Liian paljon mitä tahansa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Jussi ahmii...

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Touko 2017 9:01

Ihan fiksun tuntuisella Jussilla on omasta mielestään syömishäiriö? Se alkoi jo lapsena palvikinkun ahmimisena....
YLE kirjoitti:
Jussi on ahminut jo alakouluikäisestä. Kun äiti lähetti kauppaan, osti poika salaa puoli kiloa palvikinkkua ja söi kaiken kotimatkalla.

Mutta kertoo, ettei ollut lihava nuorena...nyt on ongelmia painon kanssa.

Olisiko syy tässä?

YLE kirjoitti:
–Jos valvon myöhään illalla eikä minulla ole mitään erityistä tekemistä, saatan ajautua keittiöön hakemaan ihan pikkusen jotakin, vaikka kaksi leipää. Syön leivät ihan rauhassa, mutta parin minuutin kuluttua haen neljä leipää, jotka syön jo tuplavauhtia. Sitten kuusi, vielä tuplasti nopeammin.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/19 ... j-articles

Taitaa monella suomalaisella olla tämä voileipä-BED(binge eating disorder) ongelma?
..........................................................................................................................................
Tulipa allaolevasta mieleen, että olivatko 1800-luvun suomalaiset uus-avuttomia?

Miksi Suomessa on koettu nälkävuosia, vaikka järvet ovat täynnä kalaa? Vai onko kalaa sittenkin ollut aikoinaan paljon vähemmän kuin ny­kyään?

– Tapsa

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005208004.html

Vai ottivatko he liian tosissaan Herran rukouksen "Anna meille tätä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme"

Seuraavasta linkistä saattaa saada lisävihjettä aiheesta...


https://helda.helsinki.fi/handle/10138/38855

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mansikan himo....

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Kesä 2017 13:19

HS kirjoitti:
Ravitsemustieteilijä: ”Älä napostele mansikoita pitkin päivää”

”Ei mikään ruoka sellaisenaan lihota, vaan ylensyönti.”

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005245423.html

Ylläolevan r-tieteilijän ohje suomalaisille tässä alla...


Tarkoitus on syödä joka päivä aamiainen, lounas ja päivällinen sekä tarvittaessa välipala ja iltapala. Aterioiden välissä tulee olla 3–5 tuntia taukoa, jolloin ihminen ei syö mitään. Tauot nimittäin saavat elimistön polttamaan rasvaa

https://anna.fi/hyvinvointi/ravinto/lai ... aihduntaa/

Ei mansikoita pitkin päivää...juu ei!
Mutta miksi sitten aterioiden välit pitää olla mahdollisemman lyhyet? Miten 3-5 tunnin tauko ruokailussa auttaisi polttamaan rasvaa? Varsinkin,jos syö VRNn ohjeiden mukaan paljon hiilareita?

PS. Itse pärjään yhdellä aterialla koko päivän,mutta minähän olenkin yksittäistapaus,jota ei kannata tilastoida...

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Puolikas lihapulla on liikaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Kesä 2017 12:02

Helsingin Yliopisto kirjoitti:
Vuonna 2014 päivitettyjen suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan ihmisen tulisi syödä lihavalmisteita ja punaista lihaa korkeintaan puoli kiloa viikossa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n laskelman mukaan tämä määrä ylittyy vain puolikkaan lihapullan verran.

Puolikas lihapulla on liikaa Fogelille...

– Terveysnäkökulmasta varsinkin punaisen lihan syönti ennustaa huonoa terveyttä. Tämä on suhteellisen uusi tutkimushavainto, vaikka syy-seuraussuhteita ei ole pystytty aukottomasti todistamaan. Kestävän ruokavalion tulee olla myös terveellinen, toteaa Fogelholm.

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kest ... j0.twitter

Syytä ja seurausta ei ole pystytty todistamaan, mutta kuitenkin varma tieto? Sanahelinällä ja ennustamalla kaikki on totta tosta vaan...

Artikkeli paljastaa myös seuraavaa....


On mahdollista, että suomalaisille annetaan uusia tai tarkistettuja ravitsemussuosituksia vielä tämän vuoden aikana, sillä nykyisistä ravitsemussuosituksista vastaavan valtion ravitsemustoimikunnan kausi loppuu lokakuussa 2017.

Onkohan Vegefogeli mukana uudessakin toimikunnassa..hohhoijaa?

PS. Fogelin lihakammo muistuttaa yksyhteen toisen keikistelijän alkoholikammoa


Sinuhe Wallinheimo syyttää Pekka Puskaa kuolemalla mässäilystä

– Esimerkiksi viime vuonna alkoholin kotimaan saatavuus kasvoi tuntuvasti, kun aukiolojen vapauttaminen lisäsi myyntiaikaa 650 tunnilla. Tämän olisi pitänyt näkyä tilastoidun kulutuksen kasvuna, mutta se päinvastoin väheni

viewtopic.php?f=36&t=7294#p46832

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Puolikas lihapulla on liikaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Kesä 2017 19:27

Helsingin Yliopisto kirjoitti:
Vuonna 2014 päivitettyjen suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan ihmisen tulisi syödä lihavalmisteita ja punaista lihaa korkeintaan puoli kiloa viikossa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n laskelman mukaan tämä määrä ylittyy vain puolikkaan lihapullan verran.

Puolikas lihapulla on liikaa Fogelille...

– Terveysnäkökulmasta varsinkin punaisen lihan syönti ennustaa huonoa terveyttä. Tämä on suhteellisen uusi tutkimushavainto, vaikka syy-seuraussuhteita ei ole pystytty aukottomasti todistamaan. Kestävän ruokavalion tulee olla myös terveellinen, toteaa Fogelholm.

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kest ... j0.twitter

Syytä ja seurausta ei ole pystytty todistamaan, mutta kuitenkin varma tieto? Sanahelinällä ja ennustamalla kaikki on totta tosta vaan...

viewtopic.php?f=81&t=6702&p=46844#p46836

Lihan vihaajaa harmittaa kansalaisten tottelemattomuus....


Mikael Fogelholm kirjoitti:
Ravitsemussuositusten kehoitus lihan käytön vähentämiseksi ei ainakaan vielä pure. Höh.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 1705923585

Mainio kommentti heti ensimmäisenä

Lihan kokonaiskulutus on siis kasvanut. Näin siitä huolimatta, että olemme tämänkin lehden sivuilta voineet monta kertaa lukea, miten lihan syöminen on "out" ja kasvisruokailu "in". Ja siitä huolimatta, että esimerkiksi maamme suurin kaupunki syöttää koululaisille kerran viikossa pelkkää kasvisruokaa - halusivatpa nämä sitä tai eivät.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005272030.html

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kaikenlaisia tutkimustuloksia....

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Heinä 2017 13:28

Herra Fogelholm jatkaa taisteluaan karppausta vastaan. Voipi kysyä miksi,jos se on hänen mielestään jo "menneen talven lumia"?
Mikael Fogelholm kirjoitti:
Netissä liikkuu aktiivisia kirjoittajia ja mielipidevaikuttajia, jotka luottavat vain sellaisiin tutkimustuloksiin, jotka tukevat heidän omia kokemuksiaan tai mielipiteitään

Jos on mitä tahansa mieltä jostakin asiasta, niin aina löytyy joku tutkimustulos oman mielipiteen tueksi.

Sittemmin hiipuneessa karppausvillityksessä.....

viewtopic.php?f=36&t=7323#p46902

...myöntää kuitenkin, että on toisenlaisiakin tutkimustuloksia kuin hänen...

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5002
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 19 Heinä 2017 19:24

Fogelholm ym. totesivat 171 koululaisen D-vitamiinimittausten perusteella, että 16 % lapsista potee D-vitamiinin puutetta (S-D-25 on alle 50 nmol/l). Silti johtopäätöksessä sanotaan, että lasten D-vitamiinin saanti on riittävää. Lue itse, ellet usko:
https://www.karger.com/Article/Abstract/478779
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liikaa hikijumppaa,hiilareita....

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Syys 2017 12:07

Raakel kirjoitti:
Gynekologi totesi, että vaikka ne varmasti olivat myös tehneet hyvää, ne olivat osasyyllisiä hormonitasapainon muutokseen. Yhdistelmä keski-ikäinen nainen, tiukka matalahiilihydraattinen ruokavalio usean vuoden ajan, rankka treenaaminen ja stressi olivat myrkkyä.


viewtopic.php?f=41&p=47144#p47144

Hyvä, että Antti on valppaana,vaikka asuukin ulkomailla....
Antti Heikkilä kirjoitti:
Julkisuus vei Raakelin. Kuvaan astui virallista linjaa edustava ravintoterapeutti Patrik Borg, jonka kanssa Raakel teki kirjan omasta ruokavaliostaan, joka ei ollut VHH vaan hiilihydraattipitoinen virallinen ruokavalio. Sitten hän teki treenikirjan, jota lukiessa voi kokea jopa hengenahdistusta, siksi rankka oli hänen ohjelmansa. Raakel teki päinvastoin, mitä olin hänelle neuvonut. Nyt hän syyttää ongelmistaan VHH:ta, kun todellinen syy on virallinen runsashiilihydraattinen ruokavalio.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 5#p2147982

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Lihomisen mysteeri....

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Syys 2017 9:01

IS kirjoitti:
Viisikymppisenä moni havahtuu huomaamaan, että vyötärölle kasautuu kiloja kiihtyvällä tahdilla.
Ravitsemusterapeutti Anette Palssa Terveystalosta kertoo, että viisikymppiset asiakkaat ovat omanlaisensa ryhmä.

– Tyypillisesti vastaanotolleni tulee nainen, joka on nelikymppiseksi pysynyt normaalipainoisena, ja sitten paino onkin alkanut lisääntyä kiihtyvällä vauhdilla. Asiakas ihmettelee, miksi painon nousuvauhti kiihtyy, vaikkei hän mielestään tee mitään eri tavalla kuin aiemmin.

..ja sitten syitä (Anetten mielestä)
Anette kirjoitti:
Naisilla vaihdevuodet muuttavat jonkin verran aineenvaihduntaa. Kun lihasmassa alkaa hävitä, perusaineenvaihdunnan taso tippuu, mikä voi näkyä painon nousuna

Perusaineenvaihdunta hidastuu?
Anette kirjoitti:
Toinen syy lihomistaipumukseen on se fakta, että aikuisen painonhallinta on lähtökohtaisesti vaikeampaa kuin nuoren ihmisen.

Vanhana vaikeampaa?
Anette kirjoitti:
– Jos aiemmin on tehonnut syömisen rajoittaminen ja liikunnan lisääminen, se ei enää toimikaan samalla lailla

Ei toimi..juu
Anette kirjoitti:
– Ikääntyessä kudokset antavat periksi, ja vyötärö voi siksi suurentua. Kannattaa kuitenkin olla rehellinen siinä, onko vyötäröllä selvästi rasvaa, sillä vatsaontelon sisäinen rasva on haitallista.

Vatsaontelon sisäinen rasva on haitallista? On,on...

Hyvä Anette!

Ole nyt kerrankin rehellinen ja kerro mistä ihmeestä "sisäinen rasva" syntyy...onko sana insuliini tuttu sinulle?



PS. Jaksaako joku vielä lukea tämän höpöartikkelin?

https://www.is.fi/laihdutus/art-2000005382220.html

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3271
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 28 Syys 2017 16:40

Monella tulee iän myötä kilpirauhasen vajaatoiminta, joka myös hidastuttaa aineenvaihduntaa. Silloin ei auta, vaikka söisi miten vähän tahansa, tai juoksisi paljon.

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Makea kaamosaika

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Loka 2017 9:18

IS kirjoitti:
Lihominen talvikuukausina on hyvin yleistä – 8 keinoa välttyä kaamoskiloilta

THL:n tutkimusprofessorin Timo Partonen kertoo, että lihominen kaamosaikaan on hyvin yleistä.

– Ihminen valitsee tiedostamattaan hiilihydraatti- ja rasvapitoisia ruokia, kuten suklaata, karkkia, leivoksia, leipää, pastaa, riisiä ja perunaa. Kaloreita tulee vuorokaudenaikaan nähden liikaa, eikä elimistö ehdi polttaa niitä tehokkaasti pois.

https://www.is.fi/laihdutus/art-2000005419497.html

Hävettää Partosen puolesta selityksensä,vaikka onkin professori....

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Ravintotutkijan teesit....

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Tammi 2018 15:45

Ravintotutkija Maijaliisa Erkkola kirjoitti:
1. Anna aivoille rypsiöljyä

Kun omat lapseni olivat pieniä, lorautin kasviöljyä salaattiin. Ihan pienille lapsille öljyä voi lisätä suoraan ruokaan.

Rasvan määrällä ei ole suurta merkitystä, tärkeintä on rasvan laatu. Ihanteellisinta on rypsiöljyn rasvahappokoostumus.

https://www.yhteishyva.fi/arjen-apu/van ... i/05940114

Olisipa hauska tietää lorauttiko ravintoptutkija lastensa salaattiin kylmäpuristettua rypsiöljyä vai sitä tavallista?

Kemisti Miika Sallinen kirjoitti:
Pääpiirteittäin olen toki sitä mieltä, että markettien rypsiöljyt ovat kehnolaatuisia, enkä niitä tietenkään suosittele.

viewtopic.php?f=22&t=7258#p47870

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kemisti jatkaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Tammi 2018 11:58

..ja täsmentää

Kemisti Miika Sallinen kirjoitti:
Olen samaa mieltä Arin ja useimpien muiden lukijoiden kanssa linoleiinihapon (tai joissakin yhteyksissä linolihapon, Omega-6, kaksi kaksoissidosta) haitallisuudesta. Tosin sekin on välttämätöntä sopivina määrinä, mutta sitä saadaan usein liikaa. Eniten ko. happoa on kuitenkin auringonkukkaöljyssä, ja mm. maissi- ja seesamiöljykin sisältävät sitä paljon rypsiöljyä enemmän.


Rypsiöljyssä on toki haittapuolensa. Se useimmiten hyvin jalostettua ja sen eristämisessä on käytetty korkeita lämpötiloja, jolloin monet ravinteet katoavat ja haitallisten transrasvojen määrä kasvaa. Lisäksi monet käyttäjät eivät tiedä miten tällaista öljyä tulisi käyttää, ja mm. paistinrasvaksi se on hyvin huonoa. Samoin halpa rypsiöljy pakataan läpinäkyvään leveään muovipulloon, mikä ei myöskään ole hyväksi parantamaan sen laatua.
Koska halpa rypsiöljy on suosituin Suomessa käytetty kasviöljy, saadaan siitä epäilemättä myös suurimmat haitat.
Silti rypsiöljyäkin on saatavilla kylmäpuristettuina luomuversioina, ja oikein käytettyinä ne ovat varsin hyviä valintoja.

viewtopic.php?f=22&t=7258#p47870

Hyvää tietoa todelliselta asiantuntijalta. Allaolevan "ravintotutkijan" neuvot ovat kyllä aika arvelluttavia?



1. Anna aivoille rypsiöljyä

viewtopic.php?f=81&t=6702&p=47880#p47877

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Koneoppimisen....

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Helmi 2018 2:02

Kalakukko kirjoitti:
Koneoppimisen peruselementit.....


Kiinnosti tuo Kalakukon juttu sen verran, että googlasin videon...

Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden apulaisprofessori Tapio Pahikkala kertoo, mitä tarjottavaa koneoppimisella on lääketieteelle.

https://www.youtube.com/watch?v=rRaF-ptYZO0

Kalakukko näyttää vähän avaavan aihetta.....

Kalakukko kirjoitti:
Kuinka pitkälle voi ruokintatalibaani puhua läpiä päähänsä ilman teologista tutkintoa? "Ruokintatieteen tieteelliset tutkimukset", jotka ovat samantasoisia kuin juoppojen haastattelut siltojen alla: "Mitäs tuli juotua toissa ja viime kesänä?" "Hengissä ollaan ja hyvää kait oli."

Tämmöiseen jonninjoutavaan pskaanko meidän on uskominen?

viewtopic.php?f=36&p=47961#p47961

Kalakukko ei taida uskoa enään nykyisiin "rastiruutuun-tutkimuksiin" nähtyään tuon videon?

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Liian paljon mitä tahansa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Maalis 2018 11:00

Jyrki Virtanen kirjoitti:
Veren n-6-rasvahapot, varsinkin linolihappo, yhdistyvät mm. merkittävästi pienempään sydäntautikuoleman riskiin....

Kuopion epidemiologi jatkaa...

Jyrki Virtanen kirjoitti:
Eli mieluummin omega-3-rasvoja lisää ruokavalioon kuin omega-6-rasvoja vähemmän. Tosin suhteen käyttö on ylipäänsä ongelmallista, kun sekä omega-3- että omega-6-rasvahapoilla on terveyshyötyjä.

https://twitter.com/DrJyrkiVirtanen/sta ... 7500435457

Mahtaako olla näin? Karppi ei ole samaa mieltä...
els kirjoitti:
Sain sen luettavakseni, ja joo, arvaukseni meni kohdilleen /vinohymy/

Viesti: eivät kutoset suojanneet tuonkaan tutkimuksen mukaan.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 2#p2193262

Lisää luettavaa siemenöljyistä....

Ari Kaihola kirjoitti:
Saako siemenöljyä arvostella?

viewtopic.php?f=81&t=6692&start=75#p47793

Ari jatkaa

Ari Kaihola kirjoitti:
Herra presidentti

Keinojen on muututtava

viewtopic.php?f=81&t=6837&start=90#p48102

Avatar
San Martino
Viestit: 5275
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Varsinainen terveyspommi

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Maalis 2018 12:20




Toimittaja Heidi Vaalisto nielaisi pureskelematta Kuopion terveyspommin!

IS kirjoitti:
Tutkimuksen mukaan ennenaikaisen kuoleman riski on sitä pienempi, mitä suurempi on veren happopitoisuus.

– Varsinkin sydäntautikuolemien riski, Itä-Suomen yliopiston ravitsemusepidemiologian dosentti Jyrki Virtanen täsmentää.


Epidemiologi Jyrki Virtanen Kuopion Yliopistosta kirjoitti:
– Aika paljon näkee kirjoitettavan, että omega 6 -rasvoja pitää välttää, koska ne saattavat lisätä syöpäriskiä. Ei siitä ole minkäänlaista näyttöä meidän tutkimuksessamme eikä ole muissakaan väestötutkimuksissa.

– Omega 6 -rasvahappoa on pidetty haitallisena varsinkin sosiaalisessa mediassa, Virtanen viittaa keskusteluihin.
Rasvahaposta on väitetty, että se lisää elimistössä erilaisia tulehduksia.
Omega 6:n parjaavat varoittavat, että rasvahappo muodostaa elimistöstä toista rasvahappoa, josta syntyy tulehdusta lisääviä yhdisteitä.

– On nähty solumalleilla, että rasvahapot lisäävät tulehdustekijöitä, mutta elävässä elämässä asia ei mene niin suoraviivaisesti.

Miten paljon pitäisi syödä siemeniä ja pähkinöitä?....Yleinen suositus on kourallinen päivässä, Virtanen neuvoo. Kourallinen on Virtasen mielestä hyvä mitta....Mitä isompi on ihminen, sitä isompi on koura ja sitä enemmän voi syödä.

Virtanen neuvoo käyttämään kasviöljyjä salaateissa. Leivälle on hänen mielestään hyvä laittaa kasvimargariinia. Sen sijaan voimariini-tyyppisissä levitteissä on paljon voita ja vastaavasti vähemmän rasvahappoa....Myös pähkinälevite on hyvä lähde.
Omega 3 -rasvahappoa on rasvaisessa kalassa. Ravitsemustieteilijät suosittelevat syömään viikossa pari kala-ateriaa...Mielellään rasvaisesta kalasta ainakin toinen ateria. Se kattaa hyvin omega 3:n tarpeen.

Omega 3 -rasvahappoa on paljon myös rypsiöljyssä tai pellavasiemenöljyssä.

– Jos niitä käyttää vaikka salaatinkastikkeessa ja muissa, tarve täyttyy aika hyvin.

Julkisuudessa puhutaan paljon omega 3:n ja 6:n suhteesta. Virtasen mielestä suhdeluku ei sinänsä ole kovin käyttökelpoinen, sillä molemmat ovat hyödyksi terveydelle.

Heidi Vaalisto

https://www.is.fi/terveys/art-2000005618820.html

Ja tavislääkäreille syötettiin sama "pommi"
Lääkärilehti kirjoitti:
Ome­ga-6-ras­va­hapot voivat suojata enne­nai­kai­selta kuolemalta

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajank ... uolemalta/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron