Eli laitamme t?h?n ketjuun kaikki ne pienet niksit, joilla tavallisesta arkiruoasta saadaan hitusen verran parempaa.
1. Kokoon keitt?minen. En tied? miksi, mutta mist? tahansa sopasta, liemest? ja kastikkeesta tulee todella paljon parempaa, kun laittaa siihen ensin liikaa vett? ja antaa sitten kiehua kokoon.
2. Sinappi. Toimii loistavana mausteena useimmissa soosseissa tai vaikkapa lihapullissa. "antaa pikantin maun", kuten siskoni anoppivainaa totesi.
4. Lihan oikea paistaminen. Joko liha j?tet??n ros?eksi tai sitten sit? haudutetaan tunteja. Muuten tulee helposti sitke??. Jahti- lehdess? joku kokki selitti mist? t?m? johtuu: kun liha on ros?, siin? on edelleen lihasnesteet sis?ll?. Kun se kypsyy, nesteet h?ipyy, ja sidekudos tekee lihasta sitke??. Mutta kun haudutetaan riitt?v?n pitk??n, sidekudoskin pehmenee. Omakohtaista kokemusta on siit?, ett? n?ytt?isi jopa peuran akillesj?nne h?vi?v?n, kun liha viett?? kolme tuntia uunipadassa.
5. Arveluttavan lihan saa mureutettua ennen paistamista ananaksella.