Rasvauspolitiikkaa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 03 Maalis 2017 20:14

Tohtori Salin Yusufia arvostetaan maailmalla selvästi enemmän kuin Suomen Turussa (prof. Knuuti pitää blogissaan häntä ihan pilipalipoikana). Lääkäreille tarkoitettu foorumi kirjoittaa tänään:
One of the world's top cardiologists says that many of the major nutrition guidelines have no good basis in science.
"We actually found that increasing fats was protective," he said. Low consumption of total fat was associated with increased risk.
Yusuff sanoi videoidussa esitelmässään 17.2.2017 Sveitsissä myös:
“Did you know that the Seven Countries Study that actually had a straight line between fat intake and CVD is fudged? I am using the word fudged because 23 countries participated in that study and they took the 7 best that fitted that line and that is what’s true. If you go through the literature you will find that they chose the 7 best that fitted the line. The nutrition field has been distorted.”

“fudged” =“present or deal with (something) in a vague or inadequate way, especially so as to conceal the truth or mislead”.

Top Cardiologist Blasts Nutrition Guidelines. Salim Yusuf says new evidence fails to support many major diet recommendations. MedpageToday 2.3.2017
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Maalis 2017 23:19

One of the world's top cardiologists says that many of the major nutrition guidelines have no good basis in science.
"We actually found that increasing fats was protective," he said. Low consumption of total fat was associated with increased risk.


...mutta siitä huolimatta Duodecim tiedottaa taas kerran
IS kirjoitti:
Ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin ja aivan samalla tavalla se voi tukkia kaula- ja aivovaltimoita ja aiheuttaa aivoinfarktin.

Lähteet: Aivoliitto, Duodecim Terveyskirjasto.

http://www.is.fi/terveys/art-2000005125384.html

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Raha ja rasvaus....

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Maalis 2017 9:13

Diabetes uhkaa myös niitä, jotka syövät paljon eläinrasvoja

viewtopic.php?f=36&t=7139

Onpa hurja tieto,mutta ei huolta...Virtaklinikka panee diabeteksen remissioon 10 viikossa rasvaisella VHH-ketodieetillä!
Express-lehti kirjoitti:
TYPE 2 diabetes can be reversed in 10 weeks with a high-fat and low carbohydrate diet tailored to the patient, claims a study.

viewtopic.php?f=48&p=46282#p46282

Samin idea poikii rahaa...


Eipä tainnut Sydän -ja Diabetesliitto arvata, että iso raha olisi kiinnostunut VHH-ruokavaliosta? Näin näyttää kuitenkin käyneen ja ihan suomalaisvoimin!

viewtopic.php?f=81&t=6837&start=30#p46248

PS. Kommentti suomalaisen tieteen huipulta

Juhani Knuuti kirjoitti:
Ei mitään yllättävää mutta vaihtoehtoista faktaa tulee kumota jatkuvasti. Tyydyttyneet rasvat kannattaa edelleen vaihtaa tyydyttymättömiin.

https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 1302785025

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Aihetta rasvaseen nauruun?

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Maalis 2017 9:49

YLE kirjoitti:
Irlantilaistutkimus: Juuston suurkulutus ei lihota eikä nosta veren kolesterolitasoa

http://yle.fi/uutiset/3-9510637

....mutta aiheuttaa diabetesta?


Diabetes uhkaa.....

Maitotuotteiden osalta tulokset olivat kahtalaisia, sillä runsas juuston ja voin käyttö liittyivät suurentuneeseen sairastumisriskiin, mutta täysrasvaisen jukurtin syöminen puolestaan pienentyneeseen riskiin. Jukurtti on yhdistetty pienentyneeseen diabetesriskiin aiemminkin.

viewtopic.php?f=36&t=7139

Karppaajia alkaa jo naurattaa....



PS. Kohta ilmestyy lausunto-automaatin lausunto lehtiin?
Fogeli kirjoitti:
"Juusto on terveellisempää kuin voi" on tiedetty pidempään, mutta se ei johdu rasvasta (joka on sama molemmissa).

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 6116447232

Täällä selityksen selitys...

Laatikainen ihmetteleekin sitten tätä...

viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46209

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Aihetta rasvaseen nauruun?

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Maalis 2017 22:56

YLE kirjoitti:
Irlantilaistutkimus: Juuston suurkulutus ei lihota eikä nosta veren kolesterolitasoa

http://yle.fi/uutiset/3-9510637


Lisää selityksiä...tietysti

Tuija Pusa Sydänliitosta kirjoitti:
Tarkkuutta toivoisin: "Juuston syöminen alentaa kolesterolia." -käännöksestä puuttui: "verrattuna voihin".

https://twitter.com/TuijaPusa/status/842630280661884928

Tietty, että Sydänliiton täytyy nyt kääntää joka ikinen kivi,jotta virallinen totuus pysyisi hengissä?
Ja Fogeli ehti jo aikaisemmin todeta...


Mikael Fogelholm kirjoitti:
Tämä kertonee siitä, että maitorasva on haitallista, mutta että maitovalmisteissa (tässä: juustossa) on haitoilta suojaavia tekijöitä.

viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46211

Fogeli oli juuri samassa tilaisuudessa YLEn uutispäällikön kanssa. Mitens nyt, eikö yhteisymmärrys toimikkaan?

Suomiforum.fi kirjoitti:
– YLEn uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikkö Atte Jääskeläinen
– Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistolta.

Sosiaalisessa mediassa tutkittu tieto ja perustelemattomat väitteet sekoittuvat. Media, päätöksentekijät ja tavalliset kansalaiset joutuvat yhä enemmän luovimaan faktojen, mielikuvien ja suoranaisten valheiden välissä.

viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46215

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Maalis 2017 2:47


PS. Kohta ilmestyy lausunto-automaatin lausunto lehtiin?


Eipä tarvinnut odotella kuin muutama tunti ja Fogeli oli jo käynyt Hesarin toimituksessa....
Mikael Fogelholm kirjoitti:
”Juusto on maitovalmiste, jossa on rasvan lisäksi muita terveyden kannalta tähdellisiä ainesosia, kuten kalsiumia ja erilaisia terveydelle hyödyllisiä aminohappoyhdisteitä”, Fogelholm sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on poikittaistutkimus, jolloin ei voida tehdä sellaista johtopäätöstä, että suora syy-seuraussuhde olisi rasvaisen juuston ja alhaisen kolesteroliarvon välillä. Poikittaistutkimuksessa tutkitaan asioita ihmisten elämässä tiettynä ajankohtana, ei pitkällä aikavälillä.

”Ne ihmiset, joilla ei ole korkeaa kolesterolia ja jotka elävät terveellisesti, voivat syödä enemmän rasvaisia juustoja.”

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005131782.html

"...voivat syödä"

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

YLE-kaveri auttaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Maalis 2017 9:02

Fogeli oli juuri samassa tilaisuudessa YLEn uutispäällikön kanssa. Mitens nyt, eikö yhteisymmärrys toimikkaan?

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46309#p46306



Fogeli soitti sitten kaverilleen YLE-pampulle ja sai viimeisen sanan...
YLE kirjoitti:
Suomalaisasiantuntija vahvistaa: Rasvainen juusto ei ole pahasta – Terveyttä se tuskin kuitenkaan parantaa

http://yle.fi/uutiset/3-9515968

Juu, ei paranna terveyttä,mutta ei siitä tule kai kipppeeksikään?

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Rasva tukkii aivot....

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Maalis 2017 13:30

Rasvapropaganda jatkuu.....
Professori Raija Tahvonen kirjoitti:
Aivan samoin kuin ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin, se voi aiheuttaa myös aivoinfarktin. Jos kova rasva tukkii aivojen pieniä verisuonia, seurauksena voi olla pieniä, huomaamattomia infarkteja, jotka näkyvät vasta paljon myöhemmin esimerkiksi muistiongelmina.

http://www.is.fi/terveys/art-2000005129787.html

Sama laulu melkein joka päivä....
...............................................................................................................................................
One of the world's top cardiologists says that many of the major nutrition guidelines have no good basis in science.
"We actually found that increasing fats was protective," he said. Low consumption of total fat was associated with increased risk.


...mutta siitä huolimatta Duodecim tiedottaa taas kerran
IS kirjoitti:
Ravinnon kova rasva on usein syyllinen sydäninfarkteihin ja aivan samalla tavalla se voi tukkia kaula- ja aivovaltimoita ja aiheuttaa aivoinfarktin.

Lähteet: Aivoliitto, Duodecim Terveyskirjasto.

http://www.is.fi/terveys/art-2000005125384.html

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 20 Maalis 2017 12:14

Kyseessä on tuttu ilmiö, sitoutumisen eskalaatio. Vanhasta opista pidetään kiinni, maksoi mitä maksoi, vaikka uudet tutkimukset kuinka olisivat osoittaneet sen vääräksi.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellä



http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Voita ja sokeria....

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Huhti 2017 10:15

Karppia kritiikkiä Prisma-ohjelmasta
NiilinKaimaani kirjoitti:
Samaa vanhaa uudessa paketissa. Eläinrasvat yleensä ja voi kuulemma todella vaarallisia. Yhden ihmisen yhden aterian kokeella todistettiin, että vt-suositusateria nostaa kaloreiden kulutusta paljon enemmän kuin rasvainen ateria.
Jännää kyllä, että vain sokeriaterian ja rasvaisen aterian verensokeri- ja insuliinikäppyrät näytettiin - ei vt-aterian. Jne.

Haastateltavissa oli vain kasvispainotteisia ja perinteisen näkökulman omaavia tyyppejä.

Kasviöljyjen haittoja sivuttiin, mutta todettiin, että voi on silti vaarallisempaa.

Sokeria kyllä kritisoitiin, mutta auktoriteettien laatimia ravitsemussuosituksia pidettiin ainoina varteenotettavina ohjenuorina. Pitäisi kuulemma odottaa, että saamme uudet, "tutkimuksiin perustuvat" suositukset, eikä pitäisi tehdä "trendien" pohjalta muutoksia omaan ravitsemukseensa. Sanottiin kyllä, että suositukset annetaan 10 vuoden välein... Kyllä kuolo korjaa, ennen kuin niihin mitään ratkaisevia muutoksia tulee...

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 4#p2122197

Kasviöljyjen yhteydessä mainittiin paha sana "linolihappo"..hyi hyi! Ohjelma katsottavissa nyt Areenalla

Fogeli happamena, kun hänen mielipidettään ei kysytty....

Mikael Fogelholm kirjoitti:
Prisma: hyvää keskustelua. Mutta olisiko ok, jos ravitsemustieteilijät pohtisivat kasvibiologiaa tai tähtitiedettä?

Mielenkiintoista. Itse en tutkijana menisi (telkkariin) puhumaan toisista tieteistä.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 8057958400

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Dr. Gøtzsche YouTubessa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Touko 2017 8:27

Dr Peter Gøtzsche kertoo videolla miten lääketeollisuus "rasvaa" lääkäreitä, terveysministereitä...kaikkia!


....co-founder exposes drug companies as 'organised crime'

https://twitter.com/DrFrankLipman/statu ... 3688604673

Voi olla, että Gøtzschelle käy vielä huonosti, sillä eihän tällaista infoa saa levittää ihmisille....

God bless Gøtzsche!

...............................................................................................................................................
Heikkilä saa kuulla kunniansa

Tervettä skeptisyyttä kirjoitti:
Edes logiikan ei tarvitse olla kunnossa, jos voi levittää kokemuspohjaista tietoa onnistumisista. Vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja, ortopedi Antti Heikkilä on toistuvasti syyllistynyt yhteensä niin moneen asiavirheeseen, että sen pitäisi aiheuttaa suuria epäilyksiä hänen luotettavuudestaan tiedonlähteenä

On varmasti olemassa ihmisiä, jotka ovat Heikkilän opeilla saaneet terveyteensä ja hyvinvointiinsa parannusta. Mutta onko heitä tuhansia? Kuinka monella muutos on pysyvä? Kuinka monta on epäonnistunut? Onko taustalla taloudellisia motiiveja? Meillä ei yksinkertaisesti ole riittävästi puolueetonta informaatiota, jotta voisimme tehdä luotettavia johtopäätöksiä.

http://www.tervettaskeptisyytta.net/han-auttanut-monia/

Kirjoittaja taitaa olla noita rasva -ja kolesterolihypoteesin sokaisemia Gøtzschen vihaajia?


Antti on paennut Suomesta....

Antti Heikkilä kirjoitti:
"Olen Suomen johtava toisinajattelija lääke -ja ravitsemustieteessä"

"Asun Hampurissa"
viewtopic.php?f=41&p=46590#p46590

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Paha LDL....

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Touko 2017 10:41

Miksi lääkärit varoittelevat pahasta LDL-kolesterolista?

Ari Kaihola kirjoitti:
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi LDL (“paha” kolesteroli) on määritelty sydäntaudin tärkeimmäksi riskiksi? Huomattavasti parempia riskimittareita ovat kokonaiskolesterolin suhde HDL:ään eli hyvään kolesteroliin ja kaikkein paras riskimittari on triglyseridien suhde HDL:ään (TG/HDL).

http://turpaduunari.fi/ldl-kolesteroli- ... i-alentaa/

Ari epäilee...

Ari Kaihola kirjoitti:
Syy on oikeastaan aika raadollinen ja sellainen, että perusrehellinen suomalainen ei millään tahdo uskoa sitä todeksi. Kun asiaa kuitenkin ajattelee kylmän loogisesti, niin ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että LDL on valittu sen vuoksi, että se on ainoa veren rasva-arvo, jota voidaan alentaa lääkkeillä

..sitten virallista tietoa

Markku Peltonen THL kirjoitti:
Kun LDL-kolesteroli'a onnistutaan alentamaan, sydän- ja verisuonitautiriski pienenee. Vaikutus/LDL-muutos samanlainen eri interventioille.

viewtopic.php?f=78&t=4908&start=75#p46324

..ja sitten epävirallista tietoa...
NEJM-kommentti kirjoitti:
"You can manipulate the LDL particles all you want, but until you fix the real cause.. ie insulin resistance, you won't..lower CV events"

https://twitter.com/ProfTimNoakes/statu ... 9658208258

"Voitte manipuloida halunne mukaan LDL-partikkeleita,mutta ennenkuin ette korjaa oikeaa syytä...insuliiniresistenssia,sydäntapahtumat eivät vähene"

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Touko 2017 21:06

Ari Kaiholalle ja muillekin tiedoksi, että omega-3-indeksi taitaa olla vielä parempi SVT-tautien riskimittari.
Mitä suurempi omega-3-indeksi, sitä parempi on myös joustava älykkyys (engl. fluid intelligence). Sillä tarkoitetaan yleistä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisukykyä. Sitä hän me kaikki tarvitsemme, vai kuinka? Lue lisää:
Determinants of fluid intelligence in healthy aging: Omega-3 polyunsaturated fatty acid status and frontoparietal cortex structure.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellä



http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 17 Touko 2017 21:25

Uusi 10 kohorttitutkimuksen meta-analyysi osoittaa, että omega-3-indeksi on hyvä sepelvaltimotaudin ja sen aiheuttaman kuolemanriskin indikaattori. Indeksin tulee olla vähintään 8 % (itselläni se on 12 %); alle 4 % on hengenvaarallinen. Indeksin nosto 4:stä 8:aan pienentää fataalin infarktin riskiä 30 %, kirjoittavat amerikkalaiset tutkijat. Meta-analyysin julkaisi toukokuun Atherosclerosis-lehti, USA:n Sydänliiton tiedejulkaisu. Lue lisää alla olevasta linkistä
Omega-3-indeksi kertoo sydäntaudin riskin
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellä



http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5094
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

"Ruokatieto"mafiosojen ry

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Touko 2017 9:34

Tällainen yhdistys ohjaa suomalaisten ruokatottumuksia....
Ruokatieto ry kirjoitti:
PUHEENJOHTAJA
Toiminnanjohtaja Antti Sahi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

VARAPUHEENJOHTAJA
Ari Akseli, Kesko Oyj

MUUT HALLITUKSEN JÄSENET VUONNA 2017
Toimitusjohtaja Antti Kerttula, Apetit Oyj
Toimitusjohtaja Jukka Pehkonen, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Oy
Tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja, Helsingin yliopisto
Johtaja Jyrki Karlsson, HKScan Finland Oy
Toimitusjohtaja Mari Hannuksela, Lihakeskusliitto ry
Talouspäällikkö Juhani Lehto, Pellervo-Seura ry
Liiketoimintajohtaja Pia Kakko, Raisio Oyj
Johtaja Ilkka Alarotu, SOK
Puheenjohtaja Holger Falck, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC rf
Johtaja Rauno Hiltunen, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Yli-Hemmilä, Viipurilainen kotileipomo Oy

...mutta ei siinä kaikki. Se jakaa myös tutkitusti väärää tietoa ravitsemuksesta

Ravintotieto ry kirjoitti:
Hiilihydraatteja tarvitaan noin 200 - 400 g päivässä. Painokiloa kohti ilmaistuna hiilihydraattien tarve on 5 g/kg. Esimerkiksi 50 kg painava poika tarvitsee siis 250 g hiilihydraatteja päivässä.

Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävä ruokavalio lisää sydän- ja verisuonitautien, joidenkin syöpien, tyypin 2 diapeteksen ja sappikivien vaaraa.

https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus ... intoaineet

...sekä "Parasta Suomesta"-joutsenmerkkejä vain omille mafiosoilleen. Ja tietysti korvausta vastaan....
Ruokatieto ry kirjoitti:
Merkin käyttö edellyttää Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyttä ja säännöllisiä auditointeja.
Vuonna 1993 perustettua merkkiä käyttää nykyisin lähes 300 yritystä yhteensä noin 10 000 tuotteessa.

https://www.hyvaasuomesta.fi/lyhyesti-merkista

Vähän ihmetyttää, että lihateollisuus,Atria, HK ja muut nakkien valmistajat ovat mukana yhdistyksessä,joka kampanjoi avoimesti lihan vähentämisen puolesta?
Ruokatieto ry kirjoitti:
Punaisen lihan ja teollisten lihavalmisteiden määrää voidaan Pohjoismaiden ruokavaliossa rajoittaa ilman, että tärkeitä ravintoaineita saataisiin liian vähän. Asiaa on selvitetty neljän Pohjoismaan yhteisessä tutkimushankkeessa.

Naudan-, sian-, lampaan- ja vuohenlihan käyttömäärän tulisi olla alle 500 grammaa henkilöä kohti viikossa eli korkeintaan noin 70 grammaa päivässä. Lihavalmisteiden osuus tästä saisi olla erittäin vähäinen.

https://www.ruokatieto.fi/uutiset/selvi ... vitsemusta

Voisiko tässä olla syy?
HK kirjoitti:
Kevyempi kuoreton nakki sellaisenaan syötäväksi tai ruoanlaittoon. Niin hyvältä maistuu Popsi!

Lihapitoisuus 15%

http://www.hk.fi/tuotteet/tuote/hk-popsi-kevyt-10-300g/

Huom! Tuotteelle on myönnetty Joutsenmerkki!!


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija