Valvoja: San Martino
Pertti Mustajoki kirjoitti:
ENSISIJAINEN energia-aineenvaihduntamme polttoaine on rypälesokeri eli glukoosi. Sitä tarvitaan elimistössä aina, sillä aivosolumme käyttävät voimanlähteenään vain sitä ja aivojen osuus koko elimistön lepoenergian eli perustoimintoihin tarvittavan energian kulutuksesta on huomattava, peräti viidesosa.
Aterian jälkeiseen glukoosin polttoon ehkä perustuu laihduttajille annettu neuvo vähentää hiilihydraattien käyttöä. Ajatellaan, ettei rasvanpoltto ole ollenkaan mahdollista silloin, kun syö hiilihydraatteja.
Tämä ei pidä paikkaansa.
http://www.hs.fi/tiede/art-2000005266464.html
Toivoisin, että professorit ottaisivat huomioon myös muita asiaan liittyviä tieteenaloja huomioon, kuten vaikka tässä endokrinologiaa ja psykologiaa, ennen kuin alkavat latelemaan käyttäytymismalleja suoraan jostain termodynamiikan lakien pohjilta, ohittaen monet muut ihmiselimistön mekanismit. Ei todellakaan ole seurauksiltaan sama, syötkö kourallisen sokeria, proteiinia tai alle puoli kourallista rasvaa, sisältäen saman energiamäärän, mutta johtaen erilaisiin reaktioketjuihin ja sitä kautta erilaisiin käyttäytymismalleihin.
YLE kirjoitti:
Kaikkein suurin vaikutus oli täysjyväviljojen, hedelmien ja kasvisten sekä kalan ja omega-3-rasvahappojen syönnillä.
Riski menehtyä pieneni jo vähäisillä muutoksilla kuten lihansyönnin vähentämisellä ja pähkinöiden syönnin lisäämisellä.
https://yle.fi/uutiset/3-9745657
Ralf Sundberg kirjoitti:
....färskt exempel handlar om den kända studien Nurses Health Study. Ledaren för studien, professor Walter Willett har ekonomiska förbindelser med Valnötsodlarna i Kalifornien. Så han ställer alltid frågor om valnötskonsumtionen i de frågeformulär som skickas ut med regelbundna mellanrum. För varje gång han rapporterar något positivt om valnötter uppger de kvinnor som ingår i studien som har god hälsa att de äter valnötter.
Jag menar att denna typ av studier är helt meningslösa, eftersom de inte lär oss något om riskfaktorerna för sjukdom. De bara förstärker de fördomar som allmänhet och forskare redan har.
http://blogg.ralfsundberg.se/#post18
IS kirjoitti:
– Lopetin puolisen vuotta sitten täysin vehnän ja sokerin syömisen. Tämä on nyt aivan fantastista, Jaakko Selin hehkui hyvää oloa Ilta-Sanomille viime tammikuussa.
http://www.is.fi/viihde/art-2000005304983.html
HS kirjoitti:
Hampurilaisateria ja lihapulla-annos ovat samankokoiset, mutta vain toinen niistä lihottaa – painonnousun perimmäinen syy löytyy mahasta, joka ei ymmärrä kaloreista mitään
Mahalaukku ei mittaa kaloreita, ainoastaan ruoan määrää
http://www.hs.fi/tiede/art-2000005308475.html
Tomppa kirjoitti:Otsikossa lukee "Tiede" (HeSa) ja "asiantuntijana" on Mustajoki. Suosittelen lukijalle aurinkolaseja tai muita filttereitä.
YLE kirjoitti:
Valtioneuvoston viestintäjohtaja Venäjän informaatio-operaatiosta: Suomalaiset eivät ole helposti huijattavissa
Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila kertoo, että korkea sivistystaso suojaa suomalaisia valeuutisilta
https://yle.fi/uutiset/3-9752616
HS kirjoitti:
Hampurilaisateria ja lihapulla-annos ovat samankokoiset, mutta vain toinen niistä lihottaa
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=46980#p46973
Saaristolainen kirjoitti:
Ja nyt kuulemma kaiken takana on ihmisen sosioekonominen asema...
viewtopic.php?f=81&p=47013#p46994
Suomen Kuvalehti kirjoitti:
Köyhän terveellinen ruoka ei ole niin terveellistä kuin rikkaan
Italialaistutkijoiden tulosten myötä herää kysymys, kuinka tarkalle tasolle pitäisi mennä, jotta eri ruokavalikoiden vaikutukset todella saataisiin esiin. Tutkimus ei kiistä aiempia tuloksia välimerellisen ruokavalion hyödyistä, mutta viittaa siihen, että terveelliseksiksi määritetyn ruokavaliot rajat on saatettu piirtää tavalla, joka ei vielä riitä takaamaan terveysvaikutteisuutta.
https://suomenkuvalehti.fi/tarinoitatie ... 51388c-999
Pauli Ohukainen kertoo sitten Twitterissä 19 kohtaa, mikä tässä mättää. Esim kohdasta neljä. Eihän se silti poista tutkimuksesta sitä tosiasiaa, että rasvan suurempi määrä on aina parempi. Siis sen hölmö rajoittaminen ei ole järkevää.
Vai eikö 50E% hiilareista verrattuna 45E% rasvasta kannata tai saa verrata?
els kirjoitti:
Ja huolimatta fogeleista, paksukaisista ja mitäniitänytolikaan, WHOn on pakko reagoida, kun nykyiset ravitsemussuositukset ovat ajaneet kehittyvät maat todelliseen sudenkuoppaan näillä suosituksillan. Pakistanissa ennustivat ennen mittauksia että 5-10% kansasta olisi jo nyt diabeetikkoja, mutta tutkimus paljasti karmean totuuden: siell on diabeetikkoja nyt 25% ja ihan kohta kuulemma kolmannes kansasta. Intialla tai Kiinalla ei mene yhtään sen paremmin. Aikä muuten jenkeilläkään, mutta siellä sentään moni on maksukykyinen... ja sitäpaitsi juuri täällä vauraassa lännessä isot lääkeyhtiöt sen kuin vain hyötyvät tilanteesta, ja paljon mieluummin kehittävät kallista diabeteslääkitystä, johon lännessä monella on varaa. Kehitysmaissa ei ole. He maksavat tämän hulluuden korkoineen päivineen jo nyt.
http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 7#p2147368
els kirjoitti:
Ja huolimatta fogeleista, paksukaisista ja mitäniitänytolikaan, WHOn on pakko reagoida, kun nykyiset ravitsemussuositukset ovat ajaneet kehittyvät maat todelliseen sudenkuoppaan näillä suosituksillan
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47140#p47131
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Ohessa kymmenen ravitsemustieteilijälle tärkeää pointtia eilen julkaistuista PURE-tutkimuksista. Nämä havainnot osoittavat, että tutkimus ei kumoa suosituksiamme Suomessa millään lailla, vaikka tutkimuksen johtopäätöksissä ja ESC-kongressin lehdistötiedotteessa niin väitetään. Pikemminkin vahvistavat niitä.
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Tämäkin tutkimus osoittaa, että edes kuuluisien tutkijoiden ja arvovaltaisten tiedelehtien juttuja ei kannata sellaisenaan purematta niellä.
Pääviesti on nimittäin seuraava: vältä runsasta puhdistetun viljan ja sokerin eli höttöhiilareiden käyttöä ja käytä runsaasti vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja sekä papuja, linssejä ja herneitä. Ei taida kuulostaa niin kovin mullistavalta…
http://www.pronutritionist.net/2017/08/ ... eilijalle/
Reijo Laatikainen kirjoitti:
2 Tutkimuksessa ei tutkittu lainkaan ns. vähähiilihydraattisen ruokavalion/karppauksen vaikutuksia vaikka tutkimusta on käytetty perusteena syödä vain vähän hiilihydraatteja
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Ohessa kymmenen ravitsemustieteilijälle tärkeää pointtia eilen julkaistuista PURE-tutkimuksista. Nämä havainnot osoittavat, että tutkimus ei kumoa suosituksiamme Suomessa millään lailla, vaikka tutkimuksen johtopäätöksissä ja ESC-kongressin lehdistötiedotteessa niin väitetään. Pikemminkin vahvistavat niitä.
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Tämäkin tutkimus osoittaa, että edes kuuluisien tutkijoiden ja arvovaltaisten tiedelehtien juttuja ei kannata sellaisenaan purematta niellä.
Pääviesti on nimittäin seuraava: vältä runsasta puhdistetun viljan ja sokerin eli höttöhiilareiden käyttöä ja käytä runsaasti vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja sekä papuja, linssejä ja herneitä. Ei taida kuulostaa niin kovin mullistavalta…
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47141#p47140
Duodecim kirjoitti:
Ruoan kovia rasvoja pidetään merkittävänä terveysriskinä, mutta tutkimustiedon lisäännyttyä käsitys on alkanut muuttua.
Havainnot ovat mielenkiintoisia, sillä ravinnon rasvoja ja varsinkin kovia rasvoja on totuttu pitämään suurena sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä. Käsitys on kuitenkin alkanut vähitellen monimutkaistua tutkimustiedon lisäännyttyä. Nyt julkaistut tulokset tukevatkin näkemystä, jonka mukaan kovien rasvojen vähentäminen ei todennäköisesti suo terveyshyötyjä.....
Toisessa tutkimuksessa kuolleisuus havaittiin seurannan aikana suurimmaksi ihmisillä, joiden ruokavalio rakentui hiilihydraattien varaan. Sen sijaan rasvan kokonaissaanti tai eri rasvatyyppien saanti eivät liittyneet suurentuneeseen kuolleisuuteen. Itse asiassa yhteys oli toisen suuntainen eli rasvoja eniten syövien kuolleisuus oli alhaisinta runsaan seitsemän vuoden seurannan aikana. Myöskään kovat eläinperäiset rasvat eivät olleet terveysriski tässä aineistossa.
https://yle.fi/uutiset/3-9810216
Laatikainen kirjoitti:
Pääviesti on nimittäin seuraava: vältä runsasta puhdistetun viljan ja sokerin eli höttöhiilareiden käyttöä ja käytä runsaasti vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja sekä papuja, linssejä ja herneitä. Ei taida kuulostaa niin kovin mullistavalta…
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47143#p47140
Duodecim kirjoitti:
Monissa maissa köyhimmällä väestöllä ei välttämättä ole varaa kuin hiilihydraatteihin.
Laatikainen kirjoitti:
Pääviesti on nimittäin seuraava: vältä runsasta puhdistetun viljan ja sokerin eli höttöhiilareiden käyttöä ja käytä runsaasti vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja sekä papuja, linssejä ja herneitä. Ei taida kuulostaa niin kovin mullistavalta…
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47143#p47140
Reijo Laatikainen kirjoitti:
PS. Vaikka tämä on suuri tutkimus, n=135 000+, niin ei kuitenkaan lajissaan suurin. Pimentoon jäänyt eurooppalainen 10 maata kattava EPIC-ravitsemustutkimus on neljä kertaa suurempi, n=520 000+.
http://www.pronutritionist.net/2017/08/ ... eilijalle/
High intake of carbohydrate from high GI foods was significantly associated with increased risk of colon and diabetes-related cancers...
In a Mediterranean population with high and varied carbohydrate intake, carbohydrates that strongly raise postprandial blood glucose may increase colon and bladder cancer risk, while the quantity of carbohydrate consumed may be involved in diabetes-related cancers.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/288 ... t=Abstract
There is insufficient evidence from randomised controlled trials to date to recommend consumption of whole grain diets to reduce the risk of cardiovascular disease, or lower blood cholesterol, or blood pressure.
http://www.cochrane.org/CD005051/VASC_w ... ar-disease
Kaleva kirjoitti:
Kananmunat yhtä vaarallisia kuin tupakka? Professori vastaa vegaanielokuvan rajuihin väitteisiin
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ka ... 9c.twitter
Kasari kirjoitti:
Asiantuntija Reijo Laatikainen on päässyt PUREskelemaan tutkimusta HeSariin Tutkimus: Runsas huonojen hiilihydraattien käyttö lisää kuolleisuutta – Pastan, pullan ja valkoisen riisin riskit tulisi ottaa vakavasti, sanoo asiantuntija
Laatikainen kirjoitti:
Höttöhiilihydraatteja ei kuitenkaan missään nimessä tulisi korvata kovilla rasvoilla, Laatikainen painottaa. Runsas kovien rasvojen käyttö suurentaa niin sepelvaltimotaudin kuin aivoinfarktinkin riskiä.
Epäterveellisinä pidetyt eläinperäiset eli niin sanotut kovat rasvat eivät aineiston perusteella aiheuttaneet terveysriskiä.
Tarkoittaako tämä siis sitä, että voimme syödä huoletta kovia rasvoja, kunhan emme sorru herkuttelemaan hiilihydraateilla?
NÄIN yksioikoisia johtopäätöksiä tutkimustuloksista ei suinkaan voida vetää, sanoo tutkimukseen perehtynyt ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.
http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2152775
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija