Alzheimerin tauti

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5277
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 09 Tammi 2020 15:47

Alzheimerin tauti on tyypin 3 diabetes
Neurologit ovat hylkäämässä amyloiditeorian Alzheimerin taudin syytekijänä, koska siihen perustuneet lääketutkimukset ovat epäonnistuneet yksi toisensa jälkeen. Jo parikymmentä vuotta tutkimuksissa on havaittu, että Alzheimer-potilaiden aivoissa vallitsee sokeriaineenvaihdunnan häiriöitä ja insuliiniresistenssi. Alzheimertutkijoitakin kiinnostaa nyt glukoosiaineenvaihdunnan häiriö ja sen korjaaminen. Aiheesta kirjoittaa nyt Amerikan lääkärilehti JAMA.

Kuehn BM, In Alzheimer Research. Glucose Metabolism Moves to Center Stage. JAMA Network 8.1.2020

Alzheimerin tauti ja Alzheimer-tyyppinen dementia
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1888
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 09 Tammi 2020 16:21

Hienoja havaintoja ja pohdintoja tri Matti.

Omissa tulkinnoissaan lähestyn aina enemmän solujen energiateoriaa, kykyä ATP:n muodostamiseen. Modernia sananvalinta käyttäen pidän sitä jopa ”juurisyynä”.
Tietenkin aivojen aineenvaihdunta on hyvin moninaista ja mitä etäänpänä ”juurisyystä” sitä runsaammin on erilaisia aineenvaihdunnan tuotteita ja ”kertymää” aivoissakin havaittavissa (kuvannettavissakin).
Erillisen solun erinomainen ominaisuus on mitokondrioiden tuottama energiaomavaraisuus, energia-autonomia. Tämä tietenkin vaatii hyvin toimivan ”raaka-ainehuollon”. Jos se ei toimi, kaikki toimii puutteellisesti: mainittua laskostusvikaa valkuaismolekyyleissä ei korjata, solun puhtaanapito ontuu, solun ohjattu kuolema häiriintyy - siis kaikki Nobel-palkittujen tutkijoiden havaintoja.
Kun insuliiniresistenssi häiritsee solun energia-autonomiaa ja nimenomaan glukoosin osalta, vielä jää jäljelle erinomainen vaihtoehto: rasvahapot / ketoaineet. Sattuneesta syystä tätä mahdollisuutta karsastetaan ja vastustetaan.
Mutta aika näyttää. Ja niitä tehoamattomia lääkemolekyylejä on jo hylätty ainakin 20 kappaletta.

Vireyttä viestityksen Matti myös vuodelle 2020!
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Tomppa
Viestit: 378
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Tomppa » 10 Tammi 2020 9:25

New Scientistin joulukuun numerossa (21.12.2019) esitellään "break thru" löydös, minkä mukaan Alzheimerin aiheuttaa ikenissä muhiva P.Gingivalis -niminen bakteeri. Myös ApoE proteiini liittyy juttuun.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1888
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 10 Tammi 2020 11:28

Teorioista ei ole pulaa, toimivista hoidoista kylläkin.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5277
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 01 Maalis 2020 14:30

Voit halutessasi katsoa tuoreen haastatteluni Alzheimerin taudista FinnRadio.FM:n studiolta. Kesto 16 minuuttia.
https://www.youtube.com/watch?v=MPNRDPS8aBE
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5277
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Maalis 2020 14:01

Antioksidantit ja Alzheimerin tauti

Dementiaan ja Alzheimerin tautiin kuolleiden määrä on kaksinkertaistunut Suomessa viimeisten kymmenen vuoden aikana, kertoo Tilastokeskus. Viime vuonna muistisairauteen kuoli yli 10 000 suomalaista, mikä on 700 henkilöä enemmän kuin vuonna 2017. Muistisairaus, kuten Alzheimerin tauti oli lähes yhtä yleinen kuolemansyy ikääntyneillä kuin syöpäsairaudet.

Puolalaiset Warsovan yliopiston ravitsemustieteilijät Wojciech Grodzicki ja Katarzyna Dziendzikowska ovat julkaisseet laajan ja perusteellisen kirjallisuuskatsauksen antioksidanttien ja muiden pienoisravintotekijöiden merkityksestä Alzheimerin taudin ehkäisyssä ja jarruttamisessa. Lähtökohta on se, ettei tautiin ole parantavaa eikä edes hidastavaa tehokasta lääkehoitoa, joten apua etsitään ravintotekijöistä.

Kirjoittajat tarkastelevat monia bioaktiivisia ravintotekijöitä, kuten fenoliyhdisteitä, omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia, isotiosyanaatteja, karotenoideja, joita he pitävät lupaavimpina. Nämä yhdisteet toimivat paitsi antioksidantteina myös tulehtusta ehkäisevinä ja muutoinkin taudin patologisia mekanismeja (mm. tau- ja amyloidiplakkien syntyä) hillitsevinä aineina.

Koe-eläimillä in vivo tehdyt tutkimukset sekä kliiniset ja epidemiologiet tutkimukset puoltavat ravitsemuksellista interventiota bioaktiivisilla yhdisteillä, koska se parantaa ikääntyvien ihmisten terveydentilaa ja ehkäisee ikääntymiseen liittyvää kognitiivisten toimintojen heikkenemistä, päättelevät kirjoittajat. He ovat laatineet havainnollista kuvistusta biokemiallisten vaikutusten selventämiseksi.

Grodzicki W, Dziendzikowska K. The Role of Selected Bioactive Compounds in the Prevention of Alzheimer's Disease. Antioxidants (Basel). 2020;9(3):E229. Published 2020 Mar 11. doi:10.3390/antiox9030229

Haastatteluni FinRadio.FN:n studiolta Alzheimerin taudista

Jostakin syystä kirjoittajilta on jäänyt katveeseen, että karnosiini ehkäisee dementiaa ja että mm. Åbo Akademin tutkimusten mukaan berberiini voi ehkäistä myös Alzheimerin tautia. Samoin E-EPA-kalaöljy voi ehkäistä Alzheimerin tautia ja muita muistisairauksia.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5277
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Alzheimerin tauti

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 17 Maalis 2020 13:34

Berberiini hillitsee Alzheimerin tautia

Jälleen uusi tutkimus kertoo, että luonnon berberiini ja sen synteettinen johdannainen dihydroberberiini ovat potentiaalisia asetyylikoliiniesteraasin estäjiä, jotka tehostavat aivojen hermovälittäjäaineiden toimintaa. Tutkimusten mukaan asetyylikoliiniesteraasin estäjät parantavat Alzheimerpotilaiden älyllisiä toimintoja ja päivittäistä toimintakykyä sekä vähentävät käytösoireita. Asetyylikoliiniesteraasin estäjien avulla oireet lievenevät yleensä noin vuoden ajaksi, minkä jälkeen ne jatkavat etenemistä. Eteneminen on kuitenkin hitaampaa kuin niillä potilailla, jotka eivät saa hoitoa.

Wu S, Li Y, Deng T, et al. A new fluorescent probe for sensing of biothiols and screening of acetylcholinesterase inhibitors [published online ahead of print, 2020 Mar 13]. Organic and Biomolecular Chemistry. 2020;10.1039/d0ob00020e. doi:10.1039/d0ob00020e

Alzheimerin taudin täydentävä ravitsemushoito
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa