Liian paljon mitä tahansa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Heinä 2016 10:00

HS kirjoitti:SUOMESSA kohtalaisen juomisen raja on Käypä hoito -suosituksen mukaan miehillä 14 annosta viikossa ja naisilla seitsemän.

viewtopic.php?f=36&t=6802

Entä mitä kertoo Oy Alko Ab?
Alko kirjoitti:Alkoholin riskikäytön rajat ylittyvät, jos mieshenkilö juo viikoittain jatkuvasti yli 24 annosta (yksi annos on esimerkiksi noin yksi viinilasillinen tai ⅓ l keskiolutpullollinen) tai yhdellä nauttimiskerralla juotu määrä ylittää seitsemän annosta. Naisilla jatkuvan käytön riskiraja on 16 annosta viikossa ja yhden nauttimiskerran raja viisi annosta.

http://www.alko.fi/vastuullisuus/alkoho ... kikulutus/

Oy Alko Ab näyttäisi edestävän syöpäkuolemia suosittelemalla tupla-annosta viikossa?
HS kirjoitti:Alkoholi aiheuttaisi arvion mukaan 5,8 prosenttia maailman syöpäkuolemista. Tuore analyysi liittää alkoholin suoraan useisiin syöpiin.
ALKOHOLI aiheuttaa ainakin seitsemää syöpää, ja jopa kohtuullinen käyttö lisää syövän riskiä, uusiseelantilainen tutkija Jennie Connor arvioi.

"Kaupallinen tiedote" panee vielä paremmaksi
IL kirjoitti:Näillä päivittäisillä valinnoilla voit vähentää riskiäsi sairastua syöpään.

Alkoholin käyttö tulisi rajata korkeintaan yhteen annokseen päivässä.

http://www.iltalehti.fi/syopa/2016030921241912_sy.shtml

Tuon perusteella luulisi syöpäkuolleisuuden jo räjähtäneen käsiin Etelä-Euroopassa ja muualla....

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa protskua...

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Heinä 2016 12:53

YLE kirjoitti:Suomalaiset ovat viime vuosina hakeneet sisua rahkapurkeista. Rahkaa syödään niin ahnaasti, että valmistajilla on kiire pysyä perässä. Myös kananmunien kulutus on kovassa kasvussa ja lisäravinnehyllyt löytyvät pienimmistäkin ruokakaupoista. EU - tasolla on panostettu sianlihan menekin edistämiseen ja lihan kokonaiskulutus on kasvanut 1960-luvulta aina tähän päivään saakka. Syömme enemmän proteiinia kuin koskaan aikaisemmin, mutta samalla fyysinen kuormitus on vähentynyt.

Kuinka paljon ihminen oikeasti tarvitsee proteiineja ja tarvitaanko suorituskyvyn ylläpitämiseen eläinkunnan tuotteita? YK julisti vuoden 2016 Kansainväliseksi palkokasvien vuodeksi.
Kasvikunnan proteiinien lisääminen parantaisi kansanterveyttä ja vähentäisi ruoantuotannon ympäristövaikutuksia.

Jakson vieraana on kasvissyöntiin ja ravitsemukseen perehtynyt Jussi Riekki. Hän työskentelee liikunta-alan yrityksessä, joka kouluttaa personal trainereita ja ravintovalmentajia. Haastattelussa kuullaan terveystieteiden maisteria Leena Putkosta. Hän on laillistettu ravitsemusterapeutti ja monessa liemessä keitetty ruoka-alan sekatyöläinen.

http://areena.yle.fi/1-3521769

Asiantuntijana kasvissyöjä ja laillistettu ravitsemusterapeutti...hm?


Aiheesta aiemmin


IS kirjoitti:Liian suuret proteiinimäärät ovat vieneet suomalaisia jopa sairaalahoitoon.

Samaan aikaan kun suomalaiset kuluttajat napsivat innolla entistä proteiinipitoisempia välipaloja, ravitsemusasiantuntijoita trendi jo huolestuttaa. Heidän mukaansa ei ole mitään järkeä lusikoida joka välissä rahkaa ja raejuustoa.

– Ravitsemusasiantuntijoilla ja lääkäreillä on huoli, että proteiinibuumi aiheuttaa jo terveyshaittoja, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.
Myös ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Helsingin yliopistosta toteaa, että monet suomalaiset saavat proteiinia nyt liikaa.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 15928.html

Iltalehti kirjoittaa: Nainen ryhtyi kuukaudeksi proteiinikuurille - näin kävi

IL kirjoitti:Yhdysvaltalainen Gayle Thompson päätti laittaa itsensä kuukaudeksi proteiinikuurille

- Kun söin pääasiassa proteiineja, tunsin itseni huomattavasti kylläisemmäksi kuin hiilareita popsimalla, Thompson kertoo.

Hän oli jo vuosia suosinut isoja leipäsiivuja ja kookkaita pasta-annoksia. Hän jopa epäili, voisiko tuntea oloaan kylläiseksi ilman niitä.
Proteiinit kuitenkin veivät voiton. Niiden avulla Thompson pysyi kylläisenä tuntikausia, eikä hänen tarvinnut edes napostella isompien aterioiden välillä.

Vaikka numerot eivät vaa'assa muuttuneet, jostain syystä proteiinikuuri sai naisen näyttämään hoikemmalta. Vatsan pöhötys ja turvotus olivat tiessään. Myös Thompsonin tiukat farkut olivat yhtäkkiä löysemmät.
Aiemmin tuhdit leivät jättivät Thompsonin olon usein veteläksi ja ähkyiseksi. Leipiä rakastavana hänellä oli tapana ravintoloissakin ahmia leipäkori tyhjäksi.

- Välillä leipä täytti niin, että en ollut enää nälkäinen pääruualle. Minusta tuli myös väsynyt, kun verensokeri laski parin tunnin kuluttua, nainen kertoo.
Leivän poistaminen aterioilta ja keskittyminen proteiineihin poisti tämän ongelman, ja Thompson tunsi itsensä terveemmäksi kuin aikoihin.

Artikkeli ei kerro joutuiko Gayle Thompson sairaalahoitoon tämän jälkeen vaan...
IL kirjoitti:Kokeilun jälkeen Thompson otti ruokavalioonsa hieman hiilareita mukaan, mutta pitää painotuksen edelleen proteiineissa.

Tarvitaanko THLn ohjeita myös USAssa?

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Varastohiilarien vaarat

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Heinä 2016 11:23

Aila Rissanen kertoi taannoin seuraavaa: "Nopeasti laihduttaessa kehosta ei lähde läskiä vaan vettä ja varastohiilihydraatit.
Varastohiilihydraattia eli glykogeeniä on maksassa ja lihaksissa. Sitä voi olla sadoista grammoista kiloon"

Kysymys: Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun varastohiilarit=glykogeeni on hävinnyt maksasta ja lihaksista?

StenB kirjoitti:Att fasta 16 timmar per dygn är bra, men kan knappast få ned insulinet tillräckligt lågt för att minska insulinresistensen, åtminstone inte på några månader och om vikten funnits många år. En 3 dagars vattenfasta där du själv mäter blodsocker varje morgon tills det ligger under 4 innebär däremot att levern töms på glykogen, varefter vikten minskar varje dag, utan att man blir trött och kall som med lägre kalorier på en icke ketogen kost. Märk väl att morgonsockret brukar gå upp dag 1 och dag 2, då levern töms vid det gradvis lägre insulinet så att det ser ut som om det går åt "fel håll". När du fastar längre än 3-4 dar, öka i etapper för att bli van (IF) och glöm inte bort bra med salt (oraffinnerat grått salt) och buljong i ökande mängd sista två dagarna innan fastan bryts! Fastan är den ultima ketogena dieten, enda snabba vägen att få ned insulinresistensen så att bukfett och annat "gammalt fett" kan förbrännas ordentligt. Om du börjar, mät midjan ofta så du vet att det funkar ! Att fasta t.ex 10 dar direkt kan vara farligt av flera anledningar, och att fast mindre än 2 dar har knappast ingen effekt på "svåra fall" som jag iaf!

http://forum.kostdoktorn.se/topic/8396- ... -lika-fet/

Nimimerkki StenB kirjoittaa: Kolmen päivän vesipaasto,jossa mitataan verensokeri joka aamu kunnes se on alle 4 tarkoittaa, että maksa on tyhjentänyt kaiken glykogeenin. Senjälkeen paino laskee päivittäin...

Kommentti: Onko Rissanen kokeillut tätä metodia potilaillaan? Tosin se toimii vain hyvin vähähiilarisella dieetillä StenB-nimimerkin mukaan...

..............................................................................................................................................................................
Aila Rissanen kirjoitti:
Nopeasti laihduttaessa kehosta ei lähde läskiä vaan vettä ja varastohiilihydraatit.
Varastohiilihydraattia eli glykogeeniä on maksassa ja lihaksissa. Sitä voi olla sadoista grammoista kiloon.

Liian ripeä laihduttaminen voi tuoda mukanaan muun muassa kihtiä, sappikiviä ja ravintoaineiden puutosta. Elimistö saattaa myös menettää paljon muuta kuin rasvakudosta. Professori Aila Rissanen on kutsunut lihas- ja luukudoksen katoamista sisäsyntyiseksi kannibalismiksi.

viewtopic.php?f=22&p=44952#p44952

Rissanen peloittelee varastohiilarien hupenemisen vaaroista,mutta ei kerro mitä keho käyttää hyväkseen,kun ne loppuvat? Kaikkihan tietävät, että ihmiset ovat paastonneet kautta aikojen pitkiä rupeamia ja pysyneet hengissä lysähtämättä kokoon....

Aila Rissasen kannattaisi kääntyä dr. Jason Fungin puoleen paastoasioissa. Tässä esimerkki eräästä potilastapauksesta ja neuvoista...
Dr. Fung kirjoitti:The initial rapid weight loss seen in fasting is often water. Since you have followed LCHF, you are not losing much of the water weight. After that, it averages 1/2 pound of weight loss per day of fasting. So, your weight loss is a little bit lower than average, but not unheard of. If a pound of fat is 3500 calories and you normally eat 1800 calories, then 2 full days of fasting will produce 1 pound of weight loss. It is possible that your metabolism runs a little slow and therefore you only get 0.2-0.3 pounds of weight loss.

If you are not getting the results that you desire, you can try to change your regimen. Do the fasting on a regular basis. Try longer fasts. Try shorter more frequent fasts. There is no ‘best’ regimen. The key is to try it and find the one that suits you and gives you results.

http://www.dietdoctor.com/intermittent- ... faq#weight

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Vaikea pätkäpaasto....

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Heinä 2016 12:27

Hesari ajanhermolla?
HS kirjoitti:Pätkäpaastoilu voi ehkäistä diabetestä ja polttaa rasvaa, mutta harva jaksaa noudattaa sitä pitkään

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a146984264 ... f=gp-share


Lisää pätkäpaastosta
Kansalaisen mediavahti kirjoitti:Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen professori Jussi Pihlajamäki pitää paastoamista painonhallinnan keinona turhana. Samoin hän tyrmää erilaiset keitto- ja mehukuurit lopputuloksen kannalta merkityksettöminä.

- Paastoamisen aikana paino laskee, mutta luonnollinen reaktio sen jälkeen on, että sitten syödään tyhjentyneet varastot jälleen täyteen ja palataan alkupisteeseen, tiivistää Pihlajamäki.

viewtopic.php?f=22&t=5479#p40887

............................................................................................................................................
Aila Rissanen kertoi taannoin seuraavaa: "Nopeasti laihduttaessa kehosta ei lähde läskiä vaan vettä ja varastohiilihydraatit.
Varastohiilihydraattia eli glykogeeniä on maksassa ja lihaksissa. Sitä voi olla sadoista grammoista kiloon"

Kysymys: Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun varastohiilarit=glykogeeni on hävinnyt maksasta ja lihaksista?

StenB kirjoitti:Att fasta 16 timmar per dygn är bra, men kan knappast få ned insulinet tillräckligt lågt för att minska insulinresistensen, åtminstone inte på några månader och om vikten funnits många år. En 3 dagars vattenfasta där du själv mäter blodsocker varje morgon tills det ligger under 4 innebär däremot att levern töms på glykogen, varefter vikten minskar varje dag, utan att man blir trött och kall som med lägre kalorier på en icke ketogen kost. Märk väl att morgonsockret brukar gå upp dag 1 och dag 2, då levern töms vid det gradvis lägre insulinet så att det ser ut som om det går åt "fel håll". När du fastar längre än 3-4 dar, öka i etapper för att bli van (IF) och glöm inte bort bra med salt (oraffinnerat grått salt) och buljong i ökande mängd sista två dagarna innan fastan bryts! Fastan är den ultima ketogena dieten, enda snabba vägen att få ned insulinresistensen så att bukfett och annat "gammalt fett" kan förbrännas ordentligt. Om du börjar, mät midjan ofta så du vet att det funkar ! Att fasta t.ex 10 dar direkt kan vara farligt av flera anledningar, och att fast mindre än 2 dar har knappast ingen effekt på "svåra fall" som jag iaf!

http://forum.kostdoktorn.se/topic/8396- ... -lika-fet/

Nimimerkki StenB kirjoittaa: Kolmen päivän vesipaasto,jossa mitataan verensokeri joka aamu kunnes se on alle 4 tarkoittaa, että maksa on tyhjentänyt kaiken glykogeenin. Senjälkeen paino laskee päivittäin...

Kommentti: Onko Rissanen kokeillut tätä metodia potilaillaan? Tosin se toimii vain hyvin vähähiilarisella dieetillä StenB-nimimerkin mukaan...

..............................................................................................................................................................................
Aila Rissanen kirjoitti:
Nopeasti laihduttaessa kehosta ei lähde läskiä vaan vettä ja varastohiilihydraatit.
Varastohiilihydraattia eli glykogeeniä on maksassa ja lihaksissa. Sitä voi olla sadoista grammoista kiloon.

Liian ripeä laihduttaminen voi tuoda mukanaan muun muassa kihtiä, sappikiviä ja ravintoaineiden puutosta. Elimistö saattaa myös menettää paljon muuta kuin rasvakudosta. Professori Aila Rissanen on kutsunut lihas- ja luukudoksen katoamista sisäsyntyiseksi kannibalismiksi.

viewtopic.php?f=22&p=44952#p44952

Rissanen peloittelee varastohiilarien hupenemisen vaaroista,mutta ei kerro mitä keho käyttää hyväkseen,kun ne loppuvat? Kaikkihan tietävät, että ihmiset ovat paastonneet kautta aikojen pitkiä rupeamia ja pysyneet hengissä lysähtämättä kokoon....

Aila Rissasen kannattaisi kääntyä dr. Jason Fungin puoleen paastoasioissa. Tässä esimerkki eräästä potilastapauksesta ja neuvoista...
Dr. Fung kirjoitti:The initial rapid weight loss seen in fasting is often water. Since you have followed LCHF, you are not losing much of the water weight. After that, it averages 1/2 pound of weight loss per day of fasting. So, your weight loss is a little bit lower than average, but not unheard of. If a pound of fat is 3500 calories and you normally eat 1800 calories, then 2 full days of fasting will produce 1 pound of weight loss. It is possible that your metabolism runs a little slow and therefore you only get 0.2-0.3 pounds of weight loss.

If you are not getting the results that you desire, you can try to change your regimen. Do the fasting on a regular basis. Try longer fasts. Try shorter more frequent fasts. There is no ‘best’ regimen. The key is to try it and find the one that suits you and gives you results.

http://www.dietdoctor.com/intermittent- ... faq#weight

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa ketoosia...?

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Heinä 2016 8:37

Hesari kirjoitti:Pätkäpaastoilu voi ehkäistä diabetestä ja polttaa rasvaa, mutta harva jaksaa noudattaa sitä pitkään


Ravitsemusterapeutti Mäkelän paljastus....
Roope Mäkelä kirjoitti:Jos niukkakalorisessa dieetissä karsii hiilihydraatit minimiin, muutamassa päivässä elimistössä alkaa ketoosiksi kutsuttu tila. Mäkelän mukaan tällöin syntyvät ketoaineet vaikuttavat usein piristävästi.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a146984264 ... f=gp-share

...laihdutusexpertin tyrmäys
Apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä ei juuri innostu ketoosin avulla laihduttamisesta. Terve ihminen kyllä yleensä kestää jonkin aikaa elimistön häiriötiloja, syömättömyyttä ja ketoosiakin, mutta joillekin se voi aiheuttaa ongelmia, ja on vaikea arvioida etukäteen kenelle.

viewtopic.php?f=22&t=5924&p=42754&hilit=paasto#p42754

...ja ravitsemusproffan pelko
Mikael Fogelholm: Muutaman päivän paastossa menetetään eniten nestettä, jonkin verran lihaksia ja vähiten rasvaa. Hiilihydraattien poisjäämisellä on suurin vaikutus. Aivot tarvitsevat energiaa, joten keho alkaa pilkkoa lihaksien proteiinista sokeria.
Kolmen-neljän paastopäivän kuluttua aivot alkavat käyttää myös ketoaineita, jotka ovat rasva-aineenvaihdunnan lopputulos. Tällöin proteiinien käyttö energiaksi hieman pienenee. Stressihormoneja erittyy ja suolaa menetetään. Verenpaine alenee, koska veren nestetilavuus pienenee.
Myös rasva-aineenvaihdunta muuttuu parempaan suuntaan. Vaikutukset ovat lyhyet, sillä paaston loputtua aineenvaihdunta palaa ennalleen...

viewtopic.php?f=22&t=5924&p=42754&hilit=paasto#p42491

Fogelin paljastus
Mikael Fogelholm kirjoitti:Noin viikon mittaisen paaston aikana ei tarvitse pelätä lihaksien menetystä.

Mutta,mutta? Paaston vaikutus on lyhytaikainen, kun aineenvaihdunta palaa ennalleen?
Miksi se palaa ennalleen? Siksikö, että vt-ruokavaliossa on paljon hiilihydraatteja? Tätä voi jokainen miettiä tahollaan......

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa ruokaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Elo 2016 8:37

IL kirjoitti:
Paras söi vähiten

Ruokaa sai syödä kerralla maksimissaan noin nyrkinkokoisen annoksen.

Selkeä voittajaryhmä tuloksissa oli normaalia vähemmän syöneiden ryhmä. Kuudessa viikossa he olivat laihtuneet keskimäärin 3,7 kiloa. Vyötärönympärys oli kaventunut keskimäärin viisi senttimetriä. Viskeraalinen rasva oli vähentynyt 20 prosenttia.

Tulos kertoo toisin sanoen sen, mikä on jo tiedetty: ruokavalio ja liikunta ovat ne oivat lääkkeet, joiden avulla vyötärölle kertyneestä rasvasta voi päästä eroon tehokkaimmin.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20160 ... 4_lh.shtml

Varma tieto: Läski lähtee liikunnalla ja kourallisella ruokaa...

Pari kuukautta sitten sama lehti kertoi,että läski lähtee ja palaa takaisin korkojen kanssa...

IL kirjoitti:Tutkijat jäljittivät sarjan kahdeksannelle, vuonna 2009 esitetyllä tuotantokaudelle osallistuneet kilpailijat. Heille selvisi, että neljästätoista tv-laihduttajasta 13 oli lihonut takaisin vähintään ohjelmaa edeltäneisiin mittoihinsa. Neljä painoi enemmän kuin ennen Suurinta pudottajaa.

Aineenvaihdunnan hidastuminen ei kuitenkaan ollut ainoa lihomista selittävä tekijä. Kisaan osallistuneet kertoivat kärsineensä sen jälkeen jatkuvasta näläntunteesta.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20160 ... 4_lh.shtml

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Totta munasta!!

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Elo 2016 11:15

Syötkö aamupalaksi pelkkiä muroja? Laskuri kertoo, kuinka paljon sokeria popsit huomaamattasi

Ravitsemusterapeutin mukaan murot eivät sellaisenaan ole hyvä aamiainen koululaiselle.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470363044375

Artikkelissa ravitsemusterapeutti ehdottaa sitten murojen tilalle puuroa. Mitä sanoo Fineli?

Ei sokeria, mutta kyllä sokerihiilihydraatteja 75%...

Mutta jospa koululainen sensijaan söisi aamulla kananmunan tai kaksi?


https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513

Totta munasta!

http://tottamunasta.fi/ravintotietoa/

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Suurta pientä annosta.......

ViestiKirjoittaja San Martino » 06 Elo 2016 9:35

Vähän aikaa sitten Iltalehti hehkutti ihan tieteelliseen kokeeseen perustuen, että kourallisella ruokaa läskit lähtee...

Laillistettu ravitsemusterapeutti Jan Verho ei olekkaan samaa mieltä tästä vanhasta metodista?

IL kirjoitti:- Säännöllinen ateriarytmi ja riittävän suuret ruoka-annokset vähentävät usein itsestään herkkujen syömistä. Pitkät ateriavälit ja suuri energiavaje lisäävät makeita mielitekoja, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Jan Verho Ilona & hyvä olo -lehdessä.

- Aterian jälkeinen makean kaipuu voi johtua suuresta verensokerin vaihtelusta tai olla opittu tapa. Mieti oletko syönyt riittävän aamiaisen? Liian kevyt syöminen aamulla voi tuntua väsymyksenä ja makeannälkänä iltapäivällä, Verho sanoo.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20160 ... 4_lh.shtml

Miten tuleekin taas mieleen tämä mielipidekirjoitus
Pääsyyt useimpiin terveysongelmiin ovat ravitsemusasiantuntijoiden ristiriitainen, epäuskottava ja väärä sanoma, jota media ei kyseenalaista tarpeeksi.

http://mikaelhyytiainen.puheenvuoro.uus ... iden-syyta

.................................................................................................................................
IL kirjoitti:
Paras söi vähiten

Ruokaa sai syödä kerralla maksimissaan noin nyrkinkokoisen annoksen.

Selkeä voittajaryhmä tuloksissa oli normaalia vähemmän syöneiden ryhmä. Kuudessa viikossa he olivat laihtuneet keskimäärin 3,7 kiloa. Vyötärönympärys oli kaventunut keskimäärin viisi senttimetriä. Viskeraalinen rasva oli vähentynyt 20 prosenttia.

Tulos kertoo toisin sanoen sen, mikä on jo tiedetty: ruokavalio ja liikunta ovat ne oivat lääkkeet, joiden avulla vyötärölle kertyneestä rasvasta voi päästä eroon tehokkaimmin.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20160 ... 4_lh.shtml

Varma tieto: Läski lähtee liikunnalla ja kourallisella ruokaa...

Pari kuukautta sitten sama lehti kertoi,että läski lähtee ja palaa takaisin korkojen kanssa...

IL kirjoitti:Tutkijat jäljittivät sarjan kahdeksannelle, vuonna 2009 esitetyllä tuotantokaudelle osallistuneet kilpailijat. Heille selvisi, että neljästätoista tv-laihduttajasta 13 oli lihonut takaisin vähintään ohjelmaa edeltäneisiin mittoihinsa. Neljä painoi enemmän kuin ennen Suurinta pudottajaa.

Aineenvaihdunnan hidastuminen ei kuitenkaan ollut ainoa lihomista selittävä tekijä. Kisaan osallistuneet kertoivat kärsineensä sen jälkeen jatkuvasta näläntunteesta.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/20160 ... 4_lh.shtml

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kaikenlaista aamiaista....

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Elo 2016 10:59

Nyt suomalaisia yritetään aivopestä samassa artikkelissa ihan kahden laillistetun ravitsemusterapeutin voimin.....
HS kirjoitti:Ravitsemusterapeutit neuvovat, millaisella aamupalalla saa otteen arjesta

Hyvin erilaiset aamupalat voivat tuottaa kylläisyydentunteen, kertoo ravitsemusterapeutti.

”Sopiva aamupala on kyllä ihmistyyppikysymys. Toiset sanovat, että puurolla pärjää pitkälle, toisille taas tulee pelkästä puurosta nopeasti nälkä”, Valve toteaa.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470628237681

Näköjään r-terapeutti on ajatustenlukija,kun tietää kuka tulee mistäkin kylläiseksi?
Ensimmäinen kommentti on aika hauska..

Minna Elina kirjoitti:Vuonna 2006 tein elämäntaparemontin. Sen keskeinen ajatus oli, että syödään vain silloin, kun on nälkä. Tällä logiikalla lopetin aamupalojen syömisen turhana.


...........................................................................................................................................................
Syötkö aamupalaksi pelkkiä muroja? Laskuri kertoo, kuinka paljon sokeria popsit huomaamattasi

Ravitsemusterapeutin mukaan murot eivät sellaisenaan ole hyvä aamiainen koululaiselle.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470363044375

Artikkelissa ravitsemusterapeutti ehdottaa sitten murojen tilalle puuroa. Mitä sanoo Fineli?

Ei sokeria, mutta kyllä sokerihiilihydraatteja 75%...

Mutta jospa koululainen sensijaan söisi aamulla kananmunan tai kaksi?


https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513

Totta munasta!

http://tottamunasta.fi/ravintotietoa/

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Ravitsemusteatteria...

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Elo 2016 9:12

Terhi Koulumies vuonna 2013 kirjoitti:
Pakollinen kasvisruokapäivä peruttava Helsingin kouluissa

Älkää ymmärtäkö väärin, en vastusta kasvisruokaa, syön sitä mielelläni itsekin. Vihannesten ja hedelmien lisääminen suomalaisten ruokavaliossa on lämpimästi kannatettavaa. Sen pitää kuitenkin tapahtua vapaaehtoisuuden pohjalta, pakon käyttäminen on aina huono keino muuttaa asenteita. Nuoria pitäisi kannustaa syömään kasvisruokaa lisäämällä herkullisia kasviksia tavalliseen sekaruokavaihtoehtoon.

Kouluissa pitääkin nyt palataan entiseen käytäntöön, jossa lapsilla on mahdollisuus valita lounaaksi joko kasvis- tai liharuoka. Kouluissa on silloinkin kasvisruokaa tarjolla joka päivä, mutta oppilas saa itse valita, kumpaa ruokaa hän haluaa syödä.

http://terhikoulumies.puheenvuoro.uusis ... -kouluissa

Italia on yllätysten maa
IL kirjoitti:Italialainen parlamentaarikko Elvira Savino on tehnyt lakialoitteen, joka mahdollistaisi vankilatuomion vegaaniruokaa lapsilleen syöttäville vanhemmille.

– Minulla ei ole mitään vegaaneja tai veganismia vastaan, niin kauan kun se on aikuisten vapaa valinta, Savino totesi Reutersille puhelimitse.

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajank ... 37624.html

viewtopic.php?f=22&t=6834#p45148

Vielä yksi mielipide....
IS kirjoitti:Entinen vegetaristi puolustaa lihaa: ”Ravittua oloa ei ollut koskaan.”

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajank ... 32311.html

Niin, miksi ihmiset eivät saa syödä kuten haluavat? Pitääkö yhteiskunnan valvoa kaikkea?


Alla Jakob Gudiolin mielipiteitä ruokavalioista...

.................................................................................................................................................
San Martino kirjoitti:Virallinen ravitsemuskeskustelu on muuttumassa huononpuoleiseksi kökköteatteriksi. Taustalla lankoja vetelevät maan mainiot ravitsemusammattilaiset ja kansa tietysti uskoo, että "näillä" on hallussaan kaikki tarpeellinen tieto "oikeasta terveellisestä ruuasta"....

Uusin villitys "Ravitsemussuosituksia ei saa moittia" on levinnyt nyt myös Ruotsiin:
viewtopic.php?f=41&p=44925#p44925

Aivan kuten Suomessa viralliset "ravitsemustietäjät" Ruotsissakin ovat alkaneet moittia kansaa,kun se ei noudata ravitsemussuosituksia. Ruotsalainen vt-guru Jacob Gudiol kertoo, että vain 18% ruotsalaisilta noudattaa sikäläisen VRNn suosituksia. Hän ei vahingossakaan kerro,kuinka moni noudattaa siellä VHH-suosituksia.
Gudiol kirjoitti:Att det verkligen är så har visats i många studier. Det verkar i princip inte spela någon roll alls vad du säger till folk att börja äta, så länge du minskar på all den uppenbara skitmaten går de ner i vikt (10). Det kan vara lågfettdieter, lågkolhydratdieter, högproteindieter, vegankost, vegetarisk kost eller något annat. Resultatet blir alltid en viktförbättring och förbättringar i hälsovärden.

Den här effekten håller dock bara i sig på kort sikt. För precis som att i princip alla dieter fungerar för att få folk att gå ner i vikt så fungerar ingen diet på lång sikt för att få folk att gå ner i vikt. Den huvudsakliga orsaken till detta är för att folk inte följer sina dieter.

Gudiol sanoo: "Sama miten ihmisiä neuvoo,kunhan vaan neuvoo vähentämään roskaruokaa,niin tapahtuu laihtumista" ja jatkaa "mutta tämä on lyhytaikaista,koska ihmiset noudattavat dieettejään vain lyhyen ajan"

Hienoa sanahelinää ja puskateatteria? Tämähän on itsestään selvyys...mikään ruokavalio ei toimi,jos sitä ei noudata!

Gudiol kirjoitti:Oavsett vad du tror verkligen är den bästa dieten så är det inte det som är det viktiga. Det viktiga är att få människor att sluta äta maten som vi alla vet inte är bra för oss, den uppenbara skitmaten. Det är med andra ord dags att sluta försöka svartmåla alla kostråd och dieter som du inte tycker är bäst. Det ger bara förvirring och flyttar fokus från det som är viktigt: att få människor att börja förändra sin kost från usel till bra.

Gudiol päättelee: "Mikä on parhain dieetti ei ole tärkein asia, vaan pskaruuan syömisen lopettaminen. On aika lopettaa ravitsemussuositusten ja eri dieettien mustamaalaaminen, joka sekoittaa ja sotkee tärkeimmän pointin. Tärkein pointti on, että ihmiset muuttavat ruokatottumuksiaan
parempaan suuntaan"


Ehkä käännökseni ei ole sanatarkka suomennos,mutta tuonee esiin Gudiolin "pointin", joka on pelkkää ravitsemusteatteria ja pskanjauhamista....

PS. Gudiolilta pitäisi kysyä: Mitäpä, jos kansa onkin jo kokeillut vt-suosituksia onnistumatta laihtumaan ja saamaan terveysmarkkerinsa kuntoon? Huomasivatko ihmiset mahdollisesti, että nälässä on paha laihduttaa?


HS kirjoitti:MISTÄ lihavuus johtuu? Miksi painonhallinta ei ole helppoa? Ylimääräistä painoa kertyy, kun ihminen syö enemmän kuin kuluttaa, senhän kaikki tietävät.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1467603269534

Tietävätkö todellakin?

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kaikenlaista välipalaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Elo 2016 10:48

TS kirjoitti:Laadukas välipala kantaa lapsen kauemmas

Tampereen urheilulääkäriaseman, UKK-instituutin ravitsemusasiantuntija ETM Anna Ojala kertoo.

Kasvava lapsi tarvitsee kuitenkin ruokaa aikuista tiheämmin, ja silloin välipalojen laadulla on väliä. Kouluikäisen lapsen on hyvä syödä noin 3–4 tunnin välein.
Ilman aamupalaa ei kouluun tulisi lähteä. Elimistön energiavarastot kaipaavat yön jälkeen kipeästi tankkausta.
– Mikäli aamupala ei mene alas, pitäisi viimeistään aamupäivällä syödä vaikkapa banaani, jotta nälkä ei kasva liian suureksi lounasaikaan mennessä.

– Esimerkiksi jogurtti, karjalanpiirakka ja hedelmä, siinä olisi jo kelpo välipala, Anna Ojala vinkkaa.

http://hyvinvointi.ts.fi/terveys/laaduk ... e8f5fe7915

Banaanissa on 13,5 grammaa/100 g sokeria Finelin mukaan...
Vaikka erilaiset välipala- ja proteiinipatukat houkuttelevat helppoudellaan, voi niissäkin tehdä vääriä valintoja.

Se, että tuotteessa lukee vaikkapa ”sport”, ei tee patukasta aina tavallista suklaapatukkaa parempaa, vaan tiedossa voi olla nopea verensokerihuippu ja yhtä nopea romahdus.

Ihan hyvin valitussa välipalapatukassa on 24,8 grammaa sokeria kertoo Fineli...
Fineli kirjoitti:Välipalapatukka, täysjyväviljainen myslipatukka


Joo, siinä esimerkkejä "laadukkaista välipaloista" r-terapeutin mukaan....

PS. Munalla ei voi mennä kouluun,koska siinä on kolesterolia ja liian vähän hiilihydraatteja?
Holhousyhteiskunta toimii moitteettomasti...Hyvä Suomi!


viewtopic.php?f=81&t=6837
..........................................................................................................................................

Nyt suomalaisia yritetään aivopestä samassa artikkelissa ihan kahden laillistetun ravitsemusterapeutin voimin.....
HS kirjoitti:Ravitsemusterapeutit neuvovat, millaisella aamupalalla saa otteen arjesta

Hyvin erilaiset aamupalat voivat tuottaa kylläisyydentunteen, kertoo ravitsemusterapeutti.

”Sopiva aamupala on kyllä ihmistyyppikysymys. Toiset sanovat, että puurolla pärjää pitkälle, toisille taas tulee pelkästä puurosta nopeasti nälkä”, Valve toteaa.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470628237681

Näköjään r-terapeutti on ajatustenlukija,kun tietää kuka tulee mistäkin kylläiseksi?
Ensimmäinen kommentti on aika hauska..

Minna Elina kirjoitti:Vuonna 2006 tein elämäntaparemontin. Sen keskeinen ajatus oli, että syödään vain silloin, kun on nälkä. Tällä logiikalla lopetin aamupalojen syömisen turhana.


...........................................................................................................................................................
Syötkö aamupalaksi pelkkiä muroja? Laskuri kertoo, kuinka paljon sokeria popsit huomaamattasi

Ravitsemusterapeutin mukaan murot eivät sellaisenaan ole hyvä aamiainen koululaiselle.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470363044375

Artikkelissa ravitsemusterapeutti ehdottaa sitten murojen tilalle puuroa. Mitä sanoo Fineli?

Ei sokeria, mutta kyllä sokerihiilihydraatteja 75%...

Mutta jospa koululainen sensijaan söisi aamulla kananmunan tai kaksi?


https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513

Totta munasta!

http://tottamunasta.fi/ravintotietoa/

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Kaupallinen yhteistyö.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Elo 2016 9:19

YLE näköjään mainostaa härskisti Laatikaisen yksityistä työnantajaa? YLE-toimittaja Joonas Turunen mainitsee nimeltä kaksi yksityistä lääkärikeskusta(2.18 min),joista Laatikainen saa toimeentulonsa ja lisäksi hänen bloginsa,joka on täynnä mainontaa mainituista firmoista. Miten tämä sopii verovaroin kustannettavat YLEn imagoon voipi kysyä?

http://yle.fi/uutiset/ravintovalistus_e ... oa/9103011

Lisäksi toimittaja tituleeraa Laatikaista ravitsemustieteilijäksi(5.39 min)? Tekeekö hän tieteellistä työtä jossain yliopistossa tai vastaavassa?

PS. Piilomainonta on tietysti tullut tutuksi muidenkin ravitsemuksen kanssa tekemisissä olevien vt-asiantuntijoiden "ulostuloissa".
MTV-3 kirjoitti:Keventäjien asiantuntija ja Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin mukaan viljoja ei ole mielekästä laittaa terveysvaikutusten kannalta paremmuusjärjestykseen.

http://m.jasen.keventajat.fi/m/artikkeli/895642

Tuskin Fogeli jakaa neuvojaan ilmaiseksi? Tässä taitaa mennä ohjeet Leipätiedotuksen piikkiin...
...............................................................................................................................
Kaupallinen yhteistyö-ilmiö on leviämässä suomalaiseen mediaan. Sen aloitti Iltalehti tänä keväänä allaolevalla tiedotteella
IL kirjoitti:Kaupallinen yhteistyö: Docrates: Ruoat, jotka suojaavat syövältä

http://www.iltalehti.fi/syopa/2016030921241912_sy.shtml

Hesarin kannattaisi myös harkita samaa? Tässä tuore "mielipide" laihduttamisesta?
HS kirjoitti:PSYKOLOGI Susanna Anglé totesi (HS Torstai 21.7.), että painoa yritetään aina pudottaa väärin. Hänen mielestään painonpudotus pitäisi aina aloittaa tutkimalla, mitä on korvien välissä, ei lautasella. Anglén mielestä ylipainoiset kyllä tietävät, missä ruuassa on kaloreita ja missä ei. Ymmärrän ja allekirjoitan osin hänen ajattelunsa, mutta muutamissa asioissa uskaltaisin kokemukseni perusteella väittää toisin.

Olen valmentanut laihduttajia ja liikkujia yli 20 vuoden ajan ja väitän, että läheskään kaikki ylipainoiset eivät tiedä kaikkea ravinnosta, kalorimääristä sekä ruuan vaikutuksesta käyttäytymiseen ja vaikkapa mielihaluihin. Ravintovalmennuksen lisäksi on tärkeää saada asiakas ymmärtämään, kuinka verensokerin heilahtelut vaikuttavat ihmiseen. On myös olennaista ymmärtää, mitkä ruuat nostavat tasaisesti verensokeria ja mitkä taas saavat sen heittelemään vuoristoratamaisesti.

http://www.hs.fi/mielipide/a1469238701821

Psykologi Susanna Anglé tarjoaa kallonkutistuspalvelujaan ja liikunnanohjaaja, hyvinvointivalmentaja Tiina Ranin oppejaan takaajatuksena ilmiselvästi oma laihdutusbisnes. Mainos on leivottu hienosti mielipidekirjoitukseen...

Rokotekeskustelun mielipiteet muistuttavat vähän samaa piilomainos-ilmiötä?

HS kirjoitti:Rokotuskriitikoiden näkemyksissä vanhempien oikeus vaikkapa jättää lapsi rokottamatta sekoittuu lapsen oikeuteen. Ei laki salli lapsen suojaamista vaillinaisesti, hänen sairastuttamistaan, vammauttamistaan, ehkä kuolemaa – senkään vuoksi, että vanhemmilla on harhainen käsitys rokotuksista.

Sitäkin voi kysyä, kuinka perusteltua on julkaista laaja juttu vakavasta asiasta, jossa puurot ja vellit menevät perusteellisesti sekaisin.

http://www.hs.fi/mielipide/a14690736566 ... f=tw-share

Onkohan Hesarilta mennyt "puurot ja vellit" sekaisin..vai keneltä?

Pelottelu näyttää olevan paras keino rokotuskriitikoita vastaan?
HS kirjoitti:Rokotteiden vastustajat eivät ole tainneet nähdä suuria epidemioita

ISÄNI sairastui polioon suuren epidemian aikana syksyllä 1954. Olin kahdeksanvuotias, ja minut oli rokotettu.
Amerikkalaisen Jonas Salkin uusi poliorokote testattiin ennen käyttöönottoa Suomessa, ja pääsin mukaan testiryhmään. Siihen etsittiin lapsia Helsingin Sanomien ilmoituksella. Jälkeenpäin saimme tietää, että olin saanut oikeaa rokotetta – päinvastoin kuin vertailuryhmä. Saattaa olla, että säilyin terveenä rokotuksen ansiosta.

http://www.hs.fi/mielipide/a1469158718518

Tämäkin kannattaa lukea viewtopic.php?f=81&t=6695&start=15#p44999

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Lisää mainontaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Elo 2016 10:05

Hesarilla on tietysti oikeus mainostaa mitä haluaa, mutta voipi kysyä ihan yksinkertaisen kysymyksen: Miksi ihmeessä herkkävatsaisten on syötävä ruisleipää tai muutakaan leipää?
HS kirjoitti:Suomalaiset kehittivät herkkävatsaisille oman, suolistoystävällisen ruisleivän

Ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsii jopa viidennes. Oikea ruokavalio auttaa useimpia, mutta ei kaikkia, sanovat asiantuntijat.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1471581434537

Syöttötutkimus kesti 2x4 viikkoa....
HS kirjoitti:UUDEN RUISLEIVÄN vaikutus on myös testattu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen vetämässä, yli vuoden kestäneessä tutkimuksessa, jonka tulokset julkaistiin toukokuussa maailman suurimmassa vatsa- ja suolisairauksien kongressissa Yhdysvaltain San Diegossa.

https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 4527561728

Hyvällä syyllä voi kysyä: Onko ruis nyt supervilja?

viewtopic.php?f=22&t=3902#p45190

........................................................................................................................................................
YLE näköjään mainostaa härskisti Laatikaisen yksityistä työnantajaa? YLE-toimittaja Joonas Turunen mainitsee nimeltä kaksi yksityistä lääkärikeskusta(2.18 min),joista Laatikainen saa toimeentulonsa ja lisäksi hänen bloginsa,joka on täynnä mainontaa mainituista firmoista. Miten tämä sopii verovaroin kustannettavat YLEn imagoon voipi kysyä?

http://yle.fi/uutiset/ravintovalistus_e ... oa/9103011

Lisäksi toimittaja tituleeraa Laatikaista ravitsemustieteilijäksi(5.39 min)? Tekeekö hän tieteellistä työtä jossain yliopistossa tai vastaavassa?

PS. Piilomainonta on tietysti tullut tutuksi muidenkin ravitsemuksen kanssa tekemisissä olevien vt-asiantuntijoiden "ulostuloissa".
MTV-3 kirjoitti:Keventäjien asiantuntija ja Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin mukaan viljoja ei ole mielekästä laittaa terveysvaikutusten kannalta paremmuusjärjestykseen.

http://m.jasen.keventajat.fi/m/artikkeli/895642

Tuskin Fogeli jakaa neuvojaan ilmaiseksi? Tässä taitaa mennä ohjeet Leipätiedotuksen piikkiin...
...............................................................................................................................
Kaupallinen yhteistyö-ilmiö on leviämässä suomalaiseen mediaan. Sen aloitti Iltalehti tänä keväänä allaolevalla tiedotteella
IL kirjoitti:Kaupallinen yhteistyö: Docrates: Ruoat, jotka suojaavat syövältä

http://www.iltalehti.fi/syopa/2016030921241912_sy.shtml

Hesarin kannattaisi myös harkita samaa? Tässä tuore "mielipide" laihduttamisesta?
HS kirjoitti:PSYKOLOGI Susanna Anglé totesi (HS Torstai 21.7.), että painoa yritetään aina pudottaa väärin. Hänen mielestään painonpudotus pitäisi aina aloittaa tutkimalla, mitä on korvien välissä, ei lautasella. Anglén mielestä ylipainoiset kyllä tietävät, missä ruuassa on kaloreita ja missä ei. Ymmärrän ja allekirjoitan osin hänen ajattelunsa, mutta muutamissa asioissa uskaltaisin kokemukseni perusteella väittää toisin.

Olen valmentanut laihduttajia ja liikkujia yli 20 vuoden ajan ja väitän, että läheskään kaikki ylipainoiset eivät tiedä kaikkea ravinnosta, kalorimääristä sekä ruuan vaikutuksesta käyttäytymiseen ja vaikkapa mielihaluihin. Ravintovalmennuksen lisäksi on tärkeää saada asiakas ymmärtämään, kuinka verensokerin heilahtelut vaikuttavat ihmiseen. On myös olennaista ymmärtää, mitkä ruuat nostavat tasaisesti verensokeria ja mitkä taas saavat sen heittelemään vuoristoratamaisesti.

http://www.hs.fi/mielipide/a1469238701821

Psykologi Susanna Anglé tarjoaa kallonkutistuspalvelujaan ja liikunnanohjaaja, hyvinvointivalmentaja Tiina Ranin oppejaan takaajatuksena ilmiselvästi oma laihdutusbisnes. Mainos on leivottu hienosti mielipidekirjoitukseen...

Rokotekeskustelun mielipiteet muistuttavat vähän samaa piilomainos-ilmiötä?

HS kirjoitti:Rokotuskriitikoiden näkemyksissä vanhempien oikeus vaikkapa jättää lapsi rokottamatta sekoittuu lapsen oikeuteen. Ei laki salli lapsen suojaamista vaillinaisesti, hänen sairastuttamistaan, vammauttamistaan, ehkä kuolemaa – senkään vuoksi, että vanhemmilla on harhainen käsitys rokotuksista.

Sitäkin voi kysyä, kuinka perusteltua on julkaista laaja juttu vakavasta asiasta, jossa puurot ja vellit menevät perusteellisesti sekaisin.

http://www.hs.fi/mielipide/a14690736566 ... f=tw-share

Onkohan Hesarilta mennyt "puurot ja vellit" sekaisin..vai keneltä?

Pelottelu näyttää olevan paras keino rokotuskriitikoita vastaan?
HS kirjoitti:Rokotteiden vastustajat eivät ole tainneet nähdä suuria epidemioita

ISÄNI sairastui polioon suuren epidemian aikana syksyllä 1954. Olin kahdeksanvuotias, ja minut oli rokotettu.
Amerikkalaisen Jonas Salkin uusi poliorokote testattiin ennen käyttöönottoa Suomessa, ja pääsin mukaan testiryhmään. Siihen etsittiin lapsia Helsingin Sanomien ilmoituksella. Jälkeenpäin saimme tietää, että olin saanut oikeaa rokotetta – päinvastoin kuin vertailuryhmä. Saattaa olla, että säilyin terveenä rokotuksen ansiosta.

http://www.hs.fi/mielipide/a1469158718518

Tämäkin kannattaa lukea viewtopic.php?f=81&t=6695&start=15#p44999

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: THL: Liikaa protskua...

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Elo 2016 11:56

Aamulehti kirjoitti:Ruokarae syntyi seitsemän vuoden ponnistelun jälkeen. Proteiinivillityksen uskotaan jatkuvan.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/valio-k ... un-alussa/

Valiolla on näköjään tarkoitus edistää suomalaisten sairastumista,jos on uskominen THLn proteiinivaroituksiin? Mifua vaan napaan....

Valio kirjoitti:RAVINTOSISÄLTÖ (100 g:ssa)
Energia kj 371 kJ
Energia kcal 88 kcal
Rasva 3 g
Josta tyydyttynyttä 0,2 g
Kertatyydyttymättömät rasvat 1,8 g
Monityydyttymättömät rasvat 1 g
Hiilihydraatit 1,3 g
Josta sokereita 1,3 g
Proteiini 14 g
Suola 1,20 g
Laktoosia 0 g

http://www.valio.fi/tuotteet/ruoanlaito ... 30-g-rasia

VHH-laisellekin sopii Mifu,koska siinä on vain 1,3 grammaa hiilareita/100 grammaa. Toisin kuin Härkis,jossa on kymmenkertainen määrä hiilareita.
Syökööt vegaanit sitä....


http://www.versofood.fi/fi/tuotteet/verso-harkis

...................................................................................................................................................
IS kirjoitti:Liian suuret proteiinimäärät ovat vieneet suomalaisia jopa sairaalahoitoon.

Samaan aikaan kun suomalaiset kuluttajat napsivat innolla entistä proteiinipitoisempia välipaloja, ravitsemusasiantuntijoita trendi jo huolestuttaa. Heidän mukaansa ei ole mitään järkeä lusikoida joka välissä rahkaa ja raejuustoa.

– Ravitsemusasiantuntijoilla ja lääkäreillä on huoli, että proteiinibuumi aiheuttaa jo terveyshaittoja, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.
Myös ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Helsingin yliopistosta toteaa, että monet suomalaiset saavat proteiinia nyt liikaa.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 15928.html

Iltalehti kirjoittaa: Nainen ryhtyi kuukaudeksi proteiinikuurille - näin kävi

IL kirjoitti:Yhdysvaltalainen Gayle Thompson päätti laittaa itsensä kuukaudeksi proteiinikuurille

- Kun söin pääasiassa proteiineja, tunsin itseni huomattavasti kylläisemmäksi kuin hiilareita popsimalla, Thompson kertoo.

Hän oli jo vuosia suosinut isoja leipäsiivuja ja kookkaita pasta-annoksia. Hän jopa epäili, voisiko tuntea oloaan kylläiseksi ilman niitä.
Proteiinit kuitenkin veivät voiton. Niiden avulla Thompson pysyi kylläisenä tuntikausia, eikä hänen tarvinnut edes napostella isompien aterioiden välillä.

Vaikka numerot eivät vaa'assa muuttuneet, jostain syystä proteiinikuuri sai naisen näyttämään hoikemmalta. Vatsan pöhötys ja turvotus olivat tiessään. Myös Thompsonin tiukat farkut olivat yhtäkkiä löysemmät.
Aiemmin tuhdit leivät jättivät Thompsonin olon usein veteläksi ja ähkyiseksi. Leipiä rakastavana hänellä oli tapana ravintoloissakin ahmia leipäkori tyhjäksi.

- Välillä leipä täytti niin, että en ollut enää nälkäinen pääruualle. Minusta tuli myös väsynyt, kun verensokeri laski parin tunnin kuluttua, nainen kertoo.
Leivän poistaminen aterioilta ja keskittyminen proteiineihin poisti tämän ongelman, ja Thompson tunsi itsensä terveemmäksi kuin aikoihin.

Artikkeli ei kerro joutuiko Gayle Thompson sairaalahoitoon tämän jälkeen vaan...
IL kirjoitti:Kokeilun jälkeen Thompson otti ruokavalioonsa hieman hiilareita mukaan, mutta pitää painotuksen edelleen proteiineissa.

Tarvitaanko THLn ohjeita myös USAssa?

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Lihaton lokakuu...

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Syys 2016 13:12

Media varoittelee lähes päivittäin lihansyönnin vaaroista...kiitos siitä?

IL kirjoitti:Kohti lihatonta lokakuuta: Näin vähennät helposti lihansyöntiä kolmessa viikossa

http://www.iltalehti.fi/elintavat/20160 ... 3_el.shtml

Mutta löytyykö tutkimusnäyttöä lihan vaarallisuudesta? Juu ja ei.....

https://www.dropbox.com/s/xr5ycoa2pz2xh ... l.pdf?dl=0

Löytyy havainnointi,seuranta,väestö,epidemiologisia ym tutkimuksia, mutta vain kaksi suurta RCT-tutkimusta, joissa lihansyönti ei lisää syöpiä....


Ravitsemus ja Terveys kirjoitti:
Punainen liha tappaakin vain Yhdysvalloissa

https://ravitsemusjaterveys.wordpress.c ... valloissa/

......................................................................................................................................
YLE kirjoitti:Suomalaiset ovat viime vuosina hakeneet sisua rahkapurkeista. Rahkaa syödään niin ahnaasti, että valmistajilla on kiire pysyä perässä. Myös kananmunien kulutus on kovassa kasvussa ja lisäravinnehyllyt löytyvät pienimmistäkin ruokakaupoista. EU - tasolla on panostettu sianlihan menekin edistämiseen ja lihan kokonaiskulutus on kasvanut 1960-luvulta aina tähän päivään saakka. Syömme enemmän proteiinia kuin koskaan aikaisemmin, mutta samalla fyysinen kuormitus on vähentynyt.

Kuinka paljon ihminen oikeasti tarvitsee proteiineja ja tarvitaanko suorituskyvyn ylläpitämiseen eläinkunnan tuotteita? YK julisti vuoden 2016 Kansainväliseksi palkokasvien vuodeksi.
Kasvikunnan proteiinien lisääminen parantaisi kansanterveyttä ja vähentäisi ruoantuotannon ympäristövaikutuksia.

Jakson vieraana on kasvissyöntiin ja ravitsemukseen perehtynyt Jussi Riekki. Hän työskentelee liikunta-alan yrityksessä, joka kouluttaa personal trainereita ja ravintovalmentajia. Haastattelussa kuullaan terveystieteiden maisteria Leena Putkosta. Hän on laillistettu ravitsemusterapeutti ja monessa liemessä keitetty ruoka-alan sekatyöläinen.

http://areena.yle.fi/1-3521769

Asiantuntijana kasvissyöjä ja laillistettu ravitsemusterapeutti...hm? *)

*) Huom! Jussi Riekki ei ole r-terapeutti vaan personal trainer ilman ravitsemusopintoja ja tutkintoja....



Aiheesta aiemmin


IS kirjoitti:Liian suuret proteiinimäärät ovat vieneet suomalaisia jopa sairaalahoitoon.

Samaan aikaan kun suomalaiset kuluttajat napsivat innolla entistä proteiinipitoisempia välipaloja, ravitsemusasiantuntijoita trendi jo huolestuttaa. Heidän mukaansa ei ole mitään järkeä lusikoida joka välissä rahkaa ja raejuustoa.

– Ravitsemusasiantuntijoilla ja lääkäreillä on huoli, että proteiinibuumi aiheuttaa jo terveyshaittoja, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.
Myös ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Helsingin yliopistosta toteaa, että monet suomalaiset saavat proteiinia nyt liikaa.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 15928.html

Iltalehti kirjoittaa: Nainen ryhtyi kuukaudeksi proteiinikuurille - näin kävi

IL kirjoitti:Yhdysvaltalainen Gayle Thompson päätti laittaa itsensä kuukaudeksi proteiinikuurille

- Kun söin pääasiassa proteiineja, tunsin itseni huomattavasti kylläisemmäksi kuin hiilareita popsimalla, Thompson kertoo.

Hän oli jo vuosia suosinut isoja leipäsiivuja ja kookkaita pasta-annoksia. Hän jopa epäili, voisiko tuntea oloaan kylläiseksi ilman niitä.
Proteiinit kuitenkin veivät voiton. Niiden avulla Thompson pysyi kylläisenä tuntikausia, eikä hänen tarvinnut edes napostella isompien aterioiden välillä.

Vaikka numerot eivät vaa'assa muuttuneet, jostain syystä proteiinikuuri sai naisen näyttämään hoikemmalta. Vatsan pöhötys ja turvotus olivat tiessään. Myös Thompsonin tiukat farkut olivat yhtäkkiä löysemmät.
Aiemmin tuhdit leivät jättivät Thompsonin olon usein veteläksi ja ähkyiseksi. Leipiä rakastavana hänellä oli tapana ravintoloissakin ahmia leipäkori tyhjäksi.

- Välillä leipä täytti niin, että en ollut enää nälkäinen pääruualle. Minusta tuli myös väsynyt, kun verensokeri laski parin tunnin kuluttua, nainen kertoo.
Leivän poistaminen aterioilta ja keskittyminen proteiineihin poisti tämän ongelman, ja Thompson tunsi itsensä terveemmäksi kuin aikoihin.

Artikkeli ei kerro joutuiko Gayle Thompson sairaalahoitoon tämän jälkeen vaan...
IL kirjoitti:Kokeilun jälkeen Thompson otti ruokavalioonsa hieman hiilareita mukaan, mutta pitää painotuksen edelleen proteiineissa.

Tarvitaanko THLn ohjeita myös USAssa?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija