Liian paljon mitä tahansa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Ei nautaa,ei maitoa ei juustoa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Syys 2016 9:26

YLE kirjoitti:....pitääkö liha poistaa lautaselta. Ilmastonmuutoksen näkökulmasta asia näyttää yhä selkeämmältä: lihansyöntiä on syytä vähentää.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/06 ... lautaselta

Pahalta näyttää, nimittäin,jos naudanlihan syönti loppuu loppuu myös maidon ja juuston tuotanto....


Mutta ei hätiä mitiä! Onhan meillä nyt nyhtökaura...

IS kirjoitti:Kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu ”täydellinen” proteiini haastaa lihatuotteet ravintoarvoiltaan. Nyhtökaurassa on tuotteesta riippuen proteiinia 27 – 31,4 g / 100 g, rasvaa 3,8 – 4,7 g / 100 g.....

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajank ... 64109.html

Nyhtääppäs tästä....

IS kirjoitti:ja hiilihydraatteja 9,6 - 9,9 g / 100 g

VHH-laisellekin sopii Mifu,koska siinä on vain 1,3 grammaa hiilareita/100 grammaa. Toisin kuin Härkis,jossa on kymmenkertainen määrä hiilareita.
Syökööt vegaanit sitä....

viewtopic.php?f=81&t=6702&start=15#p45237

.....................................................................................................................................
Diets higher in plant and animal protein, independent of other dietary factors, are associated with cardiometabolic benefits, particularly improved central adiposity, with no apparent impairment of kidney function.

http://ajcn.nutrition.org/content/104/3/743.abstract

Proteiini näyttää olevan hyväksi sydänterveydelle, eikä se näytä olevan haitallista munuaisillekaan...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Ruis-Jaakko...

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Syys 2016 9:22

IL kirjoitti:
Jaakko Kolmonen vannoi suomalaisen ruisleivän nimeen. Hän piti vuodesta 1964 lähtien kirjaa syömiensä ruisleipien määrästä. Vuodessa kului keskimäärin 270 ruisleipää.

http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016090 ... 0_ah.shtml

Solakka mies eli 75 vuotiaaksi ruisleivällä ja sai sitten sydänkohtauksen??
YLE kirjoitti:
Jaakko "Kokki" Kolmonen on kuollut. Hän kuoli viime lauantaina äkilliseen sairauteen. Hän oli syntynyt 2. toukokuuta 1941 Juankoskella.

http://yle.fi/uutiset/legendaarinen_tv- ... ut/9156164

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa avokadoja...

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Syys 2016 11:57

Avokado on hyvä rasvan lähde sanovat virallistietäjät ja r-terapeutit. Entäs tämä pikku juttu?


YLE kirjoitti:Avokadojen kysyntä on kasvanut viime vuosina niin vauhdikkaasti, että tuotannolla on ollut vaikeuksia pysyä perässä. Suomessakin avokadojen tuonti on lähes kymmenkertaistunut vuosikymmenessä.

Meksikon Michoacánissa seurauksena on ollut paheneva metsien hakkaaminen. Metsiä kaadetaan vuosittain ainakin tuhat hehtaaria avokadopuiden tieltä, kertoo paikallisen maatalousinstituutin tutkija Mario Tapia Vargas.
Hänen mukaansa laittomiin hakkuisiin syyllistyvät yleensä pienviljelijät, jotka haluavat parantaa elintasoaan.

http://yle.fi/uutiset/avokadosta_tuli_t ... in/9157806

Entäs kastelu? Avokado tarvitsee paljon vettä...Espanjassakin?.
YLE kirjoitti:Kaikkein eniten avokadoja tulee Suomeen Espanjasta, joka on meitä lähin niitä viljelevä maa

Kesko myöntää, että veden liiallinen käyttö on ongelma monilla viljelyalueilla, joista se ostaa tuotteita Suomeen.

Vastuullisuusjohtaja Matti Kalervon mukaan yhtiöllä on parhaillaan käynnissä selvitystyö, jossa pyritään tunnistamaan ne tavarat ja elintarvikkeet, joilla on ongelmallisen suuri vesijalanjälki.


TS kirjoitti:Murcian, Valencian ja myös Andalucian lähes krooninen vesipula johtuu maatalouden ohella rannikkoalueiden liian täyteen rakentamisesta. Monille uusille lähinnä lomakäyttöön tarkoitetuille asutuskeskuksille ei yksinkertaisesti löydy riittävästi vettä.

Maatalous on Espanjan vesivarojen suurin kuluttaja. Se vie noin 68 prosenttia veden kokonaiskulutuksesta, vaikka se muodostaa enää vain noin neljä prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/107428 ... arcelonaan


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kalakukko
Viestit: 5348
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 11 Syys 2016 17:59

Nyt Sani otti vakavan askeleen virallisterveellisten "tutkittuja tietoja" vastaan. Ne on kyllä lehmät ja niiden suolikaasut sekä juotu vesi, jotka tuhoavat maapallon. Sitäpaitsi avocadosta ei saa nahkaisia pöksyjä, attasea-salkkuja eikä takkeja. Avocadon rasvakin on niin ja näin sen oikean rasvan lähteeseen verrattuna. Rypsiöljyä käyttää mm. armeija ja se on telaketjuja varten tutkittu.

Eikä lehmän maidosta saadulla rasvalla luulisi olevan mitään merkitystä, kun on tuo upea rypsiöljy, jota piltitkin himoitsevat STRIP-ryhmän arvelun mukaan.

Jos maidontuottajilta kiellettäisiin vesi, niin maamme kaikki vesistöt lainehtisivat hienosti ja viljelijäväestö saisi asianmukaiset katokorvaukset. Venekauppa kukoistaisi ja atomisähköllä käyvät perämoottorit olisivat huudossaan.

On todellakin aivan oikein, että suositaan avocadoja, karambolia, litsejä, goji-marjoja, kiivejä ja kaikkea, mikä vaan ulkomailla kasvaa. Hiilijalanjälki on olematon, kun lentokoneet ja rekat ovat vain pikkuriikkisen aikaa Suomen ilmatilassa ja autot purkautuvat 0-rikkiäästöisten laivojen ruumista keskellä Helsinkiä ja Turkua.

On ihastuttavaa ja kertakaikkiaan valtavan hieoa olla viherpiiperö ja suunnitella uusia kaukaisia tuotteita. Kasvihuonepäästöt jäävät sinne , minne kuuluvatkin; kehitysmaihin.
Kalakukko

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kalorilaskuri

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Loka 2016 10:12

Suomalaisten lempivihannes on kautta aikojen ollut HKn Sininen

Kumman valitset a) Lenkki kevyt sininen HK tai b) HK sininen a-luokka(Hk)?


a) nautit silloin 10 grammaa hiilareita/annos

b) nautit silloin 0,2 grammaa hiilareita/annos

Kalorimäärässä ja hinnassa on tosin suuri ero....siispä laskemaan kaloreja tai hiilareita?


http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto? ... kki%20580g

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Terveellinen sokeri

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Loka 2016 7:45

Nordic Sugar osaa käännellä sanoja


Nordic Sugar kirjoitti:Kuinka paljon terveellisessä ruokavaliossa voi olla sokeria?
Sokerin määrään ruokavaliossa vaikuttaa yksilön energiantarve
ja kulutus. Keskimäärin esikoululaisen ruokavaliossa voi
olla sokeria päivässä noin 30–40 g, koululaisilla 45–60 g ja
aikuisilla 50–70 g. Naisten energiantarve on usein pienempi
kuin miehillä, siksi sokerin määränkin tulisi olla pienempi

Pieni määrä sokeria osana ateriaa ei aiheuta suurta nousua veren sokeripitoisuudessa.
Siksi diabeetikotkin voivat käyttää sokeria koko väestölle annettujen
suositusten mukaisesti enintään 10 % kokonaisenergian saannista. Ateriakokonaisuuden
muiden raaka-aineiden vaikutus verensokerin nousuun on keskeisintä
mitattaessa elintarvikkeen aiheuttamaa vastetta verensokeripitoisuudessa.
Tyypin 2 diabeteksen kannalta on eduksi, jos ruoka-annos tasaa verensokerivaihteluita

http://www.nordicsugar.dk/fileadmin/Nor ... ish_1_.pdf

Sokerista ja terveydestä -esitteen on tuottanut Nordic Sugar.
Suomen Sokeri Oy on osa Nordic Sugaria. Tätä esitettä saa kopioida mainitsemalla lähteen.
Esite on maksuton. Lisätilaukset osoitteesta www.perspektiv.nu

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa purkista...

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Loka 2016 11:09

Säännöllisin välein suomalaisessa mediassa on varoituksia lisäravinteista. Voipa vaan kysyä miksi?

Mutta tämä juttu on paras! Ilman mitään lähdetietoja tai nimiä kerrotaan pöyristyttävä "yksittäistapaus" ulkomailta

IL kirjoitti:Luontaistuotteiden yliannostus vei 4-vuotiaan brittipojan sairaalaan

http://www.iltalehti.fi/terveys/2016101 ... 8_tr.shtml

Suomen Diabetesliitolle näyttää myös olevan tärkeää vastustaa vitamiineja ja muita luontaistuotteita...

Diabetesliitto kirjoitti:Diabeetikoille kaupataan ahkerasti ravintolisiä, sillä diabetesta sairastavia on paljon, ja se tarkoittaa isoa joukkoa mahdollisia ostajia. Kysyimme asiantuntijoilta, voiko jokin valmiste oikeasti auttaa pysymään terveempänä.

Terveyskaupan keski-ikäinen naismyyjä osaa työnsä: myymisen.

- Berberiini on uusi tuote, jota diabeetikon kannattaa kokeilla, nainen esittelee.

Hän mainostaa, että se auttaa hallitsemaan sokeritasapainoa. Ja että toisen kaupungin kauppiaan asiakasperheessä pieni lapsi on voinut puolittaa diabeteslääkityksensä sen jälkeen, kun alkoi syödä berberiiniä ja ubikinonia. Myyjä suosittelee diabeetikolle myös kromia ja karnosiinia.


- Berberiini on hyvä esimerkki suppeista tutkimuksista, Pirjo Ilanne-Parikka kertoo.

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/l ... .1510.news

Ehkä Ilanne-Parikankin olisi kannattanut lukea Tohtori Tolosen sivulta noista "suppeista tutkimuksista"...tietoa on kertynyt jo 24 sivun verran!
Matti Tolonen kirjoitti:Berberiinitutkimus on erittäin vilkasta, uusia tutkimuksia ilmestyy tiedelehdissä lähes viikoittain. Kokoan tähän ketjuun uusinta tutkimustietoa.

viewtopic.php?f=43&t=2514

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Vegevalistusta.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Loka 2016 9:17

Kansalaisten vegevalistus jatkuu....

IL kirjoitti:Saatko tarpeeksi proteiinia? Näin korvaat lihan lautasella

Ihminen selviää hyvin ilman lihaa, sanoo Kelan johtava tutkija ja ravitsemustieteen dosentti Paula Hakala. Tilanne on kuitenkin toinen, jos jättää pois kaikki eläinkunnan tuotteet ja ryhtyy vegaaniksi.

- Hyvä kasvisruokavalio ei toteudu pelkästään siten, että jättää lihan pois ruokavaliosta. Jos ruokavalio sisältää kalaa, kananmunaa ja/tai maitovalmisteita, proteiinia saa yleensä riittävästi, Hakala tarkentaa.
Pelkissä kasvikunnan tuotteissa on kuitenkin joitakin välttämättömistä aminohapoista hyvin vähän tai ei lainkaan. Siksi niiden sisältämä proteiini on laadultaan huonompaa kuin eläinproteiini.

Dosentti Hakalan mukaan parhaiten eläinproteiinia vastaa aminohappokoostumukseltaan soijaproteiini.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2016102 ... 1_tr.shtml

Onkohan Hakala tietoinen, ettei soija kasva Suomessa?
......................................................................................................................................................
YLE kirjoitti:Suomalaiset ovat viime vuosina hakeneet sisua rahkapurkeista. Rahkaa syödään niin ahnaasti, että valmistajilla on kiire pysyä perässä. Myös kananmunien kulutus on kovassa kasvussa ja lisäravinnehyllyt löytyvät pienimmistäkin ruokakaupoista. EU - tasolla on panostettu sianlihan menekin edistämiseen ja lihan kokonaiskulutus on kasvanut 1960-luvulta aina tähän päivään saakka. Syömme enemmän proteiinia kuin koskaan aikaisemmin, mutta samalla fyysinen kuormitus on vähentynyt.

Kuinka paljon ihminen oikeasti tarvitsee proteiineja ja tarvitaanko suorituskyvyn ylläpitämiseen eläinkunnan tuotteita? YK julisti vuoden 2016 Kansainväliseksi palkokasvien vuodeksi.
Kasvikunnan proteiinien lisääminen parantaisi kansanterveyttä ja vähentäisi ruoantuotannon ympäristövaikutuksia.

Jakson vieraana on kasvissyöntiin ja ravitsemukseen perehtynyt Jussi Riekki. Hän työskentelee liikunta-alan yrityksessä, joka kouluttaa personal trainereita ja ravintovalmentajia. Haastattelussa kuullaan terveystieteiden maisteria Leena Putkosta. Hän on laillistettu ravitsemusterapeutti ja monessa liemessä keitetty ruoka-alan sekatyöläinen.

http://areena.yle.fi/1-3521769

Asiantuntijana kasvissyöjä ja laillistettu ravitsemusterapeutti...hm?


Aiheesta aiemmin


IS kirjoitti:Liian suuret proteiinimäärät ovat vieneet suomalaisia jopa sairaalahoitoon.

Samaan aikaan kun suomalaiset kuluttajat napsivat innolla entistä proteiinipitoisempia välipaloja, ravitsemusasiantuntijoita trendi jo huolestuttaa. Heidän mukaansa ei ole mitään järkeä lusikoida joka välissä rahkaa ja raejuustoa.

– Ravitsemusasiantuntijoilla ja lääkäreillä on huoli, että proteiinibuumi aiheuttaa jo terveyshaittoja, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.
Myös ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Helsingin yliopistosta toteaa, että monet suomalaiset saavat proteiinia nyt liikaa.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 15928.html

Iltalehti kirjoittaa: Nainen ryhtyi kuukaudeksi proteiinikuurille - näin kävi

IL kirjoitti:Yhdysvaltalainen Gayle Thompson päätti laittaa itsensä kuukaudeksi proteiinikuurille

- Kun söin pääasiassa proteiineja, tunsin itseni huomattavasti kylläisemmäksi kuin hiilareita popsimalla, Thompson kertoo.

Hän oli jo vuosia suosinut isoja leipäsiivuja ja kookkaita pasta-annoksia. Hän jopa epäili, voisiko tuntea oloaan kylläiseksi ilman niitä.
Proteiinit kuitenkin veivät voiton. Niiden avulla Thompson pysyi kylläisenä tuntikausia, eikä hänen tarvinnut edes napostella isompien aterioiden välillä.

Vaikka numerot eivät vaa'assa muuttuneet, jostain syystä proteiinikuuri sai naisen näyttämään hoikemmalta. Vatsan pöhötys ja turvotus olivat tiessään. Myös Thompsonin tiukat farkut olivat yhtäkkiä löysemmät.
Aiemmin tuhdit leivät jättivät Thompsonin olon usein veteläksi ja ähkyiseksi. Leipiä rakastavana hänellä oli tapana ravintoloissakin ahmia leipäkori tyhjäksi.

- Välillä leipä täytti niin, että en ollut enää nälkäinen pääruualle. Minusta tuli myös väsynyt, kun verensokeri laski parin tunnin kuluttua, nainen kertoo.
Leivän poistaminen aterioilta ja keskittyminen proteiineihin poisti tämän ongelman, ja Thompson tunsi itsensä terveemmäksi kuin aikoihin.

Artikkeli ei kerro joutuiko Gayle Thompson sairaalahoitoon tämän jälkeen vaan...
IL kirjoitti:Kokeilun jälkeen Thompson otti ruokavalioonsa hieman hiilareita mukaan, mutta pitää painotuksen edelleen proteiineissa.

Tarvitaanko THLn ohjeita myös USAssa?

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liian vähän hiilareita....

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Marras 2016 8:18

Ilta-Sanomat varoittelee hiilarivajeesta


Toimittaja Lauri Seppälä kirjoitti:
Viisi yllättävää syytä: Tämänkö vuoksi et laihdu?

Tutkimus toisensa jälkeen vahvistaa käsityksiä siitä, että vähähiilihydraattinen ruokavalio tuottaa painonhallinnassa parempia tuloksia kuin vähärasvainen. Tämä ei saisi kuitenkaan tarkoittaa, että hiilihydraattien saanti kutistetaan olemattomiin

Liikunnallisten harjoitusten aikana lihakset vaativat glykogeenia hiilihydraatista, joka on varastoitunut elimistöön. Jos ei kuluta tarpeeksi hiilihydraatteja, glykogeenin tasot ovat liian alhaisia, eikä energiaa pysty käyttämään riittävän intensiivisesti. Silloin kroppa polttaa vähemmän kaloreita niin treenin aikana kuin sen jälkeen, koska kroppa ei vaadi siinä määrin energiaa palautumiseen.

Nyrkkisääntönä: aterialla sopiva määrä on kupillinen hiilihydraatteja, kuten puuroa, ruskeaa riisiä tai bataattia.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 39144.html

Taitaa olla toimittajan oma nyrkkisääntö?

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3270
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 10 Marras 2016 3:34

Miten ihmeessä Sami Inkinen pystyi vaimonsa kanssa soutamaan Kaliforniasta Hawaijille ilman sokeritankkausta? Kysynpähän vain. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/05/14/cereal-killers-2.aspx
http://www.fatchancerow.org/

"Cereal Killers 2" follows world-class triathlete Sami Inkinen who realized burning fat as fuel held the key to reaching new performance heights
Many athletes have improved athletic performance, body composition, and energy levels after ditching carb loading for a high-fat, low-net carb diet
Even if you’re not an athlete, this type of diet offers significant metabolic benefits that may help with weight loss while lowering levels of inflammation and risk of chronic disease


Elokuva seuraa maailmanluokan triatlonisti Sami Inkistä, joka ymmärsi että rasvanpoltto energianlähteenä oli avain uuden suoritustason saavuttamiseksi
Monet urheilijat ovat parantaneet suorituksiaan, ruumiinrakennettaan ja energiatasojaan hylättyään hiilaritankkauksen ja otettuaan käyttöönsä runsasrasvaisen ja vähähiilihydraattisen ruokavalion
Vaikka et olisikaan urheilija, tämäntyyppinen ruokavalio tarjoaa huomattavia metabolisia vaikutuksia, jotka voivat auttaa painonpudotuksessa ja laskea tulehdustasoja ja kroonisten sairauksien riskiä

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Kaikenlaista välipalaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Joulu 2016 12:41

Margariinisämpylä on hyvä välipala Itä-Suomen Ravitsemusopiston mukaan....

YLE kirjoitti:Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön dosentti Marjukka Kolehmainen sanoo, että on miltei mahdotonta luokitella milloin välipalasämpylä muuttuu lounaaksi.

Koulusta palaavalle lapselle tai nuorelle sopiva välipala olisi Kolehmaisen mielestä esimerkiksi pehmeällä kasvipohjaisella margariinilla voideltu leipä...

http://yle.fi/uutiset/3-9354880

"Voileipä" tuntuu taas olevan kirosana.....
....................................................................................................................................
TS kirjoitti:Laadukas välipala kantaa lapsen kauemmas

Tampereen urheilulääkäriaseman, UKK-instituutin ravitsemusasiantuntija ETM Anna Ojala kertoo.

Kasvava lapsi tarvitsee kuitenkin ruokaa aikuista tiheämmin, ja silloin välipalojen laadulla on väliä. Kouluikäisen lapsen on hyvä syödä noin 3–4 tunnin välein.
Ilman aamupalaa ei kouluun tulisi lähteä. Elimistön energiavarastot kaipaavat yön jälkeen kipeästi tankkausta.
– Mikäli aamupala ei mene alas, pitäisi viimeistään aamupäivällä syödä vaikkapa banaani, jotta nälkä ei kasva liian suureksi lounasaikaan mennessä.

– Esimerkiksi jogurtti, karjalanpiirakka ja hedelmä, siinä olisi jo kelpo välipala, Anna Ojala vinkkaa.

http://hyvinvointi.ts.fi/terveys/laaduk ... e8f5fe7915

Banaanissa on 13,5 grammaa/100 g sokeria Finelin mukaan...
Vaikka erilaiset välipala- ja proteiinipatukat houkuttelevat helppoudellaan, voi niissäkin tehdä vääriä valintoja.

Se, että tuotteessa lukee vaikkapa ”sport”, ei tee patukasta aina tavallista suklaapatukkaa parempaa, vaan tiedossa voi olla nopea verensokerihuippu ja yhtä nopea romahdus.

Ihan hyvin valitussa välipalapatukassa on 24,8 grammaa sokeria kertoo Fineli...
Fineli kirjoitti:Välipalapatukka, täysjyväviljainen myslipatukka


Joo, siinä esimerkkejä "laadukkaista välipaloista" r-terapeutin mukaan....

PS. Munalla ei voi mennä kouluun,koska siinä on kolesterolia ja liian vähän hiilihydraatteja?
Holhousyhteiskunta toimii moitteettomasti...Hyvä Suomi!


viewtopic.php?f=81&t=6837
..........................................................................................................................................

Nyt suomalaisia yritetään aivopestä samassa artikkelissa ihan kahden laillistetun ravitsemusterapeutin voimin.....
HS kirjoitti:Ravitsemusterapeutit neuvovat, millaisella aamupalalla saa otteen arjesta

Hyvin erilaiset aamupalat voivat tuottaa kylläisyydentunteen, kertoo ravitsemusterapeutti.

”Sopiva aamupala on kyllä ihmistyyppikysymys. Toiset sanovat, että puurolla pärjää pitkälle, toisille taas tulee pelkästä puurosta nopeasti nälkä”, Valve toteaa.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470628237681

Näköjään r-terapeutti on ajatustenlukija,kun tietää kuka tulee mistäkin kylläiseksi?
Ensimmäinen kommentti on aika hauska..

Minna Elina kirjoitti:Vuonna 2006 tein elämäntaparemontin. Sen keskeinen ajatus oli, että syödään vain silloin, kun on nälkä. Tällä logiikalla lopetin aamupalojen syömisen turhana.


...........................................................................................................................................................
Syötkö aamupalaksi pelkkiä muroja? Laskuri kertoo, kuinka paljon sokeria popsit huomaamattasi

Ravitsemusterapeutin mukaan murot eivät sellaisenaan ole hyvä aamiainen koululaiselle.

http://www.hs.fi/ruoka/a1470363044375

Artikkelissa ravitsemusterapeutti ehdottaa sitten murojen tilalle puuroa. Mitä sanoo Fineli?

Ei sokeria, mutta kyllä sokerihiilihydraatteja 75%...

Mutta jospa koululainen sensijaan söisi aamulla kananmunan tai kaksi?


https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513

Totta munasta!

http://tottamunasta.fi/ravintotietoa/

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Grillikylki lihottaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Tammi 2017 13:32

K-Kauppias pudotti 40 kiloa jättämällä grillikyljen pois ruokavaliostaan...hurraa! Ja sääli,koska K-kaupasta saa erinomaista grillikylkeä
HS kirjoitti:
GRILLIKYLJELLÄ eläneellä Jyrki Huttusella oli korkean kolesterolin ohella rytmihäiriöitä, uniapneaa eli yöllisiä hengityskatkoksia ja kuorsausta, selkä- ja polvikipuja sekä toistuvia poskiontelotulehduksia.


http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005028 ... bb31e78002

Hesarilta unohtui vain, että kertoi aikaisemmin: Huttunen nautti samalla pellillisen ranskalaisia,K-kaupan jauhomakkaroita ja puolitoista litraa maitoa...
Artikkelin on laatinutkin Hesarin surkein terveystoimittaja Päivi Repo(Tri Tolosen sanoja lainaten...)

PS. Samalla Hesarilla on taas hyvä tilaisuus mainostaa Mustajoen uutta kirjaa...


Y m k kirjoitti:
Mustajoki pompsahtelee nykyisin kuin vieteriukko valemedia Hesariin jakelemaan toimimattomia laihdutusohjeita.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=30&t=70945

Lisää Mustajokea...

viewtopic.php?f=81&t=6880&start=15#p45906

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Tammi 2017 14:47

Taas kerran Hesari antaa suunvuoron r-terapeutille

HS kirjoitti:
Brittitutkimus: Kotiruoka on liian rasvaista lapsille – suomalaistutkijan mukaan lasten ylipaino johtuu ruokakulttuurin muutoksesta

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005038232.html

Samoja kuluneita neuvoja kuten aikaisemminkin

Huomattavasti mielenkiintoisempia ovat artikkelin alla olevat kommentit


Brother-John kirjoitti:
Britanniaa koskevassa tiedossa nojaudutaan vanhaan vähärasvaisuusteoriaan, joka ei paranna terveyttä eikä alenna painoa, todistetusti.
Jos emme syö rasvaa, syömme tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja, jotka lihottavat varmasti.
Prosessoidun, valkoista vehnää ja sokeria sisältävien tuotteiden kulutuksessa Britannia on Euroopan kärkimaa ja siksi myös lihavin. Lapsilihavuus on paljon meikäläistäkin pahempaa ja pahenee.
Lindin neuvoissa on oikeita ja osa virheellisiä.
Hänenkin suosituksissaan on aivan liikaa hiilareita. Jogurtti tarkoittaa käytännössä sokerijogurttia ja leipä vehnäleipää jossa on paljon haitallista gluteiinia ja nopeita lihottavia hiilareita. Hyvin haudutettu, suolattu ja maustettu kaurapuuro kyllä maistuisi pv kuin tympeä pikapuuro.
Lindin neuvoilla jo lihonut lapsi ei laihdu. Väärät bakteerit ovat jo valloittaneet suoliston ja muokkaavat maku- ja kulutustottumukset ja osin energia - aineenvaihdunnankin mieleisekseen. Asiasta on hyvä artikkeli juuri ilmestyneessä Tiede-lehdessä.
Teollisuus syöttää meille kymmeniä kiloja suolistotulehdusta aiheuttavaa ja prosessoitua palmuöljyä, jota on eineksissä. Samaten niissä on järjestään 2-7 % sokeria, mikä muokkaa makutottumuksiamme sokerille, kasvattaa huonoja mikrobeja ja lisää sokerikuormaa, joka lapsilla on jo 3 - 4 – kertaa liian suuri.
Toimiva vaihtoehto on VHH eli vähähiilihydraattinen ruokavalio. Siinä hyvistä rasvoista eli rasvapitoisista lähteistä (voi, siemenet, pähkinät, avokado, oliivi- / pellava / hamppu – öljyt, täysrasvainen luomumaito, munat, ruohosyötetty liha, rasvainen kala, siipikarja) saadaan 40 – 60 % energiasta ja paljon (yli 50 g) kuitua.

Aukusti kirjoitti:
Kyllähän totuus on se, että epätervettä napostelua on niin kauan, kun noilla terapeuteilla on tuo rasvakammo. Rasvaton ruoka on mautonta ja sitten lisätään, kuten esim. leipiin sokeria, hunajaa tai melassia makua antamaan. Hiilarihöttö ei vaan pidä nälkää loitolla, vaan verensokeri sahaa koko ajan ja vaatii korjauksia. Ehdottomasti aterioihin pitäisi lisätä terveellisiä kovia rasvoja ja -proteiineja ja vähentää hiilareita, kuten viljoja. Kunnon voissa paistettu kala- tai pekonimunakas, jonka kylkeen kasviksia, pitää hyvin nälän loitolla, eikä tarvitse napostella. Kalaa ja kasviksia, tai lihaa ja kasviksia pääaterioille niin välipalanapostelua ei tarvita. Terapeutit tuputtaa välipalaksi viljavalmisteita ja ruokateollisuus on vastannut valmistamalla kaikenmaailman välipalapatukoita. Ja kuten totesin, rasvaton ruoka on mautonta, niihin lisätään sokeria makua antamaan, että maistuvat ja samalla lihottamaan niiden syöjät. Ja kun ne vielä paistetaan, kuten sipsit yms. epäterveellisissä transrasvoissa, lihominen on varmaa. Ikiaikaiset, geeniperimämme mukaiset luonnon omat ruuan rakennusaineet, kuten kovat rasvat, liha, kala, kananmunat, pähkinät ja kasvikset ovat terveyden avain.


Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Kaupallinen yhteistyö.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Tammi 2017 19:53

Hesari näyttää jatkavan kaupallista yhteistyötä Laatikaisen kanssa?

HS kirjoitti:
Näin pääset eroon lounaan jälkeisestä uupumuksesta – liian nopea ja suuri verensokerin nousu voi väsyttää, vinkkaa asiantuntija

Niin sanottu ”lounaskooma” on todellinen ilmiö, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen. Hän on kirjoittanut aiheeseen liittyvän Toimistotyöläisen ruokapäivä -kirjan yhdessä Henna Rannikon kanssa.

Annoskoko näköjään nostaa verensokeria?

LOUNASKOOMAN voi kuitenkin välttää yksinkertaisilla konsteilla, neuvoo Laatikainen.

Aivan ensimmäiseksi on syytä tarkistaa annoskoko. Etenkin noutopöytälounailla tulee helposti syötyä koko rahan edestä, jolloin annoskoko voi kasvaa tarpeettoman isoksi.

”Jotkut suomalaiset saattavat syödä lounaalla jopa 50 prosenttia liian isoja annoksia, joiden energiamäärä voi nousta yli 1000 kalorin.”

http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005048414.html

Kirjasta löytyy hyvä arvostelu alla..lue miten meitä huiputetaan...


Mutta, mitä muuta mieltä tämä sama Reijo Laatikainen on? Esimerkiksi vuoden 2015 syksyllä – eli reilu 4,5 vuotta myöhemmin edellisestä VHH-kirjoituksestaan – hän julkaisi kirjan: Toimistotyöläisen ruokapäivä. Tästä oli mm. juttua (mainos) mm. Helsingin Sanomissa (12.11.2015) ja Helsingin uutisissa (12.11.2015). Voisi todeta kärjistetysti kirjassaan hän ja kanssakirjoittajansa jotakuinkin ohjeistavat penkkiurheilijoita syömään kuin ammattiurheilijat. Siltä se ainakin vaikuttaa (edellisten uutisten mukaan) kun istumatyöläisiä kehotetaan syömään joka aterialla runsaasti nopeaa energiaa, eli hiilihydraattia, joka on välttämätöntä vain paljon liikkuville ammattiurheilijoille


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron