Uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

Tämä osio on tarkoitettu vähähiilihydraattiseen elämäntapaan vasta tutustumassa oleville.

Valvoja: MahaTar

Pohjanperän pappa
Viestit: 47
Liittynyt: 28 Elo 2011 12:14
Paikkakunta: Juorkuna

Re: uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja Pohjanperän pappa » 04 Loka 2012 6:27

Inari kirjoitti:Pelko uudesta veritulpasta, jonka aiheuttaisi rasvalla mässäily, jäytää. Toisaalta verensokeri on koko ajan vähän koholla ja painoa on taas tullut lisää -ohoijaa!!
Lähiystäväni, sellainen ei mikään ihan nuori naisihminen, sairastui keväällä 2 tyypin diabetekseen, sai tiukalla hiilareiden välttämisellä verensokeinsa hienoon kuntoon. Kaikki ympärillä vain ihmettelivät. Hänelle vähähiilihydraattinen dieetti sopii tosi hyvin. Ja terveyskeskuslääkäri tukee häntä!! Eli eivät kaikki julkisen puolen lääkärit enää olekaan niin ehdottomia karppauksen vastustajia.


Eihän veritulpan SYY ole puhtaat rasvat; voi, kookosäljy, oliiviöljy, eläinrasvat, vaan verisuonten sisäpinnan eli endoteelin vioittuminen ja siihen kertyvät rasvat.
Jos pidät huolta verisuontesi kunnosta niin veritulppia ei synny. Verisuonten kuntoon vaikuttaa negatiivisesti mm. jatkuva matala asteinen tulehdus eli inflammaatio, joka johtuu mm suuresta insuliinin määrästä ja tämä taas sokereista eli paljosta hiilihydraatista.
Hiilarit pois ja pistele poskeen paljon D-vitamiinia, Ubikinonia ja Omega-3:a, niin löydät tien pitkään terveeseen elämään.

Inari
Viestit: 10
Liittynyt: 14 Maalis 2012 12:37
Paikkakunta: Helsinki

uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja Inari » 04 Loka 2012 8:51

Kyllä aion vähitellen siirtyä vähähiilariseen ruokaan. Sen olen nyt päättänyt. Leivän himo on rassaava, mutta kai siitäkin irti pääsee.

Heikkilän kirjassa Hyvän olon keittokirjassa 2 s. 66 on lause "Yleensä kaikilla rasvoilla on todettu olevan vaikutusta veritulppien synnyssä siten, että ne lisäävät verihiutaleiden taipumusta kiinnittyä toisiinsa. Kookosöljyllä ei ole tätä taipumusta". Tämä lause on minut saanut pelkäämään rasvoja, vaikka niitä jo käytänkin, siis oikeita rasvoja, en esim. kermakkeita tai teknorasvoja. Omega3 -öljyä en voi Marevanin takia käyttää, kalaa syön kyllä aika paljon. Omega3:a söin 500mg ennen veritulppaa eli silti se tulppa tuli. Kardiologin mukaan minulla on voimakas taipumus hyytymiseen geenivirheen takia.

Tässä nyt pähkäilen. Pastat ja peruna jäävät ensimmäiseksi pois. Aloitan varovaisesti. Nyt eläkkeellä ollessa olen tehnyt ruuan itse. Pitää vain alkaa muokata syömisiään.

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 04 Loka 2012 8:58

Tutustu Tolosen teksteihin, niin huomaat että pelkkä omega-3 on mitätön tekijä E-EPAn rinnalla

Inari
Viestit: 10
Liittynyt: 14 Maalis 2012 12:37
Paikkakunta: Helsinki

Uusi tulokas, joka sairastanut veritulpa

ViestiKirjoittaja Inari » 04 Loka 2012 10:08

E-EpA 500mg söin vuosia, siis omega3:a , eikö se sitä ole. Mutta olen sitä mieltä, että jollen olisi sitä syönyt, veritulppa olisi varmasti ollut isompi, ehkä vienyt hengen. Jätin E-EPAn lääkä rin käskystä heti Meilahden sairaalasta päästyä. Kai sitä voisi syödä, mutta Marevanin annostusta pitäisi muuttaa. Kuulin että joku oli syönyt omega3:a omin päin, ja INR oli noussut 8:aan. Sen pitää minulla olla 2-3, ja on pysynyt hyvin hoitotasolla.

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 04 Loka 2012 10:45

E-EPA on huomattavasti tehokkaampaa kuin omega-3, niiden tehoja ei voi verrata toisiinsa

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Loka 2012 11:13

Inari kirjoitti:"Yleensä kaikilla rasvoilla on todettu olevan vaikutusta veritulppien synnyssä siten, että ne lisäävät verihiutaleiden taipumusta kiinnittyä toisiinsa. Kookosöljyllä ei ole tätä taipumusta". Tämä lause on minut saanut pelkäämään rasvoja, vaikka niitä jo käytänkin, siis oikeita rasvoja, en esim. kermakkeita tai teknorasvoja.

Taidat sekottaa keskenään eri rasvojen muodostumisen kehossa? On kahta tapaa a) suun kautta syödyt rasvat ja b) maksan tuottamat rasvat

Maksa tekee rasvaa mm. hiilihydraateista,alkoholista ja fruktoosista*) ns. de novo lipogenesis-menetelmällä=rasvojen uudelleen muodostus(lat). Labramittauksessa niiden nimi on triglyseridit. Ne voivat olla vaarallisia, koska kiertäessään saattavat hapettua(ox),sokeroitua(AGE) ja pienentyä sdLDL-hiukkaseksi. Nuo pikku hiukkasen tarttuvat helposti verisuonen seinämään ja muodostavat plakkia=tukosta. Sitten tarvitaan vain se tulehdus/inflammaatio ja....

Suun kautta syöty rasva ei mene suoraan maksaan vaan kuljetusreitti on erilainen. Se pakataan vatsassa/suolenseinässä kylomikroneiksi, jotka kulkevat ensin hiussuonistossa tarkassa valvonnassa(immunologinen kontrolli). Tästä eteenpäin virallinen tutkimus ei juurikaan kerro niiden "kohtalosta"....tai jotain sekavaa?
Ne ovat ilmeisesti vaarattomampia maksan tuottamiin rasvoihin verrattuna? Tutkimusta tarvittaisiin, mutta sitä tuskin tehdään...

*) tavallinen pöytäsokeri sisältää 50% fruktoosia

Inari
Viestit: 10
Liittynyt: 14 Maalis 2012 12:37
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Inari » 04 Loka 2012 15:46

Pitää alkaa lukea tuota Timo Kuuselan blogia ja ylipäänsä päivittää tietoja. Virallisterveellisestä puolesta kyllä tiedähkin jo aika paljon.

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Loka 2012 18:56

Inari kirjoitti:Pitää alkaa lukea tuota Timo Kuuselan blogia ja ylipäänsä päivittää tietoja. Virallisterveellisestä puolesta kyllä tiedähkin jo aika paljon.

Pienenä vihjeenä voin kertoa, että Uutisvuodossa kommentoiva Marjut Janhunen(Kostrådgivare (LCHF) i Sverige) on tavattavissa 26-27.10 Helsingissä. Häneltä saisi varmasti hyviä neuvoja?

Kysy lisää terveellisestä ravinnosta! Lis. ravintoneuvoja Marjut Janhunen vastailee asiakkaiden kysymyksiin ja auttaa tekemään terveellisiä valintoja Kaartin kotikaupassa. Marjut pitää myös kursseja tässä kuussa Jyväskylässä ja Jämsässä.
RavintoAvain

artoheikki
Viestit: 17
Liittynyt: 24 Loka 2011 21:35
Paikkakunta: Häme
Viesti:

Re: uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja artoheikki » 12 Loka 2012 4:46

Inari kirjoitti:Pelko uudesta veritulpasta, jonka aiheuttaisi rasvalla mässäily, jäytää. Toisaalta verensokeri on koko ajan vähän koholla ja painoa on taas tullut lisää -ohoijaa!!
Lähiystäväni, sellainen ei mikään ihan nuori naisihminen, sairastui keväällä 2 tyypin diabetekseen, sai tiukalla hiilareiden välttämisellä verensokeinsa hienoon kuntoon. Kaikki ympärillä vain ihmettelivät. Hänelle vähähiilihydraattinen dieetti sopii tosi hyvin. Ja terveyskeskuslääkäri tukee häntä!! Eli eivät kaikki julkisen puolen lääkärit enää olekaan niin ehdottomia karppauksen vastustajia.

Haluan pikkasen kirjoittaa omasta historiastani. Minulla ei ole kylläkään ollut muita ongelmia kuin kohonnut verenpaine, jota alettiin lääkitsemään ja lääkitystä jouduttiin lisäämään säänöllisin väliajoin. Tietysti kolesteroli lääkkeet astuivat myös kuvaan, kuten asiaan kuuluu.
Nähtyäni MOT ohjelman heitimme Beseliinit suoraan roskikseen ja sen jälkeen emme ole käyttäneet mitään kasvisöljyjä. Ainoastaan voita ja oliviöljyä. Sen pitäisi jokaisen ymmärtää itsekkin, ettei viljat(leipä, pasta Ja pizza)ole mitenkään elämälle tärkeitä.
Verenpaineeni putosi nopeasti normaaliksi alettuani VHH:n.
Olimme juuri risteilyllä, jossa ruoka oli mainiota, mutta valmistettu kasvisöljyä käyttäen. Verenpaineen alkoi kohoilemaan johtuen ilmeisesti kasvisöljyistä. Voin taas todet etteivät nämä tuotteet oikein sovi ihmiselle.
Palattuani kotiin kaikki on taas ok. Olen 70V
En ole lääkäri, mutta kokemuksieni pohjalta uskallan väittä VHH:n olevan parempi vaihtoehto, kuin jatkaa entisellä linjalla.

Eräs tuttavani oli myös jokseenkin samassa jamassa, kuin nimerkki inari.
Puhuin hänelle VHH:sta vuosi sitten kesällä. Hänkään ei uskaltanut kokeilla. Kysyi kuitenkin lääkärinsä mielipidettä. Kyseinen lääkäri oli myös ystäväni keilakaveri.
Hänen lääkärinsä mainitsi ohimennen, että Heikkilä on viisas mies, mutta hän ei ymmärrä näitä asioita. Ilmeisesti ei ymmärtänyt ystävääni hoitava lääkärikään koska ystäväni poistui joukostamme viisi kuukautta sen jälkeen, kun viimeksi näin hänet.

Inari
Viestit: 10
Liittynyt: 14 Maalis 2012 12:37
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Inari » 12 Loka 2012 23:20

Olen nyt ihan omalla vastuulla siirtynyt VHH:lle.
Rasvaa en kuitenkaan käytä ylisuuria määriä. Neitsytoliiviöljy on mukana voin ja kookosöljyn rinnalla. Teen nyt siis ihmiskokeen.
Heikkilän kirjassa, josta lainaukseni oli, ei ole lähdeviitettä kyseisessä kohdassa. Kirjan lopussa on kyllä liuta kirjallisuutta, mutta tarkkaa lähdeviitettä olisin kaivannut.

Vaikealta tuntuu leivän jättäminen. Tuntuu, että kroppa aivan huutaa viljaa. Mutta olen saanut onneksi vähennettyä ruisleipää. Vaalean leivän mättäjä en ole koskaan olllutkaan kuin erityistilanteissa.

Leipominen pitää pistää ihan uusiksi. Olen jo ostanut kookosjauhoa ja mantelijauhoa. Iltapäiväkahville kaipaisin jotain. En ole vielä opetellut Annika Dahlqvistin ohjetta pistää juustorullan sisään voita! Ei onnistu minulta, en kykene pistämään moista rullaa suuhuni!

Kiitos kannustuksista kaikille!

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3301
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 12 Loka 2012 23:44

Jos on tottunut tiettyyn tapaan syödä, niin rajusti poikkeava tuntuu aluksi omituiselta. Voit totutella hiljakseen ja hivuttaa vähitellen pois entisestä. Niin minäkin tein!

Onneksi karppileivontakirjoja on mistä valita! Käytän itse Annika Dahlqvistin ja Airamin keittokirjaa ja Annika Rognebyn leivontakirjaa. Kun tulee halu purra leipää, olisi hyvä olla jotain valmiina. Mutta karppileivonnaiset ovat täyttäviä!

Birgitta Höglund on henkilökohtainen suosikkini. Hänellä on blogi jota hän ei enää päivitä, mutta liikenne pysyy silti vilkkaana. Birgitta Höglunds mat. Jos siis osaat ruotsia.

Kahvin kanssa voi ottaa viipaleen brie-juustoa, jos kaipaa jotain. Tai jotain muuta juustoa, vaikka rullattuna.

Leivän tilalle voi raastaa juustoa ja laittaa alustalle keoksi, sekä sulattaa. Sen päälle sitten muita päällysteitä.

Leivän kaipuu menee kyllä ohi ajan kanssa.

Onnea uudelle ruokavaliollesi!

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Loka 2012 9:43

artoheikki kirjoitti:
Inari kirjoitti:Pelko uudesta veritulpasta, jonka aiheuttaisi rasvalla mässäily, jäytää. Toisaalta verensokeri on koko ajan vähän koholla ja painoa on taas tullut lisää -ohoijaa!!
Lähiystäväni, sellainen ei mikään ihan nuori naisihminen, sairastui keväällä 2 tyypin diabetekseen, sai tiukalla hiilareiden välttämisellä verensokeinsa hienoon kuntoon. Kaikki ympärillä vain ihmettelivät. Hänelle vähähiilihydraattinen dieetti sopii tosi hyvin. Ja terveyskeskuslääkäri tukee häntä!! Eli eivät kaikki julkisen puolen lääkärit enää olekaan niin ehdottomia karppauksen vastustajia.

Haluan pikkasen kirjoittaa omasta historiastani. Minulla ei ole kylläkään ollut muita ongelmia kuin kohonnut verenpaine, jota alettiin lääkitsemään ja lääkitystä jouduttiin lisäämään säänöllisin väliajoin.....
Verenpaineeni putosi nopeasti normaaliksi alettuani VHH:n.

Hei artoheikki! Ei tuo verenpaine ole "mikävaanvaiva", vaan yksi keskeisistä riskitekijöistä....no taisit panna vähän huumoria joukkoon? Eikä näistä asioista selviäkkään ilman huumoria...
Hienoa, että kerroit oman tarinasi ja kokemuksesi VHHn vaikutuksesta. Näitä tarvitaan, vaikka virallinen taho tuntuu viittaavan niille kintaalla? Yksittäistapaus...ja sillee..

Kyllä ruokavalion muutos vaatii luontoa ja uskallusta. Alussa voi tulla outoja tuntemuksia? Vatsanväänteitä,päänsärkyä ja muuten vaan huonoa oloa. Se on normaalia. Aineenvaihdunta ei muutu päivässäkahdessa. Se on yksilöllistä ja erilaista eri ihmisillä..

Tärkkelyspitoisten hiilarien vaihtaminen kasviksiin tuskin on vaarallista..proteiinin kanssa ei pidä liiotella....ei myöskään rasvan. Kannattaa kokeilla ja treenata, miten pitkään jaksaa ilman nälkäntunnetta runsaan aamiaisen jälkeen. Kannattaa kokeilla myös ns. pätkäpaastoa. Se tarkoittaa, että päivä viimeisen aterian väliin tulee useita tunteja+yöpaasto esimerkiksi:
Aamiainen klo 8..... lounas klo 12-13... ja kevyt iltapala klo 18-19(Huom! runsas aamiainen ja lounas)

...näin ruuansulatus "lepää" eikä olla koko ajan aterianjälkeissä tilassa(postprandiaalinen tila!). Tästä alkaa jo tulla tutkimusta, joka puhuu sen hyvistä puolesta ja eduista...

Kannattaa muistaa, että me kaikki olemme maailmanmestareita oman kehomme kuuntelemisessa!

artoheikki
Viestit: 17
Liittynyt: 24 Loka 2011 21:35
Paikkakunta: Häme
Viesti:

Re: uusi tulokas, joka sairastanut veritulpan

ViestiKirjoittaja artoheikki » 14 Loka 2012 9:16

San Martino kirjoitti:
artoheikki kirjoitti:
Inari kirjoitti:Pelko uudesta veritulpasta, jonka aiheuttaisi rasvalla mässäily, jäytää. Toisaalta verensokeri on koko ajan vähän koholla ja painoa on taas tullut lisää -ohoijaa!!
Lähiystäväni, sellainen ei mikään ihan nuori naisihminen, sairastui keväällä 2 tyypin diabetekseen, sai tiukalla hiilareiden välttämisellä verensokeinsa hienoon kuntoon. Kaikki ympärillä vain ihmettelivät. Hänelle vähähiilihydraattinen dieetti sopii tosi hyvin. Ja terveyskeskuslääkäri tukee häntä!! Eli eivät kaikki julkisen puolen lääkärit enää olekaan niin ehdottomia karppauksen vastustajia.

Haluan pikkasen kirjoittaa omasta historiastani. Minulla ei ole kylläkään ollut muita ongelmia kuin kohonnut verenpaine, jota alettiin lääkitsemään ja lääkitystä jouduttiin lisäämään säänöllisin väliajoin.....
Verenpaineeni putosi nopeasti normaaliksi alettuani VHH:n.

Hei artoheikki! Ei tuo verenpaine ole "mikävaanvaiva", vaan yksi keskeisistä riskitekijöistä....no taisit panna vähän huumoria joukkoon? Eikä näistä asioista selviäkkään ilman huumoria...
Hienoa, että kerroit oman tarinasi ja kokemuksesi VHHn vaikutuksesta. Näitä tarvitaan, vaikka virallinen taho tuntuu viittaavan niille kintaalla? Yksittäistapaus...ja sillee..

Kyllä ruokavalion muutos vaatii luontoa ja uskallusta. Alussa voi tulla outoja tuntemuksia? Vatsanväänteitä,päänsärkyä ja muuten vaan huonoa oloa. Se on normaalia. Aineenvaihdunta ei muutu päivässäkahdessa. Se on yksilöllistä ja erilaista eri ihmisillä..

Tärkkelyspitoisten hiilarien vaihtaminen kasviksiin tuskin on vaarallista..proteiinin kanssa ei pidä liiotella....ei myöskään rasvan. Kannattaa kokeilla ja treenata, miten pitkään jaksaa ilman nälkäntunnetta runsaan aamiaisen jälkeen. Kannattaa kokeilla myös ns. pätkäpaastoa. Se tarkoittaa, että päivä viimeisen aterian väliin tulee useita tunteja+yöpaasto esimerkiksi:
Aamiainen klo 8..... lounas klo 12-13... ja kevyt iltapala klo 18-19(Huom! runsas aamiainen ja lounas)

...näin ruuansulatus "lepää" eikä olla koko ajan aterianjälkeissä tilassa(postprandiaalinen tila!). Tästä alkaa jo tulla tutkimusta, joka puhuu sen hyvistä puolesta ja eduista...

Kannattaa muistaa, että me kaikki olemme maailmanmestareita oman kehomme kuuntelemisessa!


Me aloitamme päivän ottamalla pienen kulhollisen marjoja, jossa on kermaa tai 10% jukurttia. Suunilleen kello kymmenen teen meille aaimaisen, joka sisältää yleensa 3-4 suikaletta pekonia, pari kanamunaa paistettuna, tomaatti viipale, niinikään pannussa pyöräytettynä, juusto suikale ja tietysti salaattia. Joskus lisäämme aamias lautaselle edellisen päivän tähteet. Vaihtoehtoisena aamiaisena valmistamme kala aamiaisen. Sardiinia, pari keitettyä kananmunaa, juusto suikale. Kylmä savustettu lohi hyvää, joskin kallista. Viime talvena purkitin lohta pieniin lasipurkkeihin. Alkavat loppumaan, joten täytyy katsella millon on taas saatavana lohta sopivaan hintaa ja ottaa urakka pistääkseen ne purkkeihin. Sienimunakas maistuu aamulla mukavalta. Mielestäni aamuateria on tärkeä. Siitä saa energiaa koko päiväksi.

Seuraavan kerran syömme joskus kello 5-6 välillä illalla.
Vihanneksisia, kalaa, kanaa, mitä milloinkin. Munakoisosta tehty lasagnea on yksi herkuistani. Myöskin tykkään lammas kaali padasta.
Olen oikeastaan sitä mieltä, kun jätimme hiilihydraatit pois, niin on joutunut kehittelemään uusia reseptejä ja nykyisin ruoka maistuu herkullisemmalta kuin ennen makkarasoosin aikana


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa