Rasvauspolitiikkaa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Tutkimusvilppi....

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Touko 2017 9:39

Professori puhuu mielikuvilla, jotka eivät perustu tutkittuun tietoon?

HS kirjoitti:
”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen."

viewtopic.php?f=36&p=46701#p46701

Olisiko tässä kyse vilpillisestä toiminnasta ja harhautuksesta? Ei löydy tutkimusta, jossa Pohjoismaista ruokavaliota olisi verrattu Välimeren ruokavalioon...

Marjukka Kolehmainen on suorittanut terveydenhuollon kandidaatin tutkinnon
(Kuopion yliopisto), saanut terveydenhuollon maisterin arvon (Kuopion yliopisto)
sekä ravitsemusterapeutin pätevyyden (Ravitsemusterapeuttien pätevyyslautakunta)
vuonna 1993 ja oikeuden harjoittaa ammattia laillistettuna ravitsemusterapeuttina
vuonna 1995 (Terveydenhuollon oikeusturvakeskus). Hän on suorittanut filosofian
tohtorin tutkinnon vuonna 2003 (Kuopion yliopisto) ja ravitsemustieteen dosentiksi
hänet on nimitetty 2009 (Kuopion yliopisto).
Marjukka Kolehmainen on toiminut Kuopion yliopistossa tutkimusapulaisena
(1993-1994), tutkijakoulutettavana (1995-2003; osa-aikainen 2001-2003),
projektipäällikkönä ja tutkijana (2003-2004) ja erikoistutkijana (2005). Suomen
Akatemian tutkijatohtorin tehtävässä Marjukka Kolehmainen on toiminut vuosina
2005-2008. 08/2008 alkaen Marjukka Kolehmainen on ollut ensin erikoistutkijan,
sittemmin yliopistotutkijan tehtävässä Kuopion/Itä-Suomen yliopistossa sekä
15.5.2012 lukien VTT:n erikoistutkijana (20 %; 1.1.-31.8.2016, 50 %).
Kansainvälistä kokemusta Marjukka Kolehmaisella on Ranskasta (02-03/1999;
08-11/2000; INSERM, Lyon, France). Tällä hetkellä dosentti, FT Kolehmainen hoitaa
ravitsemustieteen professorin avoimena olevaa tehtävää (1.9.2016-31.12.2016)

Eikö tämän tasoinen henkilö erota mielikuvia tutkitusta tiedosta?
Jari kirjoitti:
Jonkin aikaa sitten uutisoitiin laajalti, että oliiviöljyn tai pähkinöiden lisääminen Välimeren ruokavalioon laski riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Ei mennyt kauaakaan, kun Itä-Suomen yliopiston tiedotuskoneisto ryhtyi raksuttamaan: Itse asiassa Itämeren ruokavalio onkin koostumukseltaan lähes samanlainen kuin Välimeren ruokavalio. Ja tietenkin vähintään yhtä terveellinen. Käyttäkää siis rypsiöljyä ja täysjyväruisleipää.

https://ravitsemusjaterveys.wordpress.c ... veellisen/

Tässä olisikin professori Knuutilla hyvä tilaisuus ohjata Marjukka Kolehmaista oikean tiedon lähteille?

PET-keskuksen johtaja Juhani Knuutille Duodecimin tiedottajapalkinto

Palkinnon perusteluiden mukaan professori Knuuti esittelee blogissaan tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja näyttöön perustuvan lääketieteen periaatteita. Knuuti opastaa lukijoita arvioimaan kriittisesti, mikä on luotettavaa lääketieteellistä tietoa ja rohkaisee heitä vaatimaan perusteluja terveysväittämille.

– Terveyskysymykset kiinnostavat väestöä laajasti. Kuitenkin nykyisessä viestintäympäristössä tieteellinen, tutkittuun näyttöön perustuva tieto hukkuu valtavaan uutisvirtaan, Knuuti toteaa blogissaan.

http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiir ... kinto.aspx

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mielikuvatiede....

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Touko 2017 9:26

Mikael Fogelhol twiittasi ja kirjoitti:
Nyt odotellaan, koska joku kertoo, kuinka haitallisia ruis, kaura ja rypsiöljy ovat. ;)

https://twitter.com/mikaelfogelholm

Fogelikin tykkää pelata mielikuvilla...vai olisiko kysymys mielikuvituksesta? *)
Professori puhuu mielikuvilla, jotka eivät perustu tutkittuun tietoon?

HS kirjoitti:
”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen."

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46711#p46702


*)
Mielikuvitusta pidetään lähinnä ihmisen ominaisuutena, joka auttaa sitä selviytymään ympäristössään aiemmin oppimansa perusteella. Mielikuvitus auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja elämän eri osa-alueita. Tieto, jota mielikuvituksen avulla jäsennetään voi itsessään olla osittain kuvitteellista eli muun mielikuvituksen tuotetta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielikuvitus

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Suomeksi ja savoksi....

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Kesä 2017 10:03

Fogeli twiittasi ja kirjoitti:
Nyt odotellaan, koska joku kertoo, kuinka haitallisia ruis, kaura ja rypsiöljy ovat

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46719#p46711

Riippuu tietysti keneltä kysyy....

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Suomeksi: Ruisleipä lisää matala-asteista tulehdusta vähemmän kuin vaalea vehnäleipä. Kuopioksi: "Ruisleipä vähentää matala-asteista tulehdusta".

Suomeksi: Rypsiöljy heikentää immuunipuolustusta vähemmän kuin auringonkukkaöljy. Kuopioksi: "Ruisleipä vahvistaa immuunipuolustusta".



http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2129456

PS. Lisää mielikuvitustiedettä
Kauppalehti kirjoitti:
"Osa työntekijöistä kokee herkut jopa stressaaviksi. Myös media tekee ihmisille ruokastressiä, jota käsitellään vastaanotolla päivittäin", sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen Nutrifiliasta

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/tyo-ja ... i/qRDvde47

Rasvainen ruoka auttaa?
Kauppalehti kirjoitti:
"Runsasrasvainen ruoka vähentää koe-eläinten ahdistumiskäyttäytymistä. Ruuasta voi jäädä ihmisellekin positiivinen muistijälki, jolloin tunnesyömisestä voi tulla tapa."

Mediaan on tietysti pakko päästä keinolla millä tahansa kertomaan "syökää 4-6 kertaa päivässä",mutta vähärasvaisesti, ettei tunnesyöminen uhkaa....

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mikä Suomen mediaa vaivaa?

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Kesä 2017 12:18

Hanna Partanen kirjoitti:
"Runsasrasvainen ruoka vähentää koe-eläinten ahdistumiskäyttäytymistä. Ruuasta voi jäädä ihmisellekin positiivinen muistijälki, jolloin tunnesyömisestä voi tulla tapa."

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46721#p46719

Rasvainen ruoka tuo lohtua kertoo r-terapeutti, mutta Hesarin toimittaja on ihan eri mieltä?
Mikä Suomen mediaa vaivaa?

Päivi Ala-Risku kirjoitti:
Ihmiset syövät enemmän makeisia nyt, kun taloudessa menee huonosti

1990-luvun lamassa havaittiin sama ilmiö kuin mitä nyt: makeisia ja suklaata syötiin paljon, ja niistä haettiin lohtua läpi lama-ajan. Kotona myös leivottiin paljon.

http://www.hs.fi/blogi/faktaalautasella ... 35260.html

Mikä taho mahtaakaan sekoittaa ihmisten päät Suomessa?

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kokki paljastaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Kesä 2017 9:52

Keittiömestari Risto Mikkola kirjoitti:
Hongkongiin tieni vei rypsipossun Aasian valloituksen merkeissä.

Rypsipossusta idän suurilla markkinoilla ei kuitenkaan puhuta, koska ”rapeseed” *) saattaa herättää ihmisissä turhan hurjia mielikuvia.

Niinpä maailman paras possunliha tunnetaan Aasiassa tästä eteenpäin nimellä Omega-3 pork. Omegapossun virallisessa lanseeraustilaisuudessa 13. tammikuuta oli sen parhaista puolista kutsuvierasjoukolle kertomassa HKScanin oman väen lisäksi myös professori Pekka Puska

http://www.ristoretki.fi/?p=503

Olis kiva tietää, kuka maksoi Puskan matkan Hki-Hongkong-Hki? Raisio vai HK?

*) rypsi

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Vältä viisaasti....

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Kesä 2017 11:35

Lääkärit määräävät tarpeettomia hoitoja tavan vuoksi – haitallista ja kallista

Osa yleisesti käytössä olevista hoidoista on tarpeettomia, vanhentuneita ja kalliita

viewtopic.php?f=36&p=46817#p46817



Vältä viisaasti-suosituksissa luki myös ohjeet diabeteksen hoidosta. Kävin katsomassa. Juu ei viiisauden rahtuakaan. Kolesterolilääkkeitä voi edelleen määrätä diabeetikolle
Käypä hoito kirjoitti:
Terveydenhuollon vaikuttavuutta, tuottavuutta ja turvallisuutta voidaan parantaa systemaattisella näyttöön perustumattomista vanhentuneista käytännöistä luopumisella. Vältä viisaasti -suositusten laatiminen on kuvattu Hoitosuositustyöryhmien käsikirjassa.

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/valta-v ... uositukset

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

VRN uusiutuu kohta...

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Kesä 2017 10:50

On mahdollista, että suomalaisille annetaan uusia tai tarkistettuja ravitsemussuosituksia vielä tämän vuoden aikana, sillä nykyisistä ravitsemussuosituksista vastaavan valtion ravitsemustoimikunnan kausi loppuu lokakuussa 2017.

viewtopic.php?f=81&t=6702&start=60#p46836


Nykyisen VRNn jäsenet...

Puheenjohtaja:

Ylijohtaja Erkki Vartiainen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
PL 30, 00271 Helsinki
puh. 029524 8622, 050 569 1157, sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi......
http://www.thl.fi
Varapuheenjohtaja:

Ylitarkastaja, jaostopäällikkö Annika Nurttila, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Mustialankatu 3, 00790 Helsinki
puh. 029530 4290, 050 557 6414, sähköposti: etunimi.sukunimi@evira.fi......
http://www.evira.fi

Jäsenet:

Professori Mikael Fogelholm, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos, Ravitsemustieteen osasto, Helsingin yliopisto
PL 66, 00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1915 8271, 050 318 0302, sähköposti etunimi.sukunimi@helsinki.fi......
http://www.helsinki.fi

Elintarvikeylitarkastaja Minna Huttunen, Maa- ja metsätalousministeriö, Ruokaosasto, Elintarviketurvallisuusyksikkö
PL 30, 00023 Valtioneuvosto
puh. 0295 16 2384 , 050 595 7848, sähköposti: etunimi.sukunimi@mmm.fi......
http://www.mmm.fi

Tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja, Kuluttajatutkimuskeskus
PL 5, 00531 Helsinki
puh. 029 505 9004, sähköposti: etunimi.sukunimi@helsinki.fi......
http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi

Professori Sirpa Kurppa, Luonnonvarakeskus Jokioinen
Humppilantie, 31600 Jokioinen
puh. 029 532 6286, sähköposti: etunimi.sukunimi@luke.fi......
http://www.luke.fi

Terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski, Suomen Sydänliitto ry
PL 50, 00621 Helsinki
puh. (09) 7527 5225, 050 359 1211, sähköposti: etunimi.sukunimi@sydanliitto.fi......
http://www.sydanliitto.fi

Työturvallisuusyksikön johtaja Jaana Laitinen, Työterveyslaitos
Aapistie 1, 90220 Oulu
puh. 030474 6006, 046 851 4426, sähköposti: etunimi.sukunimi@ttl.fi......
http://www.ttl.fi

Opetusneuvos Marjaana Manninen, Opetushallitus
PL 380, 00531 Helsinki
puh.029533 1142 040 348 7265, sähköposti: etunimi.sukunimi@oph.fi......
http://www.oph.fi

Ylitarkastaja Marjo Misikangas, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Mustialankatu 3, 00790 Helsinki
puh. 029530 0400, 040 124 5176, sähköposti: etunimi.sukunimi@evira.fi......
http://www.evira.fi

Neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, Sosiaali- ja terveysministeriö
PL 33, 00023 Valtioneuvosto
puh. (09) 1607 4035, 050 554 4419, sähköposti: etunimi.sukunimi@stm.fi......
http://www.stm.fi

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab, Itä-Suomen yliopisto, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Kliininen ravitsemustiede
PL 1627, 70211 Kuopio
puh. 040 355 2791, 044 717 4819, sähköposti: etunimi.sukunimi@uef.fi......
http://www.uef.fi

Ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä, Kuntaruokailun asiantuntijat ry c/o Saimaan Tukipalvelut Oy
Tullitie 7 F, 53500 Lappeenranta
puh. (05) 616 5632, 040 827 4667, sähköposti etunimi.sukunimi@saimaantukipalvelut.fi......

Johtaja Tommi Vasankari, UKK-instituutti
PL 30, 33501 Tampere
puh. 03 2829 201, sähköposti: etunimi.sukunimi@uta.fi......
http://www.ukkinstituutti.fi

Tutkimusprofessori Suvi Virtanen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
PL 30, 00271 Helsinki
puh.029524 8729 , 050 327 9696 sähköposti etunimi.sukunimi@thl.fi......
http://www.thl.fi

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Kesä 2017 15:27


...suomalaisille annetaan uusia tai tarkistettuja ravitsemussuosituksia

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46840#p46839

Uusia ravitsemussuosituksia? Mitenköhän tämä voisi olla mahdollista,kun suurin osa VRNn jäsenistä on virkamiehiä,jotka tuskin ovat kiinnostuneita uusista tutkimuksista maailmalla? Heille kelpaavat Schwabin selitykset....


PS. Mitä muuten yksityisen potilasjärjestön,Sydänliiton, edustaja on valittu VRNn jäseneksi? Entä Kekkosen-instituutin edustaja?

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Kesä 2017 12:18

Eläinrasvan demonisointi jatkuu....

YLE kirjoitti:
Paljon rasvaa, runsaasti suolaa, olemattomasti kasviksia

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen sai tarkasteltavakseen ravintosisältötiedot kolmesta eri hampurilaisesta

Myös rasvan määrä on hampurilaisissa valtava.

– Rasvaa kaikissa esimerkkituotteissa on erittäin runsaasti, noin puolet energiasta tulee pelkästä rasvasta. Yhdessä tuotteessa, jossa tyydyttyneen rasvan määrä on ilmoitettu, on erittäin paljon tyydyttynyttä, kovaa rasvaa, Lyytikäinen toteaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9694377

Ei sanaakaan sokerista? tai no...
YLE kirjoitti:
Ruokatietoyhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi muistuttaa, että ravintosisällöt vaihtelevat paljon eri tuotteissa.

– Valikoima on parantunut, jonka vuoksi tuotteita ei kannata leimata. Mutta erityisesti silloin, kun tuotteet ovat puhtaasti rasvaa, sokeria ja suolaa, voimme puhua roskaruoasta.

Eikös siihen hampurilaisateriaan yleensä kuulu 1/2 litraa kokista ja siemenöljyssä friteerattuja perunoita?
Kysymys kuuluukin, kuinka paljon se varsinainen pihvi sisältää eläinrasvaa....höh?
Rahalleen saa enemmän vastinetta,kun syö kebabin salaatilla sanoisin....

Rasvaista heinäkuuta kaikille!

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Suomeksi ja savoksi....

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Heinä 2017 8:19

Fogeli twiittasi ja kirjoitti:
Nyt odotellaan, koska joku kertoo, kuinka haitallisia ruis, kaura ja rypsiöljy ovat

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=46719#p46711

Riippuu tietysti keneltä kysyy....

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Suomeksi: Ruisleipä lisää matala-asteista tulehdusta vähemmän kuin vaalea vehnäleipä. Kuopioksi: "Ruisleipä vähentää matala-asteista tulehdusta".

Suomeksi: Rypsiöljy heikentää immuunipuolustusta vähemmän kuin auringonkukkaöljy. Kuopioksi: "Ruisleipä vahvistaa immuunipuolustusta".



http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2129456

Nyt myös VTT on lähtenyt mukaan ruisleipämainontaan...

MTV kirjoitti:
Tutkimuskeskuksen tekemien ateriakokeiden perusteella ruistuotteen rakenteella on yllättävän suuri merkitys: huokoiset, nestettä sitovat ruisleivät ja -naksut pitävät erityisen hyvin yllä kylläisyyden tunnetta.

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/art ... an/6491810

Tämä vähän ihmetyttää? Eihän VTT tutkinut muuta kuin "kylläisyyttä". Miksi tällainen tulkinta?
MTV kirjoitti:
VTT:n mukaan tutkimusnäyttö täysjyväviljan ja rukiin käytön ja terveyden välisistä yhteyksistä on vakuuttavaa.
Runsas täysjyväviljatuotteiden käyttö pienentää sydän- ja verisuonisairauksiin, syöpiin, hengitystiesairauksiin, diabetekseen ja erilaisiin infektioihin kuolemista.

Kalakukon analyysi suomalaisista ruisleipätutkimuksista
Kalakukko kirjoitti:
Vihdoin , todella vihdoin Suomi saa sille kuuluvan aseman tiedemaailmassa. Nyt jopa amerikkalainen joutuu tunnustamaan, että ruisleivällä on suunnattomia vaikutuksia

viewtopic.php?f=36&p=46908#p46908

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kokki paljastaa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Heinä 2017 10:29

Kalakukko pakinoi mainiosti vaarallisesta "punaisesta lihasta"
Kalakukko kirjoitti:
On aika tuoda esiin myös tutkittua tietoa lihasta, eikä nälissään esitettyjä olettamuksia ja arveluja kauhukuvista!

viewtopic.php?f=36&p=46921#p46921

Alla kerrotaankin sitten,miksi possussa on niin paljon pehmeää rasvaa. Syöttävät niille peijakkaat rypsiä ja soijaa. Terveellistä?

Omega-3 pork joo ja rutkasti omega-6 rasvaa tulehdusta tuottamassa...




Keittiömestari Risto Mikkola kirjoitti:
Hongkongiin tieni vei rypsipossun Aasian valloituksen merkeissä.

Rypsipossusta idän suurilla markkinoilla ei kuitenkaan puhuta, koska ”rapeseed” *) saattaa herättää ihmisissä turhan hurjia mielikuvia.

Niinpä maailman paras possunliha tunnetaan Aasiassa tästä eteenpäin nimellä Omega-3 pork. Omegapossun virallisessa lanseeraustilaisuudessa 13. tammikuuta oli sen parhaista puolista kutsuvierasjoukolle kertomassa HKScanin oman väen lisäksi myös professori Pekka Puska

viewtopic.php?f=81&p=46922#p46744

Olis kiva tietää, kuka maksoi Puskan matkan Hki-Hongkong-Hki? Raisio vai HK?

*) rypsi

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Elo 2017 9:16

HS kirjoitti:
Ruoka: Oikeanlainen ravitsemus on uskonto

viewtopic.php?f=36&t=7369

Tästä halutaan tai Hesari haluaa keskustella ensi vuonna?

YLE aloitti jo?


YLE kirjoitti:
Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä?

Skepsis ry:n varapuheenjohtaja Tiina Raevaara pitää erityisesti terveyteen liittyvien monenkirjavien väitteiden ja mukatutkimustulosten olevan jopa vaarallisia.

– Erityisesti terveysaiheinen huuhaa on sellaista, mikä itseäni huolestuttaa. Meillä on hirveästi terveyslehtiä ja terveysaiheista keskustelua ja sen mukana tulee terveysaiheista huuhaata ja humpuukia tai huonosti tehtyä tiedettä ja kaikkea siltä väliltä. Se on tietysti potentiaalisesti vaarallista, kun on terveys kyseessä.

Skepsis ry on järjestö, joka haluaa paljastaa väärät väittämät ja uskomukset kriittisen tarkastelun kautta.

– Meillä on jotain sellaista ihmeellistä uuden ajan yksilöllisyyttä, että aikaisemmin ollaan oltu terveysasioissa aika auktoriteettiuskovaisia, sanoo Tiina Raevaara, tiedetoimittaja ja kirjailija.

– Tavallaan se on hirveän hyvä, että ihmiset haluavat itse ottaa selvää ja ymmärtää, mitä asioitten ja suositusten takana on, mutta hirveän usein se johtaa siihen, että uskotaan vääriä profeettoja ja guruja ja vääriä neuvoja. Tullaankin hakeneeksi auktoriteetti jostain muualta ja se on sitten huonompi kuin vaikka THL, Tiina Raevaara pohtii.

https://yle.fi/uutiset/3-9772447

Skepsis ry on YLEn uusi salainen ase huuhaata vastaan?


Lisää Skepsis-viisautta löytyy myös Suomen Kuvalehdestä...


Tiina Raevaara kirjoitti:
Köyhän terveellinen ruoka ei ole niin terveellistä kuin rikkaan

Tutkimus ei kiistä aiempia tuloksia välimerellisen ruokavalion hyödyistä, mutta viittaa siihen, että terveelliseksiksi määritetyn ruokavaliot rajat on saatettu piirtää tavalla, joka ei vielä riitä takaamaan terveysvaikutteisuutta.

viewtopic.php?f=81&t=6692&start=45#p47013

Ancel Keys´n keksimä dieetti on terveellinen,mutta vain rikkaille...

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3270
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 15 Elo 2017 18:09

Katselin sydän kylmänä Raevaaraa uutisissa. Hän kirjoittaa siis vakituisesti Suomen kuvalehteen.

Tässä käytetään taas kauheaa asetta. Ensin puhutaan selkeästä huuhaasta, ja vähitellen siirrytään puhumaan samassa yhteydessä myös ihan oikeasta tieteestä, joka ei kriitikkoa miellytä. Oppiriidan toinen osapuoli rinnastetaan oikeaan humpuukiin.

En tykkää lainkaan.

Enkeliterapia ja VHH tai T3:n käyttö lääketieteessä. Saman tason huuhaata?

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Metrimies....

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Elo 2017 13:10

Kohta lehdet hehkuttavat metrimies-tutkimusta......

Metrimies - ammattikuljettajien laihdutustutkimus, on kansainvälisestikin ensimmäisiä, satunnaistettuja elintapaohjaustutkimuksia ammattikuljettajille.

Tutkimukseen osallistuneille kaukoliikenteen mieskuljettajille annettiin vuoden ajan kuukausittain tapaamisissa ja puhelimitse ohjausta ravitsemukseen, liikuntaan ja uneen liittyvissä kysymyksissä.

Kuljettajat paransivat ruokailutottumuksiaan ja lisäsivät liikuntaa. Heidän painonsa laski nelisen kiloa ja valtimotautien ja diabeteksen sairauksien riskitekijät pienenivät.

https://www.uta.fi/ajankohtaista/tapaht ... tekijoihin

Kannattiko vuoden huhkiminen neljän kilon takia? Elintapaneuvonta oli sitä tavanmukaista lautasmallia ja paljon liikuntaa...
Timo Kuusela kirjoitti:
Mitäköhän fDPS, DEHKO ym tutkijat ajattelevat tästä havainnosta?:

viewtopic.php?f=34&p=47068#p47067

Avatar
San Martino
Viestit: 5272
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kuuntele kehoa....

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Elo 2017 14:26

Näyttää siltä, että olemme nyt Hesarin mukaan kolmannessa vaiheessa eli "mehän olemme aina sanoneet näit"

Helsingin Sanomat kirjoitti:
KUUNTELE kehoasi, viestittää uusin ravitsemustieteen suuntaus meille, jotka yritämme löytää erilaisten diettien ja ruokavalioiden viidakossa oman polkumme pysyä terveenä ja normaalipainoisena.

KYSYN asiaa kahdelta laillistetulta ravitsemusterapeutilta ja tutkijalta, Elina Järvelä-Reijoselta ja Anna-Maria Teeriniemeltä.

”Et kuule väärin. Luota kehoosi”, sanoo väitöskirjaansa valmisteleva Järvelä-Reijonen. Hän muistuttaa kuitenkin, että kehon nälkä- ja kylläisyysviestit voi kuulla vain silloin, jos ruokavalio on riittävän monipuolinen ja ateriarytmi kunnossa.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005339946.html

Omasta puolestani voin todeta, että kerran päivässä rasvaisella VHH-ruokavaliolla nälkä pysyy hyvin poissa 18 tuntia tai jopa 5 päivää....


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron