Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 604
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 14 Touko 2013 10:14

SAKKOJA JA KORVAUKSIA

Eilen lääketehdas Ranbaxy sai maksettavakseen 500 miljoonan dollarin sakot ja korvaukset vilungista. 500 miljoonaa oikeuttaa vasta sijalle 9 tässä "kilpailulajissa". Kilpailua johtaa Merck (MSD) summalla 5.85 miljardia dollaria.

Tämän hetken Top Ten-lista löytyy taulukkomuodossa nettisivuiltani alla olevan linkin takaa alisivulta 2:n liitteenä 27.


https://sites.google.com/site/leinoutri ... 2-laekkeet
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 604
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 21 Heinä 2013 11:46

HYVÄ EU ! PAPUKAIJAMERKKI HESARILLE !

Alla on juttua EU:n tiukemmasta linjasta. Näillä pikkusakoilla ei kuitenkaan pääsisi Amerikan mediassa edes paikallislehtiin. Alla olevan linkin takana on "urheilutuloksia" Amerikasta. Kisoissa pisteille eli kahdeksan parhaan joukkoon ei mahdu alle 500 miljoonan pikkurahoilla. Suomessa ei ole tapana kurittaa lääketeollisuutta. HALLOO FIMEA !


https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... MwYzI3ZjNh


Köyhien lääkkeet päätyivät roskakoriin
21.7.2013 Helsingin Sanomien pääkirjoitus

Eurooppa on yhä rikas muttei niin rikas, että täälläkään olisi varaa heittää roskakoriin lääkkeitä. Näin kuitenkin tapahtuu. Isot lääkeyhtiöt tuhoavat täysin käyttökelpoisia lääke-eriä, jotta markkinahinnat eivät laskisi. Samalla lääkeyhtiöt maksavat toisille yhtiöille, etteivät nämä toisi markkinoille kilpailevia tuotteita. Ketkä kärsivät? Kuluttajat ja veronmaksajat – ja etenkin sairaat ja köyhät.
Juhannuksen alla EU-komissio määräsi tanskalaiselle Lundbeck-lääkeyhtiölle 94 miljoonan euron sakot. Lundbeck oli sopinut kymmenisen vuotta sitten useiden rinnakkaislääkeyhtiöiden kanssa siitä, että nämä lykkäävät omien tuotteidensa tuomista markkinoille.

Komission mukaan Lundbeck otti silloin yhteyttä rinnakkaislääkeyhtiöihin ja maksoi niille lääkkeiden myynnin lykkäämisestä tai lopettamisesta. Valmiit rinnakkaislääke-erät Lundbeck osti ja tuhosi.
Komissio päätti kesäkuussa sakottaa myös rinnakkaislääkkeiden valmistajia. Ne saivat yhteensä runsaan 52 miljoonan euron sakot. EU:n kilpailukomissaarin Joaquín Almunian mukaan sopimukset olivat EU:n kilpailusääntöjen vastaisia sekä vahingoittivat potilaita ja rahaongelmien kanssa painiskelevia kansallisia sosiaalijärjestelmiä.
Virkamiehet rupesivat selvittämään asiaa, ja syy selvisi: isot lääkeyhtiöt lahjovat kilpailijat ulos markkinoilta.
Lundbeck-tapauksen lisäksi komissio on tutkinut kahta vastaavaa vyyhtiä. Toisessa ranskalaisyhtiön uskotaan estäneen perindopriilin eli verenpainelääkkeensä halpaversioiden pääsyn markkinoille. Toinen keskittyy Hollantiin ja koskee fentanyyliä, opioidiryhmään kuuluvaa kipulääkettä. Muitakin tapauksia voi löytyä.

Kilpailukomissaarin päätös sakottaa Lundbeckiä ja rinnakkaislääkeyhtiöitä on kuitenkin päänavaus, joka ei jää tähän. Lääkeyhtiöitä huolestuttaa nyt, miten EU-virkamiesten päätökset syövät kalliin tuotekehitystyön voittoja.
Tavallisille EU-kansalaisille ja alijäämäongelmista kärsiville kansantalouksille komission tiukka linja on sen sijaan tervetullut. Myös Yhdysvalloissa korkein oikeus otti kesäkuussa kielteisen kannan vastaaviin lääkeyhtiöiden sopimuksiin.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 604
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 09 Elo 2013 9:46

LAHJONTA KUULUU LÄÄKETEOLLISUUDEN NORMAALIIN LIIKETOIMINTAAN

Välillisesti saa käsityksen,että matkatoimisto on syyllinen.Uskoo, joka haluaa.
*********************************************
Useat kansainvälisesti tunnetut lääketehtaat ovat joutuneet Kiinassa korruptioepäilyjen kohteeksi. Viranomaiset ryhtyivät tutkimaan aluksi GlaxoSmithKlinen ja AstraZenecan toimia. Kiinalainen matkatoimisto järjesti lääketehtaille satojen miljoonien dollarien tuella tapahtumia ja konferensseja. Rahoja epäillään kanavoituneen myös tuhansien lääkärien, sairaanhoitajien ja sairaaloiden lahjuksiin. Novartis, Roche ja Sanofi ilmoittivat lopettaneensa yhteistyön saman matkatoimiston kanssa. Viime vuosina 13 kansainvälistä lääkeyritystä on perustanut mm. tutkimus- ja lääkekehittelykeskuksia Kiinaan, ja korruptioepäilyjen pelätään laajenevan myös tutkimustoimintaan. Kuulusteluja varten on pidätetty useita lääketehtaiden kiinalaisia johtajia, mutta joukossa on myös ainakin yksi britti ja yksi yhdysvaltalainen.

Juhana E. Idänpään-Heikkilä ; Suomen Lääkärilehti 9.8.2013
**************************************************

Alla linkin takana on tuoretta tarinaa

http://www.fiercepharma.com/story/sanof ... 2013-08-08
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 604
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 09 Huhti 2014 20:29

MAAILMANENNÄTYS TULOSSA ?

Linkin takana on lääketeollisuuden suurimmat sakko/korvauspaketit tähän mennessä.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... MwYzI3ZjNh


Nyt yritetään tehdä uusi maailmanennätys. Riman korkeus on 9 miljardia USD. Alla olevan linkin takana on tietoa ennätysvalmisteluista.

http://www.modernhealthcare.com/article ... /304089976
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1875
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 10 Huhti 2014 8:24

Mahtavaa tilanneseurantaa Leino!

Mainittakoon, että tällä palstalla on käsitelty Actos (pioglitatsoni)-ongelmaa vuosia sitten. Kun ilmeni, että lääkeryhmän tuotteilla (ml rosiglitatsoni) epäiltiin USA-lähtöisesti sivuvaikutuksia kuten sydänongelmia ja syöpäepäilyjä, asetuin yhteyteen keskeisimmän suomalaisen asiantuntijan kanssa. Hänellä oli samanlaisia tietoja. Kesti yli 5 vuotta ennen kuin lääkkeet Suomessa hyllytettiin. Haittavaikutusten kieltäminen ja jatkoajan hankkiminen vastasi hyvinkin Tali - Ihantalan puolustustaistelua.
Kävin "keskustelun" loppuvaiheessa tiukahkon kokousväittelyn erään keskussairaalan diabetologin kanssa lääkityksen riskeistä. Tiedon, lääkehoitomahdollisuuden kapenemisen tai muun syyn vuoksi kollega kiristyi tilaan, jossa ei keskustelu enää etene.
USA:ssa on menossa kampanja (uusia tutkimuksia/arvioita) lääkkeiden uudelleenhyväksymisen puolesta.

Tämä kokoluokaltaan mahtava sanktio lääkevalmistajan muistuttamiseksi jotenkin sopii yhteen Leinon muualla raportoiman statiinien ilmaisjakelun kanssa ( https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... NiNTVjZDMz).
Raskas statiini-lääkityksen merkityksen yliarviointi maassa, jossa sydänkuolemat ovat matalaa luokkaa, on uskomaton ylilyönti. Muuten, ei ole ilmaislääkkeitä sen paremmin kuin ilmaislounaita. Aina joku maksaa, senkin, että lääkkeet kyörätään hävitettäviksi kaatopaikalle nimeltään "kehitysmaa".
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Ranbaxy roistojen Top Ten-listalle

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Syys 2015 16:51

YLE kirjoitti:Lääkejätti Pfizer oli tuomittu miljoonakorvauksiin Suomessa – hovioikeus pyörsi murusiksi

Kilpaileva yhtiö vaati kolesterolilääkekiistassa Helsingin hovioikeudessa vahingonkorvausten kiristämistä yli 23 miljoonan euroon. Oikeus päätyi vain noin sadasosaan vaaditusta korvaussummasta

http://yle.fi/uutiset/laakejatti_pfizer ... si/8342447


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron