Sokeriuutisia

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Sokerin määrä.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Loka 2016 9:26

Tuleeko sokerin määrä pakkauksiin?

IL kirjoitti:Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös luopua makeisten ja jäätelön verosta on saanut kovaa kritiikkiä terveysviranomaisilta. Paljon sokeria sisältävien tuotteiden kulutus kasvaisi todennäköisesti uudistuksen myötä, mikä tarkoittaisi myös tuotteiden käytöstä aiheutuvien terveyshaittojen lisääntymistä.

- Päätös aiheuttaa valtiolle 100 miljoonan euron vuotuisen verotappion. Kansanterveyden kannalta on huolestuttavaa, että makeisista ja jäätelöstä saadaan paitsi helposti ylimääräistä energiaa ja sokeria, ja suklaasta ja jäätelöstä myös tyydyttynyttä rasvaa, THL toteaa lausunnossaan.

Elintarvikkeiden pakkausmerkintälainsäädäntö uudistuu joulukuun alussa. Uudistuksen myötä elintarvikkeiden ravintoarvomerkinnöissä on pakko ilmoittaa sokerin määrä. Ilmoitusvelvollisuus tekisi THL:n mukaan paljon sokeria sisältävien tuotteiden verottamisesta helpompaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101 ... 1_uu.shtml

MMM on toista mieltä?

Talouselämä kirjoitti:Sarkomaa perustelee veron käyttö sillä, että teollisuuden on ensi vuonna ilmoitettava elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrä.

Maa- ja metsätalousministeriön lainsäädäntöneuvoksen, Anne Haikkosen mukaan tälläistä määräystä ei ole tulossa.

viewtopic.php?f=22&t=6288#p45473


Kalakukko on lukenut päivän Hesarin

HS kirjoitti:Joulukuun alussa Suomessakin tulee pakolliseksi laittaa ravintoarvomerkinnät kaikkiin pakattuihin elintarvikkeisiin. Sokeripitoisuus pitää silloin kertoa, mutta tämänkään jälkeen ei ole pakko ilmoittaa luontevinta veron perustetta eli lisättyä sokeria, eräänlaista ”ylimääräistä” makeaa.
”Tämä on haaste: miten vero asetettaisiin niin, että se kohdentuu juuri niihin tuotteisiin, joiden kulutusta pitäisi vähentää eikä esimerkiksi hedelmiin ja marjoihin, joissa on luontaista sokeria”, sanoo neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio-Lähteenkorva sosiaali- ja terveysministeriöstä.
Jos lainlaatija alkaa yksitellen valita tuotteita, joita pitäisi verottaa, ollaan jälleen rajanvetojen ja kanteluiden suossa.

viewtopic.php?f=36&t=6924#p45514

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Lisätty sokeri="paha"...

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Loka 2016 10:20

Fogelholmin sokeriuutisia
Fogelholm twiittasi ja kirjoitti:Lisätty sokeri = "paha" sokeri. Jogurtissa lisättyä sokeria on noin puolet sokerista, limuissa ja karkeissa kaikki.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 7768201216

Lisätty sokeri on paha,mutta sokeri muuten on hyvä?


Juo maitoa, siinä on hyvää sokeria?


Valio kirjoitti:Maitotuotteet sisältävät aina hiilihydraatteja, koska maidossa on luonnostaan laktoosia n. 5 %. Maidon luontaisesti sisältämät sokerit merkitään pakkausten ravintosisällössä samaan kohtaan kuin maitotuotteisiin lisätty sokeri.

http://www.valio.fi/ammattilaiset/ravit ... on-sokeri/

Valio rehellisenä....
Valio kirjoitti:WHO ehdotti lisätyn sokerin saannin rajoittamiselle jatkossa tiukempaa kriteeriä 5 % kokonaisenergiasta. Tiukemman sokerirajoituksen hyödyille ei kuitenkaan ole riittävästi perusteita tieteellisistä tutkimuksista.

http://www.valio.fi/ammattilaiset/ravit ... rkkailuun/

...perusteita...tä, eikö WHO kertonut toista?
WHO issues conditional recommendations even when the quality of evidence may not be strong on issues of public health importance. A conditional recommendation is one where the desirable effects of adhering to the recommendation probably outweigh the undesirable effects but these trade-offs need to be clarified; therefore, stakeholder dialogue and consultations are needed before the recommendation is implemented as policy.
http://www.who.int/mediacentre/news/rel ... deline/en/

viewtopic.php?f=81&t=6880#p45322

...........................................................................................................................

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Loka 2016 0:26

Sokerista A-studiossa....
YLE kirjoitti:Jo 2-vuotiaat sokerihumalassa

Suomalaisen työikäisen väestön keskimääräinen sokerinsaanti on suosituksen mukaisella tasolla, mutta lasten ja nuorten tilanne huolestuttaa.

– Jo 2-vuotiaana lasten sokerin saanti ylittyy ravitsemussuosituksen mukaisen 10 energiaprosenttia, kertoo Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen.

http://areena.yle.fi/1-3062256?autoplay=true

Ai, että sokerinsyönti on suositusten tasolla?
Fogeli Panimoteollisuuden propagandajulkaisussa kirjoitti:Sokerin saantiin on suositustaso, joka on 10 % energiansaannista, mikä aikuisilla vastaa n. 50-85 g päivittäistä saantia. Kun väestön keskisaanti nyt on suosituksen mukainen, puolet väestöstä saa sen alle ja toinen puoli sen päälle,mutta suurimmalla osalla lähellä keskiarvoa....

viewtopic.php?f=81&t=6880#p45495

........................................................................................................................................................
Association between sucrose intake and acute coronary event risk and effect modification by lifestyle factors: Malmö Diet and Cancer Cohort Study

Published online: 24 October 2016

Previous studies have suggested that a high intake of sugar-sweetened beverages is positively associated with the risk of a coronary event. However, a few studies have examined the association between sucrose (the most common extrinsic sugar in Sweden) and incident coronary events. The objective of the present study was to examine the associations between sucrose intake and coronary event risk and to determine whether these associations are specific to certain subgroups of the population (i.e. according to physical activity, obesity status, educational level, alcohol consumption, smoking habits, intake of fat and intake of fruits and vegetables). We performed a prospective analysis on 26 190 individuals (62 % women) free from diabetes and without a history of CVD from the Swedish population-based Malmö Diet and Cancer cohort. Over an average of 17 years of follow-up (457 131 person-years), 2493 incident cases of coronary events were identified. Sucrose intake was obtained from an interview-based diet history method, including 7-d records of prepared meals and cold beverages and a 168-item diet questionnaire covering other foods. Participants who consumed >15 % of their energy intake (E%) from sucrose showed a 37 (95 % CI 13, 66) % increased risk of a coronary event compared with the lowest sucrose consumers (<5 E%) after adjusting for potential confounders. The association was not modified by the selected lifestyle factors. The results indicated that sucrose consumption higher than 15 E% (5 % of this population) is associated with an increased risk of a coronary event.

https://www.cambridge.org/core/journals ... 488BE3506F

Ruotsalaisen seurantatutkimuksen mukaan yli 15% tavallista sokeria ruokavaliossa nostaa sydäntautiriskiä 37% vs 5% sokeria....


PS. Jopa alkaa kummasti löytyä uutta sokeritietoa? Pari vuosikymmentä sitten sokeri oli vain pelkkä hammaspeikko....

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Marras 2016 9:40

R-terapeutin näkemys..

Näkemykseni sokerista - mitä vähemmän, sen parempi

Mieluummin 3 tai 5 %, mutta ei marjojen ja hedelmien poisjättämisen kustannuksella. Ja toki myös nautinnot kuuluvat elämään, mutta nautintoja voi ruokavaliossa olla ilman että 10 %:n raja paukkuu.

http://petterilindblad.blogspot.com.es/ ... n-sen.html

Olisiko kahvipulla suomalaisen sallittu nautinto? Entä 2 tl sokeria kahvissa noin 3xpvä? *)
Pekka Puska kirjoitti:
"Ei minulla taida mitään salaisia paheita olla, enkä tiedä, onko paheita ollenkaan", mies miettii. "Makea kahvipulla maistuu ja tykkään myös makkarasta, mutta eivät ne kohtuullisessa määrin mitään paheita ole enkä ole edes yrittänyt päästä niistä eroon."

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=45200&hilit=kahvipulla#p45200


Karim kirjoitti:Ymmärrän ruokavalion kokonaisuus -ajattelun siinä mielessä että hyvä kokonaisuus tarkoittaa samalla myös vähemmän sokeria. Siinä mielessä se on ihan hyvä argumentti, mutta ohjelmassa sitä käytettiin puolustamaan sokerin käyttöä.

Tarkoittanee YLEn A-studio-ohjelmaa...

viewtopic.php?f=81&t=6880&p=45576#p45534
...............................................................................................................................................
*) Harvardille näköjään 12 t-lusikallista lisättyä sokeria/pvä ei ole ongelma...

Harvard kirjoitti:Earlier this year, following evidence-based recommendations from the Dietary Guidelines Advisory Committee, the 2015-2020 U.S. Dietary Guidelines—for the first time—included a limit on added sugars at less than 10 percent of total calories. For an average 2000 calorie diet, that means maxing at 200 calories from sugar (50 grams, or roughly 12 teaspoons)—a pretty strict limit considering that most Americans eat more than 300 calories a day from sugary foods or drinks.

https://www.hsph.harvard.edu/nutritions ... er-General

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Marras 2016 11:48

Nerokas suomalainen laihdutusexpertti P. Mustajoki on päässyt taas julistamaan totuuksiaan Hesariin....

HS kirjoitti:Professori: Yksitoikkoinen ruoka laihduttaa – mutta painon saa putoamaan helpommallakin keinolla

Mustajoen mukaan yksitoikkoinen ruoka laihduttaa. Esimerkiksi Atkinsin dieetin teho perustuu siihen. Kun vain tietyt ruoka-aineet ovat sallittuja, ruokaa syödään vähemmän.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1478487936190

Mitä tähän voisi sanoa? Nerokasta?
..............................................................................................................................................
Mustajokikin on tiennyt jo kauan, että sokeri on vaarallista

Pertti Mustajoki kirjoitti:
- Onhan niistä haitoista puhuttu vuosikausia

http://www.iltalehti.fi/elintavat/20160 ... 1_el.shtml

...mutta että ihan...
Pertti Mustajoki kirjoitti:
Sanoisin suomalaisessa ruokavaliossa lisätyn sokerin haitallisemmaksi kuin kovien rasvojen käytön.

- Tutkimuksissa on selvinnyt, että niillä, jotka ovat käyttäneet runsaasti sokeria vuosien ajan, esiintyy tavallista useammin sydän- ja verisuonisairauksia. Sepelvaltimotauti on edelleen ykkösenä, Mustajoki kertoo.

Huttunen kertoikin jo aiemmin saman jutun...
”On sokerin ongelmat tiedetty jo pitkään, mutta niihin ei vain ole keskitytty tutkimuksessa. Tieteessä on olemassa muotitutkimusalueita, joihin tutkijat keskittyvät, ja rasva oli aivan perustellusti sellainen”, sanoo emeritusprofessori, sisätautien erikoislääkäri Jussi Huttunen.

viewtopic.php?f=81&t=6695#p44876

PS. Mustajoki oli varsin avomielinen muutama vuosi sitten...
"Terveetkään elämäntavat eivät välttämättä suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Sen sai järkytyksekseen kokea terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja ja lääkäri Pertti Mustajoki" Asiasta kertoi Iltalehti.

http://keskustelu.suomi24.fi/t/9781699/ ... et-tukossa

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Marras 2016 12:51

Ranskalaiset tykkää sokerista sanoo suomalainen...

HS kirjoitti:Ranskassa kolme vuotta muhittuani olen nimittäin oppinut, että sopiva määrä herkkuja pitää ihmisen onnellisena. Täällä nimittäin syödään vähän makeaa lähes jokaisella aterialla.

Kirjoittaja on Ranskassa asuva toimittaja, kirjailija ja kahden lapsen äiti, joka pitää perhe-elämästä kertovaa Chez Héléna -blogia.

http://www.hs.fi/elama/art-200000488173 ... f=tw-share

Varmaan meikäläinen sanoisi samoin,jos olisi ollut noin kauan Ranskassa? Kuinkahan monta varmaa mielipidettä löytyykään suomalaisilla,jotka ovat olleet muutaman vuoden "maailmalla"?

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokerin määrä.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Marras 2016 21:40

Hienosti menee sokeriteollisuudella....
HS kirjoitti:
Sokerivero ei toteudu – Elintarviketeollisuusliitto: ”Myös juoma-alaa haittaava virvoitusjuomavero tärkeää poistaa”

Sokerivero olisi perustunut elintarvikkeiden sokeripitoisuuteen, ja se olisi toteutuessaan tullut makeisveron tilalle.

ELINTARVIKETEOLLISUUSLIITTO on aiemmin sanonut, että luontaisen ja lisätyn sokerin määriä on vaikea erottaa toisistaan.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004887053.html


Dodii, poistetaan seuraavaksi alkoholiverokin. Juomasta kun on vaikeaa erottaa alkoholia.


......................................................................................................................................................
Tuleeko sokerin määrä pakkauksiin?

IL kirjoitti:Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös luopua makeisten ja jäätelön verosta on saanut kovaa kritiikkiä terveysviranomaisilta. Paljon sokeria sisältävien tuotteiden kulutus kasvaisi todennäköisesti uudistuksen myötä, mikä tarkoittaisi myös tuotteiden käytöstä aiheutuvien terveyshaittojen lisääntymistä.

- Päätös aiheuttaa valtiolle 100 miljoonan euron vuotuisen verotappion. Kansanterveyden kannalta on huolestuttavaa, että makeisista ja jäätelöstä saadaan paitsi helposti ylimääräistä energiaa ja sokeria, ja suklaasta ja jäätelöstä myös tyydyttynyttä rasvaa, THL toteaa lausunnossaan.

Elintarvikkeiden pakkausmerkintälainsäädäntö uudistuu joulukuun alussa. Uudistuksen myötä elintarvikkeiden ravintoarvomerkinnöissä on pakko ilmoittaa sokerin määrä. Ilmoitusvelvollisuus tekisi THL:n mukaan paljon sokeria sisältävien tuotteiden verottamisesta helpompaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101 ... 1_uu.shtml

MMM on toista mieltä?

Talouselämä kirjoitti:Sarkomaa perustelee veron käyttö sillä, että teollisuuden on ensi vuonna ilmoitettava elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrä.

Maa- ja metsätalousministeriön lainsäädäntöneuvoksen, Anne Haikkosen mukaan tälläistä määräystä ei ole tulossa.

viewtopic.php?f=22&t=6288#p45473


Kalakukko on lukenut päivän Hesarin

HS kirjoitti:Joulukuun alussa Suomessakin tulee pakolliseksi laittaa ravintoarvomerkinnät kaikkiin pakattuihin elintarvikkeisiin. Sokeripitoisuus pitää silloin kertoa, mutta tämänkään jälkeen ei ole pakko ilmoittaa luontevinta veron perustetta eli lisättyä sokeria, eräänlaista ”ylimääräistä” makeaa.
”Tämä on haaste: miten vero asetettaisiin niin, että se kohdentuu juuri niihin tuotteisiin, joiden kulutusta pitäisi vähentää eikä esimerkiksi hedelmiin ja marjoihin, joissa on luontaista sokeria”, sanoo neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio-Lähteenkorva sosiaali- ja terveysministeriöstä.
Jos lainlaatija alkaa yksitellen valita tuotteita, joita pitäisi verottaa, ollaan jälleen rajanvetojen ja kanteluiden suossa.

viewtopic.php?f=36&t=6924#p45514

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Marras 2016 10:10

Kalakukolta taas hyvä kommentti

Kalakukko kirjoitti:
Kun on vastassa iso raha, on vaikea perustella muutosta. Ehkäpä päätös syntyi kunnon hiilarihumalassa, kuka tietää? Nyt työllisyys on kuitenkin turvattu sairaanhoidon ja hautaustoimen osalta. Olkaamme siitä onnelliset.Eihän lihavuus johdu sokerista vaan liikkumattomuudesta, kuten neropattien kingi Pska on sanonut.
Olkaamme onnellisia myös siitä, että suomalaiset ovat erilaisia ja meidän "tiedemiehistömme" on Linnunratamme viisaimpia. Statiinin vaikuttavuustutkimuksia tekevä prof. Huupponen on tuhertanut jo vuosikymmenen ja valmista ei vaan tule. Miksi ylipäätään tehdä tuommoisia tutkimuksia kun kerran lääketehdas on ilmoittanut että terveiden lääkitseminen on hyväksi - lääketehtaalle.

viewtopic.php?f=36&p=45774#p45774

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Joulu 2016 13:29

Kalakukko kirjoitti:
Kun on vastassa iso raha, on vaikea perustella muutosta.

Olkaamme siitä onnelliset.Eihän lihavuus johdu sokerista vaan liikkumattomuudesta, kuten neropattien kingi Pska on sanonut.


..ja Fogelholmit jatkaa....

Rva Fogelholm kirjoitti:
Mielenkiintoisia EU-tilastoja. Suomessa ei ainakaan tämän perusteella sokerilla mällätä.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 8311140352

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Joulu 2016 22:16

Dokumentoidaan tännekin Coca-Cola-miehen viimeisin ulostulo

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Sokerilobbyn suurimmalta toimijalta Coca Cola Corporationilta tutkimusrahoitusta saanut ILSI-mies Mikael Fogelholm vähättelee jälleen kerran sokeriongelmaa Helsingin Sanomissa

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=30&t=71039

Eipä ole Sanilla lisättävää.....

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

10% ei alle.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Joulu 2016 21:08

Mikael Fogelholm kirjoitti:
Mike Lean ja Lisa Te Morenga sokerista: näyttö ok 10 E% suositukseen, ei alle. Jaan tämän tulkinnan.

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 4622990336


Evidence needed for limiting dietary sugar below 10% energy intake.

.................................................................................................................................................
Lisää harhaanjohtajia.....

Matti Tolonen kirjoitti:
Kuopiolaiset ravitsemusterapian professori Ursula Schwab ja kliinisen ravitsemustieteen professori Jussi Pihlajamäki väittävät uusimmassa Duodecimin numerossa (2016;132:2329), että seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) 50 nmol/l riittää kaikille terveille. Väite on puppua, katso edellä oleva Oxfordin yliopiston tutkimus. Senkin mukaan S-D-25:n tulee olla yli 90 nmol/l, mihin ei suinkaan päästä maitoa juomalla.

viewtopic.php?f=43&p=45896#p45896

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1710
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Sokeriuutisi

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 22 Joulu 2016 15:50

Ei taida vaikuttaa Suomessa vaikka vapaasti luettavissa:


The Lancet Public Health
Available online 16 December 2016, doi:10.1016/S2468-2667(16)30037-8
Open Access, Creative Commons license
In Press, Corrected Proof — Note to users
Articles
Health impact assessment of the UK soft drinks industry levy: a comparative risk assessment modelling study
Dr Adam D M Briggs MFPHOliver T Mytton MPHAriane Kehlbacher PhDProf Richard Tiffin PhDAhmed Elhussein BAProf Mike Rayner DPhilProf Susan A Jebb PhDProf Tony Blakely PhDPeter Scarborough DPhil
Show more
Summary
Background
In March, 2016, the UK Government proposed a tiered levy on sugar-sweetened beverages (SSBs; high tax for drinks with >8 g of sugar per 100 mL, moderate tax for 5–8 g, and no tax for <5 g). We estimate the effect of possible industry responses to the levy on obesity, diabetes, and dental caries.

Methods
We modelled three possible industry responses: reformulation to reduce sugar concentration, an increase of product price, and a change of the market share of high-sugar, mid-sugar, and low-sugar drinks. For each response, we defined a better-case and worse-case health scenario. We developed a comparative risk assessment model to estimate the UK health impact of each scenario on prevalence of obesity and incidence of dental caries and type 2 diabetes. The model combined data for sales and consumption of SSBs, disease incidence and prevalence, price elasticity estimates, and estimates of the association between SSB consumption and disease outcomes. We drew the disease association parameters from a meta-analysis of experimental studies (SSBs and weight change), a meta-analysis of prospective cohort studies (type 2 diabetes), and a prospective cohort study (dental caries).

Findings
The best modelled scenario for health is SSB reformulation, resulting in a reduction of 144 383 (95% uncertainty interval 5102–306 743; 0·9%) of 15 470 813 adults and children with obesity in the UK, 19 094 (6920–32 678; incidence reduction of 31·1 per 100 000 person-years) fewer incident cases of type 2 diabetes per year, and 269 375 (82 211–470 928; incidence reduction of 4·4 per 1000 person-years) fewer decayed, missing, or filled teeth annually. An increase in the price of SSBs in the better-case scenario would result in 81 594 (3588–182 669; 0·5%) fewer adults and children with obesity, 10 861 (3899–18 964; 17·7) fewer incident cases of diabetes per year, and 149 378 (45 231–262 013; 2·4) fewer decayed, missing, or filled teeth annually. Changes to market share to increase the proportion of low-sugar drinks sold in the better-case scenario would result in 91 042 (4289–204 903; 0·6%) fewer adults and children with diabetes, 1528 (4414–21 785; 19·7) fewer incident cases of diabetes per year, and 172 718 (47 919–294 499; 2·8) fewer decayed, missing, or filled teeth annually. The greatest benefit for obesity and oral health would be among individuals aged younger than 18 years, with people aged older than 65 years having the largest absolute decreases in diabetes incidence.

Interpretation
The health impact of the soft drinks levy is dependent on its implementation by industry. Uncertainty exists as to how industry will react and about estimation of health outcomes. Health gains could be maximised by substantial product reformulation, with additional benefits possible if the levy is passed on to purchasers through raising of the price of high-sugar and mid-sugar drinks and activities to increase the market share of low-sugar products.

Funding
None.

Ja tässä pohditaan vain sokeroituja virvokkeita. Varsinainen sokerikuorma kuitenkin syntyy hiilihydraateista (sokerista), joita meidän pitäisi ohjeiden mukaan syödä, myös diabeetikkojen.
Todellisen osaamisen tason esitti vanhuuslääketieteen pääkouluttaja prof Timo Strandberg, Suomen johtava statiinilobbari: "Suomessa osataan sokeritauti LÄÄKITÄ"!
Ei edes sitä.

PS
Yli kaksi vuosikymmentä T2D:n murjoma mutta käytännöstä ja muualta oppinsa hakenut ammattilainen, aika raskaalla ikärepullakin varustettu, mutta paastosokeri aamulla 4.9 mmol/l.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Mustajoen kalori-oppi

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Joulu 2016 11:32

Pertti Mustajoki terveyskirjastossa kirjoitti:
Mistä lihavuus johtuu?

Ruuan energiaa kutsutaan kaloreiksi. Ihminen tarvitsee jatkuvasti energiaa elimistön toimintaan. Liikunnan aikana kaloreiden tarve kasvaa.

Eniten kaloreita on ruuan rasvassa.

Lihavuus johtuu aina siitä, että saat energiaa (kaloreita) ruuasta pitkän aikaa enemmän kuin kulutat.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=lds00011


....tänään toisena joulupäivänä 26.12 2016 Pertti Mustajoki Hesarissa kirjoitti:
SOKERIN runsas käyttö on maailmanlaajuinen ongelma ja tärkeä syy lihomiseen. Viime vuosina monessa maassa on ryhdytty suojelemaan lapsia sokerilta verotuksen avulla ja kieltämällä epäterveellisten ruokien mainostaminen. Suomessa suunta on päinvastainen.

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005021032.html

Ei sanaakaan kaloreista? Onko Pertti täysin sekaisin vai tekikö ukko hattutempun?

HYVÄÄ JOULUN JATKOA KAIKILLE....

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Sokeriuutisia

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Joulu 2016 13:31

Pari hyvää kommenttia naapurista...

Toisinsyöjä kirjoitti:
Hööö... tämä on vaan niin hämmentävää tämä Fogelholmin ulosanti, siis varsikiin tuo "evidence needed":
Onko lisätyn sokerin määrän rajoittamisessa jotain VAARAA, jonka varalta pitää olla tiukka tieteellinen näyttö sen rajoittamisen seurauksista?
Mitkä ovat ne riskit, joita sokerin määrän rajoittamiseen liittyy joiden vuoksi ei saisi ilman lisätutkimuksia tms. rajoittaa sitä määrää?

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 9#p2099773



Yhden miehen komitea kirjoitti:
Niin, ja suosituksissakin on ainakin puolet liikaa. Sitä ei tietenkään missään lehtijutuissa, saati Fogelholmin lausunnoissa (jollainen tästä Hesarin jutusta ihme kyllä uupui), sanota ihan selvällä suomen kielellä, että suosituksessa on kysymys YLÄRAJASTA, ettei edes VRN suosittele sokerin syömistä 10 energiaprosentin edestä. Sitähän ei todellisuudessa kenenkään ole tarpeen syödä yhdenkään kalorin vertaa. Sokerissa ei ole energian lisäksi mitään, mitä ihminen tarvitsisi, mutta se vie hampaat suusta, lihottaa ja sairastuttaa.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2100753

..........................................................................................................................................................
Mikä on sitten USAn virallinen sokerisuositus?


So how much sugar can I have?

Ultimately, at the digestive level, your body doesn’t differentiate the food sources of any of these simple sugars. The American Heart Association recommends that most men and women limit their intake of added sugars to no more than 150 calories for men and no more than 100 calories for women. That’s not a lot.

For example, one tablespoon of table sugar has approximately 48 calories and about 12 grams of sugar. So women should limit their intake to two tablespoons max and men, three tablespoons.

http://linkis.com/buff.ly/UHBKv

AHA suosittelee miehille 3 teelusikallista/pvä ja naisille 2 teelusikallista/pvä lisättyä sokeria.
Kuinka paljon mahtavat suomalaiset mättää jo sokrua aamukahviinsa päivittäin?

Avatar
San Martino
Viestit: 5087
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

2-3 teelusikkaa sokeria/pvä

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Joulu 2016 19:07

AHA(=USAn Sydänliitto) suosittelee miehille 3 teelusikallista/pvä ja naisille 2 teelusikallista/pvä lisättyä sokeria.



Mikael Fogelholm twiittasi ja kirjoitti:
Ihan ok perusyhteenveto erilaisista sokereista (joiden merkitys on samanlainen eli liikaa käytettynä huono).

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 8537222144

Fogelholmin mielestä ilmeisesti 2-3 t-lusikkaa lisättyä sokeria päivä on OK, vaan ei kerro sitä julkisesti?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron