokatarjonnan ja ruokailutottumusten radikaalista muuttumisesta. Tämän blogikirjoituksen aloituskuvana ja muutama näkymä lähellä asuinpaikkaani sijaitsevasta ruokamarketista. Tälle ruokaympäristölle altistuu suuri joukko ihmisiä, joiden kyvyt eivät yksinkertaisesti riitä suojautumaan ympäriltä vyöryviä kaloreita vastaan.

http://www.perttimustajoki.fi/miksi-ihm ... aloreilta/

Jatkuva jankuttaminen kaloreista,mutta ei sokerista, on hyvä keino olla puhumatta insuliinin vaikutuksesta lihomiseen...eikö totta?

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mustajoen oudot kalorit

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Touko 2017 13:54

Mustajoen jutut muuttuvat entistä hauskemmiksi! Nyt hän kirjoittaa laskutaidottomasta mahasta....
Pertti Mustajoki kirjoitti:
Uuden tiedon varjoon on jäänyt ylipainon perustavanlaatuinen syy: mahalaukkumme toimintamekanismi. Kykenisimme hallitsemaan syömistämme paremmin, jos mahamme laskisi ruoan sisältämiä kaloreita. Sitä ei kuitenkaan tee, sillä se on kehittynyt ynnäämään pelkkää määrää.

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/m ... mahalaukku

Saamme esimerkin...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
Otetaan esimerkki. Mietit, söisitkö lounaaksi lihapullia ja muusia vai hampurilaisaterian. Annokset ovat samankokoisia, mutta vain jälkimmäisessä piilottelee ylimääräisten kaloreiden ja lihomisen vaara.

Lihapulla-annos sisältää 500–600 kilokaloria, hampurilaisateriassa niitä on kaksin verroin. Mahalaukkusi ei sitä kuitenkaan tiedä, sillä se mittaa vain kylläisyyden tunnetta.

Mustajoen lihapulla-annos sisältää tietysti myös juoman? Vettä? Hampurilaiset huuhdotaan alas Coca-Colalla kai yleensä? Mahalaukku ei todellakaan pysty erottamaan veden ja cokiksen eroa...

PS. Joskus käyn sosiaalisista syistä syömässä hampurilaisaterian. Silloin jätän ranskalaiset perunat ja leivän syömättä ja huuhdon pihvin lisukkeineen alas vedellä. Ihan hyvä VHH-ateria pikkunälkään kaloreja laskematta!
Lihapulliakaan ei tarvitse syödä muusin kanssa....

...............................................................................................................................................
Mustajoki jatkaa kaloriskeidavalistustaan...

Pertti Mustajoki kirjoitti:
.....valitettavasti lihavuus johtuu niin arkisista asioista kuin ruuista ja juomista saaduista liikakaloreista.

Yhteiskunta olisi voinut jo kauan sitten ryhtyä suojelemaan kansalaisiaan lihottavilta kaloreilta, sillä liikakaloreiden lähteet tunnetaan hyvin. Sopivilla veroilla ja säädöksillä elintarvikkeiden kulutusta olisi ollut mahdollista suunnata vähemmän lihottavaan suuntaan.

viewtopic.php?f=81&t=6692&p=46638#p46429


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron