Valvoja: San Martino
One of the world's top cardiologists says that many of the major nutrition guidelines have no good basis in science.
"We actually found that increasing fats was protective," he said. Low consumption of total fat was associated with increased risk.
IS kirjoitti:
Ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin ja aivan samalla tavalla se voi tukkia kaula- ja aivovaltimoita ja aiheuttaa aivoinfarktin.
Lähteet: Aivoliitto, Duodecim Terveyskirjasto.
http://www.is.fi/terveys/art-2000005125384.html
Express-lehti kirjoitti:
TYPE 2 diabetes can be reversed in 10 weeks with a high-fat and low carbohydrate diet tailored to the patient, claims a study.
viewtopic.php?f=48&p=46282#p46282
Eipä tainnut Sydän -ja Diabetesliitto arvata, että iso raha olisi kiinnostunut VHH-ruokavaliosta? Näin näyttää kuitenkin käyneen ja ihan suomalaisvoimin!
viewtopic.php?f=81&t=6837&start=30#p46248
Juhani Knuuti kirjoitti:
Ei mitään yllättävää mutta vaihtoehtoista faktaa tulee kumota jatkuvasti. Tyydyttyneet rasvat kannattaa edelleen vaihtaa tyydyttymättömiin.
https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 1302785025
YLE kirjoitti:
Irlantilaistutkimus: Juuston suurkulutus ei lihota eikä nosta veren kolesterolitasoa
http://yle.fi/uutiset/3-9510637
Diabetes uhkaa.....
Maitotuotteiden osalta tulokset olivat kahtalaisia, sillä runsas juuston ja voin käyttö liittyivät suurentuneeseen sairastumisriskiin, mutta täysrasvaisen jukurtin syöminen puolestaan pienentyneeseen riskiin. Jukurtti on yhdistetty pienentyneeseen diabetesriskiin aiemminkin.
viewtopic.php?f=36&t=7139
Fogeli kirjoitti:
"Juusto on terveellisempää kuin voi" on tiedetty pidempään, mutta se ei johdu rasvasta (joka on sama molemmissa).
https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 6116447232
YLE kirjoitti:
Irlantilaistutkimus: Juuston suurkulutus ei lihota eikä nosta veren kolesterolitasoa
http://yle.fi/uutiset/3-9510637
Tuija Pusa Sydänliitosta kirjoitti:
Tarkkuutta toivoisin: "Juuston syöminen alentaa kolesterolia." -käännöksestä puuttui: "verrattuna voihin".
https://twitter.com/TuijaPusa/status/842630280661884928
Mikael Fogelholm kirjoitti:
Tämä kertonee siitä, että maitorasva on haitallista, mutta että maitovalmisteissa (tässä: juustossa) on haitoilta suojaavia tekijöitä.
viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46211
Suomiforum.fi kirjoitti:
– YLEn uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikkö Atte Jääskeläinen
– Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistolta.
Sosiaalisessa mediassa tutkittu tieto ja perustelemattomat väitteet sekoittuvat. Media, päätöksentekijät ja tavalliset kansalaiset joutuvat yhä enemmän luovimaan faktojen, mielikuvien ja suoranaisten valheiden välissä.
viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46215
PS. Kohta ilmestyy lausunto-automaatin lausunto lehtiin?
Mikael Fogelholm kirjoitti:
”Juusto on maitovalmiste, jossa on rasvan lisäksi muita terveyden kannalta tähdellisiä ainesosia, kuten kalsiumia ja erilaisia terveydelle hyödyllisiä aminohappoyhdisteitä”, Fogelholm sanoo.
Hän kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on poikittaistutkimus, jolloin ei voida tehdä sellaista johtopäätöstä, että suora syy-seuraussuhde olisi rasvaisen juuston ja alhaisen kolesteroliarvon välillä. Poikittaistutkimuksessa tutkitaan asioita ihmisten elämässä tiettynä ajankohtana, ei pitkällä aikavälillä.
”Ne ihmiset, joilla ei ole korkeaa kolesterolia ja jotka elävät terveellisesti, voivat syödä enemmän rasvaisia juustoja.”
http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005131782.html
Fogeli oli juuri samassa tilaisuudessa YLEn uutispäällikön kanssa. Mitens nyt, eikö yhteisymmärrys toimikkaan?
viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46309#p46306
YLE kirjoitti:
Suomalaisasiantuntija vahvistaa: Rasvainen juusto ei ole pahasta – Terveyttä se tuskin kuitenkaan parantaa
http://yle.fi/uutiset/3-9515968
Professori Raija Tahvonen kirjoitti:
Aivan samoin kuin ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin, se voi aiheuttaa myös aivoinfarktin. Jos kova rasva tukkii aivojen pieniä verisuonia, seurauksena voi olla pieniä, huomaamattomia infarkteja, jotka näkyvät vasta paljon myöhemmin esimerkiksi muistiongelmina.
http://www.is.fi/terveys/art-2000005129787.html
One of the world's top cardiologists says that many of the major nutrition guidelines have no good basis in science.
"We actually found that increasing fats was protective," he said. Low consumption of total fat was associated with increased risk.
...mutta siitä huolimatta Duodecim tiedottaa taas kerranIS kirjoitti:
Ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin ja aivan samalla tavalla se voi tukkia kaula- ja aivovaltimoita ja aiheuttaa aivoinfarktin.
Lähteet: Aivoliitto, Duodecim Terveyskirjasto.
http://www.is.fi/terveys/art-2000005125384.html
NiilinKaimaani kirjoitti:
Samaa vanhaa uudessa paketissa. Eläinrasvat yleensä ja voi kuulemma todella vaarallisia. Yhden ihmisen yhden aterian kokeella todistettiin, että vt-suositusateria nostaa kaloreiden kulutusta paljon enemmän kuin rasvainen ateria.
Jännää kyllä, että vain sokeriaterian ja rasvaisen aterian verensokeri- ja insuliinikäppyrät näytettiin - ei vt-aterian. Jne.
Haastateltavissa oli vain kasvispainotteisia ja perinteisen näkökulman omaavia tyyppejä.
Kasviöljyjen haittoja sivuttiin, mutta todettiin, että voi on silti vaarallisempaa.
Sokeria kyllä kritisoitiin, mutta auktoriteettien laatimia ravitsemussuosituksia pidettiin ainoina varteenotettavina ohjenuorina. Pitäisi kuulemma odottaa, että saamme uudet, "tutkimuksiin perustuvat" suositukset, eikä pitäisi tehdä "trendien" pohjalta muutoksia omaan ravitsemukseensa. Sanottiin kyllä, että suositukset annetaan 10 vuoden välein... Kyllä kuolo korjaa, ennen kuin niihin mitään ratkaisevia muutoksia tulee...
http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 4#p2122197
Mikael Fogelholm kirjoitti:
Prisma: hyvää keskustelua. Mutta olisiko ok, jos ravitsemustieteilijät pohtisivat kasvibiologiaa tai tähtitiedettä?
Mielenkiintoista. Itse en tutkijana menisi (telkkariin) puhumaan toisista tieteistä.
https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 8057958400
....co-founder exposes drug companies as 'organised crime'
https://twitter.com/DrFrankLipman/statu ... 3688604673
Tervettä skeptisyyttä kirjoitti:
Edes logiikan ei tarvitse olla kunnossa, jos voi levittää kokemuspohjaista tietoa onnistumisista. Vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja, ortopedi Antti Heikkilä on toistuvasti syyllistynyt yhteensä niin moneen asiavirheeseen, että sen pitäisi aiheuttaa suuria epäilyksiä hänen luotettavuudestaan tiedonlähteenä
On varmasti olemassa ihmisiä, jotka ovat Heikkilän opeilla saaneet terveyteensä ja hyvinvointiinsa parannusta. Mutta onko heitä tuhansia? Kuinka monella muutos on pysyvä? Kuinka monta on epäonnistunut? Onko taustalla taloudellisia motiiveja? Meillä ei yksinkertaisesti ole riittävästi puolueetonta informaatiota, jotta voisimme tehdä luotettavia johtopäätöksiä.
http://www.tervettaskeptisyytta.net/han-auttanut-monia/
Antti Heikkilä kirjoitti:
"Olen Suomen johtava toisinajattelija lääke -ja ravitsemustieteessä"
"Asun Hampurissa"
viewtopic.php?f=41&p=46590#p46590
Ari Kaihola kirjoitti:
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi LDL (“paha” kolesteroli) on määritelty sydäntaudin tärkeimmäksi riskiksi? Huomattavasti parempia riskimittareita ovat kokonaiskolesterolin suhde HDL:ään eli hyvään kolesteroliin ja kaikkein paras riskimittari on triglyseridien suhde HDL:ään (TG/HDL).
http://turpaduunari.fi/ldl-kolesteroli- ... i-alentaa/
Ari Kaihola kirjoitti:
Syy on oikeastaan aika raadollinen ja sellainen, että perusrehellinen suomalainen ei millään tahdo uskoa sitä todeksi. Kun asiaa kuitenkin ajattelee kylmän loogisesti, niin ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että LDL on valittu sen vuoksi, että se on ainoa veren rasva-arvo, jota voidaan alentaa lääkkeillä
Markku Peltonen THL kirjoitti:
Kun LDL-kolesteroli'a onnistutaan alentamaan, sydän- ja verisuonitautiriski pienenee. Vaikutus/LDL-muutos samanlainen eri interventioille.
viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46324
NEJM-kommentti kirjoitti:
"You can manipulate the LDL particles all you want, but until you fix the real cause.. ie insulin resistance, you won't..lower CV events"
https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 9658208258
Ruokatieto ry kirjoitti:
PUHEENJOHTAJA
Toiminnanjohtaja Antti Sahi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
VARAPUHEENJOHTAJA
Ari Akseli, Kesko Oyj
MUUT HALLITUKSEN JÄSENET VUONNA 2017
Toimitusjohtaja Antti Kerttula, Apetit Oyj
Toimitusjohtaja Jukka Pehkonen, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Oy
Tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja, Helsingin yliopisto
Johtaja Jyrki Karlsson, HKScan Finland Oy
Toimitusjohtaja Mari Hannuksela, Lihakeskusliitto ry
Talouspäällikkö Juhani Lehto, Pellervo-Seura ry
Liiketoimintajohtaja Pia Kakko, Raisio Oyj
Johtaja Ilkka Alarotu, SOK
Puheenjohtaja Holger Falck, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC rf
Johtaja Rauno Hiltunen, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Yli-Hemmilä, Viipurilainen kotileipomo Oy
Ravintotieto ry kirjoitti:
Hiilihydraatteja tarvitaan noin 200 - 400 g päivässä. Painokiloa kohti ilmaistuna hiilihydraattien tarve on 5 g/kg. Esimerkiksi 50 kg painava poika tarvitsee siis 250 g hiilihydraatteja päivässä.
Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävä ruokavalio lisää sydän- ja verisuonitautien, joidenkin syöpien, tyypin 2 diapeteksen ja sappikivien vaaraa.
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus ... intoaineet
Ruokatieto ry kirjoitti:
Merkin käyttö edellyttää Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä ja säännöllisiä auditointeja.
Vuonna 1993 perustettua merkkiä käyttää nykyisin lähes 300 yritystä yhteensä noin 10 000 tuotteessa.
https://www.hyvaasuomesta.fi/lyhyesti-merkista
Ruokatieto ry kirjoitti:
Punaisen lihan ja teollisten lihavalmisteiden määrää voidaan Pohjoismaiden ruokavaliossa rajoittaa ilman, että tärkeitä ravintoaineita saataisiin liian vähän. Asiaa on selvitetty neljän Pohjoismaan yhteisessä tutkimushankkeessa.
Naudan-, sian-, lampaan- ja vuohenlihan käyttömäärän tulisi olla alle 500 grammaa henkilöä kohti viikossa eli korkeintaan noin 70 grammaa päivässä. Lihavalmisteiden osuus tästä saisi olla erittäin vähäinen.
https://www.ruokatieto.fi/uutiset/selvi ... vitsemusta
HK kirjoitti:
Kevyempi kuoreton nakki sellaisenaan syötäväksi tai ruoanlaittoon. Niin hyvältä maistuu Popsi!
Lihapitoisuus 15%
http://www.hk.fi/tuotteet/tuote/hk-popsi-kevyt-10-300g/
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija