Uusi aihe 1H NMR

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

catharsis
Viestit: 67
Liittynyt: 27 Heinä 2011 12:38
Paikkakunta: Kotka

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja catharsis » 31 Maalis 2016 20:27

Viimein saatiin niitä generiskin labratuloksiakin:
generisk.PNG
generisk.PNG (75.45 KiB) Katsottu 13562 kertaa

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1897
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 01 Huhti 2016 12:50

Mielenkiintoista!
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan mutta kuitenkin pitkä tulosviive.
Lisää GeneRISK-tutkimuksesta: http://www.generisk.fi

Kopioimasi tuloslista näyttää "virallisen" tulkinnan mukaan ongelmalliselta verrattuna ns "normaaliarvoihin" / tavoitelukuihin. Mahtoiko tulla noottia?
Eli "kolesterolit" korkealla samoin paastosokeri (T2D / esidiabetes). Voidaan puhua aika tyypillisesta metabolisesta oireyhtymästä (MetS).
Kuitenkin:
Löydös sopii myös ns "karppaajaan", joka vaikuttaa terveyden / elämän ennusteeseen positiivisesti.
Miksi?
"Hyvä kolesteroli" on miehelle hienolla tasolla. Trigly on hyvällä tavoitetasolla, johon ei päästä "karppaamatta" tai lääkkeillä. Apo-suhde (hämmästelen määrittämistä) on kohonneen riskin alapuolella (0,625). Eipä sitä jaksettu laskea. Muuten, jos kaipaat tähän tukea, saat varmaan paluupostia ja siinä hyvän taulukon vertaispalstalta (karppaus info ja esim. els).
Sille ei voi mitään, että elimistösi ei vieläkään selviä hiilihydraattikuormasta kunnialla. Tarkentamisen paikka olisi ja siinä olisi apua jatkuvasta verensokerin mittauksesta (kertoilin toisaalla mm ABBOTTin FreeStyle Libre kokeilustani).

Suomi on tasalaatuisen väestönsä vuoksi mainio maa geeni-tutkimuksille. On hyvä tietää paljon, muttei saa sortua putkinäköönkään.

Maailmalla on nimittäin myös "tilaus" geeni-kartoituksille. Eräs sellainen on tauti nimeltään Familiaarinen Hyperkolesterolemia (FH) (Lisää FH:sta: http://www.ebm-guidelines.com/dtk/syd/a ... i=syd00311 ) .
Erityisen mielenkiintoiseksi asia muuttuu, kun tautiin uskotaan pystyttävän vaikuttamaan uusilla lääkkeillä (tarkemmin: http://www.medscape.com/viewarticle/861 ... 2387&faf=1 ). Ainakin markkina-potentiaalia riittää. Aikaisemmin ei suuria hoito-odotuksia ole ollutkaan. Käytössä on hyvin rajoitetusti eräänlainen "kolesterolin" (LDL-C) puhdistus pois verenkierrosta munuais-dialyysiä muistuttavalla menetelmällä. Rankka hoito ja kalliskin.

FH:lle oleellista on perimä eli tuleeko tautiin liitetty geeni molemmilta vanhemmilta vai vain toiselta. Taudin vaikeusaste on siis riippuvainen homo- heterotsykoosista. Sitten on tietenkin se kolmannes tapauksista, joiden syytä ei tiedetä. Näin vain tahtoo biologiassa olla, lääketieteessäkin.

Toivotaan menestystä tutkimushankkeelle ja siitä johdetuille mahdollisille hoito"villoille".

Itse vain jaksan uskoa elimistölle tarjottuihin valintamahdollisuuksiin ja niihin liittyviin epigeneettisiin vaikutuksiin. Geenit ovat erinomainen biologinen sopeutumis"keksintö" ympäröivän maailman olosuhdevaihteluille (ml ravitsemus). Epigenetiikka suorittaa hienosäädön.

PS
Maailmalla kohistaan uusien monoklonaalisten "kolesteroli"-lääkkeiden patentti-riidan muhimisesta.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Helmi 2017 14:04

HS kirjoitti:
Sydänkohtaukset ja diabetes kuriin: suomalainen terveyskeksintö valittiin maailman suurimpien ongelmien ratkaisijoiden joukkoon

NIGHTINGALE Healthin keksintö on verianalyysimenetelmä, jolla tavallisesta verinäytteestä voidaan ennakoida riskejä kroonisiin sairauksiin kuten diabetekseen tai sydän- ja verisuonisairauksiin.

Uudella analyysiteknologialla riskin pystyy arvioimaan paremmin.....

http://www.hs.fi/teknologia/art-2000005092023.html

Jäikö tästä mainitsematta laitteen nimi?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Helmi 2017 18:48

Timo Kuusela kommentoi ja kirjoitti:
Voisi San melkein muuttaa nimimerkkiä Haukansilmä-Saniksi. Niin nopea oli Nigtingale Health havainto. Olen melko säännöllisesti seuraillut ko firmaa ja sen julkaisutuotantoa Brainshake-otsikosta. Kyse on siis suomalaisesta 1H NMR-tutkimusmenetelmästä.
Ei ole mikään ihme, että MIT havaitsi menetelmän edut. Varmaan on ollut vain hyödyllistä, että tutkimusta ja julkaisutoimintaa on tehty etukäteen s.o. ei olla lähdetty "soitellen sotaan". Myönnän myös, että olen ollut jkv tympiintynyt siihen "virallista totuutta" myötäilevään tutkimusasenteeseen, jota kai sitten on ollut pakko seurailla ristiriitojen välttämiseksi. Ja nyt voin vain onnitella porukoita!

Menetelmä kyllä havaitsee jo ennakolta sellaisia riskitekijöitä, joilla elämässä pärjäämistä voidaan ennustaa. Takavuosina julkaistiin jopa päivystävät dosentit herättänyt tutkimus, jossa muutama löydös viittasi viiden vuoden menehtymisuhkaan suuressa suomalais-virolaisessa tutkimusaineistossa. Pahennusta herätti.
Päivystäjät taisivat elää vielä "kokonais-kolesteroli" aikakautta. Tietoa kai sitten pitääkin tarjota tipottain. Ja täysi hiljaisuus ainakin Suomessa vallitsee "suuren päällikön" Sveitsin Davosin kokouksessa esittämään väitteeseen, että hiilihydraatit (sokerit) aiheuttavat sydänviat, ei rasvat, eikä etenkään "kovat rasvat", kas sellaisia, kun ei ole olemassakaan. On kyllä olemassa tyydyttyneitä, kertatyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.
Toistankin taas kerran oman vuosikausien rasva"ohjelman", jolla on pärjännyt vallan hyvin tautiensa (aiakaisemmin hankittujen) kanssa: "...luonnolliset eläinrasvat ml maitorasvat ja pääpaino on oliiviöljyssä..." Läträystä on pyritty välttämään mutta välteltyjen hiilihydraattien (sokereiden) kalorivajaus on näin hoideltu.
Pitää taas aloitta 1H NMR- porukoiden kiusaaminen!

viewtopic.php?f=81&p=46128#p46128

Valtion verovaroin hankittu 1H NMR-laite, arvo noin 1 miljoonaa euroa, tuntuu toimivan paremmin kaupallisessa käytössä kuin virallistieteellisessä tutkimuksessa..?

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1897
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 17 Helmi 2017 19:31

Suositan uteliaita seuraamaan sivustoa:

https://nightingalehealth.com/

Koskahan vhh / karppaajat / lchf alkaa kiinnostamaan Suomessa niin, että päästään tutkimuksiin mukaan. Aika jo olisi.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 19 Helmi 2017 14:47

Saksalaiset ja sveitsiläiset metabolomiikan tutkijat ovat julkaisseet kiinnostavan artikkelin vanhenevassa ihossa, verenkiertoelimissä ja muissa kudoksissa tapahtuvista aineenvaihdunnan (metabolian) muutoksista, mm. ubikinonipitoisuuden vähenemisestä, joka heikentää mitokondrioiden aineenvaihduntaa ja jouduttaa vanhenemismuutoksia. Niitä voidaan ehkäistä ja suorastaan korjata mm. nauttimalla ubikinonia ja haaraisia aminohappoja (BCAA) ruoan lisänä. Artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan maksutta alla olevasta linkistä.

Kuehne A, Hildebrand J, Soehle J, et al. An integrative metabolomics and transcriptomics study to identify metabolic alterations in aged skin of humans in vivo. BMC Genomics. 2017 Feb 15;18(1):169. doi: 10.1186/s12864-017-3547-3. Free Full Text
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Maalis 2017 11:02

Uusi 1H NMR-tutkimus kertoo, että statiinit laskevat omega-6-rasvojen pitoisuutta veressäAmong fatty acids, omega-6 levels decreased the most (68% relative to LDL-C); other fatty acids were only modestly affected.

http://www.onlinejacc.org/content/67/10/1200

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Uusi aihe 1H NMR

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 31 Maalis 2017 11:27

Tämä uusi tutkimus vahvistaa jo noin 10 vuotta sitten Grenoblen ja Pittsburghin ylipistoissa saatuja tuloksia. Turun yliopiston tutkimus vahvisti simvastatiinin (20 mg/vrk) muuttavan veren rasvahappojen tasapainoa epäedulliseen suuntaan mm. lisäämällä arakidonihapon osuutta 14 %. Statiinihoito alensi veren tärkeiden antioksidanttivitamiinien, E-vitamiinin ja beetakaroteenin pitoisuuksia. Lisäksi se lisäsi veren insuliinipitoisuutta ja heikensi insuliiniherkkyyttä. Nämä muutokset selittävät statiinien pleiotrooppisia haittavaikutuksia, tulkitsivat turkulaistutkijat. Vaikka simvastatiini alensi veren kokonais-LDL:ää 30 %, hapettunut ox-LDL aleni vain 7 %. Kuten tiedetään, on ox-LDL verisuonille haitallista kolesterolin muotoa.
Kolesterolilääkkeet huonontavat veren rasvahappojen tasapainoa
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Iltalehti tieteen asialla....

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Tammi 2018 17:03

Vuonna 2014 Timo Kuusela kirjoitti:
Lukuisista syistä johtuen näen tarpeelliseksi aloittaa erillisen otsikon teemasta 1H NMR.

viewtopic.php?f=34&t=5688


Iltalehti yllättää....
IL kirjoitti:
ONKO TÄSSÄ SUOMEN ”UUSI NOKIA”? YKSINKERTAISEN VERIKOKEEN ANALYYSILLÄ VOIDAAN EHKÄISTÄ KANSANSAIRAUKSIA

- Nightingale on uusi menetelmä pitää itsestä entistä parempaa huolta, Suna visioi.

http://www.iltalehti.fi/iltv-hyvaolo/20 ... 3_ih.shtml

Lisää tietoa uudesta ihmetestistä alla...
Timo Kuusela kirjoitti:
Selailin taas kerran nimeämään muuttaneen 1H NMR-yrityksen kotisivua (nyt Nightingale.fi, kannattaa piipahtaa sivustolla!).

viewtopic.php?f=34&t=7633


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa