Merkittävä virtsarakon syöpälääke valmisteilla Kuopiossa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5868
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Merkittävä virtsarakon syöpälääke valmisteilla Kuopiossa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 31 Touko 2019 14:00

YLE: Virtsarakon syöpä 31.5. 09:51

Kuopiossa valmistetaan uutta syöpälääkettä, jolle on kova kysyntä Yhdysvalloissa:
"Tämähän on sellainen lääke, ettei se saa koskaan loppua hyllystä"
Virtsarakon syöpälääkkeen tuotantoa varten Kuopioon on investoitu 25 miljoonaa euroa.

Geeni- ja viruslääkkeitä valmistava FinVector alkaa koevalmistaa Kuopiossa virtsarakon syöpälääkettä. FinVector palkkaa 50 uutta työntekijää Kuopioon 25 miljoonan euron investoinnin ansiosta. Yhtiö on käynnistänyt lääkkeen kaupallisen valmistuksen varastoon, ja sille on haettu myyntilupaa.
Lääkettä on testattu Yhdysvalloissa kolmessa vaiheessa ihmiskokeissa. Lisäksi myös Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on aloitettu ensivaiheen testaus potilailla. Tulokset ovat olleet lupaavia.

FinVectorin toimitusjohtaja Timo Ristolan mukaan virtsarakon syöpälääkkeellä on kova kysyntä Yhdysvalloissa. – Kysyntä on sitä luokkaa, että joka vuosi Yhdysvalloissa tulee 20 000 uutta potilasta. Tämähän on sellainen lääke, ettei se saa koskaan loppua hyllystä, oli potilaita yksi tai 10 000.
Sen vuoksi lääkettä alettiin valmistaa jo ennen myyntiluvan saamista. – Kun lupa tulee, niin sitten meillä on olemassa aloitusvarasto. Kyllä me ajetaan täällä niin sanotusti putket punaisina, Ristola kuvaa. Tuotantoa varten Kuopioon on investoitu 25 miljoonaa euroa. FinVector palkkaa 50 uutta työntekijää. Kaikkiaan yhtiön palveluksessa on 160 työntekijää.

Virtsarakon syöpä
- Suomessa todetaan vuosittain noin 1 300 uutta virtsarakon syöpää, joista 80 prosenttia miehillä.
- Se on miesten neljänneksi yleisin syöpämuoto. Sairastuneiden keski-ikä on runsaat 70 vuotta.
- Tupakointi moninkertaistaa riskin sairastua rakkosyöpään.
Lähde: Terveyskirjasto Duodecim

Kuudes geeniterapialääke maailmassa: Geeniterapialääkkeiden kehityksen ja tuotannon ennakoidaan tulevaisuudessa kovasti lisääntyvän. Kuopiossa nyt kehitetty virtsarakon syöpälääke on kuudes geeniterapialääke koko maailmassa.
Lisäksi FinVectorilla on tuotantolinjalla tulossa myös munasarjan- ja keuhkopussin syöpälääkkeet.
FinVectorin omistaa sveitsiläinen Frederik Paulsenin säätiö, joka omistaa myös lääkeyhtiö Ferringin. Virtsarakon syöpälääke on lisensioitu Ferringille. FinVector toimii kuitenkin irrallisena Ferringin organisaatiosta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 9 vierailijaa