Berberiini

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Heinä 2018 11:33

Berberiinin pleiotrooppisia vaikutuksia syöpäsoluissa

Italialaiset tutkijat ovat selvittäneet berberiinin vaikutuksia glioblastooma U343- ja haimakarsinoma MIA PaCa-2 -soluissa. Verrokkeina käytettiin ihmisen ihon (terveitä) fibroblastisoluja. Berberiini vaikutti estävästi kumpaankin syöpäsolulinjaan, mutta ei terveisiin soluihin. Tutkijat kuvasivat berberiinin biologisia vaikutusmekanismeja (cell viability, mitochondrial function, cell cycle progression, senescence, caspase-3 activity, autophagy and migration/invasion abilities).

Tulostensa perusteella tutkijat pitävät berberiiniä kemoterapian potentiaalisena täydennyshoitona (adjuvant therapy). Artikkelin, jonka voi lukea kononaisuudessaan maksutta, on julkaissut Nature-kustantamon arvostettu tiedelehti Scientific Reports. Kirjoittajat edustavat seuraavia tutkimuslaitoksia:

1. Department of Biology, University of Pisa, Pisa, Italy.
2. Interdepartmental Research Center "Nutraceuticals and Food for Health", University of Pisa, Pisa, Italy.
3. Department of Clinical and Experimental Medicine, University of Pisa, Pisa, Italy.
4. Istituto Nazionale per la Scienza e Tecnologia dei Materiali, Florence, Italy.
5. Department of Biology, University of Pisa, Pisa, Italy.

Agnarelli A, Natali M, Garcia-Gil M, et al. Cell-specific pattern of berberine pleiotropic effects on different human cell lines. Scientific Reports. 2018 Jul 13;8(1):10599. doi: 10.1038/s41598-018-28952-3. Free Full Text
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Heinä 2018 13:18

Berberiini maksasyövän lisähoitona

Sorafenibi (kauppanimi Nexavar) on sytostaatti, joka tuli heinäkuussa 2006 käyttöön munuaissyöpäpotilaiden hoidossa. Lokakuussa 2007 Euroopan komissio myönsi lääkkeelle myyntiluvan myös yleisimmän maksasyöpätyypin, hepatosellulaarisen karsinooman (HCC) hoidoon, koska lääke pidentää merkittävästi maksasyöpäpotilaiden elinikiä.

Lääkkeelle kehittyvä vastustuskyky (resistenssi) on kuitenkin ongelma, joka heikentää sorafenibillä hoidettujen maksasyöpäpotilaiden ennustetta. Kiinalaiset syöpätutkijat osoittavat uudessa kokeessaan, että berberiini herkistää maksasyöpäsoluja Nexavarille, jolloin ennuste voi parantua. Kokeen tulosten mukaan berberiini ja Nexavar estävät synergisesti syöpäsolujen kasvua ja leviämistä (koska verisuonten endoteelin kasvutekijä VEGF estyy) sekä auttaa syöpäsoluja tekemään ”itsemurhan” eli apoptoosin.

Berberiini on potentiaalinen antiangiogeneeninen [angiogeneesiä estävä] aine maksasyöpään”, päättelivät kiinalaiset tutkijat Journal of Gastroenterology and Hepatology –lehdessä (Jie ym. 2011). Angiogeneesi tarkoittaa uudisverisuonten kasvua, mikä edesauttaa syövän leviämistä muualle elimistöön etäpesäkkeinä. Angiogeneesin esto vähentää syövän leviämisen riskiä. Berberiini hidastaa sokerin (glukoosin) pääsyä syöpäsoluihin ja hidastaa glukoosin aineenvaihduntaa niissä (Mao ym. 2018), jolloin syöpäsolujen kasvu hidastuu (Warburgin efekti: Syöpä tykkää sokerista).

Tämä maksasyöpätutkimus maailman ensimmäinen, jossa tämä berberiinin ja sorafenibin synerginen vaikutus osoitetaan. Tämä on merkittävä lisää niihin satoihin tutkimuksin (tähän mennessä n=777), joiden mukaan berberiinistä on hyötyä erilaisten syöpien täydentävänä hoitona. Vuonna 2014 kävi ilmeiseksi, että berberiini herkistää eturauhassyöpäsoluja sädehoidolle.

Huang Y, Wang K, Gu C, et al. Berberine, a natural plant alkaloid, synergistically sensitizes human liver cancer cells to sorafenib. Oncology Reports. 2018 Jul 10. doi: 10.3892/or.2018.6552.

Berberiini ja syöpä
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 21 Heinä 2018 13:16

Berberiini suojaa sydänlihasta sepelvaltimotaudilta

Kiinalaiset kardiologit (Heart Center, Xuanwu Hospital, Capital Medical University) tutkivat berberiinin vaikutuksia sydänlihassoluissa sekä 100 sydänpotilaalla, joille tehtiin sepelvaltimotaudin vuoksi pallolaajennus. Puolet heistä sai toimenpiteen jälkeen berberiiniä ja puolet toimi verrokkeina. Potilaiden veriplasmasta mitattiin sitten tulehdussytokiinit CRP, TNF-α ja IL-6.

Berberiini vähensi kardiomyoblastien autofagia (solujen omien osien syömistä) ja apoptoosia (kuolemaa) ja samalla se lisäsi AMPK:n aktiviteettia ja vähensi p-mTORia. Berberiini vähensi merkitsevästi potilaiden plasman tulehdussytokiineja CRP, TNF-α ja IL-6. Näin berberiini siis vaimentaa kroonista matala-asteista tulehdusta, joka myllertää sepelvaltimotaudissa.

Kardiologit tulkitsevat, että berberiinin anto vähensi sydänlihasvaurion suuruutta AMPK/mTOR-reitin kautta. Tulokset vahvistavat sitä, mitä olen aikaisemmin jo kirjoittanut berberiinin eduista sydän- ja verisuonitaudeissa ja puoltavat berberiinin käyttöä sepelvaltimotaudin täydentävänä hoitona.

Qing Y, Dong X, Hongli L, Yanhui L.Berberine promoted myocardial protection of postoperative patients through regulating myocardial autophagy. Biomedicine and Pharmacotherapy. 2018 Sep;105:1050-1053. doi: 10.1016/j.biopha.2018.06.088.

Kiitoksia jälleen kollega Timo Kuuselalle, joka antoi minulle vinkin berberiinistä keväällä 2009. Lanseerasin sen Suomeen, ja siitä tulikin suosittu ravintolisä etenkin diabeetikkojen keskuudessa. Hehän ovat suurin sydänkohtausten riskiryhmä.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 02 Elo 2018 12:17

Berberiini vähentää hyvänlaatuista eturauhasen liikakasvua

Kiinalaisten tutkijoiden julkaisema rottakoe osoittaa, että berberiini vähentää eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua. Se on ikääntyvien miesten yleinen vaiva, josta kärsii enemmän kuin 2/3 yli 70-vuotiaista. Prostatan suurentuminen normaalista 15-30 ml:n tilavuudesta yli 30 ml:iin painaa virtsarakkoa ja ahtauttaa virtsaputkea, mikä puolestaan aiheuttaa tihentynyttä virtsaamisen tarvetta ja vaikeuttaa virtsaamista.

Liikakasvun kaikkia syitä ei tunneta vielä, mutta sitä lisäävät ainakin metabolinen oireyhtymä, testosteroni ja krooninen matala-asteinen tulehdus (inflammaatio). Samalla yleensä veren prostaspesifinen antigeeni (PSA) lisääntyy.

Berberiinin antaminen (20 mg/kg/vrk) pienensi merkitsevästi kuukaudessa rottien laajentuneiden eturauhasten kokoa ja painoa verrokkeihin nähden. Berberiinin vaikutus prostatasolujen määrään, rauhasen painoon ja prostataindeksiin käy ilmi artikkelin Taulukosta 1. Tutkijat esittävät myös useita biologisia vaikutusmekanismeja, jotka johtivat näin hyviin hoitotuloksiin.

Tietääkseni tämä on ensimmäinen tästä aiheesta julkaistu tutkimus, ja se puoltaa berberiinin käyttöä tämän yleisen vaivan luonnonmukaisena hoitoa. Suosittelen berberiiniä 2-3 tablettia (1-1,5 grammaa) päivässä).

Youn DH, Park J, Kim HL, Jung Y, Kang J, Lim S, Song G, Kwak HJ, Um JY. Berberine Improves Benign Prostatic Hyperplasia via Suppression of 5 Alpha Reductase and Extracellular Signal-Regulated Kinase in Vivo and in Vitro. Frontiers in Pharmacology. 2018 Jul 16;9:773. doi: 10.3389/fphar.2018.00773. eCollection 2018. Free Full Text

Kommentti

Berberiinistä on hyötyä tutkitusti myös eturauhassyövän täydentävänä hoitona (McCarty ym. 2014, Huang ym. 2014, Lu ym. 2014, Liu ym. 2015, Tiang 2015, Li ym. 2017). Berberiini vaimentaa tulehdusta ja hapetusstressiä sekä herkistää syöpäsoluja sädehoidolle.
Kirjallisuusviitteet tässä linkissä.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 03 Elo 2018 18:53

Berberiini hajottaa kolesterolia maksasta

Berberiinin vaikutusta rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan on tutkittu valtavasti niin idässä kuin lännessä. Tulosten mukaan berberiinin käyttö ravintolisänä alentaa merkittävästi alentamaan kohonneita kolesteroli-, apolipoproteiini- ja triglyseridilukemia, joita pidetään sydän- ja verisuonitautien riskitekijöinä.

Sveitsissä Zürichin yliopiston fysiologian professori Felix C. Tannerin työryhmä vertasi koe-eläimillä berberiinin tehoa kolesterolilääkkeisiin (statiineihin). Berberiini (100 mg/kg/vrk) oli yhtä tehokasta kuin statiinit, mutta se alensi kolesterolia eri tavalla. Berberiini lisää maksan LDL-reseptorien (LDLR) stabilitettia (vakautta) solun ulkopuolista reittiä, ERK-tietä, kun taas statiinit ja punariisi blokeeraavat kolesterolia valmistavaa entsyymiä HMG-CoA-reduktaasi.

Uusi kiinalaisten tutkijoiden raportti esittää uuden biokemiallisen mekanismin, kuinka se voi tapahtua. Berberiini lisää kolesterolin autofaagista fluksia eli hajoamista maksassa.

Sun H, Liu Q, Hu H, Jiang Y, Shao W, Wang Q, Jiang Z, Gu A. Berberine ameliorates blockade of autophagic flux in the liver by regulating cholesterol metabolism and inhibiting COX2-prostaglandin synthesis. Cell Death and Disease. 2018 Aug 1;9(8):824. doi: 10.1038/s41419-018-0890-5

Berberiini ja sysdän- ja verisunonitaudit
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 11 Elo 2018 12:11

Berberiini hillitsee glukoneogeneesiä maksassa

Moni diabeetikko ihmettelee, miksi veren sokeripitoisuus on aamulla koholla. Syynä on sokerin muodostuminen (glukoneogeneesi) maksassa yöllä.

Uusi kiinalainen tutkimus osoittaa, että berberiini hillitsee maksan sokerintuottoa. Tutkijat esittävät myös ne biokemialliset mekanismit, joilla se tapahtuu. Tämä raportti on hyvä uusi lisä aikaisempiin tutkimuksiin, joiden mukaan berberiinistä on hyötyä diabeteksen hoidossa.

Li A, Liu Q, Li Q, Liu B, Yang Y, Zhang N. Berberine Reduces Pyruvate-driven Hepatic Glucose Production by Limiting Mitochondrial Import of Pyruvate through Mitochondrial Pyruvate Carrier 1. EBioMedicine. 2018 Aug 6. pii: S2352-3964(18)30285-8. doi: 10.1016/j.ebiom.2018.07.039.

Berberiini ja diabetes
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Elo 2018 13:36

Luu kurkkuun Akuutin omalääkärille

Pihtiputaan terveyskeskuslääkäri Risto Laitila, jota kutsutaan myös Akuutin omalääkäriksi, tyrmäsi ylimielisesti tuoreeltaan TV:ssä Suomeen juuri (2009) lanseeraamani berberiinin käytön ravintolisänä väittäen muun muassa, että berberiini on vain keltainen väriaine, joka sopii liitutaululle kirjoittamiseen, mutta berberiinillä ei ole mitään tekemistä diabeteksen kanssa eikä berberiini ole löytänyt tietään apteekkien hyllyille. Kumpikin väite on väärä ja perustuu täydelliseen tietämättömyyteen. Kyseessä on tyypillinen Ylen valeuutinen (joita ravintolisistä on julkaistu paljon). Minusta on merkillistä, että lääkäri menee laukomaan tyhmyyksiä ja munaamaan itsensä tällä tavalla laajalle kuulija/katsojakunnalle tarkoitetuissa viestimissä.

Kollega Laitilalle tekisi hyvää perehtyä uuteen kirjallisuuskatsaukseen jossa selvitetään seikkaperäisesti berberiinin biokemialliset/farmakologiset ja muut vaikutukset tyypin 2 diabeteksessa. Toivon, että artikkeli tavoittaa hänet ja että hänen kielitaitonsa ja biokemian tuntemuksensa riittää tekstin ymmärtämiseen.

Ma X, Chen Z, Wang L, et al. The Pathogenesis of Diabetes Mellitus by Oxidative Stress and Inflammation: Its Inhibition by Berberine. Review. Frontiers in Pharmacology. 2018 Jul 27;9:782. doi: 10.3389/fphar.2018.00782. eCollection 2018. Free Full Text

PubMed-tietokannassa on yli 350 tieteellistä tutkimusta aiheesta berberiini ja diabetes. Julkaisuudessa lausuntoja antavien lääkäreiden ja ravitsemustietelijöiden olisi syytä perehtyä niihin, jotteivät nolaa itseään.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Elo 2018 11:56

Taas uusi tutkimus: Näin berberiini estää sokerin syntyä (glukoneogeneesiä) maksassa

Postasin edelle tutkimuksen (Li ym. 2018), joka osoitti berberiinin hillitsevän glukoneogeneesiä maksassa. Nyt uusi tutkimus vahvistaa asian, ja antaa uudenlaisen biokemiallisen selityksen berberiinin antidiabeettiselle vaikutukselle, sirtuitiini 3:n (SIRT3) eston eli antagonismin.

Hiirikokeessa berberiini esti (inhiboi) sekä in vitro että in vivo deasetylaasi SIRT3:a ja samalla se aktivoi AMPK:ta, jolloin sokerin sisäänotto verestä soluihin lisääntyi. Berberiini vaikutti myös glukoneogeneesin avainentsyymiin fosfoenolipyruvaattikarboksikinaasi 1:een (PEPCK1), riippumatta AMPK:N aktivaatiosta.

Berberine parantaa sokerin ottoa soluihin ja hillitsee glukoneogeneesiä estämällä SIRT3:a ja säätämällä mitokondrioiden aineenvaihduntareittejä. Tämä selittää uudella tavalla berberiinin antidiabeettisia ominaisuuksia, päättelevät tutkijat.

Zhang B, Pan Y, Xu L, Berberine promotes glucose uptake and inhibits gluconeogenesis by inhibiting deacetylase SIRT3. Endocrine. 2018 Aug 16. doi: 10.1007/s12020-018-1689-y.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 01 Syys 2018 12:29

Berberiini ehkäisee ja lievittää neuropatiaa, hermokipuja

Uusi kiinalaistutkimus osoittaa, että berberiini on potentiaalinen aine hoitamaan ääreishermostossa ilmeneviä hermoperäisiä kiputiloja. Niitähän esiintyy mm. diabeetikoilla ja sytostaatteja (esim. dosetakselia) saavilla syöpäpotilailla.

Yang S, Yu Z, Sun W, et al. The antiviral alkaloid berberine ameliorates neuropathic pain in rats with peripheral nerve injury. Acta Neurologica Belgica. 2018 Aug 30. doi: 10.1007/s13760-018-1006-9.

Toinen kiinalaistutkimus osoittaa, kuinka berberiini ehkäisee ja hoitaa diabeettista sydäntautia, kardiomyopatiaa. Tiesitkö, että diabeetikon kardiomyopatia, jossa on sekä makro- että mikroverenkierron häiriöitä, poikkeaa "tavallisesta" kardiomyopatiasta? Tutkimus puoltaa berberiinin käyttöä diabeetikkojen ravintolisänä.

Dong S, Zhang S, Chen Z, et al. Berberine Could Ameliorate Cardiac Dysfunction via Interfering Myocardial Lipidomic Profiles in the Rat Model of Diabetic Cardiomyopathy. Frontiers in Physiology. 2018 Aug 2;9:1042. doi: 10.3389/fphys.2018.01042. eCollection 2018. Free Full Text

Kolmas uusi tutkimus kertoo, että berberiinin lisääminen metatsidiinihoitoon parantaa sepelvaltimotaudissa myllertävää endoteelin toimintahäiriöitä henkilöillä, joilla on verenpainetauti. Berberiini on siis oiva lisähoito näille potilaille.

Zhang H, Niu H, Yuan X, Chang J, Wang X. Trimetazidine combined with berberine on endothelial function of patients with coronary heart disease combined with primary hypertension. Experimental and Ther Med. 2018 Aug;16(2):1318-1322. doi: 10.3892/etm.2018.6278. Free Full Text
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 04 Syys 2018 13:03

Näin berberini ehkäisee ja jarruttaa Alzheimerin tautia

Kiinalainen in vivo -tutkimus selvitti useita biokemiallisia vaikutusmekanismeja, joilla berberiini ehkäisee ja hillitsee diabeettisille rotille kehittyvää Alzheimerin tautia. Mekanismit voivat olla maallikoile ja kiinikoillekin vaikeatajuisia, mutta niiden selvittäminen ja julkaiseminen tiedelehdissä on välttämätöntä, jotta tutkijat (ja toivottavasti neurologitkin) ymmärtäisivät paremmin berberiinin hyötyjä tässä vaikeahoitoisessa taudissa.

Tulosten mukaan berberiini alensi dramaattisesti kokonnutta veresnokeria ja insuliinia ja vähensi insuliiniresistenssia. Berberiini ehkäisi aksonopatiaa, joka liittyy läheisesti diabeettisen aivosairauteen (enkefalopatiaan). Vaurio alkaa jossakin aksonin kohdassa ja hermosäie kuolee siitä lähtien. Useimmiten lienee kyseessä aksonaalisen kul-
jetuksen estyminen; hermosäikeen loppuosa ei saa tarvitsemaansa huoltoa. Berberiini läpäisee hyvin veri-aivoesteen ja pääsee siis vaikuttamaan aivoissa (myös aksoneissa), joissa se hillitsee diabeteksen aiheuttamia hermosoluvaurioita. Kuten hyvin tiedämme, tyypin 2 diabetes lisää muistihäiriöiden ja Alzheimerin taudin riskiä. Alzheimerin tautia kutsutaankin nimellä tyypin 3 diabetes.

Wang S, He B, Hang W, et al. Berberine Alleviates Tau Hyperphosphorylation and Axonopathy-Associated with Diabetic Encephalopathy via Restoring PI3K/Akt/GSK3β Pathway. Journal of Alzheimers Disease. 2018 Aug 28. doi: 10.3233/JAD-180497.

Berberiini ja Alzheimerin tauti
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 12 Syys 2018 16:51

Berberiini ehkäisee ja korjaa vuotavaa suolta

Monet berberiinin laaja-alaiset terveysvaikutukset (myös aivoissa) välittyvät suoliston kautta. Uusi kiinalainen rottatutkimus vahvistaa monia aikaisempia tutkimuksia, joiden mukaan berberiini korjaa suolen limakalvon (endoteelin) löystyneitä tiiviitä liitoksia ja estää bakteerien ja toksiinien vuotamista ohutsuolesta vereen.

Vuotava suoli (englanniksi leaky gut) tarkoittaa sitä, että suoli-veriesteen (engl. Gut Vascular Barrier, GVB, skeptikot lukekaa Science Magazine 2015) löystymisen johdosta suolesta pääsee vereen vuotamaan myrkyllisiä bakteereja ja toksiineja. Suolen limakalvossa on paljon pieniä kapillaarisuonia, joihin myrkyt pääsevät tunkeutumaan. Vereen jouduttuaan ne aiheuttavat vatsa- ym. vaivoja, tulehduksia ja yleistä heikkoutta ja väsymystä. Toksiinin voivat kulkeutua veressä kaukana sijaitseviin muihin elimiin, kuten sydämeen, keuhkoihin, haimaan, munuaisiin, silmiin, korviin ja aivoihin. Valitettavasti lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattihenkilöt eivät näytä vielä tuntevan vuotavan suolen oireyhtymää; se aiheuttaa tilan, jota englanniksi kutsutaan nimellä sepsis, suomeksi rajulta kuulostava verenmyrkytys.

Berberiini vähensi merkitsevästi suolen läpäisevyyttä ja seerumin endotoksiinien pitoisuutta rotilla, joille oli kokeellisesti aiheutettu vuotava suoli LPS:llä. Berberiinin hyvä vaikutus sepsiksen aikana tapahtui Wnt/beta-cateniini viestireitin kautta, osoittivat tutkijat. Tämä arvostetun Karger-kustantamon julkaisema artikkeli, jossa on 42 kirjallisuusviitettä, on luettavissa maksutta kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä. Suosittelen myös lääkäreille, jotka eivät vielä tunne berberiiniä eivätkä vuotavaa suolta. Kuten sille kollegalle, joka meilasi minulle kiukkuisen viestin, ettei vuotavaa suolta ole olemassakaan. No, mehän ymmärrämme, mistä moinen purkaus johtui. "Lukeminen kannattaa aina", sanoi Jörn Donner. Lue siis lisää alla olevasta linkistä:

Berberiini korjaa vuotavaa suolta
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 02 Marras 2018 14:17

Näin berberiini suojaa diabeetikon silmänpohjaa rappeumalta

Diabetes aiheuttaa monia komplikaatiota, muiden muassa simlänpohjan rappeumaa, joka heikentää näköä ja voi johtaa sokeuteen. Uusi kiinalainen solututkimus osoittaa, että berberiini suojaa silmänpohjaa kohonneen sokeripitoisuden aiheuttamilta vauroilta. Brberiini suojaa nimenomaan tiettyjä verkkokalvon soluja, nimeltään Müllerin solut, jotka ovat yleisimpiä neuronien tukisoluja ja analogisia keskushermoston tukisolujen kanssa.

Berberiinin vaikutusmekanismeja tässä asiassa ovat autofagian lisääminen ja AMPK/mTOR -reitin aktivointi. Autofagia tarkoittaa solujen siivousjärjestelmää, joka kierrättää pois haitalliset roskat ja muut haitalliset aineenvaihduntatuotteet (lue lisää TÄSTÄ)

Tämäkin tutkimus (monien muiden lisäksi) puoltaa berberiinin käyttöä diabeetikkojen ravintolisänä.

Chen H, Ji Y, Yan X, Su G, Chen L, Xiao J. Berberine attenuates apoptosis in rat retinal Müller cells stimulated with high glucose via enhancing autophagy and the AMPK/mTOR signaling. Biomedicine and Pharmacotherapy. 2018 Oct 1;108:1201-1207. doi: 10.1016/j.biopha.2018.09.140.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 07 Marras 2018 18:14

Uusi 28 erillistutkimuksen ja 2313 diabeetikon meta-analyysi vahvistaa, että berberiini – joko yksin tai metformiinin kanssa – korjaa tehokkaasti tyypin 2 diabeetikon häiriintynyttä sokeritasapainoa. Berberiini ei aiheuta sivuvaikutuksia yhtä paljoa kuin diabeteslääkitys. Analyysi saattaa häpeään erään kollegan, joka meni laukomaan TV:n Akuutti-ohjelmassa, ettei berberiinillä ole mitään vaikutusta diabeteksessa. Lue lisää alla olevasta linkistä

Koontitutkimus vahvistaa: Berberiini tasapainottaa diabeetikon sokeritasapainoa
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 22 Marras 2018 14:42

Berberiini ehkäisee ja vaimentaa allergioihin liityvää tulehdusta (inflammaatiota)
Berberiini vaimentaa IL-33:N välittämää syöttö- eli allergiasolujen inflammaatiota inaktivoimalla IgE-, NF-κB- ja p38-signalointia, ja voi siten olla potentiaalinen hoitoaine allergisiin tulehduksiin, kirjoittavat kiinalaiset tutkijat uudessa raportissaan. Allergiset tulehdukset ovat tietääkseni uusi berberiinin käyttöalue.

Li W, Yin N, Tao W, Wang Q, Fan H, Wang Z. Berberine suppresses IL-33-induced inflammatory responses in mast cells by inactivating NF-κB and p38 signaling. International Immunopharmacology. 2018 Nov 13;66:82-90. doi: 10.1016/j.intimp.2018.11.009.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5307
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 25 Marras 2018 19:19

Berberiini korjaa seerumin rasvahäiriöitä: Meta-analyysi

Uuteen meta-analysiin kelpuutettiin 16 kliinistä, satunnaistettua kaksoissokkotutkimusta, joihin oli osallistunut 2147 henkilöä. Tulokset osoittavat, että berberiini alentaa kohonnutta kokonaiskolesterolia, LDL-kolesterolia ja triglyseridejä. Berberiini lisää ”hyvää” HDL-kolesterolia. Mitään haittavaikutuksia ei tullut ilmi.

Ju J, Li J, Lin Q, Xu H. Efficacy and safety of berberine for dyslipidaemias: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Phytomedicine. 2018 Nov 15;50:25-34. doi: 10.1016/j.phymed.2018.09.212. Epub 2018 Sep 28. Review.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron