Valtamedian valheet...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Helmi 2018 12:52

Kerään tähän osioon valtamedian valeuutisia...


Valeuutinen nº 2


YLE kirjoitti:
Paastoamisen hyödyistä ja haitoista on erilaisia näkemyksiä. Leena Putkosen mukaan paastoamisen fysiologisia vaikutuksia ei ole tutkittu riittävän kattavasti, jotta kaikkia vaikutuksia tiedettäisiin. Hänen mielestään tiukkojen paastojen ongelmana on, että paastopäivien jälkeen lautaselle usein mätetään ruokaa tavallistakin enemmän.

https://yle.fi/uutiset/3-10068615

R-terapeutti kertoo, että paastoa ei ole tutkittu riittävän kattavasti. Pitää varmasti paikkansa. Mutta vetää sitten hatustaan perättömän väitteen ruuanmättämisestä paaston jälkeen? Selvä valeuutinen...?


Valeuutinen nº 1 alla

Pätevä mies,mutta onko hän myös huijari...selvä valeuutinen?

viewtopic.php?f=81&t=6695&start=75#p47933


HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!


San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Helmi 2018 10:36

YLE kirjoitti:
Laihduttaminen parantaa diabeteksen – onnistuu myös perusterveydenhuollossa

Ovelasti otsikoitu artikkeli. Duodecimin kynäniekat taas asialla. Mistä on kysymys?

Skarppi selitys alla


Yhden miehen komitea kirjoitti:
Vastavalkeana ketokarppauksen ylivoimaisuudesta T2D:n ruokavaliohoitona kertovan tutkimustiedon mahdolliselle leviämiselle on virallinen taho ryhtynyt levittämään tietoa Lancetissa julkaistusta tutkimuksesta, jossa koeryhmässä 46%:lla oli T2D remissiossa 12 kk:n kohdalla kun painoa oli pudotettu keskimäärin 10 kiloa kitukalorein - 825–853 kcal/päivässä!

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 0#p2185441

Kiva taiteilu sanojen PARANTUMINEN ja REMISSIO välillä....

YLE kirjoitti:
Tutkimuksessa laihduttaminen paransi diabeteksen joka toiselta potilaalta, ja he myös pääsivät eroon diabetes- ja verenpainelääkityksistä. Verrokkiryhmässä remission saavutti vain 4 prosenttia potilaista.

Toivossa eletään seuraavassakin lauseessa...

YLE kirjoitti:
Vielä ei tiedetä ovatko muutokset pysyviä, mutta tähänkin saadaan vastaus jatkotutkimuksessa, jossa potilaita seurataan neljän vuoden ajan.

https://yle.fi/uutiset/3-10076102

VirtaHealth-tutkimuksesta vaietaan edelleenkin Suomen valtamedioissa...

Loistavat tulokset eivät tietenkään Laatikaisen mielestä voineet johtua siitä, että koehenkilöt noudattivat aivan erilaista ruokavaliota kuin mitä Fogelholm ja Laatikainen suosittelevat.

viewtopic.php?f=81&t=7403#p47926

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Helmi 2018 12:34

Toimittaja Heljä Salonen kirjoitti:
Tiedätkö, kuinka paljon munia saat syödä?

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015111 ... 830c3138c1

Toimittaja Salonen on ehdolla vuoden journalistiksi. Perustelut alla

IL kirjoitti:
Bonnierin palkintolautakunnan perusteluissa Salosen ansioiksi mainitaan muun muassa, että hän yhdistää taitavasti iltapäivälehden vetävyyden ja ihmisläheisyyden vankkaan asiantuntijatietoon.

Toimittaja Salonen siis kopioi "taitavasti" Kuopion Ursulan kolesterolipäätelmiä ilman mitään kriittistä näkemystä asiasta?

Alla Salosen CV


IL kirjoitti:
Salonen on työskennellyt Iltalehdessä vakituisena toimittajana jo pian 30 vuotta. Alun perin hän tuli Iltalehteen rock-toimittajaksi, mutta on sittemmin työskennellyt uutistoimittajana sekä Iltalehden viikonvaihde- ja viihdetoimituksissa.

Salonen sai tunnustusta työstään myös viime vuonna, kun Suomen tiedetoimittajain liitto valitsi hänet Vuoden tiedetoimittajaksi.

http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/ ... 0_we.shtml

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5318
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 16 Helmi 2018 15:41

Toimittaja Heljä Salonen on vastustanut ravintolisien käyttöä kohta 30 vuotta. Äsken hän uutisoi osatotuuksia Iltalehdessä granadalaisesta rottatutkimuksesta, jonka mukaan rotille juotetut ruokaöljyt (auringonkukka-, oliivi- ja kalaöljy) aiheuttivat muutoksia maksassa; sinne kertyi rasvaa. Salonen antoi ymmärtää, että kalaöljy olisi ihmiselle vaarallista. Annoksia ei tietenkään kerrottu uutisessa. Kysymys kuuluu: Mistä lähtien nämä öljyt ovat kuuluneet rottien ruokavalioon?

Mualla maailmassa sama tutkimus on otsikoitu: Auringonkukkaöljy liittyy rottien maksavaurioon.
Sunflower oil consumption linked to liver damage in rats

Samassa tiedelehdessä julkaistu positiivinen kalaöljytutkimus ei tietenkään ylitä Iltalehden julkaisukynnystä, vaikka kalaöljy tutkitusti parantaa lihavien ihmisten immuunijärjestelmän toimintaa.
Effects of fish oils on ex vivo B-cell responses of obese subjects upon BCR/TLR stimulation: a pilot study

Miksei toimittaja Salonen uutisoi amerikkalaisten ja kanadalaisten tiedemiesten julkaisemaa ihmistutkimusta, jonka mukaan omega-3-rasvahappojen nauttiminen ravintolisänä vähentää merkittävästi rasvan muodostusta maksassa?
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Helmi 2018 10:07

Juhani Knuuti kirjoitti:
Eilen julkaistiin satunnaistettu tutkimus vähärasvaisen tai vähähiilihydraattisen (VHH) ruokavalion vaikutuksista JAMA:ssa. Vaikutus painoon sama, VHH:ssa hieman LDL-kolesterolissa nousua. Ehtisikö pronutritionist kommentoida tutkimuksen merkitystä?

https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 3954647040

Ei ehdi Pronutrionisti nyt ja vastaa...nyt on piru merrassa!
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Pieni pettymys ja frustraatio iski kun näin ja luin tämän Lääkärilehdessä. Näin sitä astutaan miinaan. Ja pseudotiede leviää oikein Lääkärilehden kautta....

THE BIG FAT SURPRISE...

https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 8790383617

Tukka nousee pystyy myös Kuopiossa

Epidemiologi Jyrki "Muna" Virtanen Itä-Suomen Yliopistosta kirjoitti:
Samaa ihmettelin minäkin.

Onneksi "oikea pseudotiede"(OP) paljastaa taas kerran jutun juonen..
OP kirjoitti:
Jos syöt 130 grammaa hiilihydraatteja päivässä, ruokavaliosi ei ole vähähiilihydraattinen, vaikka otsikot maailman mediassa tänään sellaista väittävätkin.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 7#p2187387

Lisää feikkiuutisia alla
YLE kirjoitti:
Laihduttaminen parantaa diabeteksen – onnistuu myös perusterveydenhuollossa

viewtopic.php?f=81&t=7692#p47949

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Vastinetta pukkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Helmi 2018 16:46

"Nassesetä on nyt hyvin vihainen...."

"Pieni pettymys" Ei ihan pieni. Oli pakko laittaa vastine.

Knuutin vastine Lääkärilehdessä

https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 0785100800

Voi tätä surkeutta....
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Pieni pettymys ja frustraatio iski kun näin ja luin tämän Lääkärilehdessä.

viewtopic.php?f=81&t=7692&p=48001#p47997

Hyvin menee ja lisää vaan pökköä pesään....

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Herra Huuhaa

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Helmi 2018 23:05

Yhden miehen komitea kirjoitti:
Herra Huuhaa*) olisi voinut esimerkiksi kertoa mikä on se Nina Teicholzin "viestiin vaikuttava suora taloudellinen sidonnaisuus", jonka väittämällään olemassaololla hän katsoo kumoavansa kirjan sisältämät faktat. Jos Huuhaalla on hallussaan tälläinen merkittävä ja mielenkiintoinen uusi tieto, niin miksi ihmeessä hän ei kerro sitä lukijoilleen?

Onko foorumilaisilla tietoa asiasta?

Huuhaa olisi voinut perustella miksi se tekee kirjasta kelvottoman, että se on kirjoitettu neljä vuotta sitten. Hänen mukaansa mikään kirjan argumentti ei kestä lähempää tieteellistä tarkastelua. Helppohan tällaisia ylimalkaisia ja perustelemattomia väitteitä on heittää ilmaan. Huuhaa olisi voinut esittää vaikkapa vain yhden tieteellistä tarkastelua kestämättömän väitteen. noin niinkuin malliksi.
Teicholzin kirja ei koostu väitteistä, kuten Huuhaa uskottelee, vaan faktoista - viittein todennetuista tosiasioista.

Lääkärilehdessä julkaistun arvion kirjoittajaa Huuhaa moittii siitä, että tämä perusteli kantaansa tieteellisellä tutkimuksella! Sellaiseen ei Huuhaa itse purkauksessaan todellakaan syyllistynyt.

Teicholzin kirjan tiedot kylläkin perustuivat tutkittuun tietoon. Sen faktoista ei löytynyt mitään merkittäviä virheitä, vaikka niitä kolesterolihuijaukseen sidonnaisuuksia omaavien tutkijoiden toimesta etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Tiukempaa faktantarkistusta en tiedä yhteenkään kirjaan koskaan kohdistetun.

Kun asia-argumentteja ei ole, turvautuu Huuhaa tällaiseen: "Kirja on todettu lukuisissa asiantuntija-arvioissa puhtaaksi kohua sisältäväksi huuhaaksi". Joopa joo. Niinpä niin. Erääseen kirjaa kritisoineeseen kirjeeseen kerättiin allekirjoitukset kaikilta kolesterolihuijauksen kuka kukin on -listalaisilta, Suomestakin mukana oli tuttuja nimiä Puskasta alkaen. Jälkeenpäin kävi ilmi, että useimmat eivät olleet edes nähneet kirjaa. Onkohan Huuhaakaan? **)

Jos Huuhaa olisi kyennyt olemaan tasapuolinen, hän olisi myös maininnut, että lukuisissa asiantuntija-arvioissa Teicholzin kirja on todettu yhdeksi aikamme merkittävimmistä kirjoista.

Toivottavasti lääkärikunnastamme mahdollisimman moni lukee Teicholzin kirjan ihan itse. Luulen, että he pystyvät muodostamaan kantansa sen sisältöön ilman Huuhaan apua.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 8#p2187593**) Juu..muistaakseni Knuuti on kertonut blogissaan,ettei ole lukenut Nina Teicholzin kirjaa? Mutta kyllä kaikki siitä kirjoitetut "arvostelut"

Vuonna 2016 Juhani Knuuti kirjoitti:
Nina Teicholz ei ole tuonut mitään uutta mihinkään tutkittuun näyttöön, voihan sitä lukea viihteenä.

Olipa hyvä ”viihdekirja”,kun se pääsi maailman arvostetuimpaan BMJ-tiedejulkaisuun?
Juhani Knuuti kirjoitti:
Olen sen verran perehtynyt Techolzin väitteisiin, että usko hänen muihinkin väitteisiin on mennyt. Se on ihan täynnä keskeisiä faktavirheitä. Se, mihin viittaat tuolla linkilläsi on Teicholzin kirjoittama Feature-artikkeli.

Tällainen kiivas keskustelu on epäilemättä syy siihen miksi BMJ päästi tämän Teicholzin kirjoituksen läpi (kyseessä ei ymmärtääkseni ollut vertaisarvioitu tiedekirjoitus)***). BMJ on viime aikoina hamunnut usein vastaavia vastakkainasetteluja.
http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/ ... taehkaisy/

Huom! Kiivas keskustelu käytiin jossain muualla kuin Suomessa, vaikka mukana oli useita tunnettuja suomalaisia(Pska,Uusitupa,Schwab). Hiirenhiljaa oltiin kotimaassa...juu

***) ...ja oli vertaisarvioitu..oli

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Terveystoimittaja sai s-postia

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Helmi 2018 12:44

Tri Tolonen kirjoitti:
Toimittaja Heljä Salonen on vastustanut ravintolisien käyttöä kohta 30 vuotta. Äsken hän uutisoi osatotuuksia Iltalehdessä granadalaisesta rottatutkimuksesta, jonka mukaan rotille juotetut ruokaöljyt (auringonkukka-, oliivi- ja kalaöljy) aiheuttivat muutoksia maksassa; sinne kertyi rasvaa. Salonen antoi ymmärtää, että kalaöljy olisi ihmiselle vaarallista. Annoksia ei tietenkään kerrottu uutisessa. Kysymys kuuluu: Mistä lähtien nämä öljyt ovat kuuluneet rottien ruokavalioon?

viewtopic.php?f=81&t=7692&p=48008#p47956

Pari päivää sitten lähti seuraava emaili Iltalehden toimitukseen...


"Hän ei suostu antamaan periksi huuhaalle eikä vaihtoehtoisille
faktoille. Suomalaiset asiantuntijat ja tutkijat soittavat Saloselle
antaakseen juttuvinkkejä tai kommentoidakseen julkaistuja juttuja.
Häneen on opittu luottamaan."

Muun muassa näin Suomen tiedetoimittajain liitto perustelee
valintaansa Vuoden tiedetoimittajaksi 2017. Salosella on takanaan yli
30-vuotinen ura iltapäivälehdessä, lisäksi hän on Terveystoimittajat
ry:n puheenjohtaja.
..................................................................................................................................
Arvoisa toimittaja Heljä Salonen!

Näyttää siltä, että käyttämänne asiantuntijataho Duodecim on
lähettänyt teille virheellistä tietoa/valeuutisen...
.............................................................................................
Iltalehti kirjoitti:

Nyt se on tutkittu: rasvan ja hiilihydraattien vähentäminen ovat yhtä
hyviä laihduttajia

Tutkimuksessa 600 tervettä, mutta lihavaa miestä ja naista
satunnaistettiin vuodeksi joko vähähiilihydraattiselle tai
vähärasvaiselle dieetille
https://www.is.fi/laihdutus/art-2000005575820.html
..............................................................................................................
Kysymyksessä ei ole vähähiilihydraattinen (VHH) dieetti. Ei edes
liberaaliversio siitä!Voitte todeta sen itse allaolevasta linkistä

https://a99d9b858c7df59c454c-96c6baa7fa ... mption.png

Tutkimuksen VHH-dieetti on runsashiilihydraattinen
feikkiversio,jossa hiilihydraatteja oli 100-130 grammaan/pvä

Toivon, että julkaisette oikaisun lehdessänne mahdollisimman nopeasti!

Ystävällisin terveisin
XX

PS. How low carb is low carb?
https://www.dietdoctor.com/how-low-carb-is-low-carb

Jakelu: Kari Kivelä(päätoimittaja), Heljä Salonen(terveystoimittaja),Anne Laakso(johdon assistentti), Iltalehden toimitus(il.toimitus@iltalehti.fi...)

Eipä ole tullut vielä vastausta..tokko tuleekaan?


San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Toimittajan kalorilaskin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Maalis 2018 9:22

Iltalehden tähtitoimittaja, Vuoden 2017 tiedetoimittaja, Heljä Salonen esittelee meille mainion kalorilaskimensa ilmeisesti laihtumistarkoituksessa?
Puolet pienempi pitsa,pulla,suklaapatukka,sipsipussi tai limu ja ah vot kilot karisevat....Juu varmaan karisevat,mutta miten käy nälän?


Heljä Salonen kirjoitti:
Huh huh, mitä kaloriansoja! Kannattaa valita se toinen annos - voit välttää jopa 1000 turhaa kaloria

http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/ ... 9_we.shtml

Kitukaloreista skarppi huomio...
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Minnesotan Starvation Experimentin opetukset ovat näköjään brittien virallisterveilijöiltä päässeet unohtumaan. Siinähän kituiltiin starvation periodilla 1560 kilokalorilla päivässä. Nyt brittejä kehotetaan syömään 1600 kilokaloria päivässä.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 3#p2189615

Tri Timo kiittelee

Timo Kuusela kirjoitti:
Tämä on erinomainen historiallinen löytö.

Toisen maailmansodan hirveyksiin kuului mm satojen tuhansien amerikkalaisten sotavankeus japanilaisten hallinnassa. Suurin osa oli siviilejä.
Artikkeli tarkastelee osallistujan silmin tutkimusta, jossa mm A. Keys niminen ”tutkija” oli tarkkailemassa ”kitudieetin” henkilövaikutuksia.
Sama A.K. kehitti myös USA:n sotavoimille ns rautaisannoksen, joka koostui kekseistä ym hiilihydraatti- moskasta, sokerista.

Minnesotassa vaikutti edelleen ja nyt ”omassa yliopistossa” hra A.K. Sinne ohjattiin Suomestakin kourallinen nuoria tiedemiehia valmistelemaan Pohjois-Karjala projektia n:o 1 1960-luvun alussa.

Olisiko siis vielä muun jaettavan tiedon lisäksi syytä perustaa historiallisen kehityksen ketju?

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 3#p2189629

Hyvä "historiallisen kehityksen ketju" löytyy jo täältä...


Olemmeko umpikujassa?

On kirjoitettu jo kirjoja, jotka pyrkivät vesittämään tavattoman tuotteliaan, satavuotiaaksi ahkeroineen elintapoja ja sairastuvuutta tutkineen pioneerin, professori Ancel Keysin elämäntyön. Hänkin oli messiaaninen vaikuttaja, näkijä ja puurtaja. Keysin näkemyksiin vaikuttivat viime maailmansodan kokemukset.

Pitkäaikaisesta toimipaikastaan USA:n Minnesotassa hän loi alansa tutkimuksen Mekan. Tähän Mekkaan päätyi myös kourallinen suomalaisia nuoria tutkijoita, joita johdatteli meidän päässä professori Martti J. Karvonen

viewtopic.php?f=34&t=5385#p40524


PS. Myöhästyneet onnentoivotukset 79 vuotiaalle tohtorille...

Timo Kuusela syntyi 26.2.1939 Sääksmäellä, Valkeakoskella

viewtopic.php?f=34&p=48056#p48056

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Maalis 2018 8:38

Pekka P*ska BBCn haastattelussa....
BBC kirjoitti:
Dan Saladino tells the story of Professor Pekka Puska, who as a young public health doctor in the 1970s spearheaded the North Karelia Project in Finland, which in the context of a population with the highest rates of death from heart disease in the world, aimed to improve the way that a whole region ate.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b0709v4f

Ohjelmassa(10:50 min) ylistetään PK-projektia ja kerrotaan, että suomalaisten sv-taudit ovat vähentyneet 80 prosenttia....
Leino Utriainen kirjoitti:
THL:N VALITTU OSATOTUUS

Tilastokeskuksen sivuilla on nyt ikävakioitunakin sepelvaltimotautiin kuolleiden luvut kaikille ikäluokille. Niistä saa nyt valitettavan paljon vaisumman kuvan kuin Pohjois-Karjala-projektin menestystarinasta. THL saisi tinkiä totuudestaan noin 37 %. Kyllä silläkin kelpaisi köllötellä tyytyväisenä.

viewtopic.php?f=78&t=4692&start=30#p47526

Asiasta toiseen....

Fogeli käy mielellään Keniassa levittämässä ravitsemustietouttaan....


Mikael Fogelholm kirjoitti:
Jälleen Nairobissa KENFIN-EDURAn merkeissä. Eilen tukevan tutkimuksen kenttäkierros. Langatan kaupunginosassa terveyskeskuksen hallinto oli iloisessa konttitalossa!

https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 2877102080

Mutta kenen rahoilla?
KENFIN-EDURA kirjoitti:
Rahoittaja: HEI-ICI, Ulkoasianministeriö, kehitysyhteistyöosasto

http://www.haaga-helia.fi/fi/kenfin-edura

Tietysti verorahoilla....

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtamedian valheet...

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Maalis 2018 21:53

Antti Heikkilä kirjoitti:
Ylen julkaisema artikkeli D-vitamiinista on juorulehden tasoa ja on kyhätty hajanaisten mututietojen pohjalta. Toimittaja Marcus Zieman on surullinen esimerkki, kun ei tarvitse miettiä mitään vaan suoltaa tarinaa isoisten käskemänä. YLE:stä on kehkeytynyt lääketeollisuuden äänitorvi veronmaksajien rahoilla, mikä toisaalta on looginen seuraus tässä korruptio-kokoomuksen Suomessa. Kirjoitan blogin aiheesta, kun ehdin. THL:n käsitys D-vitamiinista on katastrofaalinen ihmisten terveyden kannalta.

https://yle.fi/uutiset/3-10106281

YLEn artikkeleita ei voi kommentoida kuten YLE Nytt artikkeleita. On vain mahdollisuus lähettää viesti toimitukselle "Ota yhteyttä"

Miksi suomenkielinen veronmaksaja ei saa kommentoida uutista suoraan kuten ruotsinkielinen veronmaksaja?


YLE Nytt kirjoitti:
Ny serie! Vad säger vetenskapen?

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/03/ ... etenskapen

Tosin sielläkin on kontrolli päällä,mutta asialliset kommentit hyväksyttäneen?

YLE Nytt kirjoitti:
Läs innan du kommenterar: Yle förhandsmodererar kommentarerna. Vi vill skapa ett gott diskussionsklimat både för dem som läser och för dem som skriver kommentarer. Därför ratas kommentarer som är respektlösa, som inte för diskussionen vidare, som upprepar samma argument eller som inte håller sig till ämnet.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

BigPharman valheet....

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Maalis 2018 9:44

Kannattaa lukea Tohtori Tolosen mainio yhteenveto lääke -ja elintarviketeollisuuden huijauksista...suosittelen!
Matti Tolonen kirjoitti:
Tämä juttu on niin käsittämätön, että monet pitävät sitä keksittynä salaliittoteoriana. Väittäväthän jotkut holokaustiakin keksityksi. Tosiasiat kuitenkin puhuvat puolestaan. Lääke- ja elintarviketeollisuus hallitsevat sadoilla miljardeilla dollareilla maailmaa, ne hallitsevat kansantalouksia ja ihmisten ruoka- ja muita elintapoja, käyttäytymistä, terveyttä ja sairautta....

Kuinka tähän on tultu? Yritän selvittää asiaa tässä viestiketjussa – en yhdessä, vaan useammassa viestissä. Minusta jokaisen lääkärin, sairaan- ja terveydenhoitajan, apteekkilaisen, ravitsemusterapeutin, ravitsemustieteilijän, kemistin, biologin ja muiden ravitsemuksesta ja lääkkeistä kiinnostuneiden ihmisten tulisi tuntea tätä erikoista historian aluetta. Se alkaa 1900-luvun alun Saksasta.

viewtopic.php?f=22&t=3370

Kalakukolla nousi heltta pystyy lukiessaan Tri Matin kertomusta
Kalakukko kirjoitti:
Joka kauhukertomuksia lukee....
viewtopic.php?f=36&p=48089#p48089

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Paastosta on haittaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Maalis 2018 11:50

Kodin Kuvalehti kirjoitti:
Jos suhde ruokaan ei ole kunnossa, paastokokeiluista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, sanoo asiantuntija.

Mistä asiantuntija voisi tietää, että paatosta olisi haittaa? Vastaus on...ei mistään ja kertoo sen itse seuraavaksi

Leena Putkonen kirjoitti:
”Nestepaaston terveysvaikutuksia on tutkittu huonosti. Moni sanoo kokeneensa nestepaaston jälkeen olonsa energiseksi, mutta se johtuu siitä, että ihminen menee ketoosiin, joka on elimistön varajärjestelmä nälänhätätilanteita varten..."

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli ... isia-sanoo

Voihan vattu! näitä toheloita "laillistettuja" r-terapeutteja

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Viesti YLEn johtajalle

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Maalis 2018 11:22


Jakelu: Jouko Jokinen, johtaja, YLE Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Hei,

Pyysin viikko sitten professori Schwabilta vastausta hänen YLE:n uutisten verkkosivuilla esittämään väitteeseen. Väite ja esittämäni pyyntö selviää ao. linkistä.
En ole saanut minkäänlaista vastausta. Minulla on vahvoja syitä epäillä, että ko. väittämä ei pidä paikkaansa. Näin ollen pyydän nyt toisen kerran selvitystä. Mikäli selvitystä ei tule, ehdotan, että virheellinen väittämä poistetaan uutisesta.

Terveisin,

Sami


http://turpaduunari.fi/kova-rasva-vaara ... rveydelle/

Verovaroin kustannetun YLEn olisi syytä vastata veronmaksaja Sami Uusitalolle...?

Sinun oikeutesi kirjoitti:
Mistä tiedät, että media on reilu ja rehellinen?

Tästä merkistä.
VASTUULLISTA JOURNALISMIA
https://vastuullistajournalismia.fi/wp- ... _nelio.png

Sinun oikeutesi kirjoitti:
Jos huomaat selvän virheen, pyydä toimitusta korjaamaan se. Jos kyseessä on olennainen asiavirhe, se pitää korjata Journalistin ohjeiden mukaisesti.

Kuka saa käyttää Vastuullisen journalismin merkkiä?

Kaikki Julkisen sanan neuvoston sääntelyn piiriin kuuluvat lehdet, verkkosivut, tv-kanavat ja radiot. Ne ovat sitoutuneet noudattamaan JSN:n valvomia Journalistin ohjeita.

https://vastuullistajournalismia.fi/merkki/

Ursulan kannattaisi tutustua tähän paperiin

DietDoctor kirjoitti:
Most viewed BMJ paper 2017: Saturated fat does not clog the arteries

Saturated fat does not cause heart disease, stated Dr. Aseem Malhotra among others in the most-viewed paper of any BMJ specialist journal in the past year (there are about 70 BMJ specialist journals).

https://www.dietdoctor.com/viewed-bmj-p ... g-arteries


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron