Valvoja: San Martino
Fogelholm twiittasi ja kirjoitti:
Onko Martti (Färkkilä) uuden äärellä vai onko tämä vain heitto?
viewtopic.php?f=81&t=6692&start=60#p47467
Tätä on valkopyykkäri Laatikaisenkin vaikea kääntää parhain päin rypsiöljyn kannalta. Tässä asiassa saattaa epidemiologisiin tutkimuksiin tavallisesti niin vahvasti uskova Fogelholm tivata RCT-tutkimuksia!
Virallisten suosittelijoiden wannabe pääpropagandisti Laatikainen tietenkin kiiruhti Färkkilän HS-haastattelun seurauksena blogissaan virallisten suosittelijoiden avuksi. Näin Laatikainen yrittää valkopestä virallisten suosittelijoiden ylistämää rypsiöljyä
https://karppaus.info/forum/viewtopic.p ... 3#p2163771
Antti Heikkilä kirjoitti:
Nostan hattua kollega professori Martti Färkkilälle. Hän nosti kissan pöydälle. Nyt romahtaa korruptoituneen ”ravitsemustieteen” luoman ravintosuositusten korttitalo. Samalla paljastuu suositusten todellinen motivaatio, joka on globaalin ruokateollisuuden tukeminen. Ihmisten terveydellä siinä ei ole mitään osuutta. Linolihapon terveyshaitat ovat olleet tiedossa vuosia, mutta Suomen ravitsemuseliitti on kylmästi jättänyt sen huomioimatta.
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47470#p47469
Odottelemme jännityksellä huomisia lehtiä,joissa todistetaan, että rypsi ym. siemenöljyt ovat terveellisiä?Antti Heikkilä kirjoitti:
Nostan hattua kollega professori Martti Färkkilälle. Hän nosti kissan pöydälle. Nyt romahtaa korruptoituneen ”ravitsemustieteen” luoman ravintosuositusten korttitalo. Samalla paljastuu suositusten todellinen motivaatio, joka on globaalin ruokateollisuuden tukeminen. Ihmisten terveydellä siinä ei ole mitään osuutta. Linolihapon terveyshaitat ovat olleet tiedossa vuosia, mutta Suomen ravitsemuseliitti on kylmästi jättänyt sen huomioimatta.
viewtopic.php?f=81&t=6692&p=47470#p47469
IS kirjoitti:
Uhkaako rypsiöljy tuhota salakavalasti suomalaisten suoliston? Asiantuntija vastaa
Rasvat Ravitsemusterapian professorin mukaan yksi ravintoaine ei ravitsemuksessa ratkaise.
Helsingin Sanomat kirjoitti viime viikolla tulehduksellisten suolistosairauksien yleistymisestä. On arveltu, että ruokavaliovalinnoilla on tässä merkitystä. Jutussa haastatellun gastroenterologian professorin mukaan yksittäisistä ravintoaineista vahvin näyttö on linolihapon haitallisuudella.
Linolihappoa sisältävä rypsiöljy voi hänen mukaansa siksi olla perusteltua vaihtaa oliiviöljyyn.
Rypsiöljyä on kritisoitu aikaisemminkin. Tuhoaako rypsiöljy suolistoa, ravitsemusterapian professori Ursula Schwab?
– Ei tosiaan, päinvastoin! Jos suolistossa on tulehdusta, rypsiöljyä sisältävä ruokavalio voi hillitä sitä.
https://www.is.fi/terveys/art-200000544 ... ml?ref=rss
HS kirjoitti:
Färkkilä kertoi vuonna 2009 ilmestyneestä tutkimuksesta, jonka mukaan linolihappo saattaa selittää osaltaan erään tulehduksellisen suolistosairauden, haavaisen koliitin lisääntymistä.
Linolihappoa on paljon monissa kasviöljyissä, muun muassa rypsiöljyssä.
”Tämän perusteella saattaa olla perusteltua vaihtaa rypsiöljy oliiviöljyksi”, Färkkilä totesi Minä väitän -sarjan jutussa.
Oliiviöljyn Färkkilä asettaa kuitenkin rypsiöljyä paremmaksi. Hän perustelee tätä sillä, että hänen mainitsemassa tutkimuksessa oleiinihappo, jota käytettiin oliiviöljyn käytön mittarina, oli neutraali haavaisen koliitin suhteen.
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005450226.html
Virgino-rypsiöljy valmistuu kylmäpuristuksella. Öljy irrotetaan valikoiduista rypsin siemenistä mekaanisesti puristamalla. Siemeniä ei kuumenneta eikä käsitellä kemiallisesti.
http://www.virgino.fi/virgino/valmistus ... mapuristus
Yleisin öljynvalmistusmenetelmä on uutto. Siinä siemenet lämmitetään ja öljy irrotetaan liuottimilla. Saatu öljy raffinoidaan eli jatkokäsitellään kemikaalein, jolloin suurin osa antioksidanteista ja vitamiineista tuhoutuu, ja säilyvyys paranee. Joskus käytetään myös kuumapuristusta.
https://www.ekolo.fi/info/kasvioljyt/30/
Saaristolainen kirjoitti:
EU:n säännösten mukaan suositus ei saa olla pakko eikä velvoite.
viewtopic.php?f=81&t=6695&start=75#p47486
MMM kirjoitti:
Valtion ravitsemusneuvottelukunta: kuntien on syytä noudattaa ravitsemussuosituksia
Ravitsemussuositusten mukaan leipärasvaksi suositellaan margariinia, joka sisältää vähintään 60 prosenttia rasvaa ja tästä korkeintaan 30 prosenttia tyydyttynyttä rasvaa
http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publish ... da-leikkia
Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti:
Margariinin pakkosyöttö ei kuulu nyky-yhteiskuntaan
Professori Kari Salminen: "Vaihtoesteröityjen uusrasvojen terveysvaikutuksista emme käytännössä tiedä mitään."
Salminen korostaa, että kansanravitsemus- ja terveys ovat vaakalaudalla ilman uusrasvojen perusteellista tutkimusta. Erityisesti margariinisuosituksien ehdottomuus on harkitsematonta.
Edes lasten vanhemmat eivät saa tuoda lapsilleen valinnaiseksi voi-kasviöljyseoksia tai voita. Tällainen valtiovallan johtama perusteeton pakkosyöttö ei kuulu nyky-yhteiskuntaan.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruok ... n-1.140066
Timo Kuusela kirjoitti:Osanneeko takaisin? Tarkkana San!
Ilkka Harju kirjoitti:
Kiitokset jälleen kerran aivan erinomaisesta kirjoituksesta! Jos otetaan tarkasteluun veren rasva-arvoista HDL, LDL sekä triglyseridit, niin mikä merkitys näillä kullakin on sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä? Vai onko niin, että käytännössä vain tosiaan tuolla LDL:n määrällä on merkitystä?
Lueskelin huvikseni myös lääkäri Heikkilän blogeja kolesterolista. Taitaa olla täysin järjetöntä soopaa hänen väitteensä siitä, että jos triglyjen arvo on tarpeeksi pieni ja HDL:n tarpeeksi suuri, niin tällöin LDL olisi kokonaan jotain ihmeellistä vaaratonta muotoa! Ja tähän autuuden tilaan sitten päästäisiin sellaisella vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, jossa on paljon eläinrasvoja.
Tohtori Ohukainen kirjoitti:
Heikkilä kirjoittaa tosiaan erittäin paljon väärää tietoa kolesterolista. Se on kyllä totta, että jos HDL on >1 mmol/l ja triglytkin kurissa, henkilö on alhaisemmassa riskissä kuin silloin jos nuo samat mittarit olisivat huonommat. Voidaan ajatella että tällaisen henkilön valtimot kestävät suurempia määriä LDL-hiukkasia mutta ei se tarkoita sitä ettei niistä tarvitsisi lainkaan välittää.
http://www.tervettaskeptisyytta.net/kol ... ole-valia/
Antti Heikkilä kirjoitti:
In insulin resistance triglycerides start to rise and HDL decrease.
Antti Heikkilä kirjoitti:
A good example of this is Helsinki Policemen Study, where the effect of insulin on cardiac diseases was studied.
http://www.greenmedinfo.com/blog/many-f ... resistance
Hyperinsulinaemia and the risk of cardiovascular disease
Helsingin Poliisitutkimus oli ensimmäisiä väestötutkimuksia, joissa osoitettiin suurentuneen veren insuliinipitoisuuden ennustavan sepelvaltimotaudin vaaraa.
viewtopic.php?f=81&t=6880&start=60#p47263
Hyperkolesterolemia on keskeinen syy ateroskleroosin kehittymiseen sepelvaltimoihin, ja se on tärkeä tekijä myös aivovaltimoiden, aortan ja alaraajavaltimoiden ateroskleroosin synnyssä. Plasman suuren kokonaiskolesterolipitoisuuden ja erityisesti suuren LDL-kolesterolipitoisuuden haitallisista vaikutuksista valtimotautien syntyyn on vuosikymmenien tutkimustyön tuloksena saatu monipuoliset todisteet
http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositu ... d=hoi50025
PS. Onkohan Tohtori Ohukainen tietoinen tästä tutkimuksesta,jossa kerrotaan, että hyperinsulinaemia on sepelvaltimotaudin riskitekijä? Uusi Käypähoito-suositus näyttää sekin olevan huolissaan vain LDL- kolesterolista/hyperkolesterolemiasta...hohhoijaa..
viewtopic.php?f=81&p=47685#p47683
Uusi Käypähoito-suositus kirjoitti:
Hyperkolesterolemia on keskeinen syy ateroskleroosin kehittymiseen sepelvaltimoihin....
Hypertriglyseridemia on yhteydessä myös muihin MBO:n aterogeenisiin osatekijöihin, kuten insuliiniresistenssiin, vyötärölihavuuteen, rasvamaksaan, häiriintyneeseen glukoosiaineenvaihduntaan ja kohonneeseen verenpaineeseen.
Hyvä proviisori Kaisa Salminen
Ylen uutisissa lukee tänään mm. näin:
"– Esimerkiksi berberiiniä ei suositella käytettävän yhtä aikaa suun kautta otettavien diabeteslääkkeiden kanssa. Yhteiskäyttö lisää riskiä hypoglykemiaan, mistä puolestaan voi seurata vakavimmillaan sydänkohtaus, kooma ja kuolema, Salminen kertoo Ylelle alalla selville saatuja tutkimuksia."
Voisitko ystävällisesti meilata minulle bibliograafiset tiedot tutkimuksista, joihin lausuntosi perustuu. Viittaan artikkeliini ja sen useisiin kymmeniin lähteisiin
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/225 ... a-diabetes
Lisäksi voin kertoa, että olen toiminut yli 10 vuotta Aurinkorannikon suomalaisen diabetesyhdistyksen yhtenä lääkäriasiantuntijana. Yhdistyksen jäsenet ovat käyttäneet berberiiniä vuodesta 2009 ja käyttävät edelleenkin yhdessä diabeteslääkkeiden kanssa ja tulokset ovat mainiot. Yhtään haitallista interaktiota ei ole tullut tietooni. Samoin Suomessa tuhannet diabeetikot käyttävät berberiiniä lääkityksen lisänä. Jos siitä olisi tullut haittoja, olisin kyllä saanut niistä palautetta. Onko sinulla esittää päinvastaista tietoa? Olisin siitä erittäin kiinnostunut, koska lanseerasin berberiinin Suomeen vuonna 2009, ja siitä on tullut suosittu ravintolisä, erityisesti diabeetikoille.
Ystävällisin terveisin
Matti Tolonen
viewtopic.php?f=43&p=47675#p47675
Kirjoittaja: Ari Kaihola Rypsiöljy – saako tuota siemenöljyä arvostella Suomessa? Rypsiöljy, tuo Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) lempilapsi, sai naarmun julkisuuskuvaansa, kun professori, ylilääkäri Martti Färkkilä viime syksynä 8.11. julkaistussa Helsingin Sanomien artikkelissaan totesi: ”Rypsiöljyn sisältämä linolihappo voi altistaa suolistotaudille”. Tällä lausumalla hän tuli astuneeksi ravitsemusasiantuntijoiden reviirille, jota he mustasukkaisesti varjelevat. Vaikka olisi kuinka pätevä asiantuntija tahansa […]
Tomppa kirjoitti:En tiedä meneekö tämä nyt ihan oikeaan ketjuun, mutta näittekö Turpaduunarin alias Christer Sundqvistin palstalla tuoreen jutun
"Voita vai rypsiöljyä?" Alkaa mielenkiintoisesti, kannattaa lukea koko juttu:Kirjoittaja: Ari Kaihola Rypsiöljy – saako tuota siemenöljyä arvostella Suomessa? Rypsiöljy, tuo Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) lempilapsi, sai naarmun julkisuuskuvaansa, kun professori, ylilääkäri Martti Färkkilä viime syksynä 8.11. julkaistussa Helsingin Sanomien artikkelissaan totesi: ”Rypsiöljyn sisältämä linolihappo voi altistaa suolistotaudille”. Tällä lausumalla hän tuli astuneeksi ravitsemusasiantuntijoiden reviirille, jota he mustasukkaisesti varjelevat. Vaikka olisi kuinka pätevä asiantuntija tahansa […]
Scientists warn against using this ONE vegetable oil after study reveals it is detrimental to brain health, could worsen symptoms of dementia and causes weight gain
'Canola oil is appealing because it is less expensive than other vegetable oils, and it is advertised as being healthy,' said senior study investigator Professor Domenico Praticò, director of the Alzheimer's Center at Lewis Katz School of Medicine at Temple University (LKSOM) in Philadelphia.
'Very few studies, however, have examined that claim, especially in terms of the brain.'
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija